Ένα ακόμη φιάσκο, που πέρασε στο ντούκου…

Του Strange Attractor

Πέρασαν πάνω από δυο χρόνια από τότε που συστάθηκε (εν μέσω πολιτικών αντεγκλήσεων) το περίφημο εκείνο αστυνομικό σώμα, η ΟΠΠΙ,  που θα ήταν αρμόδιο για την επιβολή της τάξης στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας.

ΑΕΙ τα οποία χρόνια τώρα αποτελούν άντρα ανομίας, και εστίες εγκληματικότητες με τους μπαχαλάκηδες, αλλά και διάφορους ποινικούς να κάνουν κουμάντο τρομοκρατώντας φοιτητές και καθηγητές.

Έτσι, η κυβέρνηση των νοικοκυραίων πήρε την απόφαση και την υλοποίησε, κόντρα στις σφοδρές αντιδράσεις των Συριζαίων, και άλλων παρόμοιων οπαδών του χάους.

Προσέλαβε μάλιστα 600 νέους και νέες για να στελεχώσουν το επίλεκτο αυτό σώμα, «εκπαιδεύοντάς» τους εντατικά επί 2 ολόκληρα χρόνια.

Βέβαια, το νέο αυτό σώμα είναι άοπλο, ενώ τα στελέχη του δεν έχουν εκπαιδευτεί καν στη χρήση όπλου, εκτός κι αν θεωρηθεί όπλο η σφυρίχτρα με την οποία είναι εφοδιασμένος έκαστος εξ αυτών.

Τον περασμένο Ιούνιο το σώμα αυτό τέθηκε σε λειτουργία στα πλαίσια της νέας νομοθεσίας, και μάλιστα στα ΑΕΙ τοποθετήθηκαν κάμερες και συστήματα ελέγχου των εισερχόμενων, τα περίφημα τουρνικέ.

Μόνο που με το καλημέρα, οι νέοι αυτοί αστυνομικοί αντιμετώπισαν τη μήνιν των μπαχαλάκηδων, δεχόμενοι επιθέσεις, ενώ τόσο οι κάμερες όσο και τα τουρνικέ στο ΑΠΘ καταστράφηκαν εντελώς.

Μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ, η  εμφάνιση των ανδρών της ΟΠΠΙ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στου Ζωγράφου, συνοδεύτηκε από επεισόδια αλλά και από διάθεση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που περικύκλωσαν τη διμοιρία της νεοσύστατης υπηρεσίας για να μη δεχτεί επίθεση. Όταν ομάδα φοιτητών προσέγγισε τη διμοιρία της Ο.Π.Π.Ι. επενέβησαν τα ΜΑΤ και τότε ξέσπασαν επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα να αποσυρθούν οι άντρες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

Έτσι, οι νέοι αυτοί αστυνομικοί (άοπλοι, αλλά εφοδιασμένοι  με σφυρίχτρα επαναλαμβάνω) βρέθηκαν απέναντι σε αυτό που κάποιοι εξ ημών, αν και μη ειδικοί, προειδοποιούσαμε. Πως αν τολμήσουν και μπουν σε αυτά τα καταφύγια της ανομίας, τότε θα τρώνε ξύλο μέρα παρά μέρα, εκτός κι αν συνοδεύονται από τα ΜΑΤ.

Και αυτό ακριβώς έγινε τον περασμένο Ιούνη, με το ερώτημα να τίθεται ως εξής: Αν χρειάζεται μια διμοιρία ΜΑΤ να συνοδεύει 10 στελέχη της ΟΠΠΙ, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του νέου σώματος;

Έλα μου ντε…

Λίγους μήνες μετά, και κατόπιν πολλών συσκέψεων του επιτελικού κράτους, η λύση βρέθηκε και ανακοινώθηκε εν χορδαίς και οργάνοις.

Οι άριστοι βρήκαν τη χρυσή τομή.

Το νέο σώμα, δηλαδή η ΟΠΠΙ,  θα περιπολεί έξω και μακριά από τα πανεπιστήμια, με συνδρομή αστυνομικών των κατά τόπους τμημάτων, ή αν χρειαστεί των ΜΑΤ.

Σπουδαία λύση για να γλιτώσουν τα παιδιά το ξύλο που λέγαμε.

Τώρα βέβαια θα αναρωτηθεί κάποιος κακεντρεχής, τι τους χρειαζόμαστε αν είναι να μη βρίσκονται εντός των ΑΕΙ, και να χρειάζονται και συνοδεία κανονικών αστυνομικών;

Και αυτό το ερώτημα απασχόλησε τους ειδικούς του Μαξίμου και της Κατεχάκη, και σύμφωνα πάλι με τα ρεπορτάζ της εποχής τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προ.Πο ανακοίνωσαν ότι «εν μέσω ενός τεταμένου κλίματος στα ΑΕΙ οι περιπολίες των ανδρών της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας εγκυμονούν κινδύνους για το στελεχιακό δυναμικό, το οποίο είναι ευάλωτο σε επιθέσεις… μπλα μπλα».

Μάλιστα! Οι ειδικοί ξύπνησαν απότομα, ανακάλυψαν την πυρίτιδα.

Και τι έκαναν επ’ αυτού; Αποφάσισαν πως η ΟΠΠΙ θα πρέπει να λειτουργεί στα ΑΕΙ ως ομάδα επιτήρησης και όχι καταστολής, αφού οι άντρες και οι γυναίκες που στελέχωσαν την υπηρεσία δεν έχουν εμπειρία διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, πόσο μάλλον διαχείρισης πλήθους ή αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων.

Και θα ρωτήσει κάποιος  αφελής, μα καλά… δυο χρόνια τώρα σε τι τους εκπαιδεύατε; Αλλά απάντηση δε θα πάρει…

Και όπως έγραφα τότε ο ποταπός: Ένα ακόμη πυροτέχνημα των «αρίστων» που σύντομα θα ξεθωριάσει. Κρέας για τα κανόνια για λόγους ψηφοθηρικούς…

Όπως το άλλο πυροτέχνημα, με το άλλο αστυνομικό σώμα, εκείνο της ΟΔΟΣ… με άοπλα πάλι στελέχη, και με στιλάτες μοδάτες μπλε ελεκτρίκ στολές,  που υποτίθεται πως θα περιφρουρούσαν τις πορείες και τις διαδηλώσεις, και το οποίο και αυτό υπάρχει και λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια, έλα όμως που σε κάθε διαδήλωση που γίνεται, και οι μολότοφ πέφτουν σαν χαλάζι, πάλι τα παλιά καλά ΜΑΤ βλέπω να καθαρίζουν τη μπουγάδα (ναι, εκείνα τα ΜΑΤ που θα καταργούσε ο Σύριζας).

Και ερχόμαστε στο σήμερα, με μια εξέλιξη που εν μέσω άλλων πολλών σοβαρών ειδήσεων, αυτή πέρασε στο ντούκου.

Σύμφωνα λοιπόν με τα ρεπορτάζ, τα 600 στελέχη της ΟΠΠΙ θα ενισχύσουν τα αστυνομικά τμήματα της Δυτ. Αττικής, μιας και στα ΑΕΙ δεν υπάρχει σωτηρία.

Είδα μάλιστα και τον υπ. ΠροΠο σε κανάλι να ανακοινώνει με στόμφο πως «προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών… μπλα μπλα… τοποθετούνται 600 επιπλέον νέοι αστυνομικοί στα διάφορα αστυνομικά τμήματα μπλα μπλα…», παραλείποντας βέβαια να πει πως πρόκειται για τα στελέχη της παροπλισμένης πλέον ΟΠΠΙ, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση όπλων, αλλά ουσιαστικά δεν έχουν καμία κανονική αστυνομική εκπαίδευση.

Έτσι, γλίτωσαν τα παιδιά από το μένος των μπαχαλάκηδων, αλλά τώρα θα κινδυνεύουν από τους συμπαθείς Ρομά, και άλλους παρόμοιους παραβατικούς της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι δεν είναι και τόσο επιδεκτικοί στο να πειθαρχούν στις αστυνομικές… σφυρίχτρες.

Εκτός και αν πάλι στις περιπολίες τους στο Μενίδι, τους συνοδεύουν τα ΜΑΤ.

Πάντως το ότι ο υπουργός ενισχύει με αυτούς τα αστυνομικά τμήματα και όχι τις προσωπικές φρουρές των διάφορων μαϊντανών (πολιτικών και μη) κάτι είναι. Εκτός κι αν αυτό γίνει όταν διαλυθεί επίσημα το άλλο άοπλο σώμα, η ΟΔΟΣ που λέγαμε.

Όπως και να έχει, οι διορισμοί έγιναν, κάποιοι (αρκετοί) βολεύτηκαν, και έμειναν μόνο οι πομφόλυγες των αρίστων περί ασφάλειας στα ΑΕΙ και στις πορείες. Τρίχες κατσαρές δηλαδή…

Τώρα περιμένω ο ποταπός να δω αν θα υλοποιηθούν και οι άλλες λαμπρές ιδέες των αρίστων, όπως εκείνη για σύσταση νέου σώματος (άοπλων) αστυνομικών για  τα ΜΜΜ… εκτός κι αν εν όψει εκλογών επανιδρυθεί η περιβόητη αγροφυλακή, όπως τότε επί Βύρωνα Πολύδωρα, και η οποία επίσης είχε άδοξο τέλος αφού ο μέσος όρος ηλικίας των τότε διορισθέντων (που είχαν πετύχει στις εξετάσεις πριν από δεκαετίες) ήταν μεταξύ 55-65 ετών, και τάχιστα βγήκαν στη σύνταξη αφήνοντας την υπΕρεσία αποψιλωμένη. Έμειναν όμως οι σφυρίχτρες…

ΥΓ- Βλέποντας στα κανάλια τα της κηδείας του Ντεγκρέτσια νομίζω πως είδα και όλους αυτούς τους «άοπλους» αστυνομικούς της ΟΔΟΣ και της ΟΠΠΙ να συνδράμουν στα μέτρα τήρησης της τάξης.

Και μου ήρθε μια ιδέα.

Λέτε να δούμε και νέο σώμα; Αστυνομία επιτήρησης βασιλοφρόνων;

Καθόλου απίθανο.

Υπουργέ ακούς; Εκλογές έρχονται. Χρειαζόμαστε ψηφαλάκια…

 1. Άκαπνοι, ανερμάτιστοι, άνοες και άχρηστοι οι πλασαρισμένοι ως άριστοι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος. Υπάρχει και η πεπατημένη παιδιά, πρώτα καταλαβαίνετε πως γίνονται τα πράγματα και μετά προγραμματίζετε αλλαγές. Χρειάζεστε σεμινάρια magement, το βουλιάξατε το αφεντικό σας. Βέβαια εκείνος είναι χειρότερος, σας επέλεξε άρα έπρεπε να το περιμένει αν είχε τουλάχιστον τις ικανότητες για να μοιράσει το άχυρο δυο γαϊδουριών.

 2. Να είναι μόνο ένα, να είναι το τελευταίο !!!!!!!!!!!
  Γινόμαστε σοφότερη κάθε μέρα που η παρούσα κυβέρνηση παραμένει ενεργός υπαρκτή,
  αλλά και άκρως ………………
  {{Για «νατοϊκά νησιά του Αιγαίου» μίλησε ο πρωθυπουργός!
  Από  Militaire News 15/01/2023 | 21:24}}
  Ακούσαμε Δυτικά Βαλκάνια
  Μας το επέβαλλαν Ανατολική Μεσόγειος
  Παίζουμε με τον όρο θαλάσσιες ζώνες
  Παζαρεύουμε τα 6 ναυτικά μίλια ούτε λόγος για τα 12 ναυτικά μίλια
  Έχουν προηγηθεί η Κύπρος και τα Ίμια.
  Μεθοδεύουμε την συνεκμετάλλευση όποτε ήθελε γίνει πράξη
  Παραδώσαμε το Αιγαίο ως διάδρομο και στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ
  Πρώτος πρωθυπουργός με ομιλία στο κογκρέσο.
  Εξοπλίζουμε την Ουκρανία ενάντια στην απαξίωση μας για την Ρωσία.
  Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία.
  Περί Σερβίας αναμονή!
  Μας ετοιμάζουν Νατοϊκά νησιά
  Και μια ιδιωτική κηδεία με δημόσιο κόστος!
  {{ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ- Φουντώνουν οι φήμες για εμπλοκή του Παύλου στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας
  Το ενδεχόμενο της μόνιμης εγκατάστασής του στην Αθήνα αναζωπυρώνει τις φήμες
  Συντάκτης: Newsroom Δημοσίευση: 17-01-2023 • 18:15}}
  Και το καλάθι της νοικοκυράς για την κατάντια μας
  Ανθελληνισμού 21ος αιώνας.
  Στην Τουρκία ο Ελληνισμός αφανίζεται χρόνο με τον χρόνο.
  Στην Ελλάδα ο Οθωμανισμός ενισχύεται χρόνο με το χρόνο.
  Τι περισσότερο θέλεις ραγιά, αν όχι για να ξυπνήσεις, τουλάχιστον να παραμένεις ανήσυχος με υποψίες?
  Διακόσια χρόνια έμαθαν να μπαίνουν από την πόρτα του υπηρετικού προσωπικού (πίσω αυλή) και να ασκούν εξουσία νοικοκυραίοι πλέον στην κύρια είσοδο.
  Πρώτα ετοιμάζουν το έδαφος με δεδομένους φτωχή την αντίληψη και επόμενο βήμα η ολοκλήρωση του στόχου.

 3. ΣΗμασία έχει το τι μένει στη συνείδηση των προβάτων τηλεθεατών. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

 4. Τα πανεπιστήμια κέντρα ανομίας και θα βάλει τάξη η … Κατεχάκη.

  Εκεί όπου οι παρακολουθήσεις γκρέμισαν το Σύνταγμα και ένας σεβαστος αριθμός γαλοναδων είναι στην δική της Greek Mafia.

  Μάλιστα εμπλεκόμενος στην δική πήρε και προαγωγή στις πρόσφατες κρίσεις του καθεστώτος, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

  Τι πιο σύνηθες να συμβεί, θα αναφωνησουμε σαν τον Ευαγγελάτο.

  Ναι, η ίδια Κατεχάκη που είχε Γ.Γ. τον άνθρωπο που την μια μέρα ζητούσε το κεφάλι του ο ντολμαδάκιας και την άλλη του έδινε πολιτικό πόστο και ρόλο σε υποθέσεις που χρειάζονται διερεύνηση.

  Αλλά επειδή ο αρθρογράφος έχει πάθος με την εγκατάσταση ένστολων ενόπλων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα τουλάχιστον να μας διευκρινίσει αν θέλει να είναι αστυφύλακες, χωροφύλακες ή μαυροσκουφηδες.

 5. @ Λυμπέρης
  Όλα τα νεοφιλελέ και αντιδραστικά καθεστώτα, ένα πρόβλημα με τη νεολαία το έχουν. Και ιδιαίτερα με τη σπουδάζουσα νεολαία που νογάει και κάτι παραπάνω από την υπόλοιπη που λειτουργεί και αντιδρά με το ένστικτο.
  Ο στόχος είναι το σκεπτόμενο μυαλό που αντιλαμβάνεται ποιος είναι ο “εχθρός” και οργανομένα, βάζει εμπόδια στους υπαλληλίσκους των εξουσιαστών

 6. Ένας τρόπος του ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ να βολέψει στο ΔΗΜΟΣΙΟ τα δικά της παιδιά, κόλπα παλιά, διαχρονικά της ΔΕΞΙΑΣ να βολεύει ημέτερους.

 7. τα παιδιά τρούποσαν? άμα τρούποσαν δεν πειράζει, λεφτά υπάρχουνε, αλλά ότι παιδεύονταν δύο χρόνια, θα πρέπει να είναι το!!! ανέκδοτο της αστυνομίας…

 8. @ Γιάννης Κατσώνης

  Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν το πρόβλημα τους είναι η σπουδάζουσα νεολαία ή η νεολαία γενικώς των κοινωνικών τάξεων από την μεσαία και κάτω.

  Το πανεπιστήμιο, καλώς ή κακώς αποτελεί το τελευταίο στάδιο της διατακτικης διαδικασίας της κοινωνίας, κατά την οποία οι νέοι θα αποδοθούν σε ρόλους που αντιστοιχούν στις δυνατές επιλογές που έχει το οικογενειακό background του καθενός.

  Έτσι το παιδί από το Περιστέρι αναμένεται να γίνει ψυκτικός ή το πολύ πολύ να πάει σε κάποιο ΑΤΕΙ, ενώ το παιδί από την Κηφισιά, αν δεν περάσει σε εγχώρια σχολή ανάλογη του οικογενειακού στάτους, θα πάει στο εξωτερικό, στο Columbia πχ ώστε να αποκτήσει ένα πτυχίο ανάλογο, όχι της ικανότητας του, αλλα του οικογενειακού κεφαλαίου, όπου ως κεφάλαιο λογίζεται κάθε μορφή ισχύος και όχι μόνο το οικονομικό.

  Στην πραγματικότητα γίνεται στόχος η νεολαία που αυτοοργανωνεται, η οποία δεν θέλει να “ξοδέψει τα νιάτα και την ορμή για το πετσί της” αλλά για να αλλάξει κάτι από την σύγχρονη της κοινωνική κατάσταση.

  Είτε είναι φοιτητές, είτε οικοδόμοι, είτε ναυτεργατες, είτε , είτε, είτε …

  Για αυτό και έχουν πληγει, εκτός από τα πανεπιστήμια και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

  Για κάθε Συρίγο υπάρχει και ένας Παναγόπουλος.

  Σίγουρα, όταν ένας νέος έχει ως “δουλειά” να διαβάζει και να σκέφτεται είναι πιο “επιρρεπής” στην διεκδίκηση από τον συνομήλικο που πάει για το μεροκάματο και στερείται χρόνου την ίδια στιγμή που του περισσεύει η πίεση της καθημερινότητας, όμως δεν πρέπει να υποτιμηθεί καμία υποομάδα της νεολαίας μας.

 9. @ Λυμπερης
  Έχω την εντύπωση ότι δεν διαφωνούμε σε κάτι περί αυτού.

 10. @ Γιάννης Κατσώνης

  Κάποιες διαπιστώσεις κατέθεσα διευρύνοντας το δικό σου σχόλιο και όχι διαφωνία.

  Στην ουσία και εγώ νομίζω πως συμφωνούμε.

 11. Ο Θεοδωρικακος το μόνο που νοιάζεται 2χεονια τώρα είναι η εκλογική του περιφέρεια , προεκλογικό αγώνα 2χρονια (με τις καθημερινές Άβαντες του ΣΚΑΪ) δεν έχω δει άλλο υπουργό να κάνει. Ο,τι κάνει και ο,τι λέει είναι για εκλογική κατανάλωση . Από τους συνοριοφύλακες μέχρι την αστυνόμευση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το ακομμάτιστο ελληνικό ποδόσφαιρο

Παρά τα 1.000 δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου, παραδόξως παραμένει ένας σε μεγάλο βαθμό απολιτικοποιημένος/ακομμάτιστος χώρος. Και λέμε «παραδόξως», διότι...

Γεννημένος νικητής, με τον «πόλεμο» στο DNA του

Αν κάτι έχει να διδάξει η πορεία του ΠΑΟΚ προς τον φετινό τίτλο είναι ότι δεν κατακτά το πρωτάθλημα...

«Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες»

Στη συλλογική συνείδηση της χριστιανοσύνης ο Απόστολος Θωμάς, ο λεγόμενος Δίδυμος, έχει καταγραφεί ανεξίτηλα ως ο «Άπιστος Θωμάς», γιατί...

Ο Πόντος θα τιμωρήσει τους Τούρκους

«Η μια αδικία, η παλιά, γεννά άλλη, καινούργια μες στο σπίτι, όταν έλθη η ωρισμένη ημέρα να γεννήση∙ γεννά...