H Νύχτα των Στρατηγών

Του Θάνου Κάλλη*

Πολιτικό «σεισμό» και μεγάλη αναταραχή στο στράτευμα προκαλεί η δημοσιοποίηση της νέας λίστας των επισυνδέσεων της ΕΥΠ από την εφημερίδα Documento, η οποία φέρεται να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σε παλαιότερες λίστες εντύπωση προκαλούν ως στόχοι παρακολούθησης ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και οι πρώην και νυν Διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Ενώ, δεν αποκλείονται και νέες αποκαλύψεις για κοριούς σε ανώτερα στρατιωτικά στελέχη.

Αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα, τότε η χώρα δέχεται επίθεση εκ των έσω και απειλείται ξεκάθαρα η εθνική ασφάλεια και άμυνα του ελληνικού κράτους.

Ποιος μπορεί, εξάλλου, να αποκλείσει και να διαβεβαιώσει ότι κρίσιμες στρατιωτικές πληροφορίες δεν έχουν διαρρεύσει στον προαιώνιο εχθρό της Πατρίδα μας.

Ζωτικές πληροφορίες, που αφορούν:

-Ελληνικά αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις στα νησιά του Αιγαίου, στρατιωτικά οχήματα και οπλισμό που έχει η κάθε εγκατάσταση, αναδιατάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων κτλ.

-Στοιχεία για το προσωπικό που υπηρετεί στα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.

-Στρατιωτικά έργα και ναυτικές βάσεις, αποθήκες πυρομαχικών ή άλλων πολεμικών υλικών, εργαστήρια ή εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του ελληνικού στόλου ή στρατού.

-Εξοπλισμούς και προμήθειες στρατιωτικού υλικού για την επαύξηση της αμυντικής και επιθετικής ισχύος της χώρας.

-Στρατηγικά σημεία γης (λόφοι, υψώματα κ.ο.κ.).

-Κρίσιμες υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, όπως δίκτυα της ΔΕΗ και άρδευσης, εργοστάσια, λιμάνια, γέφυρες και οδικές-σιδηροδρομικές αρτηρίες.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ακόμη μια ανάλυση διεθνούς ειδησεογραφικού μέσου πιθανολογεί ελληνοτουρκική σύγκρουση το 2023.

Ειδικότερα, το έγκυρο βρετανικό περιοδικό Εconomist σχολιάζει ότι η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, με τον πληθωρισμό στο 80%, με τη λίρα να καταρρέει, τη φτώχεια να «θερίζει» την τουρκική κοινωνία και τη διαφθορά να έχει διαβρώσει τα θεμέλια του κράτους, μπορεί να φέρουν την καταστροφή του Ερντογάν στις εθνικές εκλογές του ερχόμενου έτους.

Και αναφέρει μεταξύ άλλων το περιοδικό: «ο κ. Ερντογάν μπορεί επίσης να προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατηφόρα, την κακή τύχη του μέσω αντιπαράθεσης, είτε με Κούρδους αντάρτες στη Συρία, είτε με τον παλιό εχθρό την Ελλάδα για τον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια δικαιώματα. Με τις ελληνικές εκλογές επίσης στη γωνία, ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι υπαρκτός».

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται σε συμπληγάδες, ανάμεσα σε ένα εσωτερικό εχθρό που αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα έχει διαπράξει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας και έναν εξωτερικό εχθρό που επιβουλεύεται τα ιερά εδάφη της Πατρίδα μας.

Οι στρατηγοί έχουν καθήκον να διαφυλάξουν το αξιόμαχο και την ενότητα του στρατεύματος, κυνηγώντας μέχρι τέλους την υπόθεση των παρακολουθήσεων και να μην αφήσουν να υπάρχουν σκιές, καθώς στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει ότι η σιωπή είναι χρυσός.

*Δημοσιογράφος

Δικηγόρος-Ιστορικός

  1. Σεισμός στο στράτευμα. Τον προκάλεσε το Docoumento. Στ αρματα , στ άρματα. Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε.

