Εσωτερική απειλή για τη χώρα μας

Κλασικά εικονογραφημένα. Έτσι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το είδος της αντιπαράθεσης που διεξάγουν τα πολιτικά κόμματα, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεκριμένα, σχετικά με τη συγκλονιστική υπόθεση παιδεραστίας της 12χρονης μαθήτριας.

 • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Η αντιπολίτευση προσπαθεί με την υπόθεση αυτή να βγάλει τα σπασμένα για την ανικανότητά της να αποκαλύψει σε όλο του το μέγεθος το σκάνδαλο των υποκλοπών και προσπαθεί στα 213 ονόματα των διεστραμμένων, που επικοινώνησαν και έκλεισαν ερωτικά ραντεβού με τη 12χρονη, να ανακαλύψει εκείνο το πολιτικό πρόσωπο με το οποίο θα κάνει τον ρούμπο στην κυβέρνηση. Και θα ρεφάρει.

Η Νέα Δημοκρατία, από την άλλη πλευρά, δείχνει νευρική στην άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου επί του συγκεκριμένου θέματος και, όταν τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα, απαντά με τη λέξη «χυδαιότητες»! Επρεπε να χαλάσουμε τον κόσμο χθες το πρωί στην τηλεόραση του Open, λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν στο ίδιο μητρώο εκατομμύρια μέλη της Νέας Δημοκρατίας με τον παιδεραστή σε αναστολή, για να επικοινωνήσει μαζί μας ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης και να μας ανακοινώσει στον αέρα με SMS την οριστική διαγραφή του! Κάλλιο αργά.

Ωστόσο το θέμα είναι πολιτικό, πολιτικότατο, αλλά πολύ ευρύτερο. Οχι, όμως, όπως το εννοούμε. Αλλιώς! Διότι ο Κολωνός είναι ακόμα μία ιστορία που πιστοποιεί τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής στην πατρίδα μας. Οπου κυριαρχούν παιδεραστές, μπράβοι, προαγωγοί, δολοφόνοι, εκβιαστές. Η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, του πυρήνα της οικογένειας, η οποία μετατρέπεται άλλες φορές σε εγκληματική οργάνωση κι άλλες φορές σε ανώνυμη εταιρία, συνιστά εσωτερική απειλή.

Απειλή για την πολιτική σταθερότητα. Απειλή για την εθνική ασφάλεια. Οι λόγοι, εύκολα κατανοητοί: σταθερότητα και αυτοδυναμία κομμάτων στις εκλογές επί ποιας κοινωνίας; Επί διαλυμένης κοινωνίας; Επί κοινωνίας που βρίσκεται σε εκκαθάριση εν λειτουργία; Ποια κοινωνία θα υπακούσει σε ποια κυβέρνηση, όσες έδρες και αν αυτή διαθέτει στο Κοινοβούλιο, αν καθημερινά η χώρα μοιράζεται σε ζώνες επιρροής μεταξύ εγκληματιών, οι οποίοι διοικούν στο σκοτάδι με το μαύρο χρήμα; Ποια κοινωνία θα υπακούσει σε ποια κυβέρνηση, όταν φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, ο νόμος υποχωρεί, η αταξία βασιλεύει και κανείς δεν μπορεί να επιβληθεί σε κανέναν;

Οταν μητέρες εκδίδουν τα παιδιά τους, δόκιμοι αστυνομικοί γίνονται βαποράκια πληροφοριών σε αντιεξουσιαστές, οικίες εισαγγελέων γίνονται στόχος διάρρηξης, νεανικές συμμορίες στοχοποιούν και σκοτώνουν, ανώτατοι δικαστές συλλαμβάνονται για κατοχή κοκαΐνης μέσα στα σπίτια τους (ενδεικτικά τα παραδείγματα); Εχει κανείς την αυταπάτη ότι αυτή η κοινωνία είναι κυβερνήσιμη;

Πέραν αυτών, όμως, η διάλυση της κοινωνικής συνοχής συνιστά εσωτερική απειλή για την εθνική ασφάλεια. Οταν η κοινωνία μιας χώρας δίνει την εντύπωση ότι είναι σε ελεύθερη πτώση, σε αποσύνθεση, ότι είναι σκορποχώρι, τότε οι πειρασμοί σε όλους όσοι επιβουλεύονται την κοινωνική γαλήνη, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική ασφάλεια αυξάνονται εντυπωσιακά. Καθώς γνωρίζουν ότι ένα σπίρτο αρκεί για να διαλυθούμε εις τα εξ ων συνετέθημεν. Μια μικρή προβοκάτσια.

Δεν είναι, λοιπόν, αστεία όλα όσα συμβαίνουν. Δεν αποτελούν μεμονωμένα γεγονότα. Κάθε εβδομάδα μάς συγκλονίζει και ένα έγκλημα, που δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία έχει χάσει πλέον την ψυχική της ισορροπία. Το σήμα κατατεθέν της είναι η βία, ο κυνισμός και η διαφθορά. Το σήμα της είναι ότι αναζητά το γρήγορο χρήμα, χωρίς ιδρώτα, με κάθε μέσο. Ακόμη και αθέμιτο.

