Γιατί κινδυνεύει να χάσει ο Κυριάκος

«Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά

και τα σκατά λιβάνι

οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι

κι οι κλέφτες καπετάνιοι»

Γ. Σουρής

Αν ξέρουμε κάτι, αυτό είναι το μητσοτακέικο. Είμαστε σίγουροι ότι οι παλιοί αναγνώστες συμμερίζονται τον υποκειμενισμό μας.

Όπως είχε πει ο παμμέγιστος Τζον λε Καρέ, «στο μόνο πράγμα που μπορείτε να στοιχηματίσετε είναι ότι η κατασκοπεία δεν τελειώνει ποτέ».

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί… όλες μα όλες οι κυβερνήσεις κάνουν υποκλοπές.

Το ζήτημα ωστόσο είναι να μη σε πιάσουν.

Ιδιαίτερα αν είσαι κυβερνήτης δυτικού κράτους.

Κι όπως γνωρίζουν οι πιο μυημένοι, στα δυτικά κράτη σπανίως πιάνονται κυβερνήτες με το ακουστικό ή το κακόβουλο λογισμικό στο χέρι.

Κι αν τύχει να τους πιάσουν, πάνε σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες για να προστατευτεί το κύρος του κράτους.

Κάτι που, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των φωστήρων του Μαξίμου, μάλλον θα συμβεί και στον Κυριάκο.  

Το ερώτημα εντούτοις είναι, γιατί ο Κυριάκος επέτρεψε στον εαυτό του να βρεθεί σε αυτή τη δεινή θέση.

Επειδή είμαστε άριστοι (πραγματικοί όχι ντεμέκ) γνώστες του μητσοτακέικου όπως προείπαμε, θα σας δώσουμε την απάντηση.

Γιατί την πάτησε όπως ο πατέρας του.

Ο οποίος αντί να στηρίξει μέχρι τέλους τον Γρυλλάκη και τους κομάντος του που με τη… μαεστρία τους τσάκισαν το τότε κραταιό ΠΑΣΟΚ οδηγώντας τον στην καρέκλα του Μαξίμου, τους παρόπλισε καθώς κάποιοι (ίσως και κάποιες) εκ της οικογενείας τον τρομοκράτησαν χαρακτηρίζοντάς τους τοξικούς, παροτρύνοντάς τον να τους αντικαταστήσει με κάτι αδαείς χαρτογιακάδες.

Οι επιπτώσεις της απερισκεψίας ολέθριες. Οι χαρτογιακάδες χαντάκωσαν εντελώς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λόγω της ασχετοσύνης τους. Καταφέρνοντας να τον γελοιοποιήσει ο γραφικός Μαυρίκης, ο οποίος ήταν κυριολεκτικά ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Δυστυχώς, όταν ο Κυριάκος ανέλαβε τα ηνία της χώρας, αντί να μάθει από τα λάθη του πατέρα του, τα επανέλαβε κατά πολύ χειρότερα.

Διότι όχι μόνο έκοψε εκ νέου τους… τοξικούς -ακόμα ενεργούς- κομάντος, αλλά προτίμησε ένεκα νοοτροπίας Χάρβαρντ να τοποθετήσει στην… ηλεκτρική καρέκλα της κατασκοπείας, αυτή τη φορά ανίδεους τεχνοκράτες προερχόμενοι μάλιστα μέσα από την ίδια την οικογένεια.

Τα επακόλουθα τα βλέπετε, ανελλιπώς πλέον, κάθε Κυριακή.

Το τραγικότερο είναι ότι ο Κυριάκος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του κραυγάζοντας πως ο ανιψιός λειτουργούσε κατά το δοκούν. Με κάτι παλιές καραβάνες του μητσοτακέικου να διαρρέουν ότι λέει την αλήθεια.

Εμείς πάντως δεν τον πιστεύουμε.

Κι αν ισχύει, είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για τον απόλυτο διασυρμό.

