Μόσχα: Η Ελλάδα διαγράφει την ιστορία της, διαρρηγνύοντας τις σχέσεις της με τη Ρωσία

Η μη πρόσκληση εκπροσώπου της Ρωσίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, προκάλεσε την αντίδραση της Μόσχας

Για ακύρωση της ιστορίας της Ελλάδας, και εκείνων των ιστορικών στιγμών που συνδέουν τη χώρα μας με τη Ρωσία, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την πρόσφατη μη πρόσκληση Ρώσου εκπροσώπου στους εορτασμούς για την επέτειο της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στην Πύλο. Αντίθετα, προσκλήθηκαν εκπρόσωποι της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Αθήνα-Μόσχα… υπό το μηδέν – Δεν προσκλήθηκε η ρωσική πρεσβεία ούτε καν στην επέτειο της ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέκρινε έντονα την ελληνική κυβέρνηση για αυτή την στάση της, η οποία εκφράζεται ακόμα και σε ζητήματα, ουσιαστικά, εθιμοτυπίας. Παρά ταύτα, σημείωσε η ίδια, «είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να σβήσει η μνήμη των κοινών σελίδων της ιστορίας μας, και δε θα ξεχάσει τον καθοριστικό ρόλο της Ρωσίας στην ανεξαρτησία της Ελλάδας. Οι άνθρωποι που ξεχνούν τη δική τους ιστορία προδίδουν τον εαυτό τους».

Αναφερόμενη στο γεγονός, η Ζαχάροβα δήλωσε: «Παρατηρούμε, με εύλογη απορία ότι φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες, εκπρόσωποι της πρεσβείας μας στην Αθήνα δε προσκλήθηκαν στον εορτασμό της επετείου της νίκης του στόλου Ρωσίας, Βρετανίας και Γαλλίας στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, στις 20 Οκτωβρίου 1827.

Λυπούμαστε που, με πρόσχημα την τρέχουσα διεθνή κατάσταση, οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις μάταιες προσπάθειές τους να ξαναγράψουν την ιστορία και να «ακυρώσουν» οτιδήποτε σχετίζεται με τη χώρα μας.

Δεν κατανοούν ότι, μηδενίζοντας τη Ρωσία, ακυρώνουν τη δική τους ιστορία; Ως γνωστόν, με την επιμονή της Ρωσίας, οι μεγάλες ξένες δυνάμεις έστειλαν τα πολεμικά πλοία τους, με αποτέλεσμα η νίκη στο Ναβαρίνο, πριν από 195 χρόνια, να αποβεί σε υψίστης σημασίας για την επιτυχία του ελληνικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Αυτό το γεγονός, άραγε, δεν έχει πλέον σημασία για την επίσημη Αθήνα;».

  1. Μην κατηγορειτε εναν αυτοδημιουργητο ρε παιδια. Εχουμε εδω αρρωστους που τον θελουν ας ειναι και ξυπνοπουλι. Ηθελα ναξερα αν ηταν να τους κανει καποια δουλεια θα τον προσλαμβαναν;

  2. Η ηγεσία της χώρας στα χειρότερα της, ο πρωθυπουργός κάνει μπίζνες με τους απογόνους των κατακτητών που δημιούργησαν τα ολοκαυτώματα στη χώρα, ενώ μόνο αυτός θεωρεί πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τους Ρώσους που μας απελευθέρωσαν από τον τουρκικό ζυγό.
    Μη μου πείτε πως αυτά γίνονται για το δίκιο και τη διεθνή τάξη παλεύοντας απέναντι στην Ρωσική εισβολή. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, οι σύμμαχοι μας, θα καταδίκαζαν την εισβολή και την ύπαρξη κατοχικών στρατευμάτων στην χώρα της ΕΕ, την Κύπρο. Ενώ δεν θα αποδέχονταν την τουρκική απειλή και το casus belli σε βάρος χώρας του ΝΑΤΟ.
    Αλήθεια, ο πρωθυπουργός μας ποιας χώρας τα συμφέροντα εξυπηρετεί με αυτές του τις αποφάσεις; Πάντως όχι της Ελλάδος !
    Η κυβέρνηση μας τάσσεται αντίθετα στη λογική και στην άποψη των Ελλήνων.
    Οι Έλληνες έχουμε διαμετρικά αντίθετη γνώμη από του πρωθυπουργού Μητσοτάκη και θα την εκφράσουμε στις εκλογές.

  3. Εφόσον στις επίσημες δηλώσεις τους διαχωρίζουν τις θέσεις της “επίσημης Αθήνας” από αυτές του ελληνικού λαού, τότε θεωρούν επίσημα την ελληνική κυβέρνηση δικτατορική.

