Προς… παραλίγο Μωυσή: Ο… μπαμπούλας του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά δε μας τρομάζει  

Του Αδέξιου Δεξιού

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο… σύντροφοι κοψοχέρηδες.

Μετά από σχεδόν τέσσερα καταστροφικά χρόνια, ο… παραλίγο Μωυσής έχει το θράσος να μας εκβιάζει πάλι με το ενδεχόμενο επιστροφής του μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να του δώσουμε συγχωροχάρτι για τα ανομήματά του και να τον ξαναψηφίσουμε για να μην πέσει εκ νέου η χώρα στα χέρια των… κατσαπλιάδων.

Τον άκουσε η ντροπή και κρύφτηκε από την αισχύνη.

Καθώς διαπίστωσε ότι τα αίσχη που διέπραξαν και διαπράττουν οι… άριστοι, ούτε καν θα περνούσαν από το μυαλό των… κομμουνιστών.

Ο Τσίπρας θα μας άρπαζε τα σπίτια μας έλεγαν οι… νεοφιλελεύθεροι φωστήρες, κι όπως θα είδατε προχθές και δη σε ζωντανή μετάδοση, πέταξαν έξω από το σπίτι της αφότου μπούκαραν σαν τραμπούκοι σπάζοντας την πόρτα της, χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο για αμελητέο ποσό που χρώσταγε -αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να εξοφλήσει- στους διαβόητους… Πάτσηδες.

Για να προλάβουμε τη λάσπη των σφουγγοκωλάριων του καθεστώτος, εξυπακούεται ότι δεν επιχειρούμε να υπερασπιστούμε τον Τσίπρα και την παρέα του.

Απλώς επισημαίνουμε το αυτονόητο.

Ότι οι… άριστοι είναι χειρότεροι.

Δυστυχώς σε όλους τους τομείς.

Και χρησιμοποιούν την απειλή επανόδου του Τσίπρα για να συνεχίσουν το… θεάρεστο έργο τους.

Εννοείται ότι κι ο Τσίπρας, κατόπιν της… κωλοτούμπας, έγινε πιόνι των δήθεν εταίρων και συμμάχων, καθώς και των ολιγαρχών που λυμαίνονται τον έρμο τούτο τόπο.

Όχι όμως όπως ο Μητσοτάκης.

Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τη δυσωδία που αναδίδει ο οχετός του Mitsotakisgate.

Το στήσιμο δηλαδή ενός παρακρατικού μηχανισμού παρακολουθήσεων με στόχο τη συλλογή πληροφοριών, ώστε οι… άριστοι να είναι ένα βήμα μπροστά από τους πολιτικούς τους αντιπάλους και τους μη αρεστούς ολιγάρχες για να έχουν και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο.  

Ένα σκάνδαλο που αποτελεί την ταφόπλακα μιας διεφθαρμένης, ανίκανης και μειοδοτικής κυβέρνησης.  

Μιας κυβέρνησης που εκμεταλλεύτηκε και εκμεταλλεύεται -εξαπατώντας τον λαό που την εμπιστεύτηκε όσο καμία άλλη στη μεταπολιτευτική περίοδο- δυο απανωτές μείζονες κρίσεις σαν εγκληματική οργάνωση, για να γίνουν οι πλούσιοι του μητσοτακισμού πλουσιότεροι και οι φτωχοί που ήλπιζαν για ένα καλύτερο μέλλον φτωχότεροι.

Ξεπουλώντας και ευτελίζοντας τα πάντα στο πέρασμά της.

Δε χρειάζεται να προβούμε σε λεπτομέρειες.

Διότι όλοι βιώσαμε και βιώνουμε το ανοσιούργημα του μητσοτακισμού στο πετσί μας.

