Κάν’ το όπως οι Κύρτσος και Τέλλογλου και μην κάνεις… τον  «ψόφιο κοριό»!

Του Θάνου Κάλλη

Την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αποκάλυψη της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας EURACTIV, κλιμάκιο της ελληνικής ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) επισκέφτηκε εταιρία τηλεπικοινωνιών. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου η ΑΔΑΕ να διενεργήσει έλεγχο κατόπιν από σχετικά αιτήματα που υπέβαλαν ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τ. Τέλλογλου, που ζητούσαν να μάθουν αν παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Όπως μετέδωσε το EURACTIV, ο σχετικός έλεγχος επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες ήταν όντως υπό παρακολούθηση χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθούν οι λόγοι καθώς έγινε επίκληση της αόριστης νομικής έννοιας, της «εθνικής ασφάλειας».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημανθεί ότι οι κρατικές αρχές που ζητούν την επισύνδεση και διαθέτουν τον απαιτούμενο τεχνικό εξοπλισμό για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουν χωρίς τη συνεργασία με τον ιδιώτη πάροχο, δηλαδή την εταιρία κινητής τηλεφωνίας με την οποία είναι συμβεβλημένος ο παρακολουθούμενος-θύμα.

Για αυτό τον λόγο, η εισαγγελική διάταξη άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και  «νόμιμης» επισύνδεσης επιδίδεται πέραν της ΑΔΑΕ για λόγους γνωστοποίησης, όχι μόνο στην αρχή που τη ζητά αλλά και στην ιδιωτική εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Ο πάροχος διατάσσεται να συνεργαστεί με την αρμόδια αρχή, ώστε να περιέλθουν στο σύστημά της όλες οι διαθέσιμες υπηρεσίες που αφορούν την επίμαχη τηλεφωνική σύνδεση και υποχρεούνται οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας βάσει του Νόμου, να τηρούν αρχείο για τα αιτήματα που υποβάλλονται για άρσεις του απορρήτου.

Έτσι, οι κ.κ. Κύρτσος και Τέλλογλου, δεν έμειναν σιωπηλοί και δεν επικαλέστηκαν ανόητες δικαιολογίες, αλλά έπραξαν το αυτονόητο και ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία, υπέβαλαν σχετικά αιτήματα στην ανεξάρτητη ΑΔΑΕ και αυτή με τη σειρά της, με συνοπτικές διαδικασίες επισκέφθηκε την ιδιωτική εταιρία τηλεπικοινωνιών και επιβεβαίωσε τις υποκλοπές.

Από την άλλη πλευρά, σιγή ιχθύος για την υπόθεση της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τους από την ΕΥΠ και το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator τηρούν μέχρι στιγμής οι περισσότεροι υπουργοί, βουλευτές και αξιωματούχοι της κυβερνώσας παράταξης.

Είναι γεγονός ότι κανένα στέλεχος της ΝΔ, που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν δεν προχώρησε σε καμία νόμιμη ενέργεια, όπως να υποβάλουν αίτημα στην ΑΔΑΕ ώστε να αποκαλυφθεί αν όντως υπήρξαν θύματα υποκλοπών ή να καταφύγουν στη δικαιοσύνη και να κάνουν μηνύσεις σε δημοσιογράφους που προχώρησαν στις σχετικές αποκαλύψεις.

Μόνον κάτι γενικόλογες και περίεργες δηλώσεις ακούστηκαν, τύπου: «Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργούς, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία…». Ή να τονίζεται χαρακτηριστικά ότι  «δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία (σύζυγος υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους)…».

Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται, σωστά;

Κατά τα ανωτέρω λεχθέντα, κάν’ το όπως οι Κύρτσος και Τέλλογλου και μην κάνεις… τον  «ψόφιο κοριό»!

 1. Ζήτω ο Κύρτσος. Ο Αντώναρος παρακολουθείτο άραγε; Τον αφήνει για επόμενη Κυριακή ο Βαξεβάνης;

 2. Μάθαμε να ψηφίζουμε και ως εκ τούτου να μας κυβερνούν ευνούχοι, άρα που να βρεθούν πολιτικοί με μέζεα.
  Όμως, σύντομα θα πληρώσαμε για τις επιλογές μας, η χώρα ήδη είναι μισοκατεστραμμένη και συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
  Όσο για τους Έλληνες, ο Κυριάκος τούς μετέτρεψε με τη θέληση τους σε σκύλους του Παβλόφ. Σε σημείο που όταν ακούν για κάποιο pass, αρχίζουν να τρέχουν τα σάλια τους. Οπότε, μάλλον θα βρέξουν τα ψηφοδέλτια του κ. Μητσοτάκη, όταν θα αντικρύσουν το σήμα της ΝΔ στο ψηφοδέλτιο της μέσα στο παραβάν.
  Συμπατριώτες, εσείς που πιστεύετε ακόμη τον Κυριάκο, ντροπιάζετε αυτή τη χώρα που κάποτε ξεκίνησε ο μεγάλος πολιτισμός και άλλαξε την πορεία του ανθρώπινου είδους.