  4. Σόλτσς προς Μητσοτάκη:
    Βρες τα με τον Ερντογάν για «συνεκμετάλλευση» –
    Τα τεθωρακισμένα δεν πάνε στα νησιά
    ΕΡΩΤΗΣΗ¨
    Πόσο η χώρα σηκώνει Μητσοτάκη σε διάρκεια χρόνου?
    Χάσαμε το μέτρο από κάθε άποψη.
    Τι να παρακολουθήσεις, τι να διαβάσεις, τι να ενημερωθείς.
    Και τα δύσκολα τι να προτείνεις ως καλύτερο από ………
    Εντάξει και οι πληροφόρηση κάνει την δουλειά της, ΜΜΕ,
    αλλά δεν έχει πάρει λάθος ρότα το πλοίο?
    Η πολιτική μας άποψη σχετικά με την Ρωσία μάλλον θα μας έρθει
    από την Κίνα ως μεσάζοντα.
    Η πράγματι έχουμε χάσει πέρα για πέρα τον δρόμο της λογικής,
    η για κάποιο σκοπό συμβαίνουν όλα αυτά.
    Πάντως ποτέ για το καλό του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη.
    Τελειωμένος ο Μητσοτάκης όπως γράφεται σε επανάληψη,
    μήπως να παραδώσουμε και την χώρα πριν το τελειωμένος!!!!!!!!!

  5. @ Θωμάς
    Μετά την απαγόρευση Ντοστογιέφσκι, η είδηση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκέφτεται την οδό Χέυδεν προς τιμή του Ρώσου Ναύαρχου στη ναυμαχία του Ναυαρίνου να την αλλάξει σε οδό Ιμπραήμ, ελέγχεται ως ανακριβής.

  6. Επί του θέματος οι Ρώσοι δεν έχουν άδικο. Η Πατρίδα μας όμως δεν θα έπρεπε να ξεφτιλιζεται έτσι . Το παρελθόν δεν αλλάζει. Τιμή και δόξα στον Χέυδεν

  7. @ Νίκος Α
    Ωραία απάντηση και εμπεριστατωμένη.
    Σαν τα επιχειρήματα παπάτζες του Γεωργιάδη που τρώμε στη μάπα κάθε μέρα στα κανάλια.

    Η ιστορική πραγματικότητα δεν μπορεί να αναθεωρήται λόγω γεγονότων που συμβαίνουν μετά από 200 χρόνια.

  8. Πρώτη (και μάλλον τελευταία) φορά που συμφωνώ με τη Ζαχάροβα!
    Η μη πρόσκληση της πρεσβείας είναι ντροπή.

  9. Δεν κάνει εντύπωση στους Έλληνες πως ηγέτες που ψήφισαν αρνούνται την ιστορία του Έθνους. Είναι οι ίδιοι που μας θεωρούν ινδοευρωπαίους και τη γλώσσα μας ινδοευρωπαϊκή, ίδιοι μιλούν για την κάθοδο των Δωριέων, αυτών που έφεραν στον Ελλαδικό χώρο την προηγμένη εποχή του σιδήρου. Ξέχασαν όμως να δώσουν έστω και μια απτή απόδειξη για την ύπαρξη των πολιτισμών αυτών. Απλό είναι πατριώτες, δεν υπήρξαν ποτέ αυτοί οι πολιτισμοί, μόνο Έλληνες υπήρξαν στη λεκάνη της Μεσογείου και εξελίχθηκαν από την προϊστορική μέχρι και σήμερα.
    Οι Ηγέτες μας (φυσικοί και πνευματικοί) όμως θεώρησαν τους το Ελληνικό αλφάβητο προερχόμενο από το φοινικικό, αδικία που αποκαταστάθηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών. Οι ίδιοι σταμάτησαν τις έρευνες στον λόφο Καστά, τους ενοχλούσε βλέπεται το αντίκτυπο στην κοινή γνώμη ενός Μακεδονικού Τάφου.
    Οι ίδιοι είπαν στην αρχαιολόγο κ. Σουβατζή πως έπρεπε να σταματήσει την αναζήτηση του τάφου του Αλέξανδρου, γιατί θα δημιουργούσε έξαρση εθνικισμού στους Έλληνες.
    Διέγραψαν ελληνική ιστορία όσοι θεώρησαν Μακεδονική την γλώσσα με το Κυριλλικό αλφάβητο, ενώ ο Κύριλλος έζησε πάνω από μια χιλιετία από την εποχή του Αλέξανδρου.
    Δεν είναι τυχαίο πως οι υπουργοί πολιτισμού και παιδείας πρέπει να προέρχονται από τον περιούσιο λαό.

  10. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΟΡΛΩΦΙΚΩΝ

  11. @ DIMITRIS
    Άλλα αντ’ άλλων ή όπως λέμε Αλέν Ντελόν.
    Ωραίο πέταμα της μπάλας στην εξέδρα.

  12. Συντρόφισσα ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ δεν ξεχνά, δεν ξεχνά την ιστορία του, δεν ξεχνά ότι η ΡΩΣΙΑ μας απελευθέρωσε από τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ το 21, όσο και να προσπαθούν οι προπαγανδιστές της ΔΕΞΙΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ να παραφράζουν την ιστορία μας. Ζήτω ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, την ευγνωμοσύνη μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...