Από την οικονομία που συνθλίφτηκε εντελώς με τα 50 δισ. που της φόρτωσε ο Κυριάκος στην ήδη τσακισμένη πλάτη της για να πίνουν και να τρώνε οι κλακαδόροι της Αγίας Οικογένειας στην υγειά των κορόιδων και τον εν εξελίξει εθνικό ακρωτηριασμό διανθισμένο με επίφαση πατριωτισμού (βλέπε πάρτι εξοπλισμών) γνωστό κι ως… Πρέσπες του Αιγαίου για να μη χάσει τη στήριξη «εταίρων» και «συμμάχων», μέχρι το περιβόητο μπόλιασμα με… πρόσφυγες από χώρες που δεν έχουν πόλεμο για να αποδυναμωθεί ο ελληνισμός και να είναι πιο εύκολη η διαχείριση του φέουδου που ορέγεται, την ισοπέδωση της ελευθεροτυπίας μέσω των… πετσωμένων λιστών, την πλήρη ανομία αλά Κολομβία και Μεξικό σε συνδυασμό με την εκτόξευση ειδεχθών εγκλημάτων διότι εικόνα σου είμαι… μητσοτακική κοινωνία και σου μοιάζω και το κάψιμο της μισής Ελλάδας στο όνομα της κλιματικής αλλαγής και του πακτωλού χρημάτων που μοιράζει απλόχερα στους εμπνευστές της.                      

Επομένως, κύριε Μητσοτάκη, για ευνόητους λόγους, σας πληροφορούμε ότι ο… μπαμπούλας του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά δε μας τρομάζει.

Άλλωστε, εάν δεν ξαναβγεί τώρα ο Τσίπρας, θα βγει την επόμενη.

Συνεπώς, εκ των πραγμάτων, η δύσμοιρη πατρίδα δε δύναται να τον αποφύγει.

Άρα, η αγάπη για την Ελλάδα επιτάσσει να φύγετε μια ώρα αρχύτερα για να μην προξενήσετε κι άλλο κακό στη χώρα.

Ώστε η Νέα Δημοκρατία που τόσο λαβώσατε να ξαναγινεί πάλι ισχυρή για να απαλλάξει πλήρως την Ελλάδα από την τσιπρική απειλή επαναφέροντάς τη σε πραγματική κι όχι επίπλαστη σταθερή πορεία.   

Οι… κοψοχέρηδες νεοδημοκράτες το υπόσχονται…

Σε περίπτωση που αμφιβάλετε, οι κάλπες (αν τις προλάβετε) θα σας λυτρώσουν από τις αυταπάτες σας.

ΥΓ. Ακούγεται εντόνως ότι οι… πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ έβαλαν νερό στο κρασί τους διότι προτιμούν λέει να χαντακώσει ολότελα τη χώρα ο Μητσοτάκης παρά ο Τσίπρας για να μη χαρακτηριστούν ξανά προδότρες της παράταξης. Πρόκειται για την… επιτομή της πολιτικής αυτοκτονίας. «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του» λένε απαυδισμένοι κάποιοι παλιοί που φάγαν τα νιάτα τους βαυκαλιζόμενοι ότι θα ξανακάνουν την Ελλάδα δυνατή.

Ας πρόσεχαν, προσθέτουμε εμείς.  

  1. …”Για να προλάβουμε τη λάσπη των σφουγγοκωλάριων του καθεστώτος, εξυπακούεται ότι δεν επιχειρούμε να υπερασπιστούμε τον Τσίπρα και την παρέα του. Απλώς επισημαίνουμε το αυτονόητο.Ότι οι… άριστοι είναι χειρότεροι”…..
    Άρα καλύτερος ο Τσίπρας. Πιο καθαρή δεν γίνεται η πρότασή.

  2. Διέλυσε πρώτα την ελληνική κοινωνία και μετά μας επισείει τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, αυτός μας φτωχοποίησε και μας έκλεψε τις ελευθερίες, αυτός επέβαλε πρόστιμα Covid, το δικό του σύστημα υγείας έστειλε στο θάνατο τους Έλληνες, οι βουλευτές του μας παίρνουν τα σπίτια. Οπότε πατριώτες, τι άλλο μπορούμε πλέον να πάθουμε από τον Αλέξη ;

  3. Δεν είναι παράξενη η ταύτιση της λαικής ¨δεξιάς” με την “αριστερά”
    Οπότε όντως το να ερχόταν ο Αλέξης δεν θα την ενοχλούσε….θα το ευχόταν!
    Η ταύτιση σε σημείο τέτοιο που πρέπει να δηλώσει κάποιος “λαικοδεξιός” ή “αριστερός” για να καταλάβεις τι είναι κομματικά (εγώ φερνω τη συζήτηση στη συμφωνία με τα Σκόπια για να δω τι παίζει αλλιώς δυο σταγόνες νερό) δεν είναι καινούργια. Φάνηκε έντονα στο κάψιμο της Αθήνας το 2008 και την εποχή της χρεοκοπίας της χώρας από την “λαικοδεξιά” το 2009 αλλά και στη νέα χρεοκοπία από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το 2015. Εληξε άδοξα με τις Πρέσπες.

