Αν η Ελλάδα ήταν σοβαρή χώρα (όπως η Βρετανία)

Του Όφι Ιοβόλου

Παρά το κενό εξουσίας που βιώνει η Βρετανία, αποδεικνύει περίτρανα ότι το σύστημα δουλεύει και κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το κύρος της χώρας.

… Καρατομώντας με συνοπτικές διαδικασίες σε μικρό χρονικό διάστημα δύο πρωθυπουργούς που αμφότεροι με τη συμπεριφορά τους και τις πολιτικές τους ευτέλισαν και διαπόμπευσαν τη χώρα.

Συμπεριφορές και πολιτικές, οι οποίες μπροστά στα ανοσιουργήματα του… παραλίγο Μωυσή φαντάζουν πταισματάκια. 

Τον μεν Μπόρις τον… έφαγαν επειδή ψευδόταν ασύστολα για τα κορονοπάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία, τη δε Λιζ επειδή με την άφρονα συνοδευόμενη με κωλοτούμπες πολιτική της κλόνισε την οικονομική σταθερότητα της Βρετανίας.

Στην Ελλάδα ωστόσο όπου ο Κυριάκος κυριολεκτικά έχει μετατρέψει τη χώρα σε φέουδό του υποθηκεύοντας το μέλλον της με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτικών συμφερόντων της Αγίας Οικογένειας και των λοιπών συνδαιτυμόνων του μητσοτακικού καθεστώτος, δεν ανοίγει ρουθούνι.

Απλώς, οι πολιτικοί του αντίπαλοι, τόσο οι εσωκομματικοί όσο και οι αντιπολιτευτικοί που ναι μεν δεν είναι τόσο φαύλοι αλλά επί της ουσίας διακατέχονται από την ίδια πολιτική νοοτροπία, περιμένουν πότε θα πέσει για να αναλάβουν τα ηνία της δύσμοιρης πατρίδας συνεχίζοντας άπτωτοι στον δρόμο του τέλματος δίχως τελειωμό.  

Κοινώς, δεν είμαστε σοβαρή χώρα.

Εννοείται ότι δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα.

Το αυτονόητο επισημαίνουμε.

Μπας και αφυπνιστεί επιτέλους αυτός ο δόλιος ο λαός και πράξει τα δέοντα.

Διότι αν δεν το έχει αντιληφθεί αυτός συντηρεί με το αίμα του και τον ίδρωτα του, κάθε Μητσοτάκη και λοιπούς παρατρεχάμενους, κολαούζους, αυλικούς, λακέδες κ.ο.κ.,  οι οποίοι πίνουν στην υγειά της αφέλειάς του υποδυόμενοι τους μεγάλους τιμονιέρηδες.

Αυτός ήταν ο χορηγός της ασυδοσίας επί κορονοκρίσης.

Αυτός είναι ο χορηγός του πλιάτσικου των νταβατζήδων της ενέργειας και της ακρίβειας.

Αυτός είναι ο χορηγός του εξοπλιστικού γλεντιού και της στημένης κόντρας Μητσοτάκη – Ερντογάν, με τα συμφραζόμενα να προεξοφλούν ότι θα λήξει στις Πρέσπες του Αιγαίου υπό τον ζυγό της αμερικανικής διαιτησίας.

Οι εκλογές πλησιάζουν…

Άραγε θα ξυπνήσει, ή θα συνεχίσει να χορηγεί τη λεηλασία της Ελλάδας, παίρνοντας για αντάλλαγμα κουπόνια ελεημοσύνης και εξανδραποδισμού;

  1. Κουπόνια ήξερα πως χρησιμοποιούσαν μόνο στον κομμουνισμό. Είχαμε τον φόβο μην τυχόν και καταντήσουμε σαν την Κούβα , με τους σοσιαλιστές του Παπανδρέου. Τώρα ακούω πάλι για κουπόνια , προπληρωμενες Καρυές , επιδόματα κτλ. Τι έγινε Χριστιανοί , πατριώτες μου .. γυρίσαμε στον κομμουνισμό και δεν το καταλάβαμε?

  2. Μπα? Έγινε σοβαρή χώρα η Βρετανία τώρα? Πριν λίγο καιρό κοροϊδεύατε που εγκαταλείπει την καταπληκτική ΕΕ.

  3. Αν η Ελλάδα ήταν κανονική χώρα, δεν θα συνέχιζε να έχει ακόμη πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη.
    Οι Έλληνες χάνουν ελευθερίες και ευημερία, ακόμη όμως ορκίζονται στο όνομα του ανθρώπου που τους βυθίζει καθημερινά σε ζόφο και τους κλέβει τη ζωή, ενώ κάποιοι άλλοι πιθηκίζουν λέγοντας «μετά τον Κυριάκο, τι ;».
    Ευτυχώς, δεν είναι πολλοί αυτοί, δεν του εξασφαλίζουν ούτε διψήφιο νούμερο στις εκλογές.

  4. Καμία σχέση δεν έχει η μία χώρα με την άλλη.
    Στην Βρετανία υπάρχει βαθιά απέχθεια του ολοκληρωτισμού. Στην Ελλάδα ο μίσος πληθυσμός περιμένει είτε ένα μαρμαρωμένο βασιλιά είτε μια λαϊκή δικτατορία.
    Στην Βρετανία υπάρχει ακόμη αγάπη για τη φιλελεύθερη δημοκρατία. Στην Ελλάδα ο πρώτος ‘φιλευθερος’ ΠΘ εξελέγη με την υποστήριξη του υποκόσμου.
    Στην Βρετανία ΠΘ φεύγουν με συνοπτικές διαδικασίες για ήσσσονα ζητήματα. Στην Ελλάδα με συνθήκες εθνικής προδοσίας ο προδότης είναι ακόμη ΠΘ.

    Η κοινοβουλευτική σήψη δεν έχει όρια. Μέσα σε τρία χρόνια είδαμε:
    – πληθυσμιακή συρρίκνωση
    – εξόντωση των Ελλήνων της Ουκρανίας
    – υγειονομική χούντα
    – παρακρατικές παρακολουθήσεις
    – έλεγχο ΜΜΕ και δημοσιογράφων
    – εθνική συρρίκνωση
    – υπερχρέωση
    – συνεργασία με τους νταβατζήδες και τα ενεργειακά και εμπορικά μονοπώλια
    – ξεπούλημα της Κύπρου
    – γεωπολιτική υποδούλωση δίχως ανταλλάγματα.
    Δεν είναι αστεία τα πράγματα.

