Ο Κυριάκος μας τρέλανε, ζητείται επειγόντως ψυχίατρος!!!

Αυτή η ειδικότητα θα «φορεθεί» αλλά και θα χρειαστεί πολύ και σε πολλούς που ζουν στο καθεστώς Μητσοτάκη

Του Παναγιώτη Λιάκου  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να σε βάλει σε σκέψεις. Το διαπεραστικό, έντονο βλέμμα του, σε συνδυασμό με τις απότομες κινήσεις του, σε σκιάζει κάπως. Να, αυτό το σχήμα που ακολουθεί πράξη – «φρενάρισμα» – ανάκληση πράξης σε χρόνο μηδενικό είναι φοβιστικό, όπως και να το δεις.

Παράδειγμα α: Τον Ιανουάριο του 2020 όταν συναντήθηκε με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο προσπάθησε να πάρει μια μεγάλη ομπρέλα που κρατούσε φρουρός για να μη μουσκέψει το ζεύγος Μητσοτάκη, μια και έριχνε χιονόνερο. Ο φρουρός δεν προσφέρει την ομπρέλα κι ο Μητσοτάκης αναδιπλώνεται σαν παιχνιδάκι με ελατήριο και στρέφεται αλλού.

Παράδειγμα β: Πριν από λίγες ημέρες πήγε στην Πάρνηθα για να την καμαρώσει αποτεφρωμένη και χαμογελούσε με ολίγον τι διαβολικό και τζαζεμένο ύφος. Ενας κύριος δίπλα του κάνει νόημα να κόψει τα χαμόγελα και η μητσοτάκεια φάτσα μετετράπη στο πιτς φιτίλι σε ηρωική και πένθιμη.

Παράδειγμα γ: Προχθές έκανε την εξής αμίμητη δήλωση: «Το σκοτεινό κλίμα λόγω πυρκαγιών αντισταθμίζει η πορεία της οικονομίας». Αυτή η δήλωση δεν χρειάζεται αναδίπλωση και ανάκληση για να καταδείξει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι εμείς, που φορολογούμεθα απ’ αυτόν.

Αφενός, είναι βαθιά ανήθικο το περιεχόμενό της (έγινε στάχτη η Ελλάς, αλλά βγάλαμε δυο τσέντουλα παραπάνω, οπότε ας πάνε στον κόρακα τα καμένα). Αφετέρου, πού την είδε την οικονομία να πηγαίνει καλά; Το λίτρο του ελαιολάδου κοντεύει σε κόστος τα 10 ευρώ, τα νοίκια έχουν ταβανιάσει, ο Εβρος που κάηκε θα αδειάσει από κόσμο (πουθενά δεν ανοίγουν οι δουλειές πάνω στις στάχτες), το σουβλάκι με πίτα έφτασε τα 3,70 ευρώ και οι τιμές στο σούπερ μάρκετ θυμίζουν τιμές σε κατάστημα με ντελικατέσεν.

Παράδειγμα δ: Οσα ανεκδιήγητα είπε στη Βουλή, απολογούμενος (χωρίς να απολογείται, αλλά ζητώντας και από πάνω τα ρέστα) στη χθεσινή συζήτηση για τις πυρκαγιές. Ειδικά η δικαιολογία με το… πυρονέφος έγραψε ιστορία!

Απαντες, λοιπόν, χρειαζόμεθα και δυο και τρεις και χίλιους δεκατρείς ψυχιάτρους. Ο πρωθυπουργός που λέει και πράττει παλαβομάρες κι εμείς που τον ανεχόμεθα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Κατς, σικέ, απάτη όλα!

Το «Κατς, σικέ, απάτη όλα!» είναι ένα σύνθημα, που άρχισε να κάνει τη γύρα του, από στόμα σε στόμα...

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει Μπελέρη και Β. Ήπειρο!

Σε λίγο ο Φρέντι Μπελέρης, ο νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, κλείνει έναν χρόνο στις αλβανικές φυλακές. Η κωμικοτραγική σε...

Μια άλλη προοπτική για τον Ελληνισμό

Με την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων στις γειτονικές βαλκανικές χώρες και το άνοιγμα των συνόρων την περίοδο 1989-1990 η...

Να συντρίψουμε την προπαγάνδα!

Στη ζωή μας υπάρχουν λέξεις στις οποίες συνήθως αναφερόμαστε εύκολα, απλά και πολύ επιφανειακά χωρίς να εστιάζουμε στην πραγματική...