    Πιο σωστό και θα αυξανε τις πιθανότητες να αποφύγουν την ήττα (που όλα δείχνουν ότι θα είναι στρατηγική) θα ήταν ένας πολιτικός συνασπισμός μεταξύ τους. Χτίζοντας πάνω στην κυβερνητική συνεργασία της πρώτης φοράς “αριστεράς” και των ΑΝΕΛ.
    Τώρα μια σημαντική τάση του εκλογικού σώματος κινδυνεύει να έχει από τη μια μεριά το ~5% της Ελληνικής Λύσης, λιγότερους λαικο”δεξιούς” βουλευτές μέσα στη ΝΔ και ένα ΣΥΡΙΖΑ κάτω και από τα ποσοστά της ήττας του 2019.
    Κάνει το σταυρό του ο Κυριάκος με τέτοιους αντιπάλους!

    Σε άλλα νέα της ημέρας ο “νεοφιλελευθερος” Μητσοτάκης και η “φιλελευθερη” ΝΔ έχουν μια ΔΕΗ που μόλις ανακοίνωσε ζημιές 170 εκ στο 9μηνο!!
    Η μόνη εταιρεία που είχε περιθώρια κέρδους μια και έχει τα υδροηλεκτρικά και άρα επηρεάζεται λιγότερο από την άνοδο της τιμής στο ΦΑ και με δεσπόζουσα θέση στην αγορά (τα 2/3α) έχει ζημιές!
    Από τη μία μας τέλειωσε έτσι το παραμυθάκι της “αριστεράς” και της λαικο”δεξιάς” για τα τέραστια κέρδη των εταιρειών ενέργειας από την άλλη έχουμε “φιλελεύθερους” που οδηγούν μια εταιρεία σε ζημιές για να κρατήσουν την τιμή στο ρεύμα όσο πιο κάτω μπορούν. Προεκλογικά “δωράκια” που θα τα πληρώσει ο κόσμος μετεκλογικά
    Αντιγραφή του Αλέξη ο Ελληνικός “φιλελευθερισμός”!

  4. Με σκευωρίες νομίζετε ότι θα ρίξετε τον πρωθυπουργό; Δεν έχετε καταλάβει ότι έρχεται μια νέα τετραετία ανάπτυξης για την χώρα, όπου ψεκασμένοι και αριστεροί θα βρίσκονται στα εδώλια των κατηγορουμένων για τις συκοφαντίες τους;

    Είστε στο περιθώριο απομονωμένοι, η νέα μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ένα ιστορικό πολιτικό γεγονός την ερχόμενη Άνοιξη.

  5. Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλάζει, η ευημερία του έλληνα στα χειρότερα της.

  6. Πάνε χρόνια τώρα δηλ.απο το 2010 που αδιαφορώ πλήρως για το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός στην Ελλάδα από όποιο συστημικό κόμμα και αν προέρχεται, γιατί οι διαφορές τους στους κεντρικούς άξονες της πολιτικής τους είναι ανυπαρκτες. Στο μόνο που μπορούν να διαφέρουν είναι ο βαθμός της διαφθοράς πράγμα που δεν αρκεί για να σώσει την παρτίδα. Επιλέγω λοιπόν ένα μικρό κόμμα εκτως βουλής και έχω την ευχαρίστηση πως δεν με δούλεψαν άχρηστοι άνθρωποι που καμία σχέση και σύνδεση δεν έχουν με εμένα και την κοινωνία. Όλοι αυτοί για μένα είναι κάτι σαν εξωγήινοι.

  7. Προς διάφορα Τρολ: τα παραισθησιογόνα παρακαλώ με μέτρο. Δεν είναι λύση

  8. Θα σταθώ στο υστερόγραφο : Ακούγεται εντόνως ότι οι… πατριωτικές δυνάμεις της ΝΔ έβαλαν νερό στο κρασί τους διότι προτιμούν λέει να χαντακώσει ολότελα τη χώρα ο Μητσοτάκης παρά ο Τσίπρας για να μη χαρακτηριστούν ξανά προδότρες της παράταξης. Πρόκειται για την… επιτομή της πολιτικής αυτοκτονίας

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η αντίληψη των δεξιών είναι πως κάθε κρίση γεννά και μια ευκαιρία.