  5. Αν το αντινιούς ήταν ένα σοβαρό δεξιό ιστολόγιο δεν θα διαβάζαμε τώρα τις αστειότητες μερικών δηλητηριασμένων οφεων.

    Οταν ακόμη συζητούσαμε το Brexit εδώ μέσα, δεν πέρασαν δα και αιώνες, μερικοί , λίγοι είναι η αλήθεια, τα γράφαμε για την κατάντια και τα αποτελέσματα των επιλογών της χώρας αυτής.
    Κάποιοι άλλοι πανηγύριζαν για την σοβαρή χώρα…σήμερα την περιγελούν και οι ρέγγες της Βόρειας Θάλασσας γιατί τα έκαναν απλά θάλασσα με τις βλακώδεις επιλογές τους.

    Η Δημοκρατία είναι καλή μεν αλλά απαιτεί σοβαρότητα απο τους πολίτες που αποφασίζουν, διαφορετικά πρέπει οι πολιτικοί να κάνουν κωλοτούμπες ολκής μπας και ακυρώσουν τις βλακείες που κατάφεραν να οδηγήσουν να επιλέξει ο λαός τους.

    Εμείς , ευτυχώς, τη σκαπουλάραμε το 2015 όταν η παλαβοαριστερά με την χαζοδεξιά απειλούσαν την ευρώπη ότι θα της λερώσουν το χαλί αυτοκτονώντας μπροστά στα πόδια της…Οταν ο σόιμπλε τους έδωσε γεμάτο όπλο για να ολοκληρώσουν την απειλή τους, το έβαλαν στον κώλο τους και άρχισαν τις σωτήριες κωλοτούμπες.

    Οι άγγλοι ήταν άτυχοι σ,αυτό. Ψήφησαν να φύγουν απο την ευρώπη και οι πρωτεργάτες έφυγαν απο την εξουσία και τους παράτησαν να ψάχνουν και να μη βρίσκουν δρόμο και προοπτική. Και αλλάζουν πρωθυπουργούς κάθε μήνα και υπουργούς κάθε εβδομάδα..
    Οπως το έλεγε και ο θοδωράκης , τι μάντης που ήταν, η Βρεττανία θα διαπρέψει τώρα που έφυγε απο τα γκουλάγκ των Βρυξελλών.
    Διέπρεψε…Στην κωμωδία και στο γέλιο όλου του κόσμου.

    Τώρα έρχεται και ένας όφις που την θεωρεί σοβαρή χώρα με τα όσα κάνει…
    Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε…Μπορούμε και εμείς να ξαναδοκιμάσουμε .Ας το προτείνει η χαζοδεξιά για να σαρώσει στις εκλογές..

    Τι θα διαβάσουμε ακόμη, Θεέ μου….

  6. @ορεσείβιος Γιατί, κατά τη γνώμη σου, οι ΗΠΑ έκαναν την συμφωνία AUKUS με μια μη σοβαρή χώρα όπως η Βρετανία?

  7. Ορεισιβιε Είστε τόσο τυφλά κομματοσκυλα ή απλά δεν σας νοιάζει τι γίνεται γύρω σας;Το 2015 εσείς φωνάζετε βαστά Γερουν και βάστα Σόιμπλε πατριωταρες του κώλου.Μια χαρά παρέδωσε την οικονομία ο καταληψιας.Να δούμε τι θα παραδώσει ο απόφοιτος ντου Χάρβαρντ………

  8. @ Ορεσειβιε

    Θα συμφωνήσω αλλά και θα διαφωνήσω μαζί σου.

    Όντως, το σύστημα Μητσοτάκη δεν έχει φτάσει στο σημείο να βάλει για 45 μέρες πρωθυπουργό τον πιο φαιδρο υπουργό του, πχ τον αναπτύξεως, ωστε μετά να φαίνεται ως καλή επιλογή η επαναφορά του Μητσοτάκη ( αν και κάποιοι θα το έχουν σκεφτεί).

    Όμως, ως προς την επιλογή του Brexit, αν σκεφτείς ότι σχεδίαζαν έναν πόλεμο, ως υποτακτικοί των ΗΠΑ, ο οποίος θα γονάτιζε την ΕΕ τότε όντως έκαναν καλά για τα δικά τους συμφέροντα.

    Έναν πόλεμο που θα γονάτιζε ενεργειακά την Ευρώπη και κατ’ επέκταση και οικονομικά αλλά και που θα δημιουργήσει κύματα από πρόσφυγες, από τους καλούς, τους χριστιανούς τους λευκοδερμους.

    Οπότε όταν το βρετανικό σύστημα έλεγε πως φταίει ο Πολωνός υδραυλικός για τα δεινά της βρετανικής κοινωνίας έβλεπε στο μέλλον.

    Δεν ξέρω αν ο πόλεμος στην Ουκρανία θα εξελιχθεί σε ΓΠΠ αλλά είναι σίγουρο πως έχει ξεκινήσει ως ΒΠΠ( Πόλεμος των Πρόθυμων).

    Το θέμα είναι εμείς πως κοιτάζουμε το μέλλον που είμαστε όχι μόνο πρόθυμοι αλλά και δεδομένοι.

  9. @ ορεσείβιος

    To HB δεν έχει κάνει στρατηγικό λάθος όπως η Γερμανία (εξάρτηση από το ΦΑ της Ρωσίας) ούτε είναι σε οικονομικό αδιέξοδο όπως η Γαλλία (δεν μπορεί να βρει τρόπο να μειώσει τις υπερβολικές δημόσιες δαπάνες) ή η Ιταλία (υπερχρέωση).
    Δεν συζητάμε για Ελλάδα….
    Μπροστά στα προβληματα της ΕΕ, του ΗΒ είναι πταίσματα.
    Θα έδιναν και μήνες από τη ζωή τους οι ηγέτες της ΕΕ αν αντί για τα θέματα που έχουν έπρεπε να ασχοληθούν με το αν πήγαν σε πάρτι την εποχή της καραντίνας.
    Το μεγαλύτερο ζήτημα στο ΗΒ δεν είναι το Brexit αλλά η αδυναμία του Labour να παρουσιάσει ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο ώστε οι Tories να πάνε στην αντιπολίτευση μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία για να ξεκουραστούν και να σκεφτούν τα πράγματα από την αρχή.

