Κυριάκο πες αλεύρι. Η Όλγα σε γυρεύει!

Του Mr Don’t Look Up

Οι συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από τις υποκλοπές, το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης δεδομένου ότι στο «κάδρο» έχει μπει εδώ και καιρό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επισπεύδουν τις εξελίξεις με την ομάδα των «αρίστων» να μοιάζουν σαν να έχουν πέσει στον «λάκκο» τον οποίο για άλλους φέρονται ότι άνοιξαν. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, με επιχειρήματα τα οποία σε πολλές περιπτώσεις «αγγίζουν» ή και ξεπερνούν τα όρια της φαιδρότητας, μοιάζουν να στρουθοκαμηλίζουν. Δείχνουν να έχουν χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων συμπαρασύροντας τη ΝΔ στην πολιτική απαξίωση, όπως έγινε μετά την περίοδο 1990 – ’93.

Και κάπου εδώ, όπως όλα δείχνουν, έρχεται η ώρα της… Όλγας. Με το κλίμα της δυσαρέσκειας εσωκομματικά να εντείνεται -με σημαντική καθυστέρηση, φυσικά- και με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για σταδιακή κλιμάκωση του κλίματος αμφισβήτησης σε βάρος του κ. Μητσοτάκη, η βουλεύτρια της ΝΔ με το «καραμανλικό» προφίλ φαίνεται ότι σύντομα μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση για να αποφύγει το κόμμα τη χρόνια πολιτική απαξίωση που βίωσε μετά και από την περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αντίστροφη μέτρηση για τη διαδοχή με «άρωμα γυναίκας»

Όσο κι αν στη λίστα με τους «δελφίνους», στη μετά – Κυριάκου εποχή που σύντομα έρχεται βάσει των εξελίξεων, ενδέχεται να είναι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ενδεχομένως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη φαίνεται ότι δύσκολα θα χάσει όταν ξεκινήσει η κούρσα της διαδοχής.

Η βουλεύτρια της ΝΔ φρόντισε να κρατήσει εξ αρχής αποστάσεις από την «οικογένεια» απορρίπτοντας, όπως είχε γίνει γνωστό εκείνη την εποχή, αμέσως μετά τις εκλογές του 2019, να μπει στην κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη. Έκτοτε τήρησε μια στάση χαμηλών τόνων μεν, με σοβαρά στοιχεία κριτικής δε σε σχέση με τις ημέρες και τα έργα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Έτσι, σε αντίθεση με τον κ. Δένδια για παράδειγμα, κατάφερε να παραμείνει «αμόλυντη» και μακριά από όσα καταλογίζονται κατά του πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του (τραγική διαχείριση κρίσης κορονοϊού, «λίστες Πέτσα», σωρεία απευθείας αναθέσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αδυναμία αντιμετώπισης πυρκαγιών και ευρύτερων φυσικών καταστροφών, υποθέσεις τύπου Πάτση και Μαραβέγια, υποκλοπές, κ.λπ.).

Πλέον, με την ίδια να παρουσιάζεται από τα ρεπορτάζ ως ένα από τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν με τα κακόβουλα και παράνομα λογισμικά (Predator), κάτι το οποίο χαρακτήρισε σαν «ανατριχιαστικό» γεγονός, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη φαίνεται ότι βάζει για τα καλά ρότα, για να καταλάβει τη θέση της προέδρου της ΝΔ μετά την πιθανολογούμενη -όσο ποτέ άλλοτε μέχρι σήμερα- πτώση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη (είτε προ εκλογών, εάν τα στοιχεία που αναμένονται να βγουν στη συνέχεια ισχυροποιήσουν το συμπέρασμα ότι φέρει ο ίδιος ευθύνη για τις παράνομες παρακολουθήσεις, είτε μετά το κλείσιμο της κάλπης στην περίπτωση της, αναμενόμενης κατά πολλούς, εκλογικής ήττας). Διαφοροποιώντας πλήρως τη στάση της από τη «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου, μόλις πριν από λίγες ώρες επανέλαβε ότι «δε μπορεί κανείς πλέον να επικαλείται το απόρρητο».

