Ένας πρωθυπουργός σε… άρνηση

Κάποιοι εκ των σοφών της Αγίας Οικογένειας -υπάρχουν κάνα δυο εξ όσων γνωρίζουμε- να προσγειώσουν πάραυτα τον… παραλίγο Μωυσή στην πραγματικότητα.

Καθιστώντας του σαφές  πως πλέον έχει τελειώσει κι ότι όσο πασχίζει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή τόσο θα χαντακώνεται.

Αντιλαμβανόμαστε ότι το έργο που καλούνται να φέρουν εις πέρας είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Καθώς μετά την τραγελαφική συνέντευξη έπειτα από τις βόμβες του κουμπάρου και του Documento (αχτύπητο δίδυμο. Ποιος θα το περίμενε), που τίναξαν  στον αέρα το… επιτελικό παρακράτος (τα περί πολέμου από ολιγάρχες -περιλαμβανομένου του κουμπάρου- επειδή αλλάζει την Ελλάδα ήταν το επικότερο από όσα ξεστόμισε), είναι πασιφανές ότι ο Κυριάκος βρίσκεται σε… άρνηση.

Νομίζοντας προφανώς ότι στο τέλος θα καταφέρει να γυρίσει το παιχνίδι.  

Πράγμα αδύνατο.

Διότι, απ΄ ό, τι μυριζόμαστε, οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν.

Με τον Κυριάκο να διασύρεται διαρκώς, όπως χθες, επιχειρώντας  να αντικρούσει τόσο τα χτυπήματα από τους συριζαίους όσο κι από τον κουμπάρο, ο οποίος αίφνης από μέγας ευεργέτης του μητσοτακισμού έγινε σφοδρός πολέμιός του (τα ύστερα του κόσμου…).

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τον εν εξελίξει διασυρμό από την ευρωπαϊκή  επιτροπή  PEGA, με άγνωστο το που θα καταλήξει, η οποία με τα αλλεπάλληλα σφυροκοπήματά της παρουσιάζει τον Κυριάκο χειρότερο κι από τον Όρμπαν.

Λέτε τόσο το εγχώριο όσο και το ευρωπαϊκό σύστημα να αποφάσισαν να… φάνε τον Κυριάκο; Οι παράλληλες κατραπακιές πάντως αυτό δείχνουν.

Φανταστείτε κιόλας να βγουν και τίποτα συγκεκριμένα στοιχεία για την παρακολούθηση του Σαμαρά τι έχει να γίνει.  

Εκεί να δείτε γλέντια…

Συνεπώς, οι σοφοί της Αγίας Οικογένειας, παρά τις δυσχέρειες ένεκα της ψυχολογικής κατάστασης του Κυριάκου, θα πρέπει να επιμείνουν μέχρις εσχάτων στις προσπάθειες συνετισμού του παροτρύνοντάς τον να κάνει εκλογές προτού εξελιχθούν τα παραπάνω, προς αποφυγή της ολοκληρωτικής συντριβής.

Όχι, δε νοιαζόμαστε για το μέλλον του Κυριάκου. Άλλωστε, τα έχει κάνει τα κουμάντα του. Αλλά για της Νέας Δημοκρατίας, την οποία δε θέλουμε να δούμε να καταντάει σαν το ΠΑΣΟΚ.

Θα επανέλθουμε…

  1. Είναι ικανός για το χειρότερο, θέλει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία για να διασωθεί.

  2. Τι εκλογές να κάνει; Θα πάει η ΝΔ σε εκλογές με τον Κυριάκο αρχηγό, που θα έχει στην πλάτη του παρακολουθήσεις πολιτικών της ΝΔ; Διότι το Documento θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις και με στοιχεία προσεχώς. Όλη η δημοσιογραφική πιάτσα τα ξέρει αυτά.
    Οπότε, είναι αδύνατον εντελώς να πάνε με αυτόν σε εκλογές, εκτός και θέλουν να αυτοκτονήσουν. Επειδή δεν το θέλουν, θα τον διώξουν, θα τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση αλά ΓΑΠ. Εάν δεν δεχθεί- που δεν το νομίζω- τότε θα τον ρίξουν με πρόταση μομφής στο πρόσωπό του.
    Πριν τις γιορτές θα έχει φύγει, θα μπει άλλος πρωθυπουργός-ίσως ο Σχοινάς- θα χειριστούν το θέμα predator και εν συνεχεία θα πάνε σε εκλογές κατά τον Μάϊο.
    Και καμμιά δεκαριά υπουργοί σε προανακριτικές.

  3. Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια, έφτασε λοιπόν η ώρα αλλαγής σκυτάλης στο Μέγαρο Μαξίμου. Χάθηκε η έξωθεν καλή μαρτυρία του Ηγεμόνα, ενώ οι Έλληνες δεν θέλουν να τον δουν στα μάτια τους. Βλάπτεται το συμφέρον της χώρας από την παραμονή του στην εξουσία, ας μαζέψει λοιπόν τους αρίστους, το ΕΛΙΑΜΕΠ, τους κοριούς, τους πολιτικούς τύπου Πλεύρη και Άδωνι και ας πάει στην ευχή της Παναγίας, η χώρα χρειάζεται να ορθοποδήσει.