  10. Όταν η αστική τάξη της Αγγλίας αποφασίσει ότι δεν τη συμφέρει το γελοιοδέστατα επονομαζόμενο Brexit, θα κάνει ένα ψευτοδημοψηφισμα( 52/48 ήταν τη προηγούμενη φορα) και θα επανέλθει.Βέβαια θα πρέπει να παραχωρήσει ένα γεωπολιτικό μερίδιο στη Γερμανία και τη Γαλλία, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς. Επανάληψη των επιλογών προ της στρατιωτικής της εμπλοκής στο ΒΠΠ. Τώρα βέβαια η γεωπολιτική της θέση είναι πολύ ασθενέστερη, καθότι βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλούς δυνητικά εχθρούς, λόγω των επιλογών της να ταυτισθεί απόλυτα με την υπερδύναμη, την οποία ανοήτως( κατά την ταπεινή μου γνώμη) εξακολουθεί να θεωρεί ως colony.Οι ΗΠΑ όμως είναι πολυεθνικό ( και όχι μόνο..) κράτος. Έχει η Μ.Β την οικονομική δύναμη να επιβάλλει στις ΗΠΑ δράσεις βάσει των συμφερόντων τη ιδίας? Πολύ αμφιβάλλω.Μην υπερτιμάτε τόσο τους Βρετανούς.Και πολλοί άλλοι κάνουν αυτονόητους οικονομικούς υπολογισμούς. Η πιθανή αποτυχία δε στο Ουκρανικό θα τη φέρει αντιμέτωπη – γεωπολιτικά και ενεργειακά- με τη Ρωσία. Εκεί θα χρειαστεί οπωσδήποτε την Ηπειρωτική Ευρώπη.

  11. ΥΓ. Τα 50 δις που διαπραγματεύονταν ο M.Barnier ως οφειλόμενο πόσο της Μ.Βρετανίας έναντι της Ε.Ε, αρκετοί ευρωπαίοι έχουν ήδη αρχίσει να το αναθεωρούν αρκετά προς τα επάνω…

  12. Oταν επανελθει ο κλοουν Μπορις Τζονσον στην εξουσια θα δεις ποσο “σοβαρη χωρα ειναι η Βρετανια”.

  13. Παγκοσμιοποίηση, κλιματική αλλαγή, υποχρεωτικότητες, μητσοτάκεια επιδόματα και υπέρμετρη φτώχεια, αυτή είναι η διακυβέρνηση του δεξιού (;) Μητσοτάκη.
    Η δεξιά παράταξη παραπαίει φίλε ορεσείβιε, το μαγαζί κλείνει από αστοχίες του διαχειριστή, Δούρειος Ίππος το ΕΛΙΑΜΕΠ.
    Οι Έλληνες πρέπει να ζήσουν ελεύθεροι, χορτασμένοι και τα παιδιά τους να βρουν χώρα με συνταγματικές ελευθερίες, ελληνικό αξιακό σύστημα , ευημερία και να έχει σεβαστά κυριαρχικά δικαιώματα.

  14. Δεν τελείωσε ακόμη η παράσταση των αστείων…Εχουμε δρόμο πολύ ακόμη μέχρι την απόλυτη γελοιότητα…
    Υπομονή…..
    Οι παλιάτσοι ξαναμπαίνουν στη σκηνή μέχρι να ετοιμαστεί το επόμενο νούμερο…

    Ο Μπόρις ξανάρχεται?

    Να γελάς η να κλαίς για την κατάντια της χώρας που κυβερνούσε όλη τη Γη. Απο την άλλη όμως οι εποχές αλλάζουν και η πτώση των αυτοκρατοριών διαρκεί πολλά χρόνια με πολλά επεισόδια…

  15. Παλληκάρια και λεβέντισσες…Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω αλλά ο κούλης δεν πέφτει, ούτε φεύγει με τις βλακώδεις βρισιές της χαζοαριστεράς, ούτε παλαβή δεν είναι πλέον, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.
    Ούτε οι νοεδημοκράτες βουλευτές θα αυτοκτονήσουν επειδή η αριστερά τους το ζητάει για να δοκιμάσει δεύτερη φορά το σχέδιο μπαρούφ-πολάκη.

    Ο κομαντάτες τελείωσε..Του δόθηκε η ευκαιρία και η εξουσία να γίνει ένας σοβαρός πρωθυπουργός και να φτιάξει ένα σοβαρό κόμμα, σε αντικατάσταση του πασόκ που διέλυσε ο γιωργάκης και τα σκάτωσε με τα άσσεστ του. Πλέον δεν μετράει στο δίλλημα μητσοτάκης τσίπρας, που θα είναι το διακύβευμα των επόμενων εκλογών.

    Μας αρέσει δεν μας αρέσει ο κούλης έχει πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους του, ουσιαστικά παίζει μόνος τους και κινδυνεύει μόνο απο…τη νέα δημοκρατία.
    Ομως κανείς δεν τολμά να αυτοκτονήσει πολιτικά και να ρίξει τον πρωθυπουργό της νίκης για τη νέα δημοκρατία, πέρασαν οι εποχές που οι πρόθυμοι ηλίθιοι ήταν στο σωρό, τώρα πιά έμειναν κάτι θλιβερά απολειφάδια να θυμίζουν στους νεοδημοκράτες την βλακεία του 2015 που μερικοί δεξιοί την είδαν αίφνης κομμουνιστές.