Η δήλωση αυτή, κατά πολλούς, μοιάζει με «γάντι» που έριξε η κυρία Κεφαλογιάννη προς τον πρωθυπουργό, αναμένοντας εκ των προτέρων ότι αυτός… δε θα το σηκώσει για προφανείς λόγους… Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του απέφυγαν να τοποθετηθούν επί των δηλώσεων της κυρίας Κεφαλογιάννη, κάνοντας και σε αυτή την περίπτωση ότι «δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μοιάζει σαν να «έκλεισε τα αυτιά» του στην τοποθέτηση της βουλεύτριας του κόμματος του οποίου ηγείται, παρά το γεγονός ότι αυτή τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το θέμα του απορρήτου δε μπορεί κανείς πλέον να το επικαλείται στην Επιτροπή. Ειδικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που εκ του κανονισμού της Βουλής έχει το δικαίωμα του ελέγχου δε μπορεί κανείς να επικαλείται το απόρρητο. Όταν η Επιτροπή έχει από τον κανονισμό της Βουλής την αρμοδιότητα να ελέγχει την ΕΥΠ, εάν η ΕΥΠ ή ο οποιοσδήποτε μπορεί να επικαλείται το απόρρητο ουσιαστικά καταργεί την αρμοδιότητα της Επιτροπής. Το ίδιο και με την ΑΔΑΕ. Αν μπορεί οποιοσδήποτε στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή να επικαλείται το απόρρητο σημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης της ΑΔΑΕ».

Και μετά το «άδειασμα» στη «γραμμή» Καραμανλή, τι;

Η κυρία Κεφαλογιάννη, στηρίζοντας επί της ουσίας τη θέση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είπε πολύ απλά ότι πρέπει να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές και φτηνές δικαιολογίες (βλ. Μέγαρο Μαξίμου) δε χωρούν, αφού το απόρρητο πρέπει να «υποτάσσεται» στην ανάγκη κάθαρσης. Η κριτική της βουλεύτριας της ΝΔ, όπως αναφέρουν κύκλοι του κόμματος εκτός «μητσοτακικού μπλοκ», θα συνεχιστεί μέχρι να διαλευκανθεί πραγματικά αυτή η βορβορώδης υπόθεση που μοιάζει να ταλανίζει το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας.

«Η Όλγα», τονίζουν οι ίδιες πηγές, «δεν έχει ως αυτοσκοπό να αναλάβει την προεδρία του κόμματος. Όμως, ανάλογα με τις εξελίξεις, σύντομα μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική εναλλακτική λύση που θα σώσει τη ΝΔ από τη χρόνια πολιτική απαξίωση».

  1. Τα γερόντια γλεντούν τις ατυχίες Μητσοτάκη, αίτιο οι αστοχίες του σε όλους τους τομείς. Ψεκασμένους μας είπες κ. Μητσοτάκη, μαυρισμένο θα κάνουμε εμείς οι οικογένειες και οι φίλοι μας. Κατεβαίνοντας από το θρόνο, σε περιμένει το ειδικό δικαστήριο. Θα την πάταγες, ήταν βέβαιο μετά τόσα ατοπήματα. Εμείς ξεμπερδέψαμε με τριακόσια ευρώ πρόστιμο το κάθε ζευγάρι, εσύ να δω πως θα ξεμπερδέψεις τώρα.

  2. Η Ολγα Κεφαλογιάννη μοιάζει η μόνη εναλλακτική. Πάντως, όπως γράφει και ο αναγνώστης 60+, απαξίωση της κυβέρνησης άρχισε από την απίστευτη αναλγησία να βάλει πρόστιμα, επιλεκτικά, στους άνω των 60, και να απολύσει 5000 νοσοκομειακούς γιατρούς που δεν ήθελαν εμβολιασμό, ενώ γνώριζαν πως η χρήση του εμβολίου δεν επηρεάζει τη νοσηλεία των ασθενών.
    Νομίζω σε όλα απέτυχαν: λίστα Πέτσα για διαφήμιση εμβολίου, ενώ λόγω πανδημίας ήταν υποχρεωμένα τα ΜΜΕ να κάνουν καταχωρήσεις, θάνατοι εκτός ΜΕΘ διότι αρνήθηκαν να τις αυξήσουν, παράνομες απολύσεις, ανεξέλεγκτη αγορά, ασυδοσία επιχειρηματιών στην ενέργεια, κοροϊδία για τα Σκόπια, υποκλοπές σε βουλευτές, υπουργούς και δημοσιογράφους.
    Η ΝΔ βαδίζει στο χάος, πρέπει άμεσα να αλλάξει αρχηγό