 3. Η Ουσία είναι μία και Ο Μπακλαβάς Γωνία μας λέει ο Λαός .
  1. Πολιτικός Προϊστάμενος από το 2019 της ΕΥΠ Κυριάκος Κων/νου Μητσοτάκης .
  Άμεσος Προϊστάμενος Ο Κύριος Κοντολέων που δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις αλλά με αλλαγή του νόμου έγινε Προϊστάμενος της ΕΥΠ .
  2. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος μας είπε ότι τα ” ΡΥΠΑΡΆ ” στοιχεία της ΕΥΠ έκαναν αυτά που έκαναν . Αλλά θα ρωτήσει κάποιος όλα αυτά τα ρυπαρά στοιχεία δεν είχαν Προϊστάμενο ? Βεβαίως και είχαν και εκτελούσαν εντολές .
  3. Ο Κύριος ΤΟΛ ΝΤΙΛΙΑΝ κατασκευαστής του ΠΡΕΝΤΑΤΟΡ το 2019 σε συνέντευξη στην Κύπρο είχε πει ότι το σύστημα πωλείται σε Κυβερνήσεις . Βέβαια εγώ δεν είμαι αστυνομικός να το απαγορεύω ή να το επιτρέπω αλλά τα ίδια τα κράτη . Εξάλλου η διακίνηση του γίνεται μέσω ΙΝΤΕΛΛΕΞΑ η οποία συνεργάζεται μόνο με Κυβερνήσεις .
  Το Συγκεκριμένο Λογισμικό είχε πουληθεί τότε σε 12 Κράτη , και αργότερα πουλήθηκε και σε άλλα μέσω άλλων κρατών με άδεια των Υπουργείων Εξωτερικών .
  Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι όλες οι παρακολουθήσεις ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΕΥΠ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΠΡΕΝΤΑΤΟΡ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ . ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ .

 4. Ωραία μ’ολα αυτά. και που θελουμε να καταλήξουμε τελικα;
  Στο οτι περαν του θεματος των υποκλοπων δεν υπαρχει αφηγημα για οσους θελουν να φυγει ο Μητσοτακης;
  Πιεζουν ολοι να φυγει η αθλια Μητσοτακικη ΝΔ χωρις να μας λενε ακριβως τι θα ερθει, ή μαλλον καλυτερα απο ποιον άλλον θα ερθει, τι θα κανει καλυτερα απ’τον Μητσοτακη ο αορατος Χ αν υποθεσουμε οτι δεν θελουμε την επανοδο του γελαστου παιδιου. με τα οσα μας προκαλεσε κατα την ΠΦΑ διακυβερνηση του.

  Ποιος ειναι αυτος που θα παρει τον ρημαγμενο λαο απ’το χερι και με τι ειδους πολιτικες θα τον βγαλει στο ξεφωτο;
  Θα τον γεννήσουμε τωρα;
  Θα τον βγαλουμε απ’το καπελο του Μαικλ Λαμαρ;
  Σαν μαγοι κι εμεις θα περιμενουμε τον απομηχανης Θεο να σκαρφιστει κατι;
  Ετσι θα πορευεται η δολια μας πατριδα;
  Βλεποντας και κανοντας;
  Δεν θα φυγει ποτε απο πανω μας αυτη η τσαπατσουλια του λαου, να περιμενει σωτηρες εκει οπου δεν υπαρχουν;

  Ας το παρουμε χαμπαρι καλυτερα, οτι οι μαγικες λυσεις τελειώσαν και ουτε ειναι πλεον ανεκτες επειτα απο τοσα χρονια προσαρμογων οι περιπετειες με Δον Κιχωτηδες.!
  Δε παει αλλο με τσαρλατανους που υποσχονται ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα και κουραφεξαλα.
  Ειδαμε και παθαμε να ξεκολλησουν καποιες μικρες επενδυσεις και να αρχισουν να εμπιστευονται οι ξενοι οτι οι πολιτικοι μας αρχισαν να σοβαρευονται επειτα τα μνημονια για να σκεφτουν να μας δουν μελλοντικα σαν τοπο που μπορει να ριξουν τα χρηματα τους, θα τους στειλουμε πισω και θα αρχισουμε ενα νεο κυκλο εσωστρεφειας με τις εξαγγελιες για ελαχιστο εγγυημενο εισοδημα και φορολογηση των πλουσιων και των ενεργειαδων κ.ο.κ.;

  Ας μας πει και το αγαπημενο μας antinews τι ακριβως εχει στο μυαλο του για εμας, πως μας θελει, για να εχουμε ενα μπουσουλα προς συζητηση.
  Ετσι γενικως και αοριστως δεν οδηγει πουθενα παντως. Αυτη ειναι η γνωμη μου.
  (εκτος εαν οντως δεν υπαρχει αλλη λυση περαν του Μητσοτακη, και δεν θελει κανεις να την παραδεχτει χωρις να ομολογησει οτι κινειται ετσι για χαρη σκοπιμοτητων και πιεσης προς αυτον).

 5. Ποιος να κάνει τι? Πέραν του γλειψιματος και της οσφυοκαμσιας τίποτα άλλο. Υποκλίσεις των wannabe μπέηδων στον wannabe Βεζύρη που ο Σουλτάνος ξεφτιλιζει καθημερινά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Τα «είπα ξείπα» των πολιτικών ηγεσιών και η λοβοτομή των οπαδών...

Εγκαλούμε συχνά -και πολύ σωστά- τον Κ. Μητσοτάκη για την -συστηματική πλέον- ασυνέπεια που τον χαρακτηρίζει σε σχέση με...

Όλα καλά, όλα ανθηρά…

Τα σχόλια έδωσαν και πήραν σχετικά με την «αναδόμηση» της κυβερνήσεως. Επομένως, τυχόν άλλα μάλλον θα εκνευρίσουν. Όμως, μερικές...

Κυβέρνηση για καλαμάκια και μπουκάλια

Ο Τσίπρας έβαλε κερατόσημο στις σακούλες του σούπερ μάρκετ, δημιουργώντας ένα επιπλέον πάγιο έξοδο στα νοικοκυριά, με το πρόσχημα...

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με κοινή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή και του...

Σαν βόμβα έσκασε στα δημοσιογραφικά γραφεία το δελτίο τύπου από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και φυσικού ηγέτη της παράταξης, Κώστα...