Συνήγορος Καταναλωτή: Διαψεύδει Μητσοτάκη – Η ΔΕΗ του κ. Στάσση των 360.000 € παραπλανά & «φουσκώνει» τους λογαριασμούς

Του Mr Don’t Look Up

Σε μια εκ των προτέρων διάψευση των όσων υποστήριξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής σήμερα, απαντώντας στο ερώτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την ακρίβεια, σε σχέση με τον θετικό κατά τη γνώμη του ρόλο της ΔΕΗ επί των ημερών του απέναντι στην κοινωνία, έχει προχωρήσει ο Συνήγορος του Καταναλωτή με επικεφαλής τον Λευτέρη Ζαγορίτη (πρ. γραμματέα ΚΕ της ΝΔ την περίοδο Κ. Καραμανλή). Η Επιχείρηση «καταπατά» τους νόμους σε βάρος των καταναλωτών. Βάσει των νέων πορισμάτων του ΣτΚ, με τα οποία φυσικά δεν ασχολήθηκαν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, η ΔΕΗ με διευθύνοντα σύμβουλο τον αγαπημένο του Μεγάρου Μαξίμου Γιώργο Στάσση (με τις «χρυσές» αμοιβές των 360.000 ευρώ ετησίως, πλην… μπόνους) παραβιάζει τη νομοθεσία και παραπλανά τους Έλληνες καταναλωτές!

Σε έγγραφη σύσταση – πόρισμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, μετά από διερεύνηση σχετικών καταγγελιών από πολίτες, γίνεται ξεκάθαρα λόγος για «αυθαίρετη τιμολόγηση παροχής με κυμαινόμενο τιμολόγιο και ρήτρα αναπροσαρμογής αντί σταθερού Τιμολογίου». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣτΚ, η Επιχείρηση με επικεφαλής τον κ. Στάσση προχωρά στις εξής παράνομες ενέργειες:

 1. Αθέμιτη και παραπλανητική πρακτική λόγω της παράλειψης ουσιωδών πληροφοριών σχετικά με τον καθορισμό του τιμήματος, τις οποίες χρειάζεται ο μέσος καταναλωτής για να λάβει τεκμηριωμένη απόφαση συναλλαγής, με αποτέλεσμα να λάβει απόφαση συναλλαγής την οποία πιθανόν, χωρίς αυτές, δε θα ελάμβανε.
 2. Στη διατύπωση γενικών όρων συναλλαγών μονομερώς.
 3. Στην αξίωση μη νόμιμης οφειλής με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης, δηλαδή στην εφαρμογή αθέμιτης εμπορικής πρακτικής και ιδίως επιθετικής εμπορικής πρακτικής, η οποία πραγματοποιείται με κατάχρηση επιρροής, εμποδίζοντας τη συναλλακτική ελευθερία του καταναλωτή ως προς την καταβολή του τιμήματος.

Πώς «φουσκώνει» τους λογαριασμούς με το «έτσι θέλω»

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα του ΣτΚ «η εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε. αποστέλλει, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, την Προσφορά και τη σύμβαση Προμήθειας, χωρίς αναφορά στον ισχύον Τιμολόγιο Προμήθειας, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του καταναλωτή ως προς το ισχύον Τιμολόγιο Προμήθειας. Επίσης, αναφέρεται στο πόρισμα, η ΔΕΗ «εφαρμόζει αυθαίρετα Τιμολόγιο Προμήθειας της επιλογής της (Γ1Ν Οικιακό) χωρίς προηγουμένως να έχει τη σύμφωνη δήλωση βουλήσεως του καταναλωτή, με σκοπό τη συμβιβαστική επίλυση της υπό κρίση διαφοράς.