    Η χαζοαριστερά δεν διορθώνεται η παλαβοδεξιά είναι αδιόρθωτη, ο ανδρουλάτσις είναι πολύ λίγος, άλλο πράγμα η πάσπ κομοτινής και άλλο πράγμα η διακυβέρνηση της χώρας, μπαρούφ και κουτσούμπας είναι εκτός συστήματος και λογικής ο κηραλοιφίτης παίζει σε άλλο σύμπαν, ο κούλης δυστυχώς για εχθρούς και ευτυχώς γοα τους φίλους του παίζει μόνος του…
    Για τα επόμενα χρόνια δεν φαίνεται εναλλακτική και σοβαρή προοπτική για να χτυπηθεί ο κούλης. Ο ένας θέλει σύνοδο των παλαβών με μπαρούφ-κουτσούμπα-ανδρουλάκη, ο άλλος δεν θέλει πρωθυπουργό ούτε τσίπρα ούτε μητσοτάκη, άλλος δεν θέλει κανέναν γιατί είναι όλοι ίδιοι, φερέφωνα του καπιταλισμού, ο παλαβός θέλει δραχμές και όβολα , ο άλλος πιό παλαβός θέλει ξανθό γένος, πρωθυπουργό όμως θα πρέπει να διαλέξουμε στις εκλογές και μέχρι τώρα μόνο ο κούλης ζητά να είναι πρωθυπουργός οι άλλοι παίζουν τις κουμπάρες.
    Στις εκλογές όμως πρωθυπουργό ψηφίζουμε όχι κουμπάρες και παλαβομάρες, οι εποχές του2015 με τα νταούλια τελειώσαν.

    Σε λίγους μήνες θα εξαφανιστούν απο εδώ οι διάφοροι νεόκοποι αριστεροδεξιοί…Θα τα λέμε όσοι πιστοί παραμένουν και θυμούνται…Βρίστε , φωνάξτε οι επαναστάτες της πλάκας…Περάσαν πολλοί σαν και σας και χάθηκαν μετά τις εκλογές….Ο ορεσείβιος όμως παραμένει πάντα και επιβεβαιώνεται…
    Γιατί απλά βλέπει και καταγράφει την πραγματικότητα και όχι τις ευχές και τις επιθυμίες.

  16. Μα, επιτέλους, στην Αγγλία την κυβέρνηση της Truss δεν την έριξαν οι Άγγλοι, αλλά οι αγορές υπό την καθοδήγηση των οίκων ανοχής – αξιολόγησης του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού.

  17. @ ορεσείβιος

    Δεν υπάρχουν αυτοκρατορίες και το ΗΒ έκανε μια πολύ καλή δουλειά στο να διαλύσει τη δικιά του σύμφωνα με την αντίστοιχη απόφαση των λαών της.
    Δεν έχει ξανασυμβεί στην Ιστορία ο λαός μιας αυτοκρατορίας (και μάλιστα της μεγαλύτερης ever) να αποφασίζει αυτή να καταργηθεί ώστε να μην επιβαρύνεται με τη διατηρήση της και αυτό να γίνεται και μάλιστα σε χρόνο dt.
    Βλέπουμε στη περίπτωση της Ρωσίας (αλλά και της Τουρκίας) πόσο δύσκολο είναι να αποδεχθεί ένας λαός τη κατάργηση μιας αυτοκρατορίας πόσο μάλλον να την επιδιώξει ο ίδιος για τη δικιά του!
    Βλέπουμε και σε εμάς τους νοσταλγούς της Βυζαντινής 600 χρόνια μετά!!

    Από εκεί και πέρα το ΗΒ είναι η 6η οικονομική δύναμη παγκοσμίως, η δεύτερη στην Ευρώπη με τα 3/4α της οικονομίας της Ιαπωνίας ή της Γερμανίας.
    Και όλα αυτά λόγω της Αγγλίας, τμήμα ενός νησιού και με έκταση μικρότερη από την Ελλάδα.
    Μια οικονομία όμως 14 φορές μεγαλύτερη από τη δικιά μας….
    Για να έχουμε και κάποια αίσθηση των μεγεθών και όχι μόνο να γελάμε!

  18. Μερικές απαντήσεις στις ερωτήσεις και στα σχόλια-απάντηση που τέθηκαν.
    Περί σοβαρότητας.
    Οι ΗΠΑ είναι σοβαρό κράτος, για την ώρα, γλύτωσε για την ώρα απο τους εκεί κλόουν και φαίνεται ότι έχει ισχυρότερα σημεία στήριξης του συστήματος και θεσμούς που κρατούν τα μπόσικα όταν πρέπει.
    Κάνουν συμμαχίες όταν τις χρειάζονται για να υπηρετήσουν τα κοινά, με τους συμμάχους τους, συμφέροντα, ανεξάρτητα απο την φαιδρότητα ή μη ηγετών και κρατών. Το αντικινεζικό μέτωπο κρίθηκε και υλοποιήθηκε ως απαραίτητο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και δεν έγινε λόγω των Αγγλων. Απλά χρειάζονται και οι Αγγλοι στην Απω Ανατολή, Αυστραλοί και λοιποί πρόθυμοι που λέει και ο Λυμπέρης.
    Πρόθυμοι υπάρχουν και απο την απέναντι όχθη, διάφοροι πουτινίστας και λοιποί τεθλιμένοι της παλαβοδεξιαριστερας , που υποστηρίζουν όποιον είναι κατά των ΗΠΑ. Αυτά περί προθύμων.

    Το 2015 εμείς ως λαός ψηφίσαμε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ, όπως ζήτησε ο κομαντάτες και μόλις το είδε το πήρε και το έβαλε στον κώλο όσων το ψήφισαν και παρακάλεσε τους προδότες που ψήφισαν ΝΑΙ να τον στηρίξουν για να μην τον πετάξουν με τις κλωτσιές απο το Ευρώ και την Ενωση και μετά θα είχαμε γουδιά και γουδοχέρια.
    Οι υπερήφανοι ΟΧΙτζήδες με χορούς και νταούλια πανηγύρισαν την ηρωική πράξη να [πετάξει ο κομαντάτες το ΟΧΙ τους στα σκουπίδια και θαύμασαν πόσο υπέροχα τους κορόιδεψε ο γενναίος κομαντάτες.

