Εμβόλια… για τους άλλους

Όταν βγήκε το εμβόλιο της Pfizer στην αγορά, η εταιρία δεν γνώριζε αν ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια ή όχι

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Τελικά, η είδηση της χρονιάς δεν «βγήκε» από ρεπόρτερ-λαγωνικό, αλλά από Ολλανδό ευρωβουλευτή, τον Rob Roos, ο οποίος υπέβαλε μια απλή ερώτηση στην Janine Small, την πρόεδρο διεθνών ανεπτυγμένων αγορών της Pfizer, όταν εκείνη κατέθετε ενώπιον Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου (Δευτέρα 10/10/2022) για το ζήτημα των εμβολίων.

Η ερώτηση του Rob Roos ήταν η ακόλουθη: «Δοκιμάστηκε το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid σχετικά με τη διακοπή της μετάδοσης του ιού προτού εισέλθει στην αγορά; Εάν όχι, πείτε το ξεκάθαρα. Εάν ναι, είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τα δεδομένα με αυτήν την επιτροπή; Και θέλω πραγματικά μια ευθεία απάντηση, ναι ή όχι, και ανυπομονώ».

Η Janine Small κατέθεσε στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει, αλλά τελικά αποφάσισε να μην παραστεί. Η κυρία Small απάντησε ότι η εταιρία έπρεπε «να κινηθεί με την ταχύτητα της επιστήμης». Συγκεκριμένα, η ευθεία απάντησή της (διανθισμένη με αρκετά αμήχανα γελάκια και «χμ») ήταν η ακόλουθη:

«Σχετικά με το ερώτημα γύρω από, χμ, αν γνωρίζαμε για τη διακοπή, για την ανοσοποίηση [sic] προτού εισέλθει στην αγορά; Οχι, χε. Αυτά, χμ, ξέρετε, έπρεπε να κινηθούμε πραγματικά με την ταχύτητα της επιστήμης για να καταλάβουμε πραγματικά τι συμβαίνει στην αγορά, και από αυτή την άποψη έπρεπε να κάνουμε τα πάντα με ρίσκο. Νομίζω ότι ο δρ Μπουρλά, παρόλο που δεν είναι εδώ, θα γύριζε και θα σας έλεγε ο ίδιος: “Αν όχι εμείς, τότε ποιος;”» Κι αφού δεν είχαν ιδέα οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρίας για το αν οι εμβολιασμένοι δύνανται να μεταδώσουν ή όχι τον ιό, πώς στην ευχή εμφανίζονταν οι «ειδήμονες» και μας διαβεβαίωναν περί τούτου; Ποιος τους είχε πείσει (και με ποια «εργαλεία»… πειθούς) ότι εμβολιαζόμαστε για τους άλλους για να μην τους κολλήσουμε;
Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι από τη Δικαιοσύνη. Ολοι μας γνωρίζουμε τι ΔΕΝ έχει πράξει εδώ και δεκαετίες. Ομως, στην Ευρώπη, έπειτα από αυτή τη δημόσια ομολογία από την Janine Small της Pfizer, θα γίνουν διάφορα.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://twitter.com/Rob_Roos/status/1579759795225198593

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Αιδώς Αργείοι, απόγονοι γεννητόρων αποκτηνωμένων πράξεων ( φράση του υπουργού υγείας ). Βάζετε πρόστιμα σε γέροντες, στερείτε την εργασία σε υγειονομικούς και γενικά ασκήσατε υγειονομική τρομοκρατία σε όλους τους Έλληνες.
    Ο ναζιστής Μέγκελε θα χαμόγελα από τον τάφο του, οι ιδεολογικοί απόγονοι του έγιναν καλλίτεροι από τον ίδιο.
    Τώρα γιατί τον έβλαψε ο χαιρετισμός του γέροντα πατέρα του, μου είναι ακατανόητο, τι στιγμή μάλιστα που δεν τον ενοχλούν οι δικές του πράξεις.
    Γνώριζε τα ιατρικά θέματα ως υπουργός υγείας, κατέχει και τα νομικά ζητήματα επειδή το διδακτορικό του διαπραγματεύεται την ανηθικότητα της ιατρικής υποχρεωτικότητας.
    Άρα, ενεργούσε και ενεργεί με βάση τον χαρακτήρα του και όχι για το συμφέρον του πολίτη.
    κ. Μητσοτάκη, δεν βλέπετε πως ο υπουργός υγείας αποτελεί πολιτικό βαρίδι ;

  2. Άντε τώρα να μας πείσει ο κάθε εγχώριος κλόουν – “ειδήμων” (όπως ο βραχύσωμος κοντοκουρεμένος αρλεκίνος που κραύγαζε ότι οι αμόρφωτοι δεν κάνουν το εμβόλιο) ότι η κα Janine Small είναι “ψέκι” και “αντιεμβολιαστής” που διαδίδει φεϊκ νιουζ…