Σε ανύποπτο χρόνο, ο Κυριάκος είχε πει ότι είναι λάτρης της καταπληκτικής κατασκοπευτικής σειράς -από τις πιο ρεαλιστικές- “Homeland” που προβάλλεται στο Netflix.

Άραγε, όταν την έβλεπε δε διαπίστωσε πως τη… δουλειά τη φέρνουν εις πέρας… μπαρουτοκαπνισμένοι τοξικοί, με τους τεχνοκράτες να περιορίζονται στο κοίταγμα των οθονών στο Langley για να μην πάει κάτι στραβά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης; 

Συνεπώς, καλό είναι, έστω και την τελευταία στιγμή, να παραδειγματιστεί από όσα διαδραματίζονταν στις σεζόν, μπας και αποφύγει οριακά την ήττα, θεμελιώνοντας κατόπιν μια μυστική υπηρεσία που αρμόζει σε ένα δυτικό κράτος.

Διαφορετικά, ας στρώσει από τώρα το κόκκινο χάλι για τη… δεύτερη φορά αριστερά.

  1. Η δημόσια διοίκηση (ΕΦΚΑ Ιωαννίνων) κάνει σκόπιμα λάθη και ταλαιπωρεί τον κόσμο, προφανώς θέλει να τον θυμώσει πολιτικά εναντίον της ΝΔ.

  2. Μας πρήξατε με τον άχρηστο γόνο, κλάμα που απέτυχε παταγωδώς σε ό,τι καταπιάνεται, πω πω κι αμάν αμάν, αχ πέφτει !! Τελικά δεν είναι μόνο η “αγία οικογένεια” αντάμα με τους λοιπούς 300 που πιστεύουν ότι ο π/θκός θώκος, η Βουλή και οι θέσεις δημιουργήθηκαν απλά και μόνο για να βγάζουν αυτοί λεφτά, είναι και οι υποτελείς που παθιάζονται με πρόσωπα αλλά όχι με τη χώρα … ‘Οποιος δεν μπορεί να προσφέρει και να εργαστεί για την Ελλάδα και τους Έλληνες να φύγει ! Δεν θα του δίνουμε και συμβουλές πώς να διορθώσει τα λάθη και τον όλεθρο απλά και μόνο για να μη χάσει τη θεσούλα του. Δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές επιδιώξεις κανενός, μας ενδιαφέρει να αναλάβει κάποιος που μπορεί να κυβερνήσει και να υπηρετήσει την κοινωνία.

  3. Τελικά έχουμε αποφασίσει εαν θέλουμε να χάσει η ΝΔ και προσωπικά ο Κ.Μητσοτάκης επειδή δεν τον γουστάρουμε, επειδή είναι κακός ΠΘ;, επειδή εχει μετατρέψει το κόμμα σε εταιρεία; επειδή ειναι οικογενειοκράτης; επειδή η χώρα αξίζει καλύτερα μια δεύτερη φορά απο ερασιτέχνες μεν, αλλά εντιμότερους δε, και πολιτικά πιο κοντά στην βάση της κοινωνίας πολιτικούς;
    Ποιος ειναι πραγματικά ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να ξεκουμπιστεί ο Μητσοτάκης; το ξέρουμε;, θα μας τον πείτε καποια στιγμή; Θα τον υπονοήσουμε βλέποντας και κάνοντας όσο περνα ο καιρός και οταν επιτέλους προκυρήξει τις εκλογές;
    Αν εχουμε αποφασίσει σας παρακαλούμε μην μας βασανιζεται άλλο; Δείξτε μας τον δρόμο.

