Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανοικτά εχθρική ενέργεια της Αθήνας να δώσει S-300 στην Ουκρανία

Ανοικτά εχθρική ενέργεια έναντι της Ρωσίας, χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει στην Ουκρανία τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα, S-300, που διαθέτουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Πριν είναι πολύ αργά, εγκαταλείψτε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια», είπε, σημειώνοντας πως η Μόσχα «για μια ακόμη φορά προειδοποιεί την ελληνική κυβέρνηση για ευθύνες που φέρει».

Ειδικότερα, αναφερόμενη στο ότι «η ελληνική κυβέρνηση τελευταία εκδηλώνει ολοένα περισσότερο την ετοιμότητά της να δώσει στην Ουκρανία τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στην Κρήτη (S-300PMU-1), με την επιφύλαξη ότι αυτά θα αντικατασταθούν από αμερικανικά συστήματα, Patriot», η Μαρία Ζαχάροβα επισήμανε:

-«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για τον εφοδιασμό του καθεστώτος του Κιέβου με S-300 και άλλα συστήματα αεράμυνας ρωσικού/σοβιετικού τύπου ως ανοιχτά εχθρικές ενέργειες προς τη Ρωσία».

-«Αγνοείται η γνώμη των Ελλήνων πολιτών, που σε ποσοστό 70%, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αντιτίθεται στην παροχή οπλισμού προς την Ουκρανία».

-«Η Αθήνα αδιαφορεί για το γεγονός ότι, στέλνοντας όπλα, γίνεται άμεσα συνεργός στον εγκληματικό πόλεμο ενάντια στον άμαχο πληθυσμό των περιοχών Ντονμπάς, Ζαπαρόζιε και Χερσώνας, στοχοποιώντας και τους πολλούς Έλληνες που ζουν εκεί».

-«Αποδυναμώνεται η ελληνική αμυντική ικανότητα, ειδικά στον τομέα της αεράμυνας».

-«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ρωσοελληνικών διακυβερνητικών συμφωνιών για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία, οι οποίες απαγορεύουν κατηγορηματικά στην Ελλάδα να επανεξάγει σε τρίτη χώρα στρατιωτικό εξοπλισμό που της προμηθεύσαμε, χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας. Η παραβίαση των συμφωνιών θα έχει αναπόφευκτα συνέπειες».

-«Η ελληνική πλευρά αδιαφορεί πλήρως για τους διεθνείς περιορισμούς που δεν επιτρέπουν την εξαγωγή όπλων σε εκείνες τις περιοχές όπου αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και να συμβάλει στην όξυνση των συγκρούσεων».

-«Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο θα εντοπιστεί έγκαιρα και θα καταστραφεί από τις ΕΔ της Ρωσίας».

 1. Έτσι και τα γιουσουφάκια που ψηφίσατε το ’19 προχωρήσουν σε τέτοια κίνηση,
  να ξέρετε ότι η ευθύνη της προδοσίας θα βαρύνει τους ώμους των ψηφοφόρων.
  Αυτό μόνο λέω.

 2. Κόψε λίγο ρε Πέτρο…Ασε και κανέναν να ζήσει μόνο τα πουτινάκια θα υπάρχουν στη ζωή?

 3. Ενώ η παράδοση S-400 στη Τουρκία από τη Μόσχα ήταν φιλική ενέργεια?

 4. @ ορεσείβιε

  Ποιος τον χ…..ει τον φασιστάκο τον Πούτιν και το χαζεμένο σκυλολόι του πανσλαβισμού, της ματσίλας-ορθοδοξίλας και των αυτοκρατορικών του βλέψεων;
  Μπερδεμένος είσαι

 5. @ ορεσείβιος
  Δηλαδή ή πουτινάκι ή αμερικανοτσολιάς;
  Μόνιμα γιουσουφάκια δηλαδή;
  Άλλη θέση δεν υπάρχει;

 6. Μας κατεστρεψε ο κλοουν των Αθηνων και χωρις κανενα σοβαρο ανταλλαγμα. συνυπευθυνοι θεωρουνται οσοι τον σττηριζουν σε αυτες τις αποφασεις.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ

Ο τρόμος για γενικευμένη σύρραξη, η φωτιά της οποίας θα παρασύρει στο διάβα της ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πανθομολογούμενος....

Η πολεμολογία δε νοιώθει μοναξιά

Παφλασμοί φλυαρίας και σεναριολογίας για την ανοιχτή σύγκρουση Ιράν Ισραήλ ακούγονται παντού. Αναλύσεις, εκτιμήσεις, και απερινόητες αβελτηρίες επί του...

Ελλάς και Κύπρος στην οριογραμμή των συγκρούσεων

Οι επόμενες ημέρες ή ίσως και ώρες θα δείξουν κατά πόσον θα υπάρξει αυτοσυγκράτησις και δεν θα έχουμε κλιμάκωση...

Σειρά έχει το Ιράν ή η Τουρκία;

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στον πόλεμο του Κόλπου του 1991 και στην εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων...