Πανηγυρίζουν τουρκικά Μέσα: Ισχυρίζονται ότι η Γερουσία των ΗΠΑ κατήργησε τους περιορισμούς για την πώληση των F-16

Αν αληθεύει πρόκειται για το μεγαλύτερο «πούλημα» της Ελλάδας

Είδηση άκρως αρνητική για τα εθνικά μας συμφέροντα, που αν ισχύει εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πανηγύρισε για την ομιλία του στο Κογκρέσο, αναπαράγουν τα τουρκικά Μέσα.

Όπως αναφέρει σε έκτακτο το πρακτορείο Ανατολού η έκδοση της Γερουσίας του νομοσχεδίου περί Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ (NDAA) του 2023, καταργεί τους δυο όρους που περιόριζαν την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία!

Δηλαδή ότι η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τα μαχητικά F-16 για να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο και ότι η πώληση θα είναι προς το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ.

Μόλις πριν λίγες μέρες και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι έχει λάβει «θετικά μηνύματα» από δύο Αμερικανούς Γερουσιαστές, σχετικά με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, καθώς πρόσφατα είχε συναντηθεί με τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή, Λίντσεϊ Γκράχαμ, και τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή, Κρις Κουνς.

Ενώ την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, συναντήθηκε με σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα συζήτησης και πάλι τα F-16. Μάλιστα σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνάντηση «τονίστηκε ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τα F-16 θα εξυπηρετούσε τα στρατηγικά συμφέροντα των δύο χωρών». Με τον Ιμπραχίμ Καλίν να δηλώνει στον Αμερικανό αξιωματούχο ότι «η Τουρκία δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της σε Αιγαίο και Μεσόγειο» και ότι «οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας είναι απαράδεκτες».

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.