Εμβόλια… για τους άλλους

Όταν βγήκε το εμβόλιο της Pfizer στην αγορά, η εταιρία δεν γνώριζε αν ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει την ασθένεια ή όχι

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Τελικά, η είδηση της χρονιάς δεν «βγήκε» από ρεπόρτερ-λαγωνικό, αλλά από Ολλανδό ευρωβουλευτή, τον Rob Roos, ο οποίος υπέβαλε μια απλή ερώτηση στην Janine Small, την πρόεδρο διεθνών ανεπτυγμένων αγορών της Pfizer, όταν εκείνη κατέθετε ενώπιον Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου (Δευτέρα 10/10/2022) για το ζήτημα των εμβολίων.

Η ερώτηση του Rob Roos ήταν η ακόλουθη: «Δοκιμάστηκε το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid σχετικά με τη διακοπή της μετάδοσης του ιού προτού εισέλθει στην αγορά; Εάν όχι, πείτε το ξεκάθαρα. Εάν ναι, είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τα δεδομένα με αυτήν την επιτροπή; Και θέλω πραγματικά μια ευθεία απάντηση, ναι ή όχι, και ανυπομονώ».

Η Janine Small κατέθεσε στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει, αλλά τελικά αποφάσισε να μην παραστεί. Η κυρία Small απάντησε ότι η εταιρία έπρεπε «να κινηθεί με την ταχύτητα της επιστήμης». Συγκεκριμένα, η ευθεία απάντησή της (διανθισμένη με αρκετά αμήχανα γελάκια και «χμ») ήταν η ακόλουθη:

«Σχετικά με το ερώτημα γύρω από, χμ, αν γνωρίζαμε για τη διακοπή, για την ανοσοποίηση [sic] προτού εισέλθει στην αγορά; Οχι, χε. Αυτά, χμ, ξέρετε, έπρεπε να κινηθούμε πραγματικά με την ταχύτητα της επιστήμης για να καταλάβουμε πραγματικά τι συμβαίνει στην αγορά, και από αυτή την άποψη έπρεπε να κάνουμε τα πάντα με ρίσκο. Νομίζω ότι ο δρ Μπουρλά, παρόλο που δεν είναι εδώ, θα γύριζε και θα σας έλεγε ο ίδιος: “Αν όχι εμείς, τότε ποιος;”» Κι αφού δεν είχαν ιδέα οι ίδιοι οι άνθρωποι της εταιρίας για το αν οι εμβολιασμένοι δύνανται να μεταδώσουν ή όχι τον ιό, πώς στην ευχή εμφανίζονταν οι «ειδήμονες» και μας διαβεβαίωναν περί τούτου; Ποιος τους είχε πείσει (και με ποια «εργαλεία»… πειθούς) ότι εμβολιαζόμαστε για τους άλλους για να μην τους κολλήσουμε;
Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι από τη Δικαιοσύνη. Ολοι μας γνωρίζουμε τι ΔΕΝ έχει πράξει εδώ και δεκαετίες. Ομως, στην Ευρώπη, έπειτα από αυτή τη δημόσια ομολογία από την Janine Small της Pfizer, θα γίνουν διάφορα.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://twitter.com/Rob_Roos/status/1579759795225198593

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.