    Η ευκαιρία που γεννά η ” κρίση Μητσοτάκης” είναι να ξεφορτωθούν ένα καταχρεωμενο κόμμα με ένα trademark που μετά την επέλαση των ακροκεντροων ακρίδων θα έχει πιάσει πάτο.

    Με άλλα λόγια η ΝΔ θα πάει στον βυθό μαζί με τον “μουσαφίρη καπετάνιο” ώστε οι “ιδιοκτήτες” της παράταξης να εισπράξουν τα “πολιτικά ασφάλιστρα”.

    Σε αντίθετη περίπτωση ποιος θα αναλάβει το κόστος της ανοικοδόμησης και κυρίως ποιος έχει υπομονή να περιμένει για χρόνια χωρίς καμία εξασφάλιση?

    Ποιος θα μπει σε μια διαδικασία αντίστοιχη με αυτή του ΚΙΝΑΛ σε περίπτωση που βρεθεί ένας δεξιός πολιτικός φορέας να αναδυθεί όπως αντίστοιχα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον προοδευτικό χώρο?

    Η μεταπολίτευση έχει τελειώσει οριστικά από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

    Δεν θα έπρεπε να ξενίζει κανέναν.

    Οπως από την ΕΡΕ και την ένωση κέντρου πήγαμε στο δίπολο ΝΔ ΠΑΣΟΚ έτσι και τώρα θα περάσουμε στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ με όποιον σχηματισμό προκύψει.

    Και όλοι περιμένουν ξεφορτωθούν τον μουτζούρη.

  9. @ George N

    Δεν υπάρχει καμία ταύτιση μεταξύ λαϊκής δεξιάς και ΣΥΡΙΖΑ.

    Εκτός κι αν θεωρείς παράλογο να βλέπουν τις ακροκεντρωες ακρίδες ως ακρίδες και την γη στρογγυλή ως πλανήτη.

    Με άλλα λόγια δεν υπάρχει λογική στο να κατηγορείς τους άλλους για το ότι βλέπουν το προφανές.

    Από εκεί και πέρα δεν είχα καταλάβει πως ο Μητσοτάκης καθυστερεί τόσους μήνες με την είσπραξη των υπερκερδων ώστε κατάφερε ο Στάσης να μαγειρέψει τόσο τους ισολογισμούς ώστε να βγουν και με ζημιά.

    Ρε τους σατανάδες.

    Και μιας που τα ξέρεις καλά, οι ζημιές βγήκαν πριν ή μετά τα μπόνους?

  10. Η εναλλακτική της ΝΔ δεν είναι μόνο ο Σύριζα. Ο Σύριζα δεν διαφώνησε (πλην ενός μόνο) με όσα ζήσαμε τα τρία τελευταία χρόνια. Δεν υποστήριξε επίσημα τους επί 15 μήνες σε αναστολή ευρισκόμενους υγειονομικούς. Ούτε αντέδρασε έντονα ο Σύριζα για τα πρόστιμα στους 60άρηδες. Αυτές οι ενέργειες της ΝΔ, για όσους έχουμε λίγο μυαλό και μνήμες, δεν ξεχνιούνται. Και θα την στοιχειώνουν για πολύ καιρό. Και όσα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σιώπησαν και ανέχτηκαν.

  11. @ Προς Φανούρης
    Αν βρεις έστω και ένα Έλληνα που δεν ταϊζεται από το Μητσοτακη και διατηρεί κάποια σοβαρότητα, που πιστεύει ότι οι παρακολουθήσεις είναι σκευωρία και ο Μητσοτάκης δεν είναι ο ενορχηστρωτής της παρακρατικού μηχανισμού, να τον βαλσαμώσεις και να τον περιφέρεις σαν είδος προς εξαφάνιση.

