Στη μαύρη Ελλάδα του μητσοτακισμού: Θαύμα αν αγγίξει το 28% ο Κυριάκος

Του Όφι Ιοβόλου 

Άραγε είναι τυχαίο που η Ελλάδα κυριολεκτικά βαλτώνει παντού επί των ημερών του… παραλίγο Μωυσή;

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των… πετσωμένων δημοσιογράφων και των τρολς των… αρίστων να αποδείξουν το αντίθετο, προφανώς όχι.

Διότι όταν σκάνε τρεις απανωτές υποθέσεις παιδοβιασμών με… γαλάζια απόχρωση σε κοντινό διάστημα μεταξύ τους, εννοείται ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο… βασίλειο του μητσοτακισμού, ασχέτως αν οι προπαγανδιστές του πασχίζουν να θάψουν το θέμα με άθλιους διθυράμβους, όπως αυτού για το μετρό του Πειραιά (αν είναι δυνατόν!!!).   

Και δυστυχώς όπως αποδείχτηκε και αποδεικνύεται καθημερινά η ίδια ακριβώς σαπίλα, την οποία οι κήνσορες του μητσοτακικού καθεστώτος επιχειρούν να… εξωραΐσουν, επικράτησε και επικρατεί όπου έβαλαν και βάζουν το χέρι τους οι… άριστοι. 

Κορονοκρίση: Γέμισε η Ελλάδα φέρετρα και φτώχεια, με τους… άριστους  να κατηγορούν για την κατάντια της χώρας τους… ψεκασμένους, ξεχνώντας φυσικά να τους πουν πως αν δεν υπήρχε κορονοϊός θα τον είχαν εφεύρει για να μοιράζουν σωρηδόν δισεκατομμύρια στους γαλάζιους ημετέρους. Βέβαια από τους μεροκαματιάρηδες που κατέστρεψαν με τα σκληρά και αχρείαστα σε μέγεθος lockdowns, για να εκτοξευτούν οι τζίροι των φαρμακευτικών, δεν ξέχασαν να ζητήσουν την επιστροφή της πενιχρής επιστρεπτέας.

Ενεργειακή κρίση-ακρίβεια: Εξυπακούεται πως και πάλι δεν ευθύνονται οι… άριστοι για το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει λαός και χώρα. Ο άτιμος ο Πούτιν φταίει που ο Κυριάκος δεν τολμά να μειώσει τους έμμεσους φόρους για να ανασάνουν οι πολίτες. Τώρα πώς γίνεται και σε αυτή την περίπτωση  να πλουτίζουν οι ημέτεροι του Μητσοτάκη, οι κολλητοί – ολιγάρχες της ενέργειας  αυτή τη φορά, είναι ένα ερώτημα το οποίο ούτε οι… πετσωμένοι δημοσιογράφοι μπορούν να απαντήσουν. Αλλά θα μας πείτε, αν μείωνε τους έμμεσους φόρους πώς θα μοίραζε επιδόματα ελεημοσύνης στον τσακισμένο λαό μπας και τον ξαναψηφίσει; Ευτυχώς πάντως που σύμφωνα με… αμερόληπτα δημοσιεύματα, βρισκόμαστε μεταξύ των επτά οικονομικών θαυμάτων στον κόσμο. Πρόκειται για άλλη μια καλά επεξεργασμένη κίνηση των… αρίστων. Αφού δεν έχουν λεφτά για να φουσκώσουν τα στομάχια τους οι πολίτες, τουλάχιστον ας φουσκώσουν τα μυαλά τους… Μιλάμε για ογκόλιθους, όχι αστεία.

Εθνικά: Η γελοιότητα με τα εκατέρωθεν μπινελίκια μεταξύ Μητσοτάκη – Ερντογάν φανερώνει και στον πιο αδαή ότι το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο, με την αυλαία του κακοπαιγμένου αυτού σίριαλ να πέφτει κάποια στιγμή στις διαβόητες Πρέσπες του Αιγαίου. Ο Μητσοτάκης ωστόσο, όπως μας διαβεβαιώνουν οι σφουγγοκωλάριοι της Αγίας Οικογένειας, κάνει τα πάντα για να αποτρέψει ακόμη μια εθνική ταπείνωση, εξ ου και τα δισεκατομμύρια  που σκορπάει και σε αυτό το μέτωπο. Εντούτοις, δεν έχουμε καταλάβει πώς θα αποτρέψει του Τούρκους αν αποφασίσουν να μπουκάρουν στο Αιγαίο νωρίτερα από το ’25 που θα έρθουν τα όπλα που προπλήρωσε. Ας μας δώσουν την απάντηση τα… νεοφιλελεύθερα αδέρφια που βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου τον νέο Βενιζέλο τρομάρα τους.

Μεταναστευτικό: Κατόπιν της μετατροπής της χώρας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών κατ΄ εντολή των ανάλγητων Βρυξελλών για να μην καταρρεύσουν  οι ισχυροί της Ευρώπης και του περιβόητου μπολιάσματος με… πρόσφυγες από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, οι… άριστοι έσπευσαν ασθμαίνοντας στην υιοθέτηση των περίφημων pushbacks μήπως και μαζέψουν τη δεξιά που τους έχει προ πολλού κουνήσει το μαντήλι. Φτάνοντας στο σημείο να τους κατηγορεί για απανθρωπιά μέχρι κι ο Ερντογάν, τον οποίο δεν τόλμα η Ευρώπη να βάλει στη θέση του, πρώτον για να μη στείλει κι άλλους μουσαφιραίους τους οποίους δε θα μπορεί να φιλοξενήσει η Ελλάδα με κίνδυνο να φτάσουν στις αυλές των ισχυρών που λέγαμε, και δεύτερον επειδή οι εν λόγω ισχυροί κάνουν μπίζνες μαζί του.  Οι… αργυρώνητοι κονδυλοφόροι του μητσοτακισμού παρ’ όλ’ αυτά, θεωρούν τα παραπάνω τερατολογίες και συνεχίζουν να κραυγάζουν αμείωτα πώς ο Κυριάκος… κερδάει και σε αυτό το μέτωπο.

Και η μαύρη Ελλάδα του μητσοτακισμού ολοκληρώνεται με τα περίπου 50 δισεκατομμύρια χρέος που φόρτωσε ο Κυριάκος στις πλάτες του καθημαγμένου λαού για να υποδύεται τον ηγέτη τα οποία θα ξεπληρωθούν μέσω νέων δυσβάσταχτων μνημονίων, τους ισοπεδωτικούς πλειστηριασμούς όπου αφότου σε πετάξουν από το σπίτι σου θα πληρώνεις τα κοράκια των funds για δώδεκα χρόνια για να μη μείνεις άστεγος κι έπειτα θα πρέπει να ξαναπληρώσεις για να το πάρεις πίσω, την εξαπάτηση των συνταξιούχων τους οποίους οι… άριστοι μοχθούν να καλοπιάσουν με ρεγάλα για να μη χάσουν τα ψηφαλάκια, τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες δημοσιογράφων μέρα μεσημέρι με τους εγκληματίες ανεμπόδιστους να κάνουν ορμητήριά τους μέχρι και φοιτητικές εστίες (!!!), τις αυτοκτονίες καθώς και τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες γυναικών διότι εικόνα σου είμαι… μητσοτακική κοινωνία και σου μοιάζω, κάθε λογής… μητσοτακικό λαμόγιο που κυριολεκτικά χέζεται στο τάλιρο το οποίο αν δεν είχε τις πλάτες των… αρίστων ούτε ταμίας σε βενζινάδικο δε θα μπορούσε να γίνει, και τον Κυριάκο σε ρόλο… παρακρατικού ωτακουστή ο οποίος σε ένα ρεσιτάλ αθλιότητας θέλησε να εμφανιστεί αθώος επί της ουσίας λέγοντας… ο Τσίπρας το έκανε πρώτος.  

Επομένως, δε θέλει και πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος ότι η οργή που έχει συσσωρευθεί εξαιτίας των ανοσιουργημάτων, ανομημάτων και εγκλημάτων του μητσοτακισμού, συνεπάγεται εκλογική συντριβή.

Και θα πρόκειται για θαύμα αν η ΝΔ του Μητσοτάκη αγγίξει το 28% που είχαν πάρει προηγούμενοι γαλάζιοι πρόεδροι, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα όπως οι… άριστοι.

Και τι σημασία έχει αν τελικά πιάσει το 28% ο Κυριάκος, θα αναρωτηθείτε εύλογα;

Η πιθανότητα να διατηρήσει το 32% που πήρε ο Τσίπρας το ’19, κάτι που ουδείς δύναται να αποκλείσει λόγω του αντιμητσοτακισμού που χτυπάει κόκκινο, είναι η απάντηση.

  1. Ολετήρας, ότι άγγιξε το κατέστρεψε. Αποδείχθηκε χειρότερος και από τα μνημόνια, διέλυσε την ήδη εύθραυστη οικονομία.
    Έκανε όμως και χειρότερα, έσπειρε το φόβο στους Έλληνες, επέβαλε υποχρεωτικότητες ανήθικες.
    Τι και αν ψήφισε σχετικούς νόμους, στα μάτια των ανθρώπων και της ανθρωπότητας έδρασε ως ανήθικος, χειρότερος από τον Μέγκελε.
    Μας έκλεισε φυλακή, έβαλε και το χωροφύλακα από πάνω για να μας ελέγχει και να μας δέρνει ( θυμηθείτε το περιστατικό στην πλατεία Ν. Σμύρνης).
    Όμως παρά τα μέτρα, πεθαίναμε με τριτοκοσμικά νούμερα θανάτων στη μονάδα πληθυσμού. Κάποιες ΜΕΘ χτύπησαν θνησιμότητα 100%, άλλες 72% ενώ οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ είχαν σκορ 98%.
    Άσε με την υπερβάλλουσα θνητότητα, ας μην το πιάσουμε, ακόμη θερίζει.
    Ο παραγωγικός ιστός διαλύθηκε, όλοι χρωστούν, ο δε υπουργός ανάπτυξης τόλμησε και είπε πως μόνο 30χιλ επιχειρήσεις από τις 900χιλ της χώρας, μπορούν να δανειοδοτηθούν.
    Ως γνωστό, πρώτο κριτήριο δανειοδότησης είναι η βιωσιμότητα.
    Άρα, βιώσιμες είναι μόνο αυτές.
    Η απορία μου, πως μετά τόσο περονόσπορο που έσπειρε κατάφερε και μας κυβερνά ακόμη.

  2. Ο Τσίπρας έχει ρίξει αγκυρα στο 25%. Μέχρι και οι δημοσκοπήσεις του ιδρύματος Πουλαντζά (το think tank του ΣΥΡΙΖΑ) αυτό λένε. Που με την αδιευκρίνιστη ψήφο στις εκλογές να πάει 28%.
    Οπότε αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ πάει 28% πρέπει να βρούμε ποιός παίρνει το 14% που χάνουν αυτά τα δύο κόμματα στην υπόθεση εργασίας που κάνουμε.
    Και μια και δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από πουθενά η υπόθεση είναι λάθος.
    Τουλάχιστον για την΄ώρα.
    Οπότε μένει η ελπίδα σε όσους δεν θέλουν ΝΔ ότι κάτι θα αλλάξει προσεχώς ενώ δεν έχει αλλάξει 3,5 χρόνια τώρα. Δεν είναι αδύνατο αλλά δεν μοιάζει πιθανό.

  3. Αν με όλα αυτά που απαριθμείς πιάσει 28%, τότε το σάπιο ξεφεύγει από τα όρια του “βασιλείου του μητσοτακισμού” και φτάνει στα όρια του… ελληνισμού.

