Περί… πρωθυπουργικού πυρονέφους: Στο έλεος της ηγετικής αδυναμίας του Μητσοτάκη η χώρα

Κυριολεκτικά σκόνη κάνει τη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου επιχείρησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της ανικανότητας του δήθεν επιτελικού κράτους που άφησε ανεμπόδιστη την πύρινη λαίλαπα να κατακάψει την Ελλάδα, το σημερινό κεντρικό άρθρο της «Δημοκρατίας».

Ίσως αν έχει το θάρρος να το διαβάσει, να μπορέσει έστω και τελευταία στιγμή να απαλλαγεί από τις ηγετικές αδυναμίες που τον καταδυναστεύουν, μπας και δεν ισοπεδωθεί  εντελώς η πατρίδα. 

Ιδού το απολυτό… πρωθυπουργικό ξεγύμνωμα προς γνώση και συμμόρφωση:

Πρωθυπουργός… πυρονέφους!

Η απολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το πανευρωπαϊκό ρεκόρ καμένων εκτάσεων, το οποίο του «απένειμε» η Κομισιόν, αφενός δεν ήταν απολογία, αφετέρου οι ασυναρτησίες που είπε δεν θύμισαν πρωθυπουργό ή έστω υπεύθυνο πολιτικό με πατριωτισμό και φιλότιμο.

Αντί να παραδεχθεί τις ευθύνες του, να ζητήσει συγγνώμη από τον λαό και τις επόμενες γενιές για την ανικανότητα της κυβέρνησής του να σβήσει τις πυρκαγιές (μιλούσε στη Βουλή, κουνώντας το δάχτυλο στους επικριτές του, την ίδια στιγμή που ο Έβρος καιγόταν για 13η ημέρα!), άρχισε να ρίχνει το φταίξιμο στις «πολλές βροχές του Μαΐου και του Ιουνίου», που, κατά τη γνώμη του, «δεν ήταν τελικά ευχή» αλλά «μάλλον κατάρα ήταν, διότι συνέτειναν στη γρήγορη ανάπτυξη πολλών εύφλεκτων χόρτων»!

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης, δείχνοντας ξανά ότι πάσχει και από το σύνδρομο της αλαζονείας της εξουσίας και από έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα, άρχισε να αερολογεί με αναφορές σε… πυρονέφη και σε Evros Pass! Δηλαδή, κατά την πρωθυπουργική άποψη, οι Εβρίτες ναι μεν είδαν τον νομό τους να γίνεται στάχτη και τη ζωή τους στον τόπο τους να φαντάζει αβίωτη, αλλά με ένα χαρτζιλίκι από την κυβέρνηση θα λησμονήσουν την καταστροφή τους.

Το πρωθυπουργικό παραλήρημα ολοκληρώθηκε με ένα πανάθλιο σόφισμα: ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κριτική για την εγκληματική ανικανότητα της κυβέρνησής του είναι κριτική προς τους πυροσβέστες! Λες και ο λαός που είδε την πατρίδα να γίνεται στάχτη θεωρεί υπευθύνους τους στρατιώτες για μια πολεμική πανωλεθρία και όχι τους επικεφαλής τους, ανώτατους αξιωματικούς και πολιτικούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απαράδεκτη εμφάνισή του στη Βουλή έδειξε ότι είναι ένας άνθρωπος που ταλανίζεται από όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αδύναμοι και ανολοκλήρωτοι χαρακτήρες, οι οποίοι αποκτούν εξουσίες χωρίς να είναι σε θέση να τις διαχειριστούν. Και αυτή η νοσηρή πτυχή της προσωπικότητάς του επηρεάζει με αρνητικό τρόπο όλες τις λειτουργίες της κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τουρκικό κρεσέντο ευρωπαϊκών εξοπλισμών

Με την οριστικοποίηση της αγοράς νέων και αναβάθμισης παλαιών F-16 από τις ΗΠΑ, ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να...

Πάμε για συνεργασία στο Αιγαίο;

Το πρακτορείο «Ανατολή», το επίσημο όργανο κρατικής προπαγάνδας της Τουρκίας, τις 17/6/2024 δημοσίευσε συνέντευξη του Μαρίνου Γιαννόπουλου, που είναι...

Οι ιδέες έχουν δύναμη

Τo βράδυ των εκλογών της 9ης Ιουνίου οι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου ετοίμασαν μία δήλωση που...

Το τέλος του μητσοτακικού εθνομηδενισμού σηματοδοτεί η πατριωτική συμμαχία Σαμαρά-Καραμανλή

Στα χέρια των πατριωτικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Προφανώς τα ιστορικά χαμηλά για...