  4. Έχετε την εντύπωση πως ενδιαφέρουν τους πολίτες οι υποκλοπές;
    Αυτό που μας καίει τώρα ( βάζω μέσα την οικογένεια και το περιβάλλον μου) είναι η ακρίβεια, οι λογαριασμοί και το μέτρημα των χρημάτων μας.
    Είναι η απολυταρχική στάση κάποιων διορισμένων από την κυβέρνηση και η άρνηση τους, στην ρύθμιση των δόσεων του δανείου, που το πληρώνει δικό μου άτομο με πολύ δυσκολία, εξ αιτίας του ανεκδιήγητου Παπανδρέου που έκοψε τους μισθούς για να ικανοποιήσει τον Σόιμπλε και την Μέρκελ (δεν ξεχνάμε αυτόν και τους επόμενους πρόθυμους πρωθυπουργούς).
    Ο μόνος που δεν άγγιξε την πρώτη κατοικία ήταν ο Τσίπρας, είτε σας αρέσει είτε όχι.
    Είδαμε τι έπαθε η δημοσιογράφος που την πέταξαν κακήν-κακώς από το διαμέρισμα της, λές και ήταν βίλα στην Εκάλη.
    Καλή χασούρα με υγεία κύριε υπουργέ υγείας και εσείς οι υπόλοιποι που έχετε λουφάξει λόγω των υποκλοπών.
    Καληνύχτα πατριωτική δεξιά, που εξαφανίστηκες; για τους Τούρκους τι λές; συμφωνείς σε όλα;

  5. Αυτη η 13η συνταξη του Μαιου που ψηφισε ο Τσιπρας και οι ΝΔ λεγαν οτι ειναι ψιχουλα που ειναι;

  6. Εδώ το ΕΦΚΑ μας βάζει να πληρώσουμε εισφορές σαν να είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς να είμαστε. Είμαστε υπάλληλοι τόσα χρόνια και έτσι ξαφνικά μας βαφτίζουν επιχειρηματίες.

  7. Αναιτιολόγητα μας κόβουν τις συντάξεις από τα λάθη των αρίστων του κ. Χατζηδάκι, πρόστιμα μη εμβολιασμού μας βάζει ο κ Πλεύρης, ο κ Μητσοτάκης μας κλείνει σε κατ οίκον περιορισμό, ο ηλεκτρισμός και τα καύσιμα κατάντησαν είδη πολυτελείας, οι τηλεφωνικοί κοριοί φούντωσαν, η οικονομία διαλύθηκε. Αυτά είναι λίγα από τα δεινά μας επέφεραν ο κ Μητσοτάκης και η παρέα του.
    Πως θα μπορούσε ο ίδιος να μην βυθιστεί εκλογικά, σαν πολλά δεν μας έκανε ;

  8. Εάν δεν φύγει από την Πολιτική σκηνή η Οικογένεια Μητσοτάκη μαζί με τους παρατρεχάμενους τους η Ν.Δ δεν πρόκειται να γίνει Πολιτικός φορέας ο οποίος θα ενδιαφέρεται για τον λαό και την Πατρίδα . –
    Για το μόνο που ενδιαφέρονται η Ιερή Οικογένεια και οι συν αυτών είναι το πως να εξυπηρετούν την Ολιγαρχία του Τόπου , και το πως θα ξεπουλήσουν την χώρα , έτσι ώστε να μείνουν στην εξουσία όλη τους τη ζωή .

  9. Η δεύτερη φορά αριστερά, είναι αυτή που θα σταματήσει την λεηλασία για άλλη μια φορά των ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, από τους κολλητούς του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ της ΖΗΜΕΝΣ, της ΚΕΕΛΠΝΟ, ΝΟΒΑΡΤΙΣ και των ΠΑΤΣΗΔΩΝ.

  10. Από ποιον να χάσει ? είμαστε σοβαροί? ο Τσίπρας έχει μείνει σε προηγούμενες δεκαετίες , πιστεύει κανείς ότι μπορεί να τα βάλει με τις αγορές? ΘΑ χάσει πάλι. Ο κόσμος αλλάζει , γίνεται πολύ σκληρός , αδυσώπητος. Δεν χωράνε ρομαντισμοι , θέλει ρεαλισμό και σκληρές αποφάσεις. Όχι ακραίες όμως , τα άκρα συσπειρώνονται και δυναμώνουν. Στο κέντρο είναι η ισορροπία.

