Σκοτεινές μεθοδεύσεις για αιολικά στα καμένα!

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξέδωσε βεβαιώσεις παραγωγού σε εταιρίες ΑΠΕ και τις ανάρτησε δημόσια!

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να παραπλανήσει την κοινή γνώμη προκειμένου να προχωρήσει στους σχεδιασμούς της για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών παντού στη χώρα, ακόμα και στα καμένα! Αυτό αποδείχθηκε ξεκάθαρα και από τη συνεχή παραπλάνηση των κατοίκων στα Γεράνεια Ορη, όπου, παρά τις επανειλημμένες δημόσιες δεσμεύσεις ότι η περιοχή θα προστατευτεί και θα αναδασωθεί, παράλληλα γίνονται όλες οι προετοιμασίες για την… επιδρομή των ΑΠΕ.

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Μαΐου του 2021, όπου κάηκαν περισσότερα από 60.000 στρέμματα παρθένου δάσους σε περιοχή Natura 2000, οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες. Ομως τους «κάρφωσε» η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, που εξέδωσε βεβαιώσεις παραγωγού σε εταιρίες ΑΠΕ (και τις ανάρτησε δημόσια), κάτι το οποίο αναγκάστηκε να παραδεχθεί προ ημερών στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Το έγγραφο που δημοσιεύουμε αναφέρει ρητά ότι εκδίδεται «Βεβαίωση παραγωγού για αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 4,6 MW στη θέση Μακρυπλάγι των Δημοτικών Ενοτήτων Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων των Δήμων Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και Μεγαρέων».

Το θέμα αναδείχθηκε έπειτα από καταγγελίες κατοίκων και σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, με τον κ. Αμυρά να απαντά το αμίμητο ότι «δεν υπάρχει άδεια εγκατάστασης. Εχουν εκδοθεί από τη ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού. Η βεβαίωση παραγωγού δεν έχει καμία σχέση με την άδεια εγκατάστασης. Βεβαιώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τον επενδυτή ότι, ναι, υπάρχει δίκτυο εκεί και χωρητικότητα. Αυτό είναι».

Και στην Ακρόπολη;

Ο βουλευτής της ελάσσονος αντιπολίτευσης απάντησε το προφανές: «Δηλαδή, έτσι όπως το πάτε, θέλω να ρωτήσω: Αν κάνει αύριο μία εταιρία αίτηση να μπουν ανεμογεννήτριες στην Ακρόπολη, θα της δώσετε άδεια παραγωγού και θα προχωρήσει τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης; Για παραλογισμό πρόκειται, για την ακρίβεια ένας βολικός παραλογισμός, που εξυπηρετεί συμφέροντα σε μια ΡΑΕ, που, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης, παρακάμπτει κάθε νόμο, κάθε ευρωπαϊκή οδηγία. Σας καλούμε, εφόσον δεσμευτήκατε, να την κάνετε τη δέσμευσή σας αυτή πράξη, διάταξη, νόμο».

Οι προσπάθειες «άλωσης» της περιοχής Natura των Γερανείων ανάγεται τουλάχιστον από το 2010, με τις τοπικές αντιδράσεις να είναι έντονες. Εξάλλου, μόλις στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, σχετικό ψήφισμα εξέδωσε και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με το οποίο κάλεσε τον όμορο Δήμο Μεγαρέων και τις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου «να πιέσουν την κυβέρνηση να σταματήσει την αποψίλωση του εναπομείναντος δάσους του Γερανείων». Υπενθυμίζεται ότι στόχος εμπρηστών έγιναν φέτος το καλοκαίρι, και μάλιστα τρεις φορές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, τόσο η γειτονική Ψάθα όσο και τα Βίλλια.

Πηγή: newsbreak.gr

 1. Πόλεμος πάντων μὲν πατήρ ἐστι, πάντων δὲ βασιλεύς. Έκαψαν την Ελλάδα για το καλό μας, μόνο έτσι λένε πως θα αποκτήσει (; ) η χώρα ενεργειακή επάρκεια, φτάνει βέβαια να καταναλώνουμε ηλεκτρισμό κάθε μεσημέρι ή όταν Φυσάει κατάλληλος αέρας.
  Ο λαός χάνει τις περιουσίες του, η Ελλάδα στερείται τα δάση και ο τουρισμός την αειφόρο ανάπτυξη.
  Κερδίζουν όμως κάποιοι, εδώ τυχεροί είναι οι ολιγάρχες της ενέργειας και οι γερμανικές εταιρίες που παράγουν τον εξοπλισμό.
  Χαμένη όμως βγαίνει η χώρα, σπαταλά πόρους με αποφάσεις Κ. Μητσοτάκη, χωρίς να κερδίζει την ενεργειακή της επάρκεια.
  Πέθανε και η ανάπτυξη, χωρίς ενεργειακή επάρκεια, αποτελεί «όνειρο θερινής νυχτός».
  Στο βάθος του τούνελ μας περιμένει η πείνα.

 2. Διατηρείται μια κυβέρνηση στην εξουσία που εισπράττει διαρκώς λανθασμένες κινήσεις.
  Η λογική ορίζει ότι όταν βλάπτει το κοινωνικό συμφέρον, ή άλλως το ίδιο το κράτος παύει
  να υπάρχει η κυβέρνηση αυτή.
  Συμπέρασμα για να παραμένει ως κυβέρνηση υπάρχει παρασκήνιο που την συντηρεί – την
  στηρίζει και πως η χώρα τα σηκώνει αυτά που γίνονται.
  Τώρα εάν οι επόμενες γενιές πληρώσουν το μάρμαρο το θέμα έχει μετατόπιση χρόνου
  σε επόμενο τόνο.
  Η παρούσα κυβέρνηση – εκλεγμένη με 158 ψήφους και με χρονοδιάγραμμα τετραετίας,
  όταν ψηφίζουμε ας προσέχουμε σκεπτόμενοι και για το σήμερα και για τα επόμενα.
  Ίσως κάθε δοκιμασία να αποδίδει καλύτερα σε επόμενο τόνο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Οι αληθινοί χριστιανοί και πατριώτες δεν κουνάν το δάχτυλο

Θα ήθελα πολύ να πάρω στα σοβαρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Κασσελάκη, αλλά λυπάμαι. Δεν δύναμαι. Εκεί που...

Διεθνής διαπόμπευση (και πάλι) για τη διαπλοκή κυβέρνησης-δημοσιογράφων!

Η διεθνής κατάταξη της χώρας μας στη θέση 107 όσον αφορά την κατάσταση του Τύπου δεν αποτελεί εδώ και...

Η εξέλιξη των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ

Η εικόνα ραστώνης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε παραλία των Χανίων, αν και ηγείται μίας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ με...

Εθνικιστής ο Καζαντζάκης; Σωβινιστής ο Βελουχιώτης;

Αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόταση των εκδόσεων Gutenberg να παρουσιάσω την εξαιρετική ερευνητική εργασία της καθηγήτριας Άννας Καρακατσούλη...