  12. Μπαμπούλες είναι αυτοί που επέβαλαν τα κατοχικά δελτία κίνησης και τα αντιανθρώπινα κόβιντ-pass. Μπαμπούλες είναι αυτοί που επέβαλαν εξοντωτικά πρόστιμα σε φτωχούς γέροντες επειδή δεν δέχτηκαν να βάλουν ένα πειραματικό σκεύασμα στον οργανισμό τους. Μπαμπούλες είναι αυτοί που κατέστησαν το ρεύμα είδος πολυτελείας. Μπαμπούλες είναι αυτοί που πήγαν τα καυσιμα στο θεό. Μπαμπούλες είναι αυτοί που άφησαν την ακρίβεια να θερίσει τα νοικοκυριά. Μπαμπούλες είναι αυτοί που έβαλαν την μπατσονομία στα πανεπιστήμια (ούτε η χούντα δεν τόλμησε να το κάνει) με πρόσχημα την ανομία για να τρομοκρατεί τους αντιφρονούντες φοιτητές. Ο σύριζα ναι δεν πείραξε μισθούς και συντάξεις, ναι ανακούφισε τον κόσμο με τις 120 δόσεις, ναι είχε τον τιμάριθμο σε πολύ καλά επίπεδα, ναι τα πήρε όπως έπρεπε από τους ολιγάρχες-καναλάρχες. Όμως δεν ξεχνάμε τις παλινωδίες του και δεν είναι μόνο ο ένφια. Χθες έγινε μια κινητοποίηση, όμως τα κόκκινα δάνεια ο τσακαλώτος με δικό του νόμο τα έδωσε στα κοράκια των funds . Όσο για τον κούλη αυτός σίγουρα δεν είναι μπαμπούλας, αλλά μια χαζοχαρούμενη γραφική καρικατούρα, που εαν δεν είχε προκαλέσει αυτόν τον ζόφο, το βέβαιο είναι ότι θα μας διασκέδαζε.
    ΥΓ1: Γι αυτούς που λένε για την παράξενη ταύτιση αριστερών και λαικοδεξιών, ο μακαρίτης ο αβέρωφ που για μένα καθόρισε το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης έλεγε: Στα εθνικά και οικονομικά θέματα είμαστε δεξιοί, στα θέματα δημοκρατίας κεντρώοι, και στα θέματα κοινωνικής αλλυλεγγύης αριστεροί.
    ΥΓ2: Μετά το χθεσινό φιάσκο της πάτρας ελπίζω να κατάλαβαν και τα τελευταία κομματόσκυλα σε τι εκλογικό βάραθρο οδηγείται η νδ.

  13. Σήμερα μετά από όλα αυτά με τη δημοσιογράφο αυτό που είπε ο Μητσοτάκης είναι μέτρα για τούς συνεπείς δηλαδή οι υπόλοιποι να κόψετε το λαιμό σας άμα χρωστάτε και πάει και σε εκλογές με τη μισή Ελλάδα να χρωστάει, καλό και αυτό…

  14. @ Λυμπέρης

    Και ποιές είναι οι διαφορές τους?
    Και καλά στα κυβερνητικά είδαμε ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά μέχρι τις Πρέσπες.
    Αλλά εδώ βλέπεις ότι είναι ακόμη και στον αντιπολιτευτικό λόγο.

    Για να το πω αλλιώς και οι λαικο”δεξιοί” και οι “αριστεροί” μας χάρισαν 100 BMP-1 στην Αίγυπτο αλλά και οι δύο “ανησυχουσαν” το ίδιο όταν ανταλλάξαμε 40 από δαύτα με Marder!

    υγ έχω ακούσει για πειραγμένους ισολογισμούς για να δείχνουν καλύτεροι αλλά για να δείχνουν χειρότεροι πρώτη φορά!
    Η κριτική εδώ στον Κυριάκο είναι ότι αναγκάζει τη ΔΕΗ να πουλάει κάτω από το κόστος υπονομεύοντας το μέλλον της όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Αλέξης με τον Μπάνο που είχαν φτάσει την αξία της στα 300 εκ! H μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας είχε την ίδια αξία με ένα (1) σπίτι (εντάξει το μεγαλύτερο) στο Bel Air στο LA!
    Και όχι ότι παρουσιάζει πλαστό ισολογισμό.

    Από εκεί και πέρα κέρδη για κάποιες εταιρείες θα υπάρξουν είτε για όσες έχουν αιολικά πάρκα είτε από διυλιστήρια. Και θα μπορούσαν να φοροληγηθούν με έκτακτη φορολόγηση. Αλλά καμία σχέση δεν έχουν με επίλυση του αυξημένου κόστους λόγω της ανόδου της τιμής το προηγούμενο διάστημα. Ασπιρίνες δηλαδή.
    Και εκεί βρίσκεται η καρδιά του προβλήματος. Και η λαικο”δεξιά” και η “αριστερά” δεν έχουν πολιτική πρόταση. Με αποτέλεσμα να είναι τα πράγματα ΤΙΝΑ.

