Υποκλοπές – Φασκελοκουκούλωστα… πάμε σε εκλογές υπό τη σκιά του «ελληνικού Watergate»

Με τις… «προσπάθειες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ρίξει, τάχα, άπλετο φως στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές που «αγγίζει» τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μετά και από τη σημερινή συνεδρίαση -νέα «παρωδία» με ευθύνη των βουλευτών της πλειοψηφίας- της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, να μοιάζουν με φτηνές δικαιολογίες, απλά και μόνο για να κερδίσουν κάποιοι χρόνο (αλήθεια, ποιοι;), όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε εκλογές, με τη σκιά του «ελληνικού Watergate», όπως χαρακτηρίζεται από διεθνή ΜΜΕ, να πέφτει βαριά πάνω από το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Όπως αναμενόταν, από τη σημερινή συνεδρίαση δεν προέκυψε σχεδόν τίποτα αφού τα πρόσωπα – «κλειδιά» δεν προσήλθαν και ο μοναδικός που τελικά έδωσε το «παρών», ήταν ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις υποστηρίζοντας ότι, ό,τι έχει να πει θα το πει στη Δικαιοσύνη… Και όλα αυτά συνέβησαν με τους βουλευτές της ΝΔ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να φαίνονται σαν να «βάζουν πλάτη» στη, δήθεν, προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης που «τραυματίζει» (σε ποιο βαθμό θα φανεί) το ίδιο το πολίτευμα της Ελλάδας.

Βάζουν πλάτη οι βουλευτής της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές δεν αποδέχθηκαν να καταθέσει ο κ. Δημητριάδης με ανοικτές κάμερες ενώ στη συνέχεια, απέρριψαν επί της ουσίας το αίτημα της Αντιπολίτευσης για αποστολή ενταλμάτων για τη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων, και συγκεκριμένα των κ.κ. Φέλιξ Μπίτζιου, Γιάννη Λαβράνου και Ταλ Ντίλιαν, οι οποίοι έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα την κλήτευσή τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Μεταξύ αυτών, φέρεται ότι ήταν και η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία παρά τις πρόσφατες διαφοροποιήσεις της από το κυβερνητικό αφήγημα, τελικά φαίνεται ότι συντάχθηκε με την κυβερνητική «γραμμή».

Ο βουλευτής που θα δημιουργούσε πρόβλημα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ο κ. Κώστας Τζαβάρας, αφού προηγουμένως συνάδελφοί του από τη ΝΔ, τους οποίους σήμερα διέψευσε επί της ουσίας, ισχυρίστηκαν ότι δεν παρευρέθηκε στην Επιτροπή και αντικαταστάθηκε για λόγους υγείας, αποφάσισε εκ των προτέρων να θέσει τον εαυτό του εκτός των διαδικασιών, ακριβώς για μη «συγκρουστεί» με τη «γραμμή Μαξίμου». Και έτσι, από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κανείς δε βγήκε σοφότερος σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το μόνο που έμεινε, είναι η εικόνα μιας κυβέρνησης και των βουλευτών της ΝΔ του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να φαίνονται σαν να προσπαθούν, αντί για φως, να συνεχιστεί η συσκότιση επί του συγκεκριμένου, μείζονος σημασίας για το ίδιο το πολίτευμα της χώρας, θέματος.

Εκλογές με οσμή πολιτικού οχετού

Πλέον, όλα δείχνουν ότι από τη μια πλευρά θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις και από την άλλη, με τη στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των βουλευτών της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου θα εξακολουθεί να επιχειρεί είτε να μην κάνει ενέργειες για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, που στο «κάδρο» έχει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, είτε να κάνει σαν «να μην άκουσε, να μην είδε, να μη γνωρίζει». Υπό αυτές τις αρρωστημένες πολιτικά συνθήκες, που αναδίδουν οσμή πολιτικού οχετού, θα γίνουν οι εκλογές (τον χρόνο διεξαγωγής των οποίων δείχνει να φέρνει νωρίτερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις που κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε προεκλογικού τύπου φιέστες και επισκέψεις ανά την Ελλάδα).

  1. Οι υποκλοπές είναι ο λόγος που γονάτισαν την Κιβωτό, έπρεπε να κατευθύνουν αλλού την κοινή γνώμη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πάμε για συνεργασία στο Αιγαίο;

Το πρακτορείο «Ανατολή», το επίσημο όργανο κρατικής προπαγάνδας της Τουρκίας, τις 17/6/2024 δημοσίευσε συνέντευξη του Μαρίνου Γιαννόπουλου, που είναι...

Οι ιδέες έχουν δύναμη

Τo βράδυ των εκλογών της 9ης Ιουνίου οι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου ετοίμασαν μία δήλωση που...

Το τέλος του μητσοτακικού εθνομηδενισμού σηματοδοτεί η πατριωτική συμμαχία Σαμαρά-Καραμανλή

Στα χέρια των πατριωτικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Προφανώς τα ιστορικά χαμηλά για...

«Απίστευτα πράγματα, χωρίς έλεγχο και χωρίς αντίδραση»

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και όλα μοιάζουν να παραμένουν ίδια κι όμοια, σαν...