Σε κατάσταση πανικού το πρωθυπουργικό γραφείο, προσπαθεί να «φιμώσει» τους πάντες!

Του Θάνου Κάλλη

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται το πρωθυπουργικό γραφείο καθώς «τρέμει» τις νέες αποκαλύψεις που βγαίνουν συνεχώς για το σκάνδαλο των υποκλοπών και παράλληλα έχει έντονη αγωνία και άγχος από τη δράση της ανεξάρτητης Αρχής της Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και του πρόεδρου της, τον αδέκαστο και αδιάφθορο Χρήστο Ράμμο, που επιτελεί με ύψιστη ευθύνη και απαράμιλλο ήθος το συνταγματικό του καθήκον.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίες οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανατρέψει τον Χρήστο Ράμμο, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του νέου έτους διότι «δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» και η ΑΔΑΕ τελικώς ζητάει έλεγχο των εταιριών της κινητής τηλεφωνίας για τις παρακολουθήσεις.

Φαίνεται ότι το «πάθημα έγινε μάθημα» και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας iEidiseis βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιχείρηση παρέμβασης, αυτή τη φορά στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Vodafone και Wind, πέραν της Cosmote.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ανήμερα της επιβεβαίωσης πως ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν «ο στόχος 519c» της ΕΥΠ, στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού και όψιμος «ένοικος» του μεγάρου Μαξίμου επικοινώνησε με τη διοίκηση των δυο παρόχων, καλώντας τους να μη διευκολύνουν τον έλεγχο για τυχόν τηλεφωνικές υποκλοπές σε τηλεφωνικούς αριθμούς που ζητά η ΑΔΑΕ, με την αιτιολογία πως οι έλεγχοι «θα είναι παράνομοι με βάση το νέο νόμο».

Το ρεπορτάζ προσθέτει: Πρόκειται για την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία που είχε χρησιμοποιήσει ο κ. Ντογιάκος στην επικοινωνία του με την Cosmote, όπως είχε αποκαλύψει το Euractiv και εν συνέχεια επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγο για «γνώμη».

Είναι προφανές ότι η απονομιμοποίηση του «γαλάζιου» συστήματος εξουσίας από το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης και η ραγδαία φθορά της κυβέρνησης που αποτυπώνεται πλέον στις δημοσκοπήσεις, κυρίως στα ποιοτικά στοιχεία, εξωθεί τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις στους πάντες και να επιβάλουν ένα είδος «ομερτά» σε τυχόν νέες αποκαλύψεις.