  15. Οι σκελετοί των ιθυνόντων της ΔΕΞΙΑΣ της μεταεμφυλιακής εποχής, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΡΑΛΗΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

  16. Αγκαλιά με τον μπαμπούλα είστε απο το 2012, σιγά μη τον φοβηθείτε τώρα…
    Τον κούλη φοβάστε ότι δεν θα φοβηθεί τελικά με τις αστείες απειλές σας.

    Το ανέκδοτο όμως της ιστορίας είναι η πρόταση να χάσει η νέα δημοκρατία την εξουσία, να έρθει ο κομαντάτες και να τον διώξουν μετά οι ηρωικές δεξιές δυνάμεις… Και παραξενεύονται μετά και απορούν γιατί οι νεοδημοκράτες δεν ακολουθούν τις σοφίες των αδέξιων…

    Ξαναζεσταμένο φαί σερβίρετε παιδιά, με τους ίδιους σεφ και σερβιτόρους. Δεν πουλάει αυτό το μαγαζί πιά, σας έμαθαν….. οι πελάτες σας. Και απο την καλή και απο την ανάποδη.
    Δεν σας πιστεύουν πιά ούτε …οι πατριωτικές δυνάμεις… Μετά το κάζο του 2015, φυσάνε και το γιαούρτι.

    Ο κούλης φέρνει στο αιγαίο φρεγάτες όταν ο μπατριώτης μπάνος έριχνε μόνο κάτι σάπιες παλέτες . Τα ξύλινα τείχη που θα έσωζαν τη χώρα…

    @ Γεώργιο
    Φυσικά και κλαίνε για τα 40 ρωσικά τεθωρακισμένα…Τους Ρώσους θα πολεμάνε, οπότε ο κάθε καλός αριστερός, λάτρης του σοβιετικού ανθρώπου και ηλίθιος δεξιός, πιστός του ξανθού γένους αντιδρούν.. Η μαμά Ρωσία κινδυνεύει και τα …παιδιά της φωνάζουν.
    Η Αίγυπτος συνορεύει με το Ισραήλ οπότε εκεί πανηγύριζαν.

    Με ένα νόμο και ένα άρθρο ο κομαντάτες θα τα ξαναφέρει πίσω τα 40 κονσερβοκούτια της ρωσίας και θα διώξει τα γερμανικά…Το ρώσικο ατσάλι είναι καθαγιασμένο.

  17. @ George N

    Αν λάβω σοβαρά το επιχείρημα σου πως η συγκυβέρνηση αποδεικνύει πως δεν υπάρχουν διάφορες μεταξύ Καμμένου και ΣΥΡΙΖΑ ( αυτό δεν επικαλέστηκες?) τοτε με την ίδια λογική δεν υπάρχουν διάφορες μεταξύ του Καραμανλή και του Βορίδη ή μεταξύ του Σαμαρά και του Πατελη.

    Οφείλω δε να σου πω πως κανείς ένα λάθος.
    Είναι άλλο πράγμα το πεδίο της πολιτικής και άλλο το πεδίο των πρακτικών.

    Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα.

    Ο Άδωνις φώναζε πως δεν θα αφήσει την τρόικα να κλεψει την δόξα για την εφαρμογή των μνημονίων.

    Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να εφαρμόσει μνημόνιο.

    Ο Μητσοτάκης εφαρμόζει μνημονιακες πολιτικές χωρίς εποπτεία.

    Στο πεδίο των πρακτικών και οι τρεις εφάρμοσαν μνημονιακες πολιτικές.

    Είναι το ίδιο πολιτικά?

    Τις εφάρμοσαν με το ίδιο κίνητρο και με την ίδια ανάγκη?

    Τα περί ΔΕΗ είναι να γελάει κανείς. Αντί να πεις να διώξουν κανέναν χρυσοκανθαρο από αυτούς που έπρεπε να τους χρυσοπληρωσουμε γιατί είναι οι “άριστοι της αγοράς” λες πως θα την ρίξουν έξω ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πούτιν.