  3. Ο κούλης θα υποστεί μεγάλη πανωλεθρία στις επερχόμενες εκλογές. Πάνω από 25% δεν πρόκειται να πάρει και πολύ δηλαδή είναι για τον μακράν χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης. Η όλγα είναι όντως το μεγάλο φαβορί για την επόμενη μέρα μετά την μητσοτακική λαίλαπα. Έχει θετική αύρα, είναι άφθαρτη, μετριοπαθής και έχει δείξει σεβασμό στις διαχρονικές αρχές και την ιστορία της παράταξης. Πάντως αν αναλάβει την αρχηγία, επιβάλλεται το κόμμα να το γκρεμίσει και να το ξαναχτίσει από την αρχή.

  4. Η Κεφαλογιάννη δεν είναι ανόητη να θέσει θέμα ηγεσίας με σκοπό να αναλάβει η ίδια πριν τις εκλογές.

    Υπάρχει το προηγούμενο του Μεϊμαράκη το οποίο υπενθυμίζει πως αν ξεκινήσει με μια ήττα στην πλάτη μετά θα είναι εύκολο να την φάει μια σύμπραξη των άλλων δύο φατριών εντός της ΝΔ.

    Θα αρκούν μια αναβολή της διαδικασίας και ένας αντιπρόεδρος στους…Μητσοτακικους από τον Σαμαρικο υποψήφιο.

    Θεωρώ πως ή θα αφήσει τον Μητσοτάκη να πιει το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους ή θα αφήσει χώρο σε κάποιον άλλο δελφίνο ο οποίος θα αναγκαστεί να βγει μπροστά πριν τις εκλογές ρισκάροντας με το σκεπτικό ” ή τώρα ή ποτέ”.

    Είναι κοινώς παραδεκτό πως οι άλαλοι υπουργοί που βρίσκονται στις διάφορες λίστες φθείρονται μαζί με τον Μητσοτάκη όσο επιλέγουν να ακολουθούν την κεντρικη επιλογή του “βλαξ”, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν.

    Και αν ο Μητσοτάκης έχει έναν λόγο να την επιλέξει καθώς οι επιλογές του είναι ή βλαξ ή ένοχος, αυτοί όταν επιλέγουν μεταξύ του βλαξ και του θύματος την επιλογή βλαξ, δημιουργούν την υποψία πως δεν διάλεξαν αλλά απλώς είναι.

    Όμως η ΝΔ βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη που πέρασαν από τα υπουργεία είναι πλήρως εκτεθειμένα και για έναν άλλο λόγο: κανένας τους δεν είχε την κυριότητα των ενεργειών του ως υπουργός. Όλοι τους είχαν τον τίτλο αλλά είναι γνωστό πως τα νομοσχέδια έρχονταν γραμμένα από το Μαξίμου και κουμάντο έκαναν οι εξωκοινοβουλευτικοι υφυπουργοί οι οποίοι ήταν οι τοποτηρητές του ” κυβερνήτη” στα υπουργεία.

    Πως λοιπόν θα σταθεί ο Δένδιας πχ όταν οι υφιστάμενοι του διπλωμάτες έκαναν μυστική διπλωματία πίσω από την πλάτη του και ο ίδιος έκανε παράπονα από το βήμα της Βουλής? Πως θα παρουσιάσει τον εαυτό του ως ηγέτη όταν ήταν αδύναμος να περισώσει το κύρος του και να ελέγξει το υπουργείο του?
    Πως θα πείσει ότι θα συγκρουστεί ως πρωθυπουργός με τα συμφέροντα όταν απέτυχε πλήρως ηγηθεί της ελληνικής διπλωματίας?