Αν ενώσουμε όλες τις ψηφίδες, θα συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι το μέγα πολιτικό θέμα. Το σάπισμα. Και γι’ αυτό έχουν μεγάλη ευθύνη οι πολιτικοί μας ταγοί, αλλά και οι θεσμοί. Αν διαβάσετε τα ποσοστά δημοτικότητας των θεσμών στο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, θα καταλάβετε τι εννοώ. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, τραπεζίτες, διανοούμενοι, συνδικαλιστές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δικαστές, Εκκλησία βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης εμπιστοσύνης και δημοτικότητας. Ο κόσμος δεν έχει από πού να πιαστεί. Αυτονομείται, αυτοσχεδιάζει και ένα τμήμα της κοινωνίας, που ξεκόβει δυστυχώς από το κοπάδι, ακολουθεί τους δρόμους της παρανομίας. Προφανώς οι συμπεριφορές αυτές διαμορφώθηκαν σε βάθος χρόνου, αλλά τώρα βρίσκονται σε έξαρση.

Οταν καταλαβαίνεις ότι ολόκληρη χώρα έχει γίνει μια ανώνυμη εταιρία, γιατί να μη γίνεις κι εσύ; Κατά τούτο, το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν θα αποκαλυφθεί ποιοι πήγαιναν με τη 12χρονη και πόσο επώνυμοι είναι. Είναι και αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι πατάμε πάνω σε σάπια σανίδια. Τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποχωρήσουν.

Πηγή: newsbreak.gr

 1. Μέρα τη μέρα χάνεται άλλως ξεφουσκώνει το μπαλόνι .
  Δεν αναφέρομαι στη σοβαρότητα της υπόθεσης.
  Ουδεμία κοινωνία υπήρξε αγγελική, με απόλυτη τελειότητα.
  Ο θεσμός οικογένεια έρχεται πρώτα και ακολουθεί το σχολείο η εκπαίδευση, η μόρφωση.
  Αναφέρομαι στο πόσο συμπτωματικά έσκασε η είδηση σε μια χρονική
  στιγμή που η χώρα βάλλεται από πολλά μέτωπα ανοιχτά.
  Που η κυβέρνηση αν υπάρχει κυβέρνηση νοιάζεται για την χώρα και πως?
  Που ανάλογα έσκασε και το Μάιο 2022 η υπόθεση της Πάτρας.
  Δεν γίνεται να πορεύεται με αυτά τα τερτίπια η κοινωνία.
  Τετραετία κύριοι, εργασία και χαρά.
  Δολοπλοκίες, ροκανίζουμε το χρόνο, αποπροσανατολίζουμε την κοινωνία,
  οι μη λύσεις των θεμάτων, διογκώνονται, μετατοπίζονται στο χρόνο.
  Εσύ – όλοι εμείς- πολίτη, χρεωθήκαμε τα βάρη που δεν θέλουν να σου ομολογήσουν.
  Βρίσκουν όμως τον τρόπο να σε καθηλώνουν, να ξεχνάς τα προβλήματα,
  να ξεγελάς την κάθε μέρα, αλλά το μέλλον σε περιμένει για κάθε εκκρεμότητα που σου
  έχουν χρεώσει και που εσύ θα πληρώσεις στο τέλος τον λογαριασμό.
  Η παρούσα κυβέρνηση με απλά λόγια και εύκολες σκέψεις θα τα χρεώσει στην επόμενη.
  Ο τίτλος, εσωτερική απειλή για την χώρα μας , όχι, ακραία κοινωνικά φαινόμενα ναι, αλλά
  εσωτερική απειλή!!!

 2. Πολύ σωστό το άρθρο κάτ’εμε. Εσωτερική απειλή. Λέμε τώρα υποθετικά ότι γίνεται κάτι με τους απέναντι, που δεν γίνεται με τίποτα, για εσωτερική κατανάλωση η φασαρία. Για ποιό λόγο να πας να δώσεις τη ζωή σου;!
  Για τους λαθρο που μπουκάρουν κατά μιλιούνια και απολαυανουν όλα τα προνόμια, για την ανεργία που μας έχει λιώσει,για τις εργασιακές σχέσεις που μας γύρισαν στο μεσαίωνα,για τους παροχους και τη ρήτρα αναπροσαμογης,για τα funds που μας κουβάλησε εδώ η παρούσα κυβέρνηση για να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια μας και που διάβασα ότι τους εξυπηρετεί και νομοθετικά τωρα γιατί τους έριξε πόρτα ο ΑΠ.; για τα μνημόνια της ΕΕ; για ποιό λόγο; αμα κοιτάξεις γύρω γύρω η εξαθλίωση βασιλεύει. ο κοινωνικός ιστός και η συνοχή έχει τελειώσει προ πολλού. Ο σωσων εαυτόν σωθητω. Αυτό επικρατεί πλέον στη χώρα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανάγκη εθνικής ανάτασης

Λόγω επαγγέλματος, καθημερινά έρχομαι σε επαφή και συζητώ με ανθρώπους από κάθε κοινωνική τάξη κι έτσι μπορώ να έχω...

Ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά

Μεγάλες αναταράξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές. Στο ΠΑΣΟΚ ζητούν την κεφαλή του κ. Ανδρουλάκη επί πίνακι...

«Μικροχαρές και μικροκέρδη συμψηφίζοντας…»*

Ο γκουρού του ποδοσφαιρικού στοιχήματος στην Ελλάδα ήταν ο πρόωρα προδομένος από την καρδιά του Γιώργος Παρασκευάς. Ένα οξυδερκές...

Εκλογικός απολογισμός

Αρκετές μέρες πλέον μετά τις εκλογές θα γίνει μια προσπάθεια για έναν σύντομο εκλογικό απολογισμό. Όσον αφορά τις προβλέψεις...