    Στρατηγικά μπορεί να δεχθούμε ότι δεν είναι λάθος η έξοδος απο την Ευρώπη, αν αυτό επιλέξει λαός και εξουσία για τους υπόλοιπους δεν πρέπει να τους απασχολεί.
    Ομως μια τέτοια στρατηγική κίνηση έτσι πρέπει να σχεδιαστεί και αποφασιστεί και όχι ως ένα φτηνό κομματικό εκλογικό παιχνίδι , γιατί τα παιχνίδια με τα σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη είναι επικίνδυνα. Το έκανε και ο αλέξις με το ΟΧΙ και κατάλαβε την τύχη του γρήγορα και ακόμη πιό γρήγορα έφτυσε όσους έγλυφε και έγλυψε όσους έφτυνε για να σώσει τον ευατό του πρώτα.
    Χωρίς σχέδιο, χωρίς λεπτομερείς υπολογισμούς, χωρίς γνώση των πολιτών για τα αποτελέσματα μιας στρατηγικής απόφασης και πορείας τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Τσίρκο μεντράνο με κλόουν και ακροβάτες εμφανίζονται ανεξαρτήτως σοβαρής η μη χώρας.
    Οι Αγγλοι ακόμη δεν μπορούν να διαχειριστούν την έξοδο τους πόσο μάλλον να αντιληφθούν τα άμεσα αποτελέσματα , δε μιλάμε για τ μακροπρόθεσμα με τον κίνδυνο διάλυσης του ηνωμένου βασιλείου και την ΣΚωτία και Ιρλανδία να μην μπορούν να διαχειριστούν την νέα πραγματικότητα εκτός Ευρώπης.
    Η αποτυχία της στρατηγικής είναι εμφανής αφού οι νικητές παραιτήθηκαν μόλις εισακούσθηκαν απο τον λαό και οι επόμενοι δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την στρατηγική τους απόφαση “νικη”.
    Αντε τώρα να διαπραγματεύονται με εσθονούς και ούγγρους την εκ νέου είσοδο,αν αυτό είναι πάλι μια στρατηγική απόφαση που θα αποφασίσει ο λαός τους. Η οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί. ηταν μικρή η διαφορά στην απόφαση εξόδου και αν δεν λυθούν τα οικονομικά προβλήματα η κοινωνία που ψάχνει σε ποιόν θα τα φορτώσει έχει έτοιμη τη λύση. Σε όσους της έταξαν με ένα νόμο και ένα άρθρο ότι θα φύγουν απο την Ευρώπη και την άλλη μέρα θα γίνουν πλούσιοι . Και μετά απο μια δεκαετία που δεν θα έχουν γίνει πλούσιοι ούτε θα έχουν καταφερει να φύγουν απο την Ευρώπη θα αρχίσουν τα όργανα.

    Δεν χρειάζεται να παρουσιάσουν κανένα πρόγραμμα οι Εργατικοί στην Αγγλία, ούτε αυτό θα είναι πρόβλημα. Θα τους οδηγήσει ο λαός στην εξουσία ακόμη και με το ζόρι, ακόμη και αν λένε δεν θέλουμε, μπροστά στους κλόουν των συντηριτικών όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία.
    Εκτός και αν ο Ινδός είναι φακίρης και καταφέρει τα ακατόρθωτα και γλυτώσουν την πολιτική συντριβή , η ήττα είναι δεδομένη στις εκλογές, η επόμενη κυβέρνηση στην αγγλία θαείναι των Εργατικών με μεγάλη αυτοδυναμία.

  19. Διαβάζω, Κυβέρνηση Μητσοτάκη προς πολίτες: «Να τρώτε κατεψυγμένο ψωμί για να νικήσουμε τους Ρώσους».
    Τι σημαίνει αυτή η δήλωση ; Απλό είναι, Έλληνες πρέπει να αλλάξετε συνήθειες, πρέπει να προτιμάτε τις πολυεθνικές (τα μεγάλα super markets). Οι φούρνοι, πρέπει να παραχωρήσουν το μερίδιο αγοράς τους και οι ιδιοκτήτες τους να χάσουν μαγαζιά και σπίτια, λόγω χρεών.
    Όμως έτσι σπάει η οικονομική αλυσίδα της χώρας, δεν αλλάζουν πολλές φορές χέρια τα εισοδήματα μέσα σε κάθε χρήση. Όμως έτσι δεν λειτουργεί ο πολλαπλασιαστής για την οικονομία μας και δεν αυξάνουν η κοινωνική ευημερία και ο πλούτος της χώρας.
    Τι συμβαίνει με την προτίμηση μας στις πολυεθνικές, είναι απλό, τα χρήματα φεύγουν από την αγορά, δεν δημιουργούνται άλλα εισοδήματα, έτσι οδηγούμαστε πρώτα στην ύφεση και καταλήγουμε στην πείνα.
    Να που μας οδηγούν οι κυβερνητικές συμβουλές.
    ΥΓ. Εμείς οι Έλληνες, δεν κάνουμε κανέναν πόλεμο στη Ρωσία, οι δηλώσεις σου αφορούν μόνο εσένα κ. Μητσοτάκη.

  20. Γεώργιε
    Εκτός απο την αυτοκρατορία μπορούν μια χαρά να διαλύσουν και το Ηνωμένο Βάσίλειο, ποτέ δεν είναι αργά .
    Ο λαός θα αποφασίσει, δημοκρατικά, όπως πάντα μια που δεν μπορεί να συντηρήσει το ενωμένο βασίλειο.
    Μόνο που μερικές επιλογές δεν μπορούν να διορθωθούν ποτέ ή να επαναφέρουν μια χαμένη πραγματικότητα.