  4. Θυμάστε τι έγινε το 2012; παρόμοια θα είναι τα αποτελέσματα των εκλογών όποτε και αν γίνουν.
    Η ΝΔ με τον Μητσοτάκη απέκτησε το όνομα του κόμματος των παιδεραστών και όποιος ακούει τους πολίτες καταλαβαίνει τι ποσοστά θα φέρει. Μαζεύτηκαν πολλά, τα Εθνικά θέματα που κάνει πίσω στις απαιτήσεις του Ερντογάν αφού έδωσε τα πάντα στους Αμερικανούς χωρίς αντάλλαγμα, αφήνοντας τα νησιά μας ακάλυπτα για να γίνει αρεστός στους ξένους που μετά τις υποκλοπές του γυρίζουν την πλάτη και δεν ντρέπεται να είναι ακόμα πρωθυπουργός,, ακρίβεια και φτώχια, ανηθικότητα και παιδεραστία χωρίς τιμωρία (φοβερό αυτό που κάνουν οι δικαστές και αίσχος) γεμίσαμε λαθρο-μετανάστες, τι άλλο να γράψει κάποιος.
    Τσίπρα, μην χαίρεσαι και εσύ είσαι συνυπεύθυνος στην όλη κατάσταση αφού περιμένεις να κατέβει και άλλο η ΝΔ στις ψεύτικες δημοσκοπήσεις, για να κάνεις αυτοδυναμία. Δεν θα την κάνεις, έχεις στην πλάτη σου τις Πρέσπες και τους λάθρους να λιάζονται.
    Μπλέξαμε, δυστυχώς.

  5. Ας είμαστε σοβαροί.Ο Τσίπρας όσο και αν δεν αρέσει σε μερικούς είναι στο 32 του 19.Ειναι αφύσικο με τα αισχη του Μωυσέως να χάνει 7-8-9 μονάδες ο Τσίπρας.Ειναι παγκόσμια πρωτοτυπία η κυβέρνηση να είναι βουτηγμένη στα σκάνδαλα και η αντιπολίτευση να έχει φθορά.Καπου δεν στέκει.

  6. Ναι αλλά ο Τσίπρας πούλησε την Μακεδονία και έκαψε τους ανθρώπους στο μάτι,. Άσε που είναι κρυφός υποστηρικτής των μπαχαλακηδων και άνθρωπος του Σόρος. Και για το τέλος . Θέλει να κρατικοποιησει πάλι την ΔΕΗ!!!

  7. Είμαστε σοβαροί ο άριστος τα έκανε μαντάρα ο Τσίπρας πέφτει? Γιατί να πέσει το ποσοστό του Τσίπρα κάτω του 30 πως δικαιολογείται αυτό? Μόνο με μια συνθήκη ότι οι δημοσκοπήσεις είναι στημένες η στην καλύτερη το δημοσκοπικο δείγμα είναι ότι ναναι

  8. Τρίτη από το τέλος είναι η Ελλάδα στη λίστα των χωρών του ΟΟΣΑ όσον αφορά τα θέματα εργασιακών συνθηκών και προνομίων,

    αλλά την ίδια στιγμή

    είναι 18η στον κόσμο σε χορηγίες για την Ουκρανία (σε σχέση με το ΑΕΠ της)

    Ευτυχώς διώξατε τον Τσίπρα και λύσατε τα εθνικά, τα εργασιακά, φέρατε επενδύσεις να τρών κι οι κότες και νιώθετε ασφάλεια. Ό,τι θέλουν σας κάνουν οι πολιτευτάδες σας. Σας κλείσαν σπίτι δυο χρόνια, σας άφησαν να πεθαίνετε εκτός ΜΕΘ, σας διώξαν από δουλειές, σας έχουν να πληρώνετε ρεύμα και πετρέλαιο για να τα κονομάνε δυο-τρεις, σας φλομώνουν το ψέμμα στα δελτία, τα εξώφυλλα και τα σάιτ, σας έμπλεξαν σε πόλεμο που πάει να γίνει πυρηνικός, δίνουν περισσότερα άσυλα σε ένα χρόνο απ’ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε 4, συγκάλυψαν το σκάνδαλο της Νοβάρτις, αθώωσαν τους εγκληματίες της Ζήμενς, κι ΟΛΑ ΑΥΤΑ σε ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

    Και ένα μεγάλο ποσοστό από εσάς θα ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΝΔ!!!!!!!!!!
    Τα παιδιά σας λυπάμαι. Εσείς είστε άξιοι της μοίρας σας.

  9. @ George N
    “… πρέπει να βρούμε ποιός παίρνει το 14% …”
    Σωστά, δεν υπάρχουν πλέον οι “χρήσιμοι” (ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή) που καρπώθηκαν τις αντίστοιχες απώλειες το 2012. Και δε βρίσκονται πλέον εύκολα άλλοι τέτοιοι “χρήσιμοι”.