    Τα ίδια λίγο πολύ ισχύουν για όλους.

    Η ΝΔ είναι ένα παρηκμασμένο και υπερχρεωμένο κόμμα το οποίο έχει μπροστά του, εκτός τρομερού απροόπτου, 8 χρόνια στην αντιπολίτευση. Με δεδομένη την διαφαινόμενη αποστασιοποίηση του Καραμανλή, ίσως η πιο λογική κίνηση θα ήταν μετά τις εκλογές, εάν ο Μητσοτάκης αρνείται να παραδώσει την προεδρία, να βρει ευκαιρία και να φτιάξει έναν καινούριο πολιτικό φορέα με προσεκτικά επιλεγμένα πρόσωπα.

    Εάν κατάφερε ο Τσίπρας να φτιάξει ένα κόμμα εξουσίας με τους αηδιασμένους από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τότε γιατί να μην τα καταφέρει η Κεφαλογιάννη που αποτελεί σαρξ εκ της σαρκός της παράταξης?

    Βέβαια όλα αυτά είναι δικές μου εκτιμήσεις.

    Το τι θα γίνει θα το μάθουμε όταν συμβεί.

  5. Σχεδόν όλοι μας έχουμε κάποιον στους 34.000 νεκρούς. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την μνήμη τους είναι να τους θυμηθούμε στην κάλπη και να ψηφίσουμε για αυτούς.

  6. Οχι μονον υδρογονοανθράκες αλλά και εκμηδένιση των εκκρεμων συντάξεων για τρίτη φορά…… “Δεν μασάει το παληκάρι….”

  7. Το διάβασε αυτό ο Ελληνικός λαός.
    Κυρίως της περιφέρειας?
    Το ανέφεραν τα ΜΜΕ και πως?
    Μα για ενημέρωση και μόνο.
    ………………………………………………………………………
    Βουλή: Προς άρση ασυλίας του Κλέωνα Γρηγοριάδη μετά τη μήνυση Αλαφούζου
    Συντάκτης: Newsroom

    Δημοσίευση: 2-11-2022 • 10:45

    Ικανοποιεί η πλειοψηφία της Βουλής το αίτημα του Γιάννη Αλαφούζου να καθίσει στο σκαμνί τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη.
    Η πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας εισηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση ασυλίας του βουλευτή ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι Έλληνες εφοπλιστές που έχουν τηλεοπτικά δίκτυα μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο παρά τις κυρώσεις.
    Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κλ. Γρηγοριάδης ζήτησε την άρση της ασυλίας του. Υπέρ ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, αλλά και το ΜέΡΑ25 (παρά την επιθυμία του βουλευτή του).
    «Είναι τιμή μου να με μηνύει ο ολιγάρχης-εφοπλιστής-καναλάρχης Γ. Αλαφούζος επειδή είπα, από το βήμα της Βουλής, την αλήθεια. Θα είναι χαρά μου να τον αντιμετωπίσω στο δικαστήριο ξεσκεπάζοντας την ασύλληπτη υποκρισία του – από τη μία, μέσω του Σκάι να δαιμονοποιεί όποιον αμφισβητεί την σοφία της ΝΑΤΟϊκης επιδίωξης να συνεχιστεί ο πόλεμος έως ότου ο Πούτιν παραδοθεί άνευ όρων – κάτι που δεν θα γίνει βέβαια – ενώ, από την άλλη, ο ίδιος κ. Αλαφούζος θησαυρίζει μεταφέροντας με τα τάνκερ του Ρωσικό πετρέλαιο, και μάλιστα πιο πολύ σήμερα απ’ ότι πριν εισβάλει ο Πούτιν στην Ουκρανία», είπε ο Κλ. Γρηγοριάδης στην Επιτροπή Δεοντολογίας και πρόσθεσε:
    «Όσο ισχύει το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς, που επιτρέπει σε ολιγάρχες και ακροδεξιούς να μας μηνύουν επειδή είπαμε την αλήθεια για αυτούς, απαιτώ την άρση της ασυλίας μου. Η τρομοκρατία της ολιγαρχικής εξουσίας δεν μας φοβίζει. Την αντιμετωπίζουμε με το θάρρος που έχουν και οι ερευνητές δημοσιογράφοι, οι ακτιβίστριες του περιβάλλοντος και οι συνδικαλιστές που αντιμετωπίζουν παρόμοιες διώξεις. Θα την ακυρώσουμε στα δικαστήρια, εδώ στη Βουλή, στους δρόμους και τις πλατείες – όπου χρειαστεί».
    «Ο Κλέων απέδειξε ότι δεν μας φοβίζει η τρομοκρατία που επιχειρούν να ασκήσουν ολιγάρχες και ακροδεξιοί στα στελέχη και τα μέλη του ΜέΡΑ25 – του μοναδικού κόμματος που τους ξεσκεπάζει ονοματίζοντάς τους», σχολιάζει το ΜέΡΑ25.
    ……………………………………………………………..