    Κανένας εισαγγελέας, από αυτούς που θα αποφασίσουν για την μοίρα των ευρισκόμενων σε αναστολή υγειονομικών, ακούει;;
    Η μήπως εκτός από τυφλή κατέστησαν και κωφή την Θέμιδα οι λειτουργοί της;….
    Πάλι θα ισχυριστούν τάχα ότι δεν έχουν στοιχεία διότι το υπουργείο δεν κάνει τον κόπο να τους τα παράσχει;
    Έτσι πήραν την προηγούμενη φορά την απόφαση να κρίνουν νόμιμη και “συνταγματικά ανεκτή” την αναστολή εργασίας των υγειονομικών που δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν με σκευάσματα που Κύριος είδε πως έλαβαν (ειδική!) άδεια κυκλοφορίας.
    Αλήθεια οι δικαστές που ακριβώς ζούνε;
    Έγκλειστοι στο σπίτι του Big Brother, ή στο σπίτι του Bachelor;
    Δεν έχουν επαφή, δεν διαβάζουν, δεν ακούν, δεν παρακολουθούν;;;

  3. Διαβάζω τις δηλώσεις της διευθύντριας της Pfizer στο Ευρωκοινοβούλιο και με πιάνει τρόμος : «Το εμβόλιό μας δεν ελέγχθηκε ποτέ για το αν προλαμβάνει την μετάδοση του Covid-19»!
    Δηλαδή, υποχρεωθήκαμε να κάνουμε ένα εμβόλιο χωρίς να δοκιμαστεί αν προλαμβάνει τη μετάδοση, άνευ της τελικής έγκρισης του για κυκλοφορία στην αγορά , χλευαστήκαμε ως ψεκασμένοι από τον κ. Πρωθυπουργό, από τον κ. Πλεύρη και από τους καθηγητές μέλη της επιτροπής (λέω για τις γλάστρες των ΜΜΕ), χωρίς αποχρώντα λόγο, όπως προκύπτει από τις παραπάνω δηλώσεις.
    Δεν προλαμβάνει τη μετάδοση του Covid, όμως οι υγειονομικοί σε αναστολή έχασαν τις δουλειές τους, υποχρεώθηκαν σε πείνα και επαιτεία, ενώ οι νοσηλευτικές μονάδες έχασαν απολύτως αναγκαία στελέχη και υπολειτουργούν. Επιπλέον, με νόμο του κ. Πλεύρη οι πατεράδες και οι μανάδες των Ελλήνων, χρεώθηκαν με πρόστιμα.
    Ο δε αρχιτέκτονας αυτών των απεχθών πράξεων, ο υπουργός υγείας, απολαμβάνει ακόμη την εξουσία της υπουργικής του θέσεως και χαρακτηρίζει ως και τις πράξεις του υπέργηρου πατέρα του αποκτηνωμένες (δες τε ποιοι μας κυβερνούν!).
    Πέρασαν μέρες μετά την παραδοχή Pfizer, όμως οι υγειονομικοί συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμη εκτός εργασίας και τα πρόστιμα των γερόντων να τους περιμένουν στο δημόσιο ταμείο για είσπραξη.
    Αμετανόητος και σκληρός ο υπουργός, από την άλλη πλευρά, χαμένοι βρίσκονται όλοι οι Έλληνες π.χ. αναβλήθηκαν μεταμοσχεύσεις, παρά την εξεύρεση δότη, επειδή έλειπαν νοσηλευτικά στελέχη( λειψό ήταν το προσωπικό, επέβαλε και διαθεσιμότητες …).
    Εάν δεν δώσει λύση ο πρωθυπουργός, θα την δώσουμε εμείς οι πολίτες στις εκλογές.

  4. Οτι προφυλάσει από τις σοβαρές παρενέργειες έλεγαν.
    Οχι ότι σταματάει τη μετάδοση.
    Αλλά ότι δεν θα δεις έναν τύπο που τον λένε Πέτρο και κρατάει κάτι κλειδιά αν κολλήσεις.
    Και μια και είναι ιός αυτό μάλλον δεν ισχύει ούτε καν για μεγάλο διάστημα μια και μεταλλάσσεται, βλέπε και γρίπη που κάθε χρόνο θες κι άλλο (διαφορετικό) εμβόλιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Ρεχάγκελ, η δημοκρατία και… το πόσιμο νερό

Στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, στην επέτειο των 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, ο Ότο Ρεχάγκελ...

Και πολύ καλά μας κάνουν…

Όταν ένας από εμάς, τα συνήθη φορολογούμενα κορόιδα, κριθεί προφυλακιστέο για κακούργημα και φυσικά δεν έχει να πληρώσει εγγύηση...

Το αλφάβητο της λευτεριάς

Όταν αναφωνούμε «ζήτω το έθνος!», ουσιαστικά εκφράζουμε έναν πόθο και μία προτροπή. Ζητάμε από τους συμπατριώτες και τον εαυτό...

Οικο-μανιακός χιτλερισμός

«Οι άνθρωποι είναι μικρόβια, που καταστρέφουν τη γη». «Είμαστε αρρώστια, είμαστε η αληθινή πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη»....