  10. Είστε σοβαροί, είναι δυνατόν κοντά ο ένας στους τρεις Έλληνες να θέλει Μητσοτάκη; Στη θητεία του βλάπτει καθημερινά την Ελλάδα, ενώ κάθε μέρα δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους Έλληνες, πλην της κάστας των κολλητών του.

  11. Διακρίνω μια ευκολία να αποδοθεί η στήριξη στον Μητσοτάκη στα “νεοφιλελευθερα αδέρφια”.

    Ως γνωστόν ο συγκεκριμένος χώρος κινείται στο 5%-10% πανελλαδικά (βάζοντας μέσα ποταμίσιους, Σημιτικούς, κλπ).

    Άλλο ένα 10% δώσε στους λούμπεν πρώην ΠΑΣΟΚους, τα λαμόγια, τους τυχοδιώκτες.

    Το υπόλοιπο 20% που εξέλεξε τον Κυριάκο είναι οι πατριώτες και η παραδοσιακή δεξιά. Που αν δεχτούμε τις προβλέψεις σας, σημαίνει ότι ακόμη και τώρα ο μισός πατριωτικός/δεξιός χώρος ψηφίζει Κυριάκο. Άρα η δεξιά δεν τους έχει κουνήσει το μαντήλι, όπως λέτε, η μισή τουλάχιστον είναι ακόμη εκεί -όσο κι αν γκρινιάζει.

    Το ίδιο διακρίνω και στο άρθρο σας. Διαβάζοντάς το πείθομαι ότι ο Κυριάκος είναι ουσιαστικά ένας ποινικός εγκληματίας. Όμως φτάνω στο τέλος κι ο αρθρογράφος μας λέει ότι τέτοια κατάρρευση (του εγκληματία) είναι εν δυνάμει πρόβλημα, γιατί μπορεί να ξαναβγει ο Τσίπρας.

    Με άλλα λόγια, μας λέτε ότι εγκληματίας ο Κυριάκος, φασιστικές οι μέθοδοί του, εθνοπροδοτική η στάση του, αλλά να τον ξαναψηφίσουμε τελικά; Έτσι μάλλον σκέφτονται και οι υπόλοιποι.

    Μπορείτε να μας αποσαφηνίσετε την άποψή σας; Διότι προσωπικά δεν καταλαβαίνω τον κίνδυνο επαναφοράς του Συριζα. Η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεπεράσει προ πολλού και κατά πολύ κάθε αστοχία του Σύριζα. Δεν υπάρχει καν σύγκριση. Πλέον η ΝΔ κινείται στον πάτο της ελληνικής διακυβέρνησης μαζί με τη χούντα και τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ.

  12. Κύριε Bolivar ο Τσιπρας δεν πουλησε την Μακεδονια.Αναγκαστηκε να την αναγνωρισει επειδη το 92 ο Πατηρ Μιτσοτακης υπεγραψε και συμφωνησε και τα εδωσε ολα χωρις συνειδηση εναντι αγνωστων αντιτίμων Σε 10 χρονια θα το ξεχασουμε ελεγε..Για αυτο εφυγε ο Σαμαρας και καλως ερηξε τη τοτε κυβερνηση.Το αναρτω και παλι.Ο Τσιπρας ειναι κυριος αφησε τη χωρα με πλεονασματα δεν γινοταν αυτα τα απιστευτα.

  13. @ Σαρακατσάανος

    Το μόνο που δεν στέκει είναι ο πολιτικός λόγος του που απωθεί τα μάλα. Οσο μιλάει, τόσο χάνει,
    Και η ανυπαρξία πολιτικής πρότασης.
    Μεταξύ μας, που ακούστηκε αριστερή παρέμβαση να ασχολειται με ροζ ιστορίες?
    Ποια αριστερά παγκοσμίως καταδέχτηκε ποτέ να ασχοληθεί με το κρεβάτι?

