Διαστάσεις «τσουνάμι» λαμβάνει μετά τις καθημερινές αποκαλύψεις ο φόβος που έχει κυριεύσει ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας από το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, με αρκετούς από τους πολίτες οι οποίοι κατέχουν θέσεις ευθύνης στον δημόσιο τομέα και στις κρατικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις (πρ. ΔΕΚΟ) να υποπτεύονται πλέον, πως ενδέχεται να έχουν πέσει και αυτοί θύματα κακόβουλων και παράνομων παρακολουθήσεων. Δεδομένου ότι τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από μερίδα Μέσων Ενημέρωσης θα συνεχιστούν όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, εάν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, τότε θα προκύψει ότι για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και μετά, στήθηκε ένα δίκτυο εκτεταμένων παρακολουθήσεων σε όλο το φάσμα του κρατικού μηχανισμού, με προφανείς στοχεύσεις και σκοπιμότητες!
Μετά τις αποκαλύψεις των προηγούμενων δύο εβδομάδων και τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα σε σχέση με τον τρόπο που πραγματοποιούνταν οι παράνομες υποκλοπές, αρκετά μόνιμα στελέχη με θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο αλλά και επικεφαλής σε καίριους τομείς πρώην ΔΕΚΟ, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, εκφράζουν τον φόβο ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα να έπεσαν και οι ίδιοι θύματα παρακολουθήσεων. Τουλάχιστον, στην παρούσα φάση, έτσι νιώθουν.
Περίεργα «συμπτώματα» σε κινητά μόνιμων στελεχών Δημοσίου και πρ. ΔΕΚΟ
Συγκεκριμένα, με αφορμή όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον τρόπο που γίνονταν οι υποκλοπές (λήψη περίεργων sms, τοποθέτηση κακόβουλου λογισμικού μέσω ιστότοπων – «fake», περίεργες διακοπές κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών, γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας των κινητών και συχνή παρατήρηση φαινομένων ανεξήγητου «κολλήματος», κ.λπ.) μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε θέσεις διευθυντικές ή προϊσταμένων σε τομείς καίριους πριν αναλάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στελέχη που λόγω αντικειμένου βρίσκονται κοντά σε προέδρους και διοικητές που τοποθετήθηκαν με πολιτικές αποφάσεις σε πόστα διαχείρισης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και εργαζόμενοι με αντίστοιχους υψηλόβαθμους ή κρίσιμους ρόλους σε επιχειρήσεις κρατικού ενδιαφέροντος, ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν βλέπουν ότι είχαν υποπέσει στην αντίληψή τους ανάλογα συμπτώματα, στα οποία όμως δεν είχαν, τότε, δώσει τη δέουσα προσοχή. Όπως αναφέρουν στο Antinews, αυτά τα τυχαία «συμπτώματα» στα οποία δεν έδωσαν καμία βαρύτητα, μπορεί να είναι όντως συμπτώσεις αλλά, με βάση τα όσα ακούν, μπορεί και να μην ήταν τυχαία…
«Αν μιλήσετε, θα έχετε συνέπειες» – Τελικά, μας άκουγαν όλους;
Γιατί, όμως, μπορεί να μην ήταν «τυχαία συμπτώματα»; Στην εκτίμηση αυτή συνηγορούν περίεργες συμπεριφορές από άτομα των πολυάριθμων κουστωδιών τις οποίες έφεραν και τοποθέτησαν μαζί τους, οι πολιτικοί προϊστάμενοι που μπήκαν στο δημόσιο και στις πρ. ΔΕΚΟ με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετά τις εκλογές του 2019.
«Τα ”δεξιά” χέρια των προέδρων, των αντιπροέδρων, των διοικητών και των λοιπών ”παιδιών” – επιλογών του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, από την πρώτη στιγμή ζητούσαν από όλους όσοι ήταν σε θέσεις ευθύνης από πριν λόγω της ιδιότητάς τους, να είναι πιστοί στο νέο σύστημα, να μην κάνουν διαρροές και να αποδεικνύουν καθημερινά πως ακολουθούν, δίχως δεύτερη κουβέντα, αυτά που ήθελαν οι ”άριστοι”», αναφέρει στο Αntinews πρώην διευθυντικό στέλεχος μεγάλου δημόσιου φορέα, ο οποίος πριν από λίγους μήνες συνταξιοδοτήθηκε. «Μάλιστα, μας έλεγαν ότι εάν πούμε κάτι που δεν πρέπει, αυτό θα το μάθαιναν και τότε θα είχαμε τις ανάλογες κυρώσεις», υποστηρίζει τονίζοντας ότι, «σε αρκετές περιπτώσεις, οι απειλές έγιναν πράξη».