    Ακόμη και αν επανέλθει η Αγγλία στην Ευρώπη θα είναι σε χειρότερη απο την προηγούμενη της θέση.
    Αν παραμείνει εκτός κινδυνεύει να διαλυθεί, τα προβλήματα της Ιρλανδίας, κυρίως , λόγω των αναγκαίων πια συνόρων,τελωνείων κλπ και της Σκωτίας που ήθελε την ευρώπη και τώρα αναγκαστικά βγήκε δεν ελήφθηκαν υπόψη στην “στρατηγική απόφαση”
    Το πόσο λάθος ή σωστή ήταν θα φανεί σε ολους σε βάθος χρόνου. Και η απόφαση των γερμανών για πλήρη εξάρτηση απο τους Ρώσους ,κατάργηση των πυρηνικών κλπ πριν δέκα είκοσι χρόνια φαινόταν απο πρώτη ματιά πολύ σωστή στρατηγικά αν στρατηγική ήταν μόνο η αγορά φθηνών πρώτων υλών και όχι το όραμα μιας ισχυρής παγκόσμιας δύναμης…Δεν είναι μόνο οι βιομηχανίες η δύναμη, το κατάλαβαν καλά οι ευρωπαίοι όταν δεν μπορούσαν να φτιάξουν μια χάρτινη μάσκα και έπρεπε να παρακαλάνε τους κινέζους…
    Με τα δικά τους λεφτά, τις δικές του εταιρείες, την δική τους τεχνογνωσία και δεν μπορούσαν να έχουν μάσκες απο χαρτί για τους πολίτες τους…Γιατί στρατηγικά αποφάσισαν να προμηθεύονται φθηνά απο τη Κινα.
    Η φθήνεια τρώει τον παρά…..
    Τα σοβαρά κράτη με παγκόσμια στρατηγικά συμφέροντα και πολιτικές εκεί φαίνονται, όταν οι αποφάσεις τους αφορούν 50 χρόνια μπροστά και καλύπτουν όλες τις επιλογές.
    Κάποιοι τα λέγαν στους γερμανούς αλλά δεν γινόταν πιστευτοί.
    Κάποιοι τα λέγαν στους Αγγλους αλλά δεν γινόταν πιστευτοί.

    Και αν οι Γερμανοί είναι μονίμως γίγαντες οικονομικά με μυαλό μικρού παιδιού στα γεωπολιτικά, οι αγγλοι και χωρίς φράγκο στη τσέπη ήταν γίγαντες στην παγκόσμια γεωπολιτική… Τώρα πως τα κατάφεραν να μην μπορούν να στεριώσουν κυβέρνηση είναι ένα φαινόμενο που οι ιστορικοί του μέλλοντος θα ασχοληθούν με πολύ ενδιαφέρον.

  21. @ Ορεσειβιε

    Γράφεις: Πρόθυμοι υπάρχουν και απο την απέναντι όχθη, διάφοροι πουτινίστας και λοιποί τεθλιμένοι της παλαβοδεξιαριστερας , που υποστηρίζουν όποιον είναι κατά των ΗΠΑ. Αυτά περί προθύμων.

    Ποια κράτη είναι πρόθυμα να ακολουθήσουν τον Πούτιν, όχι για τα δικά τους συμφέροντα και υπολογισμούς αλλά για να εξυπηρετήσουν δουλικά τα συμφέροντα του Πούτιν?

    Γιατί μπέρδεψες τα μήλα με τα πορτοκάλια. Κράτη από την μία ( Αγγλία και λοιπούς) με άτομα από την άλλη.

    Εντελώς άστοχο.

    Τα υπόλοιπα περί δημοψηφίσματος είναι επίσης εκτός θέματος, δεν υπάρχει σχέση Brexit με το όχι στο ερώτημα του δημοψηφίσματος:

    Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»). Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.[9]

    Άλλο αν τα συστημικά ΜΜΕ το μετετρεψαν σε μένουμε ή όχι Ευρώπη για να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους υιοθετώντας τις δηλώσεις Σόιμπλε φωνάζοντας βάστα.

    Αντίθετα οι Βρετανοί επέλεξαν μεταξύ των leave the European Union και remain a member of the European Union.

    Αυτά τα υπενθυμίζω για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν τι ψήφισαν το 2015.

    Το σφάλμα του Τσίπρα ήταν πως είχε αυταπάτες πως μπορεί να βρεθεί πολιτική λύση με μοχλό πίεσης το δημοψήφισμα αφού είχε ξεδοντιαστει εθνική ( και όχι του ΣΥΡΙΖΑ) θέση στην διαπραγμάτευση( από το PSI, τα αποθεματικά για έναν μήνα, την φυγή των καταθέσεων μετά από προτροπές των στελεχών της ΝΔ στα κανάλια,κλπ) απέναντι στα κοράκια- υπαλλήλους των αγορών.

  22. @ Ορεσείβιε

    Αν και στα πιο πολλά συμφωνούμε στο ΗΒ έχεις λάθος θεώρηση.
    Δεν έχασαν την αυτοκρατορία, την διέλυσαν οι ίδιοι
    Δεν είναι η Αγγλία που θέλει το ΗΒ. Είναι η Σκωτία (έχει ψηφίσει να μείνει) και η Βόρεια Ιρλανδία (ακόμη και με όπλα έχουν κάνει γνωστό ότι θέλουν να μείνουν.
    Η Αγγλία ήθελε και τα δύο κράτη στο ίδιο βασίλειο όσο υπήρχε ο ανταγωνισμός με τη Γαλλία.
    Γι’ αυτό και είχε εξαγοράσει την ένωση όταν η Σκωτία χρεοκόπησε.
    (We’re bought and sold for English gold θρηνεί ο ποιητής)

    Αν αποφασίσουν να φύγουν κανείς δεν πρόκειται να στεναχωρηθεί.
    Και αν η Ιρλανδία σταματήσει να είναι Καθολικό θεοκρατικό κράτος οι προτεστάντες του βορά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να ενωθούν μαζί τους
    Το αυτό ισχύει και για την Σκωτία. Που είναι περισσότερο ένα σκανδιναβικό κράτος (στη νοοτροπία) παρά έχει κάτι κοινό με την Αγγλία

  23. @ Λυμπέρης

    Σοβαρά πιστεύεις ότι η ερώτηση στο δημοψήφισμα ήταν για το Preliminary Debt sustainability analysis?
    Το έχεις διαβάσει? Αν ψήφισες όχι, σε ποιό από τα τρία σενάρια διαφωνούσες? Και γιατί?
    Ξέρεις πόσες σελίδες είναι? Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος να καταλάβει τι λέει ακόμη και η εισαγωγή του χωρίς εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις?
    Και γιατί ρώτησε τη Μέλπω και τον Παντελή ο Βαρουφάκης και ο Τσακαλώτος? Δεν ήσαν σίγουροι για την επάρκειά τους και ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού?

