Λάθος το 30% των συντάξεων από τον ΕΦΚΑ!! Για νέα ψέματα σε βάρος τους κατηγορούν την κυβέρνηση οι συνταξιούχοι

Για νέα κατάφωρα ψέματα σε βάρος των «απόμαχων της εργασίας», αυτή τη φορά σε ό,τι αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, κατηγορεί το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) την κυβέρνηση Μητσοτάκη, βάζοντας στο «κάδρο» τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και αποκαλύπτοντας ότι με βάση τους πρόσφατους νόμους, ο ΕΦΚΑ εκδίδει λάθος το 30% των συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Πολύ απλά, αυτό σημαίνει ότι στους δικαιούχους αποδίδονται λανθασμένα ποσά, ως επί το πλείστον μειωμένα φυσικά (!) και για να διορθωθούν τα τραγικά λάθη πολλοί συνταξιούχοι μπορεί να μπουν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες.

Ο πρόεδρος Νίκος Χατζόπουλος και η γεν. γραμματέας του ΕΝΔΙΣΥ Πόπη Μουρίκη, σε νέα ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι «διεκδικούν ρεσιτάλ υποκριτικής τα μέλη της κυβέρνησης που συμμετείχαν στη φιέστα ‘’παρωδία’’ της περασμένης Παρασκευής για τις εκκρεμείς απονομές συντάξεων». Μόνο που οι συνταξιούχοι, όπως αναφέρουν, πλέον τους έχουν καταλάβει και δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), με αίσθημα ευθύνης προς τα 2,6 εκατ. συνταξιούχων και προς τους δεκάδες χιλιάδες που μάταια περιμένουν να λάβουν τη σύνταξή τους, παραθέτει τα εξής στοιχεία, που καταρρίπτουν κάθε επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης:

Fast track συντάξεις

Ισχυρίζεται το υπουργείο Εργασίας ότι τον Νοέμβριο έχουν απομείνει μόλις 34.000 αιτήσεις απονομής κύριας σύνταξης για να εκκαθαριστούν. «Ξεχνάει» όμως να αναφέρει ότι υπάρχουν ακόμα 27.000 διεθνείς συντάξεις που εδώ και πάνω από ένα έτος, έχουν «εξαφανιστεί» από τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται. Επίσης, υπάρχουν άλλες 9.360 ανελαστικές συντάξεις που επίσης δεν προσμετρώνται στο τελικό αποτέλεσμα. Συμπέρασμα είναι ότι οι τελικές εκκρεμότητες μέσω της fast track διαδικασίας, ανέρχονται σε 70.360 αιτήσεις.

Ο ΕΦΚΑ εκδίδει λάθος το 30% των συντάξεων!!

Το χειρότερο με τις συντάξεις εξπρές που εκδίδει εδώ και μήνες ο ΕΦΚΑ, είναι τα λάθη που παράγονται μέσω αυτής της διαδικασίας. Οι πληροφορίες του ΕΝΔΙΣΥ είναι ότι ανέρχονται στα επίπεδα του 30% οι λανθασμένες συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Μάλιστα, το Δίκτυο έχει φροντίσει να δώσει στη δημοσιότητα και χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπου απουσιάζει ο υπολογισμός της διαδοχικής ασφάλισης, των πλασματικών ετών, ακόμα και των ετών που έχουν αναγνωριστεί με καταβολή χρημάτων, όπως είναι η στρατιωτική θητεία. Αποτέλεσμα είναι να παρατηρούνται διαφορές εκατοντάδων ευρώ στην τελική κύρια σύνταξη που απονέμεται. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, από τη στιγμή που ο ΕΦΚΑ δεν αναφέρει καθόλου το χρονικό διάστημα της αναμονής που θα πρέπει να τύχουν οι δύσμοιροι συνταξιούχοι, οι οποίοι καλούνται να ζήσουν με 400 ή 500 ευρώ το μήνα λιγότερα από αυτά που θα έπρεπε.