    Ημαρτον.

  18. @ Λυμπέρης

    Αν θεωρείς ότι μισθοί και bonus των στελεχων της ΔΕΗ είναι η λύση για το ενεργειακό κόστος πάω πάσο μια και μιλάμε για πολλές τάξεις μεγέθους διαφορά.

    Με άλλα λόγια δεν υπάρχουν τα δις σε κέρδη που θα έλυναν το πρόβλημα όπως λέει ο Αλέξης.
    Για άλλη μια φορά δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά ούτε και σοβαρές προτάσεις από την αντιπολίτευση παρά μόνο μια επανάληψη του ότι ο Τρισέ θα μας στέλνει όσα λεφτά χρειαζόμασετε γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, όπως το 2015.
    Αλλά όμως δεν θα κοπει η ακρίβεια με ένα νόμο ένα άρθρο ούτε υπάρχει το λεφτόδεντρο.
    Αυτά είναι πια γνωστά στο λαό γι αυτό και τέτοιες προτάσεις έχουν οδηγήσει το ΣΥΡΙΖΑ να βλέπει τη δική του πλάτη του 2019.
    Δεν μπορείς να κάνεις πολιτική χωρίς πολιτική πρόταση/αφήγημα. Αλλά και χωρίς να εξηγήσεις και να αναλάβεις εμπρακτα την ευθύνη του 2015-2019.
    Γι αυτό και οδηγήται σε νέα ήττα χειρότερη κι από αυτές του 2019.
    Και έπεται συνέχεια.

    Κατά τα άλλα θεωρείς το θέλω κάποιου πολιτικού ώς σημαντικό και όχι την πράξη.
    Θέλω το Α που σας υποσχέθηκα αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα μου επιβάλλει να κάνω το Β.
    Εγώ αυτό τον πολιτικό θα τον θεωρούσα άσχετο αλλά δέχομαι ότι για κάποιους μπορεί αυτό να είναι που μετράει. Η πρόθεση και όχι το αποτέλεσμα.
    Αλλά αν είναι έτσι γιατί να μην ψηφίσουμε ένα νόμο για υποχρεωτική και συνεχή ευτυχία των πολιτών?
    δεν θα γίνει ποτέ αλλά μην κολλάμε σε τέτοιες λεπτομέρειες

  19. @ George N

    Φυσικά και είναι πρόβλημα, όχι μόνο οι μισθοί των χρυσοκανθαρων αλλά κυρίως το γεγονός πως διαχειρίζονται ένα αγαθο, όχι με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας αλλά το κέρδος.

    Βέβαια κάτι δεν μας λες καλά ως προς τα υπερκέρδη αφού η κυβέρνηση ΔΕΝ έβαλε πλαφόν αλλά δίνει επιδότηση.

    Δηλαδή ρίχνει τις τιμές με κρατικό χρήμα.

    Άρα τα δακρυβρεχτα πως ο Μητσοτάκης αναγκάζει τους μετόχους σε πείνα κλπ είναι μάλλον άστοχα.

    Τέλος ως προς τα “θέλω”.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε Α, όπως λες, πολιτικές που πίστευε και αναγκάστηκε να συνέλθει από την πραγματικότητα και να κάνει το Β.

    Εφάρμοσε πρακτικές επί της πολιτικής που δεν πίστευε και έκανε ότι μπορούσε.

    Και τον κατηγορείς.

    Μάλιστα.

    Και μετά ήρθε ο Μητσοτάκης.

    Ο οποίος προεκλογικά είπε Γ, πολιτικές που ΔΕΝ πίστευε και τώρα εφαρμόζει Δ, πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα, πρακτικές που σίγουρα πιστεύει και συνοδεύουν την οικογενειακή του παράδοση.

    Και ισχυρίζεσαι πως ο φτωχός πλην τίμιος ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πλάτη του γυαλιστερού πλην απατεώνα “Κυβερνήτη”.

    Και ποιος φταίει George?

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι?

  20. @ Λυμπέρης

    Δεν υπάρχει διαφυγή από το γεγονός ότι η ΔΕΗ είχε απίστευτη χασούρα.
    Και μιλάμε για την εταιρεία που έχει τα υδροηλεκτρικά και τον λιγνίτη.
    Που σημαίνει ότι στο ΦΑ πούλησε αρκετά κάτω από το κόστος.