  11. Πολύ μπλα μπλα για το τιποτα ρε παιδια Κάντε λιγο υπομονή έρχονται οι εκλογές και αν ο λαός αποφασίσει να φύγει θα φύγει. Αλλιώς θα χρειαστεί πολύ ξύδι ,θα κάνουμε και εισαγωγές…

  12. Εγώ θέλω να μου πει κάποιος γιατί πρέπει να μείνει ο Μητσοτάκης. Να ακούσω έναν θετικό απολογισμό

  13. Για να φύγει ο Κυριάκος και η ΝΔ πρέπει να υπάρχει αφήγημα και πολιτική πρόταση από κάποιον άλλο.
    πχ
    Τι απαντάς στο 1 δις digital transactions των πολιτών που αναφέρει ο Πιερρακάκης?
    Κάθησαν στην ουρά 1 δις λιγότερες φορές μέσα σε ένα χρόνο. 100 φορές ο κάθε πολίτης.

    Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ? Γιατί δεν το έκανε ο ίδιος? Του το απαγόρευε η Τρόικα? Η μηπως δεν ήξερε τι ήταν αυτό? Του εξω από δω πράματα? Τι προτείνει τώρα? Τι άλλο πρέπει να γίνει?
    Δεν έχει ιδέα και δεν είναι το μόνο αν και είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση.
    Ακολουθεί το ΚΚΕ σε ένα δρόμο που κάνει στάση στο αδιάφορο και τερματίζει στο γραφικό.
    Να μιλάει για ένα κόσμο που έχει δύσει. Ενα πολιτικό “OK Boomer!”
    Μέχρι αυτό να αλλάξει από τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιον άλλο ο Κυριάκος και η ΝΔ μας μένουν.
    Γιατί είναι ΤΙΝΑ.

  14. Τα βήματα, πιστεύω, θα είναι τα εξής:
    1. Εντός Δεκεμβρίου 2022, ενημερώνονται και αλλάζουν όπου χρειαστεί οι βουλευτικές έδρες, βάσει της τελευταίας απογραφής πληθυσμού.
    2. Μέσα στις γιορτές θα επιχειρηθεί πολύ δυνατό “massage” στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Βέβαια, θα υπάρξει και feedback απ’ τους ψηφοφόρους και έτσι θα ξέρει που πηγαίνει και τι να περιμένει.
    3α. Αν ζορίσουν πολύ τα πράματα μέσα στο χειμώνα, πάει για εκλογές με την 1η ευκαιρία, αφού κλείσει γρήγορα το θέμα υποκλοπών και ικανοποιήσει τον Μ. Ανδρουλάκη.
    Ακόμα και Φεβρουάριο 2023.
    3β. Αν δεν ζορίζουν πολύ τα πράματα, θα αφήσει να σβήσουν οι κακές αναμνήσεις από τον χειμώνα και να έχει καιρό να δώσει ό,τι επίδομα μπορεί να δοθεί. Θα εξαρτηθεί και τι τρισμέγιστες και ασήκωτες αποφάσεις θα πάρουν η Ούρσουλα κι ο Μισελάκος..
    Και τα επιδόματα να έχει χρόνο να πιάσουν τόπο.
    Άρα μιλάμε για καλοκαίρι 2023 πια..
    Το οποίο και αυτό το τελευταίο σενάριο μου μοιάζει πιο πιθανό, γιατί δεν υπάρχει κανένας ανεξάρτητος και γνήσιος ν’ αντιδράσει οργανωμένα.
    Οπότε γιατί να βιαστεί ο κ. Π/Θ;

  15. @ George N

    Μιλάς για τις ψηφιακές συναλλαγές.

    Οι 35.000 είναι τα ψηφιακά πιστοποιητικά θανάτου από covid.

    Και άλλη μία η σύσταση εταιρείας του Πάτση.

