Η περίεργη άσκηση των ρωσικών διαστημικών δυνάμεων, λίγο πριν «απενεργοποιηθούν» οι δορυφόροι του Ελόν Μασκ

Η περίεργη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας πριν την αλλαγή στάσης του δισεκατομμυριούχου έναντι της Ουκρανίας

Μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που όμως είχε περάσει στα ψιλά της επικαιρότητας, έρχεται πάλι στην επιφάνεια μετά την αιφνίδια απόφαση του ισχυρού άνδρα της Tesla, Έλον Μασκ να απενεργοποιήσει την χρήση των δορυφόρων του από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Μία απόφαση που φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο ανατολικό μέτωπο και σφοδρές διαμαρτυρίες από την κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου άμυνας στις 4 Οκτωβρίου, έκανε λόγω για «δοκιμές» της Διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας, κατά αντικειμένων ξένων δυνάμεων που βρίσκονταν σε τροχιά:

Οι ρωσικές διαστημικές δυνάμεις πραγματοποίησαν «πειράματα» με ξένους δορυφόρους σε τροχιά. Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 4 Οκτωβρίου με αφορμή την 65η επέτειο των Διαστημικών Δυνάμεων.

«Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή από ειδικούς του Κέντρο πληροφοριών των διαστημικών δυνάμεων, στην παρακολούθηση της σύνθεσης και της κατάστασης ομάδων ξένων διαστημικών συστημάτων σε τροχιά, καθώς και στη διεξαγωγή «πειραμάτων με διαστημόπλοια ξένων χωρών», αναφέρει η δημοσίευση. Λίγες ημέρες πριν την συγκεκριμένη ανακοίνωση, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι θα θεωρεί εχθρικούς στόχους ακόμα και μη στρατιωτικούς δορυφόρους, που όμως δίνουν πληροφορίες και χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία, φωτογραφίζοντας σαφώς την Starlink του Έλον Μασκ.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του έτους, περισσότερες από 150 εκτοξεύσεις ξένων και εγχώριων βαλλιστικών πυραύλων και διαστημικών πυραύλων εντοπίστηκαν από το ρωσικό σύστημα προειδοποίησης επίθεσης πυραύλων εν ώρα υπηρεσίας, καθώς και εξειδικευμένα μέσα διαστημικού ελέγχου και συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Σημειώνεται ότι οι διαστημικές δυνάμεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων επιλύουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών, τα κυριότερα από τα οποία είναι η παρακολούθηση της κατάστασης στο διάστημα και ο εντοπισμός απειλών για τη Ρωσία στο διάστημα και από το διάστημα, παρέχοντας στα υψηλότερα επίπεδα διαχείρισης αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τον εντοπισμό εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων και την προειδοποίηση για επίθεση πυραύλων. Καθώς και η υλοποίηση εκτοξεύσεων διαστημικών σκαφών, ο έλεγχος και η συντήρηση στρατιωτικών και διπλής χρήσης δορυφορικών συστημάτων (στρατιωτικών και μη στρατιωτικών) και των οχημάτων εκτόξευσης τους στην καθορισμένη σύνθεση και ετοιμότητα χρήσης.

Το 1957, στις 4 Οκτωβρίου, ξεκίνησε η διαστημική εποχή στην ΕΣΣΔ — ο πρώτος τεχνητός δορυφόρος της Γης εκτοξεύτηκε με επιτυχία από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Ειδικοί των στρατιωτικών σχηματισμών των Διαστημικών Δυνάμεων προετοίμασαν, εκτόξευσαν και έλεγξαν τον πρώτο δορυφόρο σε τροχιακή πτήση.

Λογικό είναι τώρα, έπειτα από τις εξελίξεις και την αιφνίδια αλλαγή στάσης του ισχυρού άνδρα της Tesla έναντι της Ουκρανίας, πολλοί αναλυτές στη Δύση να μιλούν για το ενδεχόμενο απειλής του Κρεμλίνου προς τον Μασκ, απειλή που μπορεί να συμπεριλαμβάνει ακόμα και την κατάρριψη των δορυφόρων του.

Πηγή: newsbreak.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η μέρα που έκλαψε η ψυχή της Βραζιλίας

Ποτέ άλλοτε μια ποδοσφαιρική ήττα δεν έχει σημαδέψει τόσο την ψυχή ενός έθνους. Ο τελικός του Παγκόσμιου Κυπέλλου της...

Η Ευρώπη σε σύγχυση

Τι θέλουμε; Αριστερά, μαζί με την Ακροαριστερά και με συνεχιζόμενη τη λαθρομεταναστευτική πολιτική και ισλαμοποίησή της, ή τη Δεξιά,...

Ποιος είναι ο άγνωστος αντιπρόεδρος του Τραμπ

Στην προεδρική θητεία του Τραμπ υπήρξε ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του. Γι’ αυτό αιφνιδίασε η προχθεσινή απόφαση...

Η αναζωπύρωση της πολιτικής βίας

Η απόπειρα δολοφονίας του πρώην Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη δημόσια ζωή,...