  4. Ακολουθώντας τις εξελίξεις της ζωής σε όλα τα επίπεδα, ουδεμία διαφορά
    στο ότι και τα κόμματα εξελίσσονται αναλόγως.
    Συνεπώς και η ΝΔ πως να αποτελέσει εξαίρεση.
    Άλλωστε το τόσο διογκωμένο χρέος που την βαραίνει ως κόμμα ΝΔ με κάποιο τρόπο
    θα χρεωθεί στίς πλάτες των πολιτών.
    Όσοι επιλέξατε ως επάγγελμα την ενημέρωση, επιβάλλεται πλέον να θέσετε
    και την αλλαγή τρόπου ενημέρωσης, όχι την πεπατημένη έως κι σήμερα.
    Δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερη συμφορά η μετάλλαξη της ΝΔ σε μια διαφορετική
    μορφή-ονομασία ως κόμμα.
    Μόνο στην περίπτωση που κρίνεται αναγκαία η παραμονή της ως παρουσία-κόμμα ώστε να διεμβολίσει
    όπως συνηθίζεται την πολιτική εικόνα της Βουλής που θα προκύψει από τις προσεχώς εκλογές,
    λίγο πριν την λήξη της τετραετίας.
    Στο ίδιο έργο θεατές.
    Τα συμφέροντα στην μικρή μας χώρα που τροφοδοτούν το κόμμα λόγω γεωπολιτικών αλλαγών
    μετατοπίζονται αναλόγως βαρύτητας.
    Πως είναι λοιπόν δυνατόν η ΝΔ να μην δέχεται κραδασμούς?
    Σχετικά με το κουμάντο του Κυριάκου.
    Ποια ενημέρωση έχει ο πολίτης σχετικά με το υπέρογγο δάνειο που χρεώνεται εαν και πως αποληρώνεται?
    Και πως χωράει σε λογική κάτος 36 ακίνητα και το δάνειο δάνειο και μένουμε σε ενοίκιο.
    Τι θα θέλατε από τον λαό να κρίνει, να αποφασίσει να έχει έντονες ανησυχίες.
    200 Χρόνια ελεύθερο-κυρίαρχο κράτος, μα τι κράτος?
    Όταν γεννιόμαστε μεγαλώνουμε και ζούμε μέσα σε αβεβαιότητα, προς τι το ενδιαφέρον
    για την μορφή πολιτικής, αυτής της πολιτικής που χάνουμε το μέτρο από σκάνδαλα, από παραβατικότητα,
    από καταχρήσεις δημόσιου χρήματος?
    Ψέμα στο ψέμα δεν προσφέρονται λύσεις.
    Η εικόνα της χώρας, σε τροχιά αλλαγής υποφέρει από τομές σε βάθος που θα πονέσουν κάποιες κατηγορίες πολιτών, αλλά που πλειοψηφικά χρειάζεται άλλης μορφής άσκηση εξουσίας, από αυτές τις δυνάμεις που τάσσονται να την υπηρετούν ως κράτος- ως χώρα.

  5. Μπράβο στους βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Κατερίνα Νοτοπούλου που κατέθεσαν την παρακάτω ερώτηση αναφορικά με τη βίαιη επίθεση δυνάμεων της αστυνομίας σε βάρος φιλάθλων του Άρη στην Αθήνα το περασμένο Σάββατο.

    https://www.voria.gr/article/sti-vouli-i-ipothesi-tis-epithesis-ton-mat-se-filathlous-tou-ari-sto-peristeri

  6. Η πρωθυπουργάρα μας θα απαγορεύσει δια νόμου τα ήδη ” παράνομα” λογισμικά …..πως αυτό θα γίνει το ξέρει μόνον η πρωθυπουργάρα μας……..να το πει όμως και στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και την Βόζενμπεργ οι οποίες στηρίζουν τον Μητσοτάκη μόνον για το “απόρρητο” στην έρευνα της εξεταστικής επιτροπής….

  7. Εμείς πάλι ελπίζουμε σε πλήρη κατάρρευση και διάλυση αυτού του κόμμματος-εγκληματικής οργάνωσης.

    Ήρθε η στιγμή να πληρώσουν για την κρίση χρέους και τα ψέμματα, για την μνημονιακή κωλοτούμπα και τη φτωχοποίηση, για κάθε Λοβέρδο και Πλεύρη που ανεχόμαστε, για την αφαίμαξή μας, για το πλιάτσικο, για τα ψεύδη των Πρεσπών, για την συνένοχη αφωνία των πρώην ΠΘ.

    Ολοκληρωτική συντριβή, από τους καρεκλοκένταυρους βαρόνους έως τον τελευταίο κλέφτη βουλευτή.

  8. Εδώ και 2μιση χρόνια ξεγραμμενο τον έχετε τον Κυριάκο και ακόμα εδώ είναι και δημοσκοπικα τουλάχιστον όρθιος. Γκρέκα λοιπόν παιδιά ,γιατί ο παίχτης είναι δυνατός, και που ξέρεις μπορεί να το γυρίσει το ματσάκι

  9. @Αντωνη θα ερθουν και ντιμπειτ, δεν θα ειναι μαγνητοσκοπημενες συνεντευξεις. Εσυ που τον ξερεις καλα πες του τι σημαινει ντιμπειτ. Στις προηγουμενες εκλογες κρυφτηκε. Ειναι και αυτοδημιουργητος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...