    Και δεν μιλάμε για μαγαζάκι αλλά για την επιχείρηση που δίνει ρεύμα σε 2 από κάθε 3 σπίτια.
    Αρα έχουμε πώληση κάτω από το κόστος ΚΑΙ επιδότηση της τιμής του ρεύματος από δανεισμό.

    Αυτό τινάζει στον αέρα το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και της λαικο”δεξιάς”
    Είναι αριθμητική του δημοτικού και επομένως αναπόδρααστο.

    Τωρα το να μην ξες ως κόμμα τι σου γίνεται και να φαντάζεσαι πράγματα δεν αναιρείται από τις προθέσεις.
    Δεν μιλάμε για κάποιο καλοκάγαθο παππούλη αλλά για ένα κόμμα που θέλει να κυβερνήσει.

    Και ας δεχθούμε ότι ο Κυριάκος είναι όπως τον περιγράφεις.
    Την καμπούρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν την βλέπεις? Ε’ίσαι ευχαριστημένος από ένα κόμμα που ακούνε φωνές?
    Ας υποθέσουμε ότι βγει. Αφού είναι αλλού γι αλλού τότε πάλι άλλα θα κάνει από αυτά που λέει.
    Πάλι θα φταίει η κακούργα η κενωνία που δεν μας αφήνει να υλοποιήσουμε τους παιδικούς ιδεασμούς μας? Η πραγματικότητα που ποιός θα μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει?
    Και μέχρι πότε το βλέπεις ότι θα έπρεπε να συνεχίσει αυτή η ιστορία?

    Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει. Οπως είπαμε βλέπει τη πλάτη του ΣΥΡΙΖΑ του 2019.
    Και μετεκλογικά θα σε ρωτήσω γιατί υπήρξε άλλη μια ήττα.
    Και θα σου θυμίσω ότι δεν παρήχθει πολιτική πρόταση (και αφήγημα) από το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια.
    Και ανευ αυτής ουδέν,

  21. @ George N

    Θα μπορούσα να πω πολλά άλλα θα περιοριστω στο εξής: όλα όσα λες θα είχαν μια ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα αν… ο Κούλης είχε αφήγημα.

    Μόνο που δεν έχει.

    Όποτε το επιχείρημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της ΝΔ επειδή δεν έχει αφήγημα καταλήγει σε άτοπο.

    Στην εικονική πραγματικότητα που μάλλον ζεις και εσύ όπως ο Ορεσειβιος και οι λοιποί, στην πραγματικότητα όπου ότι κάνει ο Μητσοτάκης ή ωραιοποιειται ή εξαφανίζεται, και ότι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή συκοφαντείται ή εξαφανίζεται, μπορείς να λες πως είναι αφήγημα να συναντά ο Κούλης στην μέση του πουθενά τον Ντάλτον ( πρέπει να εχει πολύ χιούμορ αυτός που σκέφτηκε ότι θα έχει πέραση ο Κούλης ως … Ραν ταν πλαν) ή να πηγαίνει επίσημη επίσκεψη με την πεθερά του.

    Όμως.

    Φίλε George.

    Αφού θες να μιλήσουμε για αφήγημα.

    Όταν ο ένας νοιάζεται για την τιμή της μετοχής και ο άλλος αν θα έχουν τα νοικοκυριά ρεύμα τότε με ποιον πρέπει εγώ να συνταχθω?

    Καλοί οι παιδικοί ιδεασμοι σας πως στον φιλελευθερισμό θα πηγαίνουν μπροστά οι άριστοι αλλά θα έπρεπε πια να έχετε ξυπνήσει.

    Δεν είναι άριστος ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τριντο, ούτε ο Μακρόν, ούτε η Τρας, ούτε ο πλανηταρχης με την άνοια.

    Υ.Γ εσύ προτιμάς ένα κόμμα που για την καρέκλα δεν κουνιέται κανείς? Ακόμη και τον παρακολουθούν?

    Αυτή είναι είναι η σοβαρότητα που επικαλείσαι?

  22. Μήπως… να μην ψηφίζαμε ΚΑΝΕΝΑΝ από τους δύο;
    (Όχι τίποτε άλλο, αλλά με τη δική μας ΑΠΡΟΘΥΜΗ ψήφο … το παίρνουν και επάνω τους!!!)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...