(Δήθεν;) κατασκοπευτικό θρίλερ με «Έλληνα» στην Αυστρία υπέρ της Ρωσίας

Για κατασκοπευτικό θρίλερ με άτομο που φέρεται να έχει ελληνικό διαβατήριο, ζει στη Βιέννη και είναι γιος Ρώσου πρώην διπλωμάτη, κάνουν λόγο αυστριακά ΜΜΕ, οι δημοσιεύσεις των οποίων αναπαράγονται από ελληνικά ΜΜΕ

Ουδεμία ενημέρωση φέρεται να έχει η ελληνική πρεσβεία στη Βιέννη για το εμφανιζόμενο ως «κατασκοπευτικό θρίλερ» ατόμου που λέγεται ότι έχει ελληνικό διαβατήριο και, κατά τα αυστριακά δημοσιεύματα, δρούσε υπέρ της Ρωσίας, αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Ούτε η ελληνική πρεσβεία στη Βιέννη έχει κληθεί από τις αυστριακές Αρχές για να ενημερωθεί για το θέμα, ούτε γνωρίζει κανείς εάν πράγματι πρόκειται για άτομο με ελληνική υπηκοότητα, ούτε και η ελληνική πλευρά γνωρίζει κάτι σχετικά με την ταυτότητα του συγκεκριμένου προσώπου, αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, μάλιστα, πως αν και αρχικά, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αυστριακό Τύπο, γινόταν λόγος για σύλληψη του «Έλληνα» για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, τώρα, στην επίσημη ανακοίνωση της αυστριακής Εισαγγελίας δεν αναφέρεται τίποτα σχετικά με «σύλληψη», αλλά αντίθετα σημειώνεται ότι η υπόθεση διερευνάται.

Στο πρόσωπο το οποίο, σύμφωνα με τα αυστριακά δημοσιεύματα, είναι γιος Ρώσου πρώην διπλωμάτη, έχει ελληνική υπηκοότητα και έχει εργαστεί στη Γερμανία και την Αυστρία, δεν έχει επιβληθεί καν κάποιο περιοριστικό μέτρο, όπως ανακοίνωσε η Εισαγγελία, με εξαίρεση ότι, εφόσον κληθεί, θα πρέπει να παρουσιαστεί στον ανακριτή. Η υπόθεση διερευνάται, σύμφωνα με την Εισαγγελία, και ακόμα ούτε καν οι αυστριακές Αρχές είναι εις θέσιν να δηλώσουν εάν θα του αποδοθούν κατηγορίες ή όχι.

Παρά τον θόρυβο που προκλήθηκε στην Αυστρία για «Έλληνα» που κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας, εύλογα γεννώνται ερωτηματικά σχετικά με τη σκοπιμότητα τέτοιου είδους «διαρροών» που στοχοποιούν, εκτός βεβαίως της Ρωσίας, κυρίως την Ελλάδα, αφού, κατά τον αυστριακό Τύπο, το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να έχει ελληνικό διαβατήριο (!). Πόσο μάλλον, αφού κατ’ αυτό τον τρόπο, αφήνονται να αιωρούνται υποψίες για περίεργες μεθοδεύσεις σχετικά με την απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε αυτό το άτομο. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, αν και απολύτως αρμόδιο για το θέμα, εάν πράγματι το πρόσωπο είναι Έλληνας, ουδεμία ενημέρωση έχει από τους Αυστριακούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δεν άλλαξε μετά τον Raisi

Δεν είναι συνηθισμένο για έναν αυτοκράτορα να χειροδικεί δημόσια σε βάρος ενός κληρικού, όμως το 1928, σε ένα από...

Στο φως τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Βρισκόμαστε σε μια εποχή διαιρέσεων και υψηλής πόλωσης παγκόσμιας κλίμακας. Δύο Ψυχροί Πόλεμοι μετατράπηκαν σε θερμούς. Η Δύση απαγορεύει...

H γουόκ ατζέντα σκοτώνει την έβδομη τέχνη

Πέρασαν παραπάνω από δύο μήνες από τη λαμπρή τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ όπου καταγράφηκε ο θρίαμβος της...

Σε τροχιά… πολέμου των άστρων

Σε πόλεμο των άστρων εξελίσσεται σταθερά η σύγκρουση Μόσχας και Ουάσινγκτον με φόντο... τα διαστημικά όπλα. Το αμερικανικό Πεντάγωνο...