    Ναι μεν δεν ήθελαν την εξοδο από την ΕΕ αλλά μέσα στην αφέλειά τους και στον εφηβική τους ιδεοληψία πίστευαν ότι οι Αγορές θα κατέρρεαν με το φόβο μιας Ελληνικής εξόδου από το Ευρω ενώ σαν backup πλάνο είχαν 5 δις μπροστάντζα και τύπωμα δραχμών από τον Βλαδίμηρο και βοήθεια από το Ιραν και τη Βεναζουέλα!!
    Οι Αγορές αγνόησαν τον απίστευτο μικρομεγαλισμό του Τσίπρα και του Βαρουφάκη και ζύγισαν την Ελλάδα γι αυτό που είναι. Το 0,2% του παγκοσμίου ΑΕΠ
    3,5 τρις $ αύξηση κάθε χρόνο έχει ο πλανήτης στα πάνω από 100 τρις $ ΑΕΠ του και η Ελλάδα ολάκερη 200 δις
    Παγερά αδιάφορο! Πήγε το μυγάκι να εκβιάσει τα βουβάλια!
    Ηταν οι αυταπάτες του Τσίπρα που έπαιξε τη χώρα στα ζάρια και που κανονικά αν έχεις κλείσει τα 12α δεν πρέπει να τις έχεις.
    Μόνο χάρη στη παρέμβσαη του Ολάντ και στο τρίτο μνημόνιο που έφτιαξαν σε ένα ΣΚ οι Γάλλοι δεν πήγαμε να κάνουμε παρέα με τη Ζιμπάμπουε.

  24. Μας λένε πως θα μπορέσουμε να εξάγουμε ενέργεια, τεράστιος ο δράκος που εκστόμισαν. Μόνο στα χρηματιστηριακά παίγνια ανόδου της τιμής της ενέργειας συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
    Αλήθεια, όλα τα μυθεύματα περί κλιματικής αλλαγής γιατί τα θεωρούμε σωστά και δεδομένα. Γιατί πρέπει να εφαρμόζουμε τις απόψεις των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τις πολυεθνικές ;
    Γιατί πρέπει να τρώμε σκουλίκια, ακρίδες, συνθετικό κρέας, να κρυώνουμε, να σκοτώνουμε την ανάπτυξη και το μέλλον των παιδιών μας;
    Γιατί πρέπει να πιστεύουμε έναν (ηγέτη ) που εργάζεται μόνο για την παγκοσμιοποίηση και τις πολυεθνικές.
    Γιατί ;

  25. @ George N

    Η ουσία των λεγόμενων σου: ” Οι Αγορές αγνόησαν”
    Εγώ νόμιζα ότι οι συνομιλίες έγιναν με πολιτικούς ( πρωθυπουργούς ή προέδρους και καγκελάριος)

    Αλλά ξέχασα, όλοι αυτοί υπάλληλοι των αγορών είναι.

    Όμως μου κάνει εντύπωση που ενώ είσαι λάβρος για τον Τσίπρα που ήθελε πολιτική λύση για το ζήτημα της χώρας ΜΑΣ δεν βγάζεις άχνα για την “στήριξη” στον Ζελενσκι και το πολύ μεγαλύτερο κόστος που έχει αυτή για την Ευρώπη.

    Ξέρω, ξέρω, η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με τους νεοναζί του Κιέβου αλλά είναι απέναντι στην χώρα μας.

    Ο οικονομισμος πάνω και από την πατρίδα?

    Οι αγορές πάνω από τους λαούς?

    Να ευημερούν τα νούμερα και ας πεθάνουν μερικοί, έτσι κι αλλιώς η ανισότητα είναι φυσιολογική, ε?

    Όμως αν ήταν τόσο αστείο το ποσό των 200 δις όπως λες, γιατί δεν βρέθηκε μια πολιτική λύση για χάρη του ευρωπαϊκού κεκτημένου?

    Της αλληλεγγύης των λαών της ΕΕ?

    Για τις αυταπάτες συμφωνήσαμε, το έγραψα άλλωστε, νόμιζε ότι θα διαπραγματευτεί με ηγέτες που έχουν πολιτική συναίσθηση αλλά μιλούσε με υπαλλήλους των αγορών.

  26. @ Λυμπέρης

    Μα το σχέδιο του Γιάνη ήταν να προκαλέσει χάος στις Αγορές. Και μέσω αυτού να εκβιάσει την ΕΕ για “λύση” που θα ήταν δανεικά και αγύριστα, 25 δις/’ετος συγκεκριμένα (το πρωτογενές έλλειμμα του 2009, όσα δλδ δανειζόταν το κράτος από το εξωτερικό για να τα δίνει σε μισθούς ΔΥ και συντάξεις)

    Τόσο γρήγορα ξέχασες ότι οι Αγορές θα χορεύουν στο νταούλι που θα βαράει ο Τσίπρας? Γιατί το έλεγε νομίζεις?
    Αν ήθελε μια πολιτική λύση θα μίλαγε στους πολιτικούς, έτσι δεν είναι?
    Ηξερε όμως ότι δεν θα δεχόντουσαν να δίνουν 25 δις/έτος δανεικά και αγύριστα εσαεί ώστε να καταργήσει το μνημόνιο με ένα άρθρο σε ένα νόμο, μέρα μεσημέρι και όλες αυτές τις σάχλες που έλεγε.
    Γι αυτό αποφάσισε να χορέψει τις Αγορές (σχέδιο Γιάνη, game theory κι άλλα τέτοια γραφικά)
    Οι Αγορές το μόνο που έκαναν όταν ουσιαστικά απείλησε να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ με το δημοψήφισμα ήταν να ανασηκώσουν τους ώμους βαριεστημενα. Δεν έκαναν κάτι άλλο. Γιατί τους ήταν παγερά αδιάφορο τι θα έκανε η Ελλάδα.
    Τα μεγέθη που λέγαμε……
    Που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητα σε μια ολόκληρη παράταξη και όχι να τρέχουν πίσω από έναν σάλτα με μακριές πουκαμίσες.
    Αδικεί δηλαδή τον εαυτό της. Το ότι δεν μιλάει για το τι γίνεται στο Ιραν αλλά και με τη ταύτιση με τον Πούτιν τι να πω…αν εσείς έτσι το θέλετε εμένα μου περισσεύει.
    Απλά δεν είναι εύκολο πια να σας ξεχωρίσει κανείς από τη “λαική δεξιά”

  27. @ George

    Κάπου σε μια γωνία του Αιγαίου είναι μια παρέα με γόνους μεγαλογιατρων οι οποίοι μεθυσμένοι από το ξέφρενο πάρτι που έχει προηγηθεί χτυπάνε με το αυτοκίνητο μια γυναίκα, την κυρια Λένγκω η οποία βρέθηκε μπροστά τους.