ΤΟ ΕΝΔΙΣΥ γνωστοποιεί προς τους νέους συνταξιούχους ότι αν στην απόφαση της σύνταξης αναφέρεται ότι «η απόφαση θα αναθεωρηθεί», αυτό σημαίνει ότι ο e-ΕΦΚΑ είναι ενήμερος για τις παραλείψεις οι οποίες έχουν προκύψει. Αν όμως δεν αναφέρει τίποτα, παρά μόνο αν διαφωνούν να καταθέσουν ένσταση, σε αυτή την περίπτωση οι συνταξιούχοι μπαίνουν σε δικαστικές περιπέτειες!!

Συντάξεις δημοσίου τομέα

Αναφέρθηκε στη «φιέστα» ότι ειδικά οι συντάξεις στο δημόσιο έχουν υποχωρήσει στις 4.000 όταν ήταν περίπου 20.000 πριν από μερικούς μήνες. Αυτό που δεν αναφέρθηκε είναι ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το ΕΝΔΙΣΥ, δόθηκε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να διαγράψουν εκκρεμείς υποθέσεις λόγω διαδοχικής ασφάλισης! Έτσι επιτεύχθηκε μειωμένος αριθμός εκκρεμοτήτων, ενώ όμως το πρόβλημα παραμένει άλυτο για τους δικαιούχους.

Συντάξεις ιδιωτικού τομέα – διαδοχική ασφάλιση

Αληθεύει ότι από την κεντρική υπηρεσία, φαίνονται οι αιτήσεις ότι είναι κλειστές οίκοθεν; Πώς θα ανακτηθούν οι αιτήσεις που έχουν χαθεί; Οι συνταξιούχοι περιμένουν μάταια να λάβουν τη σύνταξή τους. Μια σύνταξη, που λόγω διαδοχικής ασφάλισης, εξαφανίστηκε από το σύστημα!

Παράλληλη ασφάλιση

Περίπου 80.000 ανέρχονται οι δικαιούχοι που περιμένουν ακόμα και από τον Μάιο του 2016 να λάβουν τις προσαυξήσεις που δικαιούνται. Αλλά αυτά δεν αναφέρονται στις… φιέστες, έτσι δεν είναι κύριε Χατζηδάκη; Μόνο που ο Εισαγγελέας έχει ήδη λάβει γνώση του θέματος και οι διοικούντες του ΕΦΚΑ, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις και παραδέχτηκαν την ύπαρξη προβλήματος.

Επικουρικές συντάξεις – εφάπαξ

Τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Δίκτυο, δείχνουν εκκρεμότητες που φτάνουν τις 125.000 για την επικουρική σύνταξη και τις 55.000 για τα εφάπαξ. Υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων που αναμένουν έως και επτά έτη για να λάβουν τη σύνταξη που δικαιούνται. Αλλά βέβαια, με τη fast track διαδικασία θα λυθεί τους επόμενους μήνες και αυτό το πρόβλημα. Τώρα, αν οι συνταξιούχοι θα περιμένουν να λάβουν 300 ευρώ επικουρική σύνταξη και λάβουν τα μισά, ουδείς νοιάζεται…

Ψηφιοποίηση Χρόνου Ασφάλισης

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ, παραδέχτηκε στη «φιέστα» παρωδία, ότι ένα από τα εμβληματικά έργα που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι και η Ψηφιοποίηση του Ασφαλιστικού Χρόνου για το σύνολο των ασφαλισμένων. Εδώ προκύπτει ένα πολύ απλό ερώτημα: Με ποιους χρόνους ασφάλισης απονέμονται έως τώρα, δια της ψηφιακής οδού, οι fast track συντάξεις; Με ελλιπείς χρόνους; Άρα, είναι απόλυτα φυσιολογικό να παράγονται λάθος συνταξιοδοτικές αποφάσεις, που οδηγούν σε μικρότερα ποσά σύνταξης. Συγχαρητήρια κύριε Μητσοτάκη και κύριε Χατζηδάκη! Για να απονείμετε «φύρδην μίγδην» τις κύριες συντάξεις, πετύχατε τη φτωχοποίηση για χρόνια των συνταξιούχων, που θα υποχρεωθούν να ζήσουν με αισθητά μικρότερα ποσά. Τεράστια επιτυχία.