Μετακινήσεις σε άλλες θέσεις ή τοποθέτηση στον «πάγο» για όσους διαφωνούσαν ακόμη και στα κρυφά;
Σύμφωνα με τις αναφορές του συγκεκριμένου πρώην διευθυντικού στελέχους, προϊστάμενοι με τους οποίους ερχόντουσαν -λόγω του αντικειμένου τους- σε επαφή με τους τοποθετημένους από το Μέγαρο Μαξίμου επικεφαλής δημόσιων υπηρεσιών και πρ. ΔΕΚΟ, μετά από διαφωνίες τις οποίες εξέφραζαν χαμηλόφωνα σε δικούς τους ανθρώπους (σπάζοντας τον «κύκλο της εμπιστοσύνης» που τους είχε ζητηθεί εξαρχής σε υψηλούς τόνους) ξαφνικά είτε μετακινούνταν σε άλλες θέσεις, είτε έμπαιναν στον «πάγο». Αν και οι όποιες διαφωνίες ή αντιρρήσεις είχαν, εκφράζονταν μόνο σε πρόσωπα του πολύ στενού περιβάλλοντός τους, οι συνέπειες με τις οποίες τους είχαν απειλήσει τα «δεξιά χέρια» των «αρίστων», ως διά μαγείας… γίνονταν πράξη!
Κάποιοι, μάλιστα, από τους «συμβούλους» των ατόμων που αποτέλεσαν πολιτικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου και τοποθετήθηκαν σε θέσεις προέδρων και διοικητών στο δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ, όταν με το «καλημέρα» φέρονται ότι εξαπέλυαν απειλές για να αποσπάσουν τη «σιωπή» όσων μονίμων θα μπορούσαν να τους δημιουργήσουν προβλήματα, δεν έκρυβαν πως οι επαφές τους… έφταναν πολύ ψηλά.
Φυσικά, με ενδείξεις, ακόμη και ισχυρές, ασφαλή συμπεράσματα δε μπορούν να διεξαχθούν. Δεδομένου, όμως, του κλίματος που έχει διαμορφωθεί (η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη χαρακτήρισε το θέμα με τις υποκλοπές «μέγα πολιτειακό και νομικό ζήτημα» το οποίο αποτελεί «συνταγματική εκτροπή»!) οι αρχές οφείλουν να ψάξουν κάθε πτυχή αυτού του ζοφερού σκανδάλου και να φωτίσουν το σκοτάδι που μοιάζει να πέφτει πάνω από την ελληνική Δημοκρατία, επαναφέροντας αναμνήσεις της περιόδου 1990 – ’93 και από το βορβορώδες περιβάλλον των δεκαετιών του 1960 και 1970.
Το θέμα οφείλουν να ψάξουν και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Η Αντιπολίτευση έχει ευθύνη να πιέσει για να διαλευκανθεί αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο, ειδικά τη στιγμή κατά την οποία μέσα στο ομιχλώδες περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, στον δημόσιο τομέα ξεκινούν «κρίσεις» για την κατάληψη καίριων θέσεων ευθύνης για τα επόμενα χρόνια από ευεργετημένους ανθρώπους της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι οποίοι, με ανάθεση, χωρίς κανένα κριτήριο παρά μόνο της σχέσης με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, έχουν τοποθετηθεί, για να «πριμοδοτηθούν», εδώ και καιρό σε σημαντικά πόστα.
Το ίδιο ακριβώς θα έκανε και ο Αλή Μπαμπάς για τους συντρόφους του, τους σαράντα κλέφτες. Γνώριζε επακριβώς το ποιον τους, λογικός ο φόβος του.