Πολύ απλά, η ΔΕΗ δεν είναι στο πλάι των Ελλήνων πολιτών ως οφείλει εκ του ρόλου της και όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός αλλά, κατά το πόρισμα του ΣτΚ, τους παραπλανεί με στόχο να υφαρπάξει όσα περισσότερα μπορεί από τις τσέπες τους. Προφανώς, κάπως πρέπει να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τις «χρυσές αμοιβές» του κ. Στάσση και των λοιπών «golden boys» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δείτε το νέο πόρισμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή (ΣτΚ)

 1. Πεντακόσιες μόνο kWh στο χαμηλό τιμολόγιο της ΔΕΗ για το αγροτικό ρεύμα (0,07€/kWh), οι υπόλοιπες 266 τιμολογούνται με 0,5 €/kWh, ενώ οι υπόλοιπες 258 τιμολογούνται με 0,78€/kWh.
  Από εκεί και πάνω η τιμή γίνεται 0,59€/kWh.
  Οι λογαριασμοί είναι δυο ανά έτος, ένας οκτάμηνος και ένας τετράμηνος.
  Δηλαδή, ο κ. ΣΑΣΣΗΣ δίνει 500kwh χαμηλού κόστους ( ό,τι ίσχυε έως 1/9/2022) για πότισμα οκτώ μηνών, άντε να βγάλεις καλλιέργεια θερμοκηπίων (με 50kw μοτέρ).
  Μέχρι την 1/9/2022 το ενιαίο τιμολόγιο ήταν 0,07€/kWh.
  Ούτε κήπο δεν ποτίζουμε με τις 500kwh.
  Τα φουσκωμένα τιμολόγια για όλους τους καταναλωτές άφησαν στο κράτος πάνω από 2 δις € το τελευταίο διάστημα.
  Με αυτά τα χρήματα επιδοτεί τους λογαριασμούς ρεύματος ο πατερούλης του έθνους μας, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Όλοι οι Έλληνες πρέπει να τον ευγνωμονούν, να προσεύχονται για την υγεία του και το κυριότερο, να τρέξουν να τον ψηφίσουν..
  Ξεκίνησα το σχόλιο με την κλιμακωτή τιμή του αγροτικού ρεύματος, γιατί αυτήν την κλιμάκωση θα λάβει υπόψη του ο κάθε παραγωγός για να προγραμματίσει τις επόμενες καλλιέργειες του, αυτές που τα προϊόντα τους θα ταΐσουν τους Έλληνες.
  Ο κάθε λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να προσθέσει στην εξίσωση του κόστους ενέργειας την επιδότηση, είναι πρόσκαιρη, κανένας δεν του είπε πως υπολογίζεται και μέχρι πότε θα δίνεται.
  Έχει και την απορία, γιατί να φουσκώνεται η τιμή και να μειώνεται με την επιδότηση του πατερούλη ;
  Δεν θα ήταν εύκολο να μην υπάρχουν υπέρ χρεώσεις και ούτε επιδοτήσεις ;
  Μας κοροϊδεύετε κ. Πρωθυπουργέ, ο αγροτικός κόσμος είναι θυμωμένος και ανάστατος.

 2. Στους δρόμους όλοι. Να φύγουν οι συμμορίτες. Ποτέ ξανά Μητσοτακισμός, ποτέ ξανά Νέα Δημοκρατία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το αναμενόμενο εκλογικό μαύρισμα του Ιουνίου και το χρέος των πατριωτικών...

Οι όψιμες δήθεν πατριωτικές κινήσεις του… παραλίγο Μωυσή (βλέπε υποψηφιότητα Μπελέρη) αποδεικνύουν περίτρανα τον πανικό του ένεκα του επερχόμενου...

Ελληνοτουρκικά: Η έντασις επιστρέφει…

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κατόπιν της κηρύξεως δύο «θαλασσίων πάρκων» : ένα στο Αιγαίον και το άλλο στο Ιόνιον πέλαγος,...

Το μαντείο δεν βγάζει πια χρησμούς

Εδώ και εννέα χρόνια ο επιχειρηματίας και τέως εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα Συμεών Τσομώκος συνέλαβε...

Η βαρεμάρα της εκλογικής… πελατείας

Παλαιότερα τους αποκαλούσαν -κατ' ευφημισμόν- «λαμπερά ονόματα». Ήταν οι μαϊντανοί, οι celebrities, οι ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, οι εν γένει...