330.360 εκκρεμότητες!

«Από όλα τα ανωτέρω», καταλήγει στην ανακοίνωση της η ηγεσία του ΕΝΔΙΣΥ, «προκύπτει ότι οι εκκρεμότητες ανέρχονται σε 330.360 για απονομή πάσης φύσεως συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πολλά συγχαρητήρια και πάλι κύριε Χατζηδάκη και κύριε Μητσοτάκη. Καταφέρατε να κοροϊδέψετε δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Όχι όμως το ΕΝΔΙΣΥ».

  1. Αυτό σημαίνει μεγάλες κονόμες από τις γνωστές εταιρίες δικηγόρων που διαφημίζονται στο ιντερνετ, όπως έγινε και με τα αναδρομικά των συνταξιούχων που ακόμα περιμένουν να τους δώσουν τα δώρα, τους τόκους και τις άδειες ενώ έχουν δικαιωθεί.
    Αντιθέτως παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν το ποσοστό τους από τα αναδρομικά που έδωσε το κράτος και με θράσος λένε ότι έπρεπε να πάρουν αναδρομικά για παραπάνω μήνες ενώ το κράτος έδωσε για 11 μήνες, τέτοιοι απατεώνες είναι, αφού εισέπραξαν τις προκαταβολές για τα δήθεν δικαστικά.

  2. Από 7η Ιουλίου 2019 έως και σήμερα δύναται άνθρωπος να απαριθμήσει τις τόσες απατεωνιές,
    τα σκάνδαλα, την παραβατικότητα, την αισχροκέρδεια?
    Μόνο έτσι θα μπορούσε να επιβιώσει ως κυβέρνηση αφού δεν υπάρχει η παραγωγή.
    Μια χώρα που ζει με δανεικά, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με έσοδα από ………., παρακαλώ μια απάντηση
    πως επαληθεύονται τα μαθηματικά?
    Μην πιστέψετε ότι μια νέα κυβέρνηση δύναται να κάνει θαύματα.
    Ως χώρα έχουμε περάσει σε μείον τροχιά, δηλαδή κάτω του μηδενός.
    Η φράση του Τσίπρα δεν έχω τρόπο να αναζητήσω λεφτό-δεντρα, αλλά θα αναζητήσω από τα κλεφτό-δεντρα ας αξιολογηθεί αναλόγως.
    Δηλαδή αυτός που έχει κλέψει το χρήμα του λαού, που ποτέ δεν τιμωρήθηκε για την πράξη του, θα δώσει τα χρήματα σε επόμενη κυβέρνηση για να σωθεί η χώρα.
    Ερώτηση ποιος θα βάλλει τους όρους?
    Ο λαός πλήρωσε, πληρώνει, αλλά και θα πληρώνει τις επιλογές του, εάν δεν αλλάξει τρόπο πολιτικής σκέψης.
    Τετραετία και σπίτι σου.
    Εκτός και αποδείξεις την αξία σου με τις πράξεις σου- τα έργα σου.
    Η χώρα μας διατηρεί και συντηρεί βαθιά διάβρωση σε πολιτικές συμφερόντων, εξαίρετων, ικανών και αρίστων που γνωρίζουν μόνο μια δουλειά με καλά χρήματα έχει όνομα πολιτική – εξουσία.
    Με άλλα λόγια αφού ψηφίσουμε, ως λαό δεν αδιαφορούμε, παραμένουμε ενεργοί – δραστήριοι πολίτες σε θέματα πολιτικής σημασίας.
    Παρακολουθούμε -ελέγχουμε – έχουμε κρίση – εκφράζουμε γνώμη.
    Ιδού το αποτέλεσμα να ψηφίσουμε τον Μητσοτάκη γιατί είναι γόνος πολιτικής οικογένειας.
    Αρκεί λοιπόν ένας γόνος να γονατίσει μια ολόκληρη χώρα.
    Αναφέρομαι διαρκώς στο λαό και επαναλαμβάνομε διότι στο λαό παραμένει η λύση
    του προβλήματος.
    Οι κοκορομαχίες αποσκοπούν σε πλάνη- εξαπάτηση – αρπαγή ψήφου.
    Και το έχουν πολύ καλά στημένο το όλο σκηνικό.
    Τα ίδια ΜΜΕ τα ίδια αφεντικά SKAΙ, STAR, MEGA αρχίζουν τώρα να εμφανίζονται σωσίες.
    Αφού πήραμε όσα θέλαμε από τον νυν πρωθυπουργό είναι ώρα να ετοιμάσουμε το χαλί στον επόμενο.
    Το ζητούμενο, πάντοτε να έχουμε τον έλεγχο.
    Όλα τα άλλα είναι εύκολη υπόθεση, τον λαό τον οδηγούμε όπως εμείς θέλουμε μέχρι την ώρα της κάλπης.
    Την επομένη δεν μας είναι χρήσιμος.
    Υ.Γ. Με την δική σας ψήφο κατά πλειοψηφία κύριοι συνταξιούχοι φέρατε αυτό το αποτέλεσμα των 158 εδρών.
    Και επειδή με αριστερές σκέψεις σας, κινδυνεύετε να σας πάρουν τα σπίτια σας,
    προσοχή μην δώσετε στον Τσίπρα υψηλά ποσοστά.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Παραμένει διαρκής πονοκέφαλος των ολιγαρχών να μην έχει ισχυρή παρουσία σε ποσοστά ψηφοφόρων
    ο Τσίπρας.(Τα δεκανίκια να αριθμούν περισσότερα του ενός στο νέο κυβερνητικό σχήμα).