 1. Όταν ζητούν την αυτοδύναμη επόμενη κυβέρνηση μόνο κατάσταση πανικού δεν θέλουν να εμφανίζουν προς τα έξω. Η κοινωνία πλειοψηφικά το πόσο αντέχει, το πόσο υπομένει, το πόσο αποδέχεται αυτή την κυβέρνηση και το έργο της, ας τολμήσει να κυκλοφορήσει χωρίς την κουστωδία του σε όποια γειτονιά σε όποια περιοχή της χώρας.
  Το λυπηρό είναι ότι θεωρούν, η άλλως πιστεύουν πως με εκφοβισμό και τιμωρίες θα τα καταφέρουν.
  Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε πόσο σύμμαχος παραμένει ο χρόνος μαζί τους μέχρι να πέσει η είδηση ημερομηνία εκλογών.
  Και βεβαίως η κατάσταση σε αριθμούς δεν είναι πλέον για τρελά όνειρα, αλλά στην χώρα μας περάσαμε και πέρα από τα όρια της χούντας σε τρομοκρατία, σε παραπληροφόρηση, σε ελευθερία της σκέψης.
  Επιβάλλεται μια νέα μέθοδος πειθούς, επιβολής και επιμονής, θα το λέμε κάθε μέρα μέχρι που να γίνουμε πιστευτοί, αποδεκτοί.
  Η χώρα της δημοκρατίας, η χώρα του φωτός της ελεύθερης σκέψης, της απονομής δικαιοσύνης, δοκιμάζεται τον 21ο αιώνα πέρα από όρια λογικής.
  Μα ναι οφείλουμε να το αντέξουμε να το ξεπεράσουμε και σε αυτή την ελπίδα εναποθέτουμε τις αντοχές μας.
  ………………………………………………………………………………………….
  Υποκλοπές: «Βούρκος» και παρακράτος! Ο Γ.Λακόπουλος γράφει για όσα απίστευτα συμβαίνουν στη χώρα
  Από Militaire News -26/12/2022 | 11:42
  Τρέλα. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι «παράνομη» η δραστηριότητα της- συνταγματικά κατοχυρωμένης- ΑΔΑΕ, αλλά «νόμιμες» οι δραστηριότητες της ΕΥΠ που δεν έχουν καμία σχέση με την αποστολή της!
  Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ από το ieidiseis.gr
  Στο πλευρό της, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, προστατεύει τις ιδιωτικές …τηλεφωνικές εταιρίες από τους θεσμοθετημένους ελέγχους μιας ανεξάρτητης Αρχής, αλλά όχι τους υπουργούς και στρατηγούς που «επισυνδέονται», παράνομα, από την παρακυβέρνηση.
  Κάπως έτσι έχουν διαμορφωθεί πλέον δυο κόσμοι στην Ελλάδα.
  Από τη μια πλευρά, ο κόσμος του σκότους, βουτηγμένος στο βούρκο που παράγει το σύστημα Μητσοτάκη και εξωραΐζουν εξαγορασμένα μέσα ενημέρωσης , δουλικοί δημοσιογράφοι, φοβισμένοι βουλευτές και συνοδοιπόροι δικαστικοί.
  Σε ποια χώρα του δυτικού Ημισφαιρίου θα έσκαγε – με στοιχεία – η είδηση ότι η κρατική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και ο κύκλος των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, θα έβρισκε ως μόνο ενδιαφέρον για προβολή, τη γελοία δήλωση Οικονόμου εναντίον του …Αλ. Τσίπρα και του Κ. Βαξεβάνη;
  Ποιας χώρας το πολιτικό προσωπικό θα σιωπούσε μπροστά στην αποκάλυψη πως ο Πρωθυπουργός – που παρακολουθούσε μέσω της ΕΥΠ, αποδεδειγμένα, δυο ευρωβουλευτές , έναν υπουργό του και τέσσερις δημοσιογράφους- θεώρησε προς παρακολούθηση «εθνικά ύποπτο» και τον άνθρωπο που διοικεί το Στράτευμα, αλλά οι εισαγγελείς δεν θα άρχιζαν αμέσως έρευνα- για να βρουν τους υποκλοπείς, όχι να τιμωρήσουν τους δημοσιογράφους;
  Πού αλλού η πληροφορία- στο iEidiseis.gr- ότι η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πρακτική της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, τρομοκρατεί τις τηλεφωνικές εταιρίες για να αγνοήσουν την ΑΔΑΕ, δεν θα είχε βγάλει στα κεραμίδια όσους σχετίζονται- εξ επαγγέλματος τουλάχιστον- με την λειτουργία του κράτους Δίκαιου- με επικεφαλής τους δικηγορικούς Συλλόγους- αντί να παρακολουθούν δειλοί μοιραίοι και άβουλοι και ποιος αρχηγός Κράτους, ποιος πρόεδρος Κοινοβουλίου, ποιος αρμόδιος υπουργός θα καταδεχόταν να μείνει στη θέση του;
  Αυτός ο κόσμος του σκότους, της ανομίας, του παρακράτους, καταλύει βασικές δημοκρατικές αξίες και διαπομπεύει τη χώρα στον πλανήτη. Αν η Καϊλή, ως βαποράκι πολυτέλειας στην Ευρωβουλή, «εξευτελίζει την Ελλάδα», όπως λένε πολλοί, τι κάνει ο Μητσοτάκης οι πράξεις του οποίου την κρεμάνε στα μανταλάκια παγκοσμίως, ως τριτοκοσμική χώρα, με καθεστωτικές κυβερνητικές πρακτικές;
  Από την άλλη υπάρχει κόσμος του Φωτός. Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφοι που κάνουν έντιμα τη δουλειά τους: ελέγχουν την εξουσία, ερευνούν δυσώδεις υποθέσεις, κρίνουν και ενημερώνουν, παρά τις διώξεις που υφίστανται, στο περιβάλλον ζόφου δημιουργεί γι αυτούς ακόμη και μέσα στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός και οι – ακροδεξιοί κυρίως- υπουργοί του..
  Υπάρχουν πολιτικοί που σέβονται τη λαϊκή εξουσιοδότηση να εκπροσωπούν το έθνος και όχι τον ολιγάρχη στα μίντια το οποίου σιτίζονται. Όπως υπάρχουν και κρατικοί λειτουργοί- ανάμεσά τους και δικαστικοί-που τιμούν τον όρκο τους και εφαρμόζουν χωρίς διακρίσεις, όσο και αν τους διώκει το κυβερνητικό σύστημα για να σιωπήσουν.
  Σ’ αυτόν τον δεύτερο φωτεινό κόσμο ανήκει ο Χρήστος Ράμμος. Ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και σήμερα επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών , δίνει στο ρόλο του περιεχόμενο αντάξιο της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.
  Χωρίς αυτόν ίσως δεν θα είχε να φοβηθεί τίποτε το «ρυπαρό»-για να δανειστούμε τον όρο του κυβερνητικού εκπροσώπου-σύστημα των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψής τους.
  Η ακεραιότητα του ανδρός στρατολογεί εναντίον του, άθλιους κυβερνητικούς μηχανισμούς, διατεταγμένους δικαστικούς και ποικίλους Δημητριάδηδες, για να μη κάνει, κατά τη συνείδησή του, αυτό που ετάχθη από το Σύνταγμα
  Προχωράει όρθιος, μαχητικός, δίκαιος και ασυμβίβαστος. Πραγματικός λειτουργός. «Πρότυπο και άξιος τιμής από την κοινωνία», όπως επισήμανε ο Βασίλης Σκουρής.
  Είναι φόβος και τρόμος για τον υπάλληλο το Νεομητσοτακισμού -που επικοινώνησε- εξ ορισμού εκ μέρους του Πρωθυπουργού, που μάλλον «δεν θα ξέρει» πάλι-με τη διοίκηση των δυο παρόχων, ζητώντας τους να μην συνδράμουν τις έρευνες της ΑΔΑΕ, γιατί τάχα οι έλεγχοι είναι «παράνομοι με βάση το νέο νόμο». Που δεν έχει ούτε καν τη νομιμότητα της αριθμητικής πλειοψηφίας της ΝΔ στη Βουλή, αφού συγκρούεται με το Σύνταγμα.
  Σ΄ αυτό το σημείο μια μελαγχολική διαπίστωση: είναι, πάλι, κρίμα για την, πρώην συνάδελφο του προέδρου της ΑΔΑΕ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που προσπάθησε να περάσει στο ντούκου την επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο για να της παραδώσει την ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής. Αντί να την αξιοποιήσει για να παίξει το ρόλο της, ως φρουρός τη συνταγματικής τάξης.
  Ο Χρήστος Ράμμος, κάνει υπερήφανους τους συναδέλφους του στο Δικαστικό Σώμα, τα στελέχη του Δημοσίου με ειδικές αποστολές όπως ο ίδιος και τον ελληνικό λαό, για την επιμονή του να εκτελεί το καθήκον του-χωρίς να υποτάσσεται σε όσους βυσσοδομούν εναντίον του και αναζητούν τρόπο να τον απομακρύνουν.
  Αν το κάνουν, θα είναι ο ήρωας που χρειάζεται αυτή την εποχή η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία.
  Τα συμφραζόμενα της συγκυρίας, μας οδηγούν πίσω, στο κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τη δολοφονία του Γρήγορη Λαμπράκη στη χώρα. Στις σημερινές συνθήκες ο Χρήστος Ράμμος είναι ο Σαρτζετάκης του 1963. Δεν υπάρχει σκεπτόμενος Έλληνας που να μη τον ευγνωμονεί για την υποδειγματική άσκηση των καθηκόντων του…
  ……………………………………………………………………………….

 2. Προς “Άποψη”
  Συμφωνώ Απολύτως με αυτά που γράφετε.
  Δυστυχώς δεν ζούμε σε Ευρωπαϊκή χώρα.
  Ζηλεύουμε τις χώρες όπου η Δικαιοσύνη και οι δημοσιογράφοι κάνουν σωστά την δουλειά τους.
  Εδώ ψάχνουμε για φωτεινές εξαιρέσεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Των πρακτόρων η σχολή

Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση διάβασα στη «δημοκρατία» ότι η ΕΥΠ, η οποία εποπτεύεται από το γραφείο του κ. πρωθυπουργού,...

Μόνο τον προβληματισμό σας επιθυμώ…

Με στόχο μια καταπράυνση της υστερίας γύρω από όσα φέρεται ότι έχει διατυπώσει στο παρελθόν ο Δημήτρης Παπανώτας, για...

Μια συγκινητική τελετή

Παρακολούθησα την τελετή παρουσιάσεως των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Πραγματικά συγκινήθηκα μέχρι δακρύων. Δεν υπήρχε ένας υποψήφιος/α που...

Αφού ο Κυριάκος υποστηρίζει τους… Πέρσες!

Σε καφενείο ευρισκόμενο σε παράκεντρο σημείο ιστορικής ελληνικής πόλης δύο ηλικιωμένοι απορούν και συζητούν. Με ποιους είναι ο Μητσοτάκης;...