  14. @George N
    Εάν “ροζ ιστορίες” εννοείτε τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό και την μαστροπεία σε ενα παιδί της ΣΤ’ Δημοτικού, ο σεβασμός μου στον παρών ιστότοπο δεν μου επιτρέπει να σας απαντήσω κατάλληλα. Με τέτοιες αντιλήψεις έχουμε σαπίσει ως κοινωνία

  15. Πόσα αποθέματα χρυσού έχει η Ελλάδα
    Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση με απόθεμα 112,9 τόνων χρυσού που ισοδυναμούν περίπου με 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 50% των αποθεμάτων βρίσκεται σε θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος ενώ το υπόλοιπο είναι μοιρασμένο στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην Ελβετία.
    Η φύλαξη μέρους του χρυσού σε άλλα κράτη είναι μια τακτική που ακολουθούν όλες σχεδόν οι κεντρικές τράπεζες των κρατών.
     Η επένδυση σε χρυσό είναι μια πρακτική που αποδίδει και ακολουθείται τόσο από κράτη όσο και από ιδιώτες.
    Αυτό το μοίρασμα στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης, στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην Ελβετία πόσο αθώο μπορεί να παίζει στην πολιτική εικόνα της χώρας?
    Που ουδείς γνωρίζει, μήπως αναφέρεται και Ρωσική τράπεζα ?
    Τα βαθύτερα αίτια επιβάλλεται να αναδειχθούν, άλλως παύσουν να υπάρχουν, εάν ποτέ αυτός
    ο τόπος ήθελε αλλάξει πολιτική πορεία.
    Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται να είναι θαυματουργός, ούτε η ΝΔ δύναται να ανταποκριθεί σε όλα αυτά που έρχονται στο προσεχές μέλλον.
    Πιθανή μια κυβέρνηση συνεργασίας με πρόσωπα που θέλουν να προσφέρουν στο τόπο.
    Από συμφέροντα και από ψέματα και από υποσχέσεις κορεσμός!!!

  16. George N ροζ ιστορίες ο βιασμός 12χρονου κοριτσιού;Απλά λιτά και όμορφα: debate πριν τις εκλογές.Ενω όταν μιλάει ο κρυφακουλης σαγηνεύει τα πλήθη.Ανυπαρξια πολιτικής πρότασης.Να αναφέρω τα 37 δις που άφησε στα ταμεία χωρίς να καταχραστεί ούτε μισό ευρώ.Αντιθετα με τον Μωυσή με τις απευθείας αναθέσεις,με golden boy.Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης.Και καλό θα ήταν να ανασκευασεις το ροζ ιστορίες γιατί δεν ακούγεται καλά.

  17. Από το 50 στο 63 παραμένει μεγάλο το χάσμα.
    Θα μάθουμε ποτέ αλήθειες?
    Και κατάλληλος
    Και ικανός
    Και αποφεύγει την τέρατο-γέννεση
    Και να του δώσουμε μια επόμενη τετραετία να αλλάξει την χώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ……………Και η μαύρη Ελλάδα του μητσοτακισμού ολοκληρώνεται με τα περίπου 50 δισεκατομμύρια χρέος που φόρτωσε ο Κυριάκος………………
    …………………………………………………………………………
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    63 δις ευρώ φέσωσε την Ελλάδα ο Μητσοτάκης σε 3 χρόνια!
    9/10/2022 – 17:49μμ
    Κάνει στην πατρίδα μας, ότι έκανε στο κόμμα του!
    Ακόμα περισσότερα χρήματα θα πρέπει να δώσει το Ελληνικό Δημόσιο για την εξυπηρέτηση του χρέους το 2023, καθώς θα πρέπει να διαθέσει το ερχόμενο έτος 5,85 δισ. ευρώ, από 4,85 δισ. το 2022.
    Με τα spreads των ελληνικών ομολόγων να διατηρούνται σταθερά πάνω από τις 270 μονάδες βάσης και την απόδοση των 10ετών ομολόγων να υπερβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες το 4,6%, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως το 2023 θα προχωρήσει σε «συμμαζεμένες» εκδόσεις ομολόγων.
    Με βάση το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής του χρέους, μέχρι σήμερα τα μόνο δάνεια που πληρώνονταν από τις θυσίες και τους φόρους του ελληνικού λαού ήταν τα διμερή δάνεια προς τα κράτη-μέλη που είχαν συναφθεί στο πρώτο Μνημόνιο, εκείνα του ΔΝΤ που αποπληρώθηκαν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, αλλά και αυτά που δεν είχαν ενταχθεί στο περιβόητο PSI του 