  3. Με έβγαλαν συνταξιούχο που εργάζεται, όμως από το 2016 έχω συνταξιοδοτηθεί, χωρίς βέβαια να εργάζομαι. Το αστείο είναι πως για το τμήμα της κυρίας σύνταξη είμαι μόνο συνταξιούχος, ενώ για την επικουρική σύνταξη είμαι συνταξιούχος που εργάζεται. Θα μπορούσε να αποτελεί κωμωδία, δυστυχώς αποτελεί τραγωδία. Η αρχική επικουρική μου σύνταξη από 490€ το 2015, έφτασε να γίνει 77€ στις πληρωμές Δεκεμβρίου 2022. Το χειρότερο είναι πως μειώθηκε τόσο πολύ, γιατί αυτός που την τροποποίησε δεν θεώρησε σκόπιμο να κοιτάξει το ασφαλιστικό μου φάκελο που τηρεί ο ΕΦΚΑ, αν κοίταζαν θα έβλεπαν πως είμαι συνταξιούχος, χωρίς καμία απασχόληση.

  4. Δημοσθένη
    Ωσεί παρών και οιονεί απών ο Κυριάκος, μπάχαλο το κράτος των αγράμματων άριστων του καθεστώτος. Θέλουμε εκλογές, πρέπει να αναπνεύσουμε η ανίκανη δυναστεία μας στέρησε το οξυγόνο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

… Θερμόπληκτη τρομοκρατία

Του Χρήστου ΜπολώσηΔιαβάζω στα ψιλά ψιλά του φύλλου της «Εστίας» της 15ης Ιουλίου 1920, που μας προσφέρει η «ΕτΚ»:...

Ορέστεια στην Επίδαυρο: Στα όρια των ορίων

Η παράσταση Ορέστεια, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου, που παρουσιάστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 12 και 13 Ιουλίου...

Ο πλούτος ενός έθνους είναι τα παιδιά του

Είμαι τρίτεκνος. Πάντα όταν με ρωτάνε τον βαθμό δυσκολίας που έχει το μεγάλωμα των παιδιών, απαντάω με μαθηματικό τρόπο...

Ταυτότητα, ταύτιση, προσαρμογή

Στη συγκρότηση και στον σχηματισμό της προσωπικής - ατομικής ταυτότητας συντελεί ο ψυχικός μηχανισμός της ταύτισης, η οποία είναι...