    Την πάει το ασθενοφόρο στο αγροτικό ιατρείο το οποίο πλέον δεν έχει ούτε γάζες και τα φέρνει η μοίρα να υπηρετεί μόνο ένας αγροτικός ιατρός.

    Την αναλαμβάνει, καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες και καταφέρνει να την αναταξει αν και τελικά, η κυρία Λένγκω, έμεινε με στραβό το ένα πόδι.

    Τα ΜΜΕ που ασχολούνται με την υπόθεση, επειδή παίρνουν το σήμα πως δεν πρέπει να μαθευτεί πως την χτύπησαν τα παιδιά των μεγαλογιατρων ρίχνουν όλη τους την προσοχή στον αγροτικό ιατρό.

    Βγάζουν ειδικούς να λένε πως έπρεπε να κάνει χειρουργική με laser για να σωθεί το πόδι. Άλλος λέει πως έπρεπε να γίνει επέμβαση αναίμακτα και πως φταίει ο καημένος που ήταν ανεπαρκής.

    Στην συνέχεια κάποιες μαρτυρίες λένε πως το ίδιο πρωί ο γιατρός έλεγε στην νοσοκόμα πως μπορεί να αναστήσει μέχρι και νεκρό, προφανώς γιατί ήθελε να οδηγήσει την νοσοκόμα στο κρεβάτι.

    Με αυτά και με εκείνα κανείς δεν ασχολήθηκε με τα πλουσιόπαιδα και έχουν πάλι τα χέρια στο τιμόνι αν και αυτή την φορά οδηγάει άλλος.

    Σήμερα που μιλάμε βρισκόμαστε στην χρονική στιγμή όπου η ίδια παρέα με πλουσιόπαιδα, μεθυσμένα όχι μόνο από το δεύτερο μεγαλύτερο πάρτι αλλά και από την αίσθηση πως είναι ατρωτα λόγω της ατιμωρησίας, έχουν γκαζωσει και στον δρόμο τους βρίσκεται πάλι η άτυχη η κ. Λένγκω.

    Θα μου πεις , καλά μυαλο δεν έβαλε? Πάλι μπροστά τους βρέθηκε?

    Η διαφορά όμως αυτή την φορά είναι πως ο γιατρουδακος πλέον έχει πάρει ειδικότητα και πως δεν θα ξαναφησει τα ΜΜΕ να τον ξεσκίσουν.

    Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    Όποιος δεν κατάλαβε ας δει την συνέντευξη στο χθεσινό δελτίο του ΣΚΑΪ.

    https://youtu.be/9dX_kwPIffA

  28. @ Λυμπέρης

    Εγώ είμαι υπερ της εναλλαγής στην εξουσία. Δεν μπορεί ένα κόμμα να είναι κυβέρνηση τη πρώτη θητεία και να μην νιώθει τον κίνδυνο της ήττας. Και αν τα καταφέρει και παραμείνει θα πρέπει την επόμενη φορά να πάει αντιπολίτευση απαραίτητα.
    Με ζιγκ ζαγκ προχωράει μια κοινωνία. Η ευθεία πάει πάντα στο γκρεμό.
    Στα του ΗΒ αν και συντηρητικός θέλω να πάνε αντιπολίτευση.
    Οπως εκεί έτσι και εδώ.
    Αλλά για να γίνει αυτό κάπου πρέπει να υπάρχει μια σοβαρή (αντι)πρόταση.
    Για αυτό σας την πεφτω και όχι από σαδισμό.
    Και δεν αρκεί να λέτε ότι ο Κυριάκος είναι χάλιας.
    Πρέπει να πείσετε ότι δεν θα είστε χειρότεροι!

  29. @ George N

    Ο Κυριάκος δεν είναι χάλια.

    Ο Κυριάκος είναι υπέροχος για τα συμφέροντα που υπηρετεί.

    Και αυτό είναι το ζήτημα.

    Όταν ο Κυριάκος εξυπηρετεί τα συμφέροντα λίγων και έχει επιβάλλει κλεπτοκρατία και ο άλλος είναι τίμιος και μιλάει για το κοινό συμφέρον δεν χρειάζεται ή δεν πρέπει να χρειάζεται αφήγημα για ” κατακτήσεις και μαζικές δομές” που λέει το τραγούδι.

    Πλέον έχουμε φτάσει στο σημείο να ψάχνουμε άνθρωπο να μας πει πως περνάει η νύχτα.

    Τα ακούω τα επιχειρήματα σου αλλά αν ο ΣΥΡΙΖΑ φτάσει να καταθέσει μια πρόταση που να ικανοποιεί εσένα τότε δεν θα βρει ούτε την ψήφο του Τσίπρα.

  30. @ Λυμπέρης

    Θα με ικανοποιούσε μια αριστερή πρόταση από ένα κόμμα που θέλει να είναι αριστερό.
    κατά αντιστοιχία μια φιλελεύθερη από ένα κεντρώο
    μια δεξιά από ένα συντηρητικό

    Δεν ζητάω πολλά…..

  31. Έχει φροντίσει ο Κουλης και γι αυτό ,έχοντας βολευτες να τον στηρίζουν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου ,αρκεί να μη τους πιάνουν. Αν υπήρχαν καθαροί βουλευτές στο κόμμα του θα τον είχαν εκπαραθυρώσει προ πολλού με τα τόσα αίσχη που γίνονται.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...