    Όμως είναι εντυπωσιακό να παρουσιάζεται σαν επιτυχία ο εξαναγκασμός των πολιτών λόγω covid όπου αντί για ΜΕΘ βγάζαμε ηλεκτρονικά πιστοποιητικα πως δεν αποτελούμε δημόσιο κίνδυνο.

    Εκτός κι αν πιστεύει κάνεις πως η αύξηση (“Ξεκινήσαμε από 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές το 2018, για να προχωρήσουμε στα 34 εκατομμύρια το 2019, στα 94 εκατομμύρια το 2020, στα 567 εκατομμύρια το 2021 και φέτος εκτιμούμε ότι θα προσεγγίσουμε το 1 δισεκατομμύριο ψηφιακές συναλλαγές με το δημόσιο” είπε ο υπουργός) δεν οφείλεται στον κορονοιο και τον ηλεκτρονικό έλεγχο των πολιτών.

    Υ.Γ. το μιλάμε για αφήγημα digital transactions μοιάζει με το αφήγημα “καθρεφτακια” που έλεγαν οι αποικιοκράτες στους ιθαγενείς.
    Πρώτα καθρεφτακια και μετά κουβέρτες με πανώλη…

  16. @ Λυμπέρη

    Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει να πει και πολλά για το θέμα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες φίλων επιστημόνων του που κάθησαν και έγραψαν θέσεις στο πρόγραμμα πριν από το συνέδριο.
    Δεν κάνει κλικ στην ηγεσία του που είναι από άλλη εποχή και χαρακτηρίζεται από λουδιτισμό.
    Και να ήταν το μόνο θέμα που δεν έχει να πει κάτι καλά θα ήταν

    Από εκεί και πέρα η δημοφιλία του Πιερρακάκη απαντά στο αν κάνει γκέλα στους ψηφοφόρους η πρωτοβουλία ή όχι.
    Η απάντηση στο ερώτημα δηλαδή θα βρεθεί μέσα στην κάλπη σύντομα.

  17. @georgeN. Και γιατι δεν το εκανε η ΝΔ πριν το 2015 και ζητας απο τον συριζα μετα το 2015. Και θα σου πω και κατι για να το καταλαβετε καλα και εσυ και ολοι οι ΝΔκρατες. Το 2015 πηραμε την κυβερνγση οχι την εξουσια. Αυτην την ειχαν οι δεξιοι και σαμποταραν συνεχως. Γι αυτο λεμε η δευτερη φορα θα ειναι αλλιως.

  18. Οι αξιότιμοι κύριοι ” ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΣΑΜΑΡΑΣ ” δεν βλέπουν , δεν ακούνε , δεν αντιλαμβάνονται απολύτως τίποτα ? Φτάνουν πια τα δείπνα και ας προχωρήσουν σε πράξεις μπας και περισώσουν τίποτε από την λαίλαπα που έχει εξαπολύσει ” Η ΙΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ” .
    Εθνικά Θέματα – Ακρίβεια – Υγεία – Εξωτερική Πολιτική – Διαπλοκή – Αδιαφάνεια παντού – Προπαγάνδα στον Υπερθετικό Βαθμό από τα Μέσα μαζικής Εξαπάτησης – Κοροϊδία – Υποκλοπές και πόσα άλλα .
    Επιτέλους Κύριοι Καραμανλή – Σαμαρά έως πότε θα ρίχνεται νερό στον μύλο της Ιερής Οικογένειας .

  19. @ George N

    Ξέρω,ξέρω.

    Έχει ειπωθεί ξανά.

    Μπλε γάτος, πράσινος γάτος, δεν έχει σημασία, αρκεί να μοιράζει το δημόσιο χρήμα.

    Υ.Γ. να το προσέξετε αυτό με την δημοφιλία. Ο προηγούμενος δημοφιλής ήταν ο Μωυσής…

    Υ.Γ.2 Εγώ νόμιζα πως ο Μητσοτάκης δεν σου έκανε γιατί ήταν πολύ “κεντρώος” και τώρα παρουσιάζεις τον ΠΑΣΟΚο ως αστέρι? Περίεργα πράγματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...