  2. Προφανώς αν οι πληροφορίες ήταν ψευδείς, ο Βαξεβάνης θα είχε φάει σωρεία μηνύσεων.
    Κανείς δεν τον μηνύει όμως.
    Γιατί;

  3. @ Νίκος Α
    Βουνό το δίκιο σου.
    Τι πιό φυσιολογικό από το να παρακολουθείτε η στρατιωτική ηγεσία.

    Ίδιαίτερα όταν μέσα στους παρακολουθούντες είναι και ανεξέλεγκτοι ιδιώτες που διαθέτουν τα συστήματα παρακολούθησης.

    Μάλιστα με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται και τα στρατιωτικά μας μυστικά.

    Ζήτω μας

    Ρε που πάμε ρε…. που έλεγε κι αείμνηστος Αυλωνίτης του παλαιού Ελληνικού κινηματογράφου.

  4. @ Προς Ρένος

    Ο Βαξεβάνης παρακαλάει να του γίνει μήνυση για να μπορέσει να βγάλει τα στοιχεία που διαθέτει χωρίς να κατηγορηθεί ότι κοινοποιεί προσωπικά δεδομένα και να φάει φυλακή και πρόστιμο.
    Το Μέγαρο Μαξίμου και ο επικεφαλής του δεν είναι βλάκες. Ενώ τους φτύνει το σύμπαν, παριστάνουν τους κουφούς και τους τυφλούς και στο παρασκήνιο στο οποίο είναι ‘μανούλες” από ανέκαθεν, ρίχνουν στάχτη μ’ήπως και σβήσουν τη φωτιά και τα ίχνη τους.
    Με πρωταγωνιστές τα ασπόνδυλα που στη Βουλή βάζουν εμπόδια στην διερεύνηση.

    Η δε ανεξάρτητη δικαιοσύνη – όσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι αφού η ηγεσία της διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση – που μπορεί να ξεκινήσει το ξετύλιγμα του κουβαριού των υποκλοπών, σφυρίζει αδιάφορα και ψάχνει αυτούς που διέρευσαν τα στοιχεία και όχι αυτούς που εγκατέστησαν και διαχειρίστηκαν
    παρακρατικές πρακτικές.

    Το προτεκτοράτο καλά κρατεί

  5. Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ καθώς έχει και έχει επιβάλλει το προβάδισμα του από τον προϊστάμενο του ΥΕΘΑ και σχεδόν όλο το υπουργικό Συμβούλιο. Όλοι οι υπουργοί ως “στρατιωτάκια πειθαρχημενα” στοιχήθηκαν πίσω από τον Α/ΓΕΕΘΑ.
    Όλα αυτά επιβεβαιώνονται αρκεί να δει κάποιος τις φωτογραφίες απο στην πολιτική συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά. Ο Α/ΓΕΕΘΑ στην πρώτη σειρά και οι Υπουργοί στη δεύτερη.

  6. Όποιος είδε σήμερα Βουλή δεν έχει καμία αμφιβολία για το ποιος κρύβεται πίσω από τις υποκλοπές.

    Όπως όταν φωνάζεις “κλέφτης” τρέχει ο κλέφτης έτσι και σήμερα όταν ακούστηκε στην Βουλή “παρακολουθήσεις” έτρεξε ο ωτακουστης Μητσοτάκης να φύγει από την αίθουσα.

    Άλλη μια φορά θλιβερή η εικόνα του “Γκρουεζα” που παριστάνει τον Πρόεδρο της Βουλής.

    Έχει καταφέρει ο Μητσοτάκης να ξεφτιλισει και τους τρεις ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες με μεγέθη ολιγιστα όπως αυτός.

    Τουλάχιστον θα νιώθουν δικαιωμένοι οι εμπνευστές του προσωνύμιου “τσιτάχ” βλέποντας την ταχύτητα με την οποία βγήκε από την αίθουσα.

  7. 156 συνένοχοι στο επίσημο ρουφιανιλικι και όλοι μαζί τουμπεκί με παλαμάκια γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Όσο αφορά τις μυνησεις στον Μπαξεβάνη δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ γιατί τρέμουν τι έχει στα χέρια του και το να βρεθεί κατηγορούμενος είναι ο μόνος τρόπος να τα βγάλει. Εμπρός παληκάρια για να δούμε ποιος έχει τα κοτσια. Εγώ λέω κανένας. Τόσο απλά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....