  8. Μόνο το μέτωπο της θείας Ολγας και της θείας Θεφανώς θα μας σώσει παιδιά…

  9. Η θεία Όλγα;…Μα τι λέτε τώρα;…Γίγαντας της πολιτικής και της διπλωματίας….Πού ήταν τόσο καιρό να μας σώσει;….

  10. Η ΝΔ βγαζει αρχηγους που ειναι γαλουχημενοι στη φτωχεια . Ολιοι ειναι απο ασημαντες οικογενειες και φτωχες. Μπορουν ανετα να καταλαβουν τα προβληματα του λαου.

  11. @ορεσειβιε. Θα μας πεις ποιος μσς εκοψε 8000 ευρω το χρονο απο μισθους και συνταξεις; Μην το παιζεις ουκρανος.

  12. Πολύ κακό για το τίποτε.Η ΝΔ έχει τελειώσει και έπρεπε από εχθές.Γιατι δεν μιλάει ο Καραμανλής; Η οι λοιποί; Διότι έχουν βολευτει.Δεν τους νοιάζει πλέον Έχουν κάνει την δουλειά τους Το αναρτώ και πάλι Η ύπαρξη τους λόγω κόμματος ουδεμία σχέση έχει με τη Δεξιά.Ουτε με τον λαό.Ηταν φωλιά συνόλων ατόμων μη ικανών τα οποία ζουν παρασιτικά Παράλληλα η εν λόγω παράταξη απεδέχθη άκρως ταξική.Ολοι τους είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών και συγγενείς επιχειρηματιών Και όχι ένας από εμάς( με εξαίρεση τον Γεωργιάδη είτε αρέσει αυτό είται οχι).Δεν γνωρίζουν τον δρόμο από το κολλέγιο και κάτω ούτε εργάστηκαν ούτε κόπιασαν για να έχουν αυτά τα προνόμια Ταιζαμε και τους συντηρουσαμε όλα αυτά τα χρόνια Επιπρόσθετα ο πόθος τους να αναδειχθούν ευτελισαν και τον εαυτό τους με το να πέσουν στα πόδια του ΠΑΣΟΚ και δη το τελευταίο να τους κυβερνά από τα παρασκήνια Να σας σώσει ποιός Η Ντόρα? η Όλγα? Τουλάχιστον μία εξ αυτών να βγει και με τις εκλογές να κλείσει το μαγαζί Αρκετά έφαγαν κορόιδεψαν ευτελισαν.Να βρούν αλλού δουλειά

  13. @ορεσειβιος. Η θεια Ολγα ξερει,αλλα εσυ εχεις αγνοια. Αν κανει ενα ντου οτουρκος θα παρακαλας ολους να πανε για πολεμο. Αυτος που εχει κατι αφεντικα σαν εσενα δεν ξερω ποιον θα πυροβολησει πρωτο.

  14. Εσείς οι δεξιοί απογοητευμένοι έχετε εναλλακτική στις εκλογές ή τώρα φωνάζετε και στην κάλπη θα
    επιστρέψετε όλοι στο μαντρί;

  15. Τελικα ο ανιψιός και ο φιλος του ο λαβρανος κυβερνούσαν τον τοπο Ο κικης απλα ήταν η βιτρίνα .Ολα για την λαμπρή παρουσία τελικα…παρα ουσια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...