«Δημοκρατία» προς Μαξίμου: Πείτε κάποια στιγμή όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στον Έβρο, κύριε πρωθυπουργέ!!!

Με ένα… πύρινο άρθρο στην εφημερίδα Δημοκρατία, ο Μανώλης Κοττάκης αποκαλύπτει γιατί έγινε η «πυρπόληση» της Θράκης καλώντας τον πρωθυπουργό να πει όλη την αλήθεια, αφήνοντας στην άκρη τις βολικές δικαιολογίες και το επιπλέον μοίρασμα επιδομάτων, για το τι πραγματικά συνέβη και… χάσαμε τον Έβρο.

Ελπίζουμε να ακουστούν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της χώρας απαντήσεις.    

Αναλυτικά το άρθρο:

Έβρος: Θέλουν ασφάλεια, όχι επιδόματα

Του Μανώλη Κοττάκη

Η στήλη μας ασκεί πολύ συχνά κριτική στον πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη, όμως του αναγνωρίζει και του πιστώνει ότι είναι ένας από τους πιο ενημερωμένους και καλά πληροφορημένους Έλληνες. Σπανίως λέει ανακρίβειες από του βήματος της Βουλής. Μπορείς να συμφωνείς μαζί του, να διαφωνείς μαζί του, αλλά τα στοιχεία του είναι πάντοτε ακριβή.

Υπό αυτήν την έννοια εξεπλάγην ακούγοντας τον κύριο πρωθυπουργό να υποστηρίζει από του βήματος ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέγνωσε πολύ νωρίς την πιθανότητα να φτάσει η φωτιά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρουπόλεως και γι’ αυτό διατάχθηκε εγκαίρως η εκκένωσή του και η μεταφορά των ασθενών στο πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής». Όποιος του το είπε αυτό τον παραπληροφόρησε.

Τις ώρες και τις ημέρες εκείνες ήμασταν σε διαρκή επαφή με την Αλεξανδρούπολη, από την οποία σας γράφω άλλωστε το σημερινό σημείωμα. Και γνωρίζουμε ότι η εκκένωση νοσοκομείου αποφασίστηκε στο παρά πέντε. Δεν είναι προφανώς το κρίσιμο, που θα κρίνει τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην κατάσβεση της φωτιάς του ακριτικού Έβρου, ωστόσο είναι προβληματικό και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αν δεν έχει καθαρή εικόνα τού τι συμβαίνει σε σημεία της επικρατείας. Πολλώ δε μάλλον όταν εκτός από αυτό ο κύριος Μητσοτάκης έδειξε να αγνοεί κι άλλες πραγματικότητες στον νομό Έβρου. Ανακοίνωσε χθες, για παράδειγμα, ότι στο πρότυπο της Εύβοιας θα καταρτιστεί πρόγραμμα Evros pass για να στηριχθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις. Και εδώ εμφανίστηκε ανενημέρωτος. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα του νομού. Τα ξενοδοχεία του βούλιαξαν μέσα στο καλοκαίρι και ιδιαίτερα τον Αύγουστο από Τούρκους, Βούλγαρους και Ρουμάνους επισκέπτες.

Νομός εθνικής σημασίας

Το πρόβλημα είναι ότι ο Έβρος κάηκε. Όλος. Από την είσοδο της Αλεξανδρουπόλεως, όπου χθες έχασκε μια καμένη νταλίκα με φόντο το φαλακρό τοπίο, μέχρι το Σουφλί. Το πρόβλημα είναι ότι ο πρωθυπουργός, αντί να μεταβεί σήμερα στον Έβρο για να δει την έκταση της ζημιάς σε όλο τον νομό, αποφάσισε να πάει στη Ρόδο! Προφανώς για να αποφύγει τις διαμαρτυρίες και τα παράπονα για την αποτυχία της κυβέρνησης να κατασβέσει μια φωτιά σε έναν εθνικής σημασίας νομό.

Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να πιστώσουμε και κάτι στον κύριο Μητσοτάκη: παρά το γεγονός ότι στη χθεσινή κοινοβουλευτική αναμέτρηση ακολούθησε την πεπατημένη της κλασικής πολιτικής αντιπαράθεσης, περίπου κουνώντας το δάχτυλο στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ο κύριος πρωθυπουργός σε δύο ή τρεις αποστροφές της ομιλίας του είπε τις φράσεις «υβριδική επίθεση», «εθνική ασφάλεια», «ανθρωπογενής πυρκαγιά» και συνέδεσε την καταστροφή με τα δρομολόγια των παράνομων μεταναστών. Πίσω από τους οποίους κρύβονται ενδεχόμενες τρίτες δυνάμεις. Είναι μια αρχή. Η οποία πρέπει να του αναγνωριστεί. Έστω και με μισόλογα, προσπάθησε να πει κάτι.

Επιστρέφω από την Αλεξανδρούπολη και από τη Θράκη γενικότερα περισσότερο ανήσυχος σε σύγκριση με το αίσθημα που είχα όταν ανέβαινα.

Να πει την αλήθεια

Με βάση την πληροφόρηση που απέκτησα και σίγουρα έχει ο πρωθυπουργός -αν δεν την έχει, είναι έγκλημα-, θέλω να τον παροτρύνω για το εξής: πείτε κάποια στιγμή όλη την αλήθεια για ό,τι συνέβη, κύριε πρωθυπουργέ. Όλη την αλήθεια. Στην Αλεξανδρούπολη απειλήθηκαν εγκαταστάσεις ζωτικής εθνικής σημασίας υπηρεσιών μη στρατιωτικών. Κάηκαν κεραίες ραδιοφωνικών σταθμών. Την ώρα της μεγάλης κρίσης στην πόλη όλη η μπάντα των FM έπαιζε τουρκικούς σταθμούς, όπως το TRT FM. Σε ακριτικά χωριά του Έβρου γράφηκαν στους τοίχους αδιανόητα συνθήματα εναντίον των Ελλήνων. Επιφυλάσσομαι σε προσεχές σημείωμα να αποκαλύψω όλα όσα έμαθα και ό,τι έχει συμβεί. Ο νομός δέχτηκε επίθεση. Επίθεση με ουρά μέλλοντος.

Όλη η Θράκη αυτή τη στιγμή δέχεται υβριδική επίθεση και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι εντελώς γυμνές. Εύχομαι κι ελπίζω να έχει ο πρωθυπουργός τις πληροφορίες που μπορεί να αποκτήσει με σχετική άνεση ένας δημοσιογράφος και να μην έχει και σε αυτό το κρίσιμο σημείο λανθασμένη ενημέρωση, όπως συνέβη με το Evros Pass και με το Νοσοκομείο Αλεξανδρουπόλεως. Οι άνθρωποι θέλουν ασφάλεια, όχι επιδόματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ευρωεκλογές: Μόνοι χαμένοι οι Ευρωπαίοι κι εμείς μαζί τους

Ελάχιστος χρόνος απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι Έλληνες ψηφοφόροι αλλά και οι υπόλοιποι ψηφοφόροι της Ευρώπης...

Όλα πάνε πρίμα για τον Κυριάκο… το λέει και ο ΣΚΑΪ!

Δυο τρεις εβδομάδες πριν από τις «κρίσιμες» ευρωεκλογές, και όλα για τον Κυριάκο του 41% πηγαίνουν πρίμα. Κι αυτό...

Ιδού το κράτος – συμμορία!

Στο προηγούμενο άρθρο μας, με τίτλο «Να προσέξει ο κ. Μητσοτάκης», που δημοσιεύτηκε μία ημέρα πριν από την επίσκεψή...

Αχίλλειος πτέρνα και για τον ΣΥΡΙΖΑ

Κι ενώ τη σκυτάλη από την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα που μίλησε για «Μακεδονία» πήρε χθες ο μέλλων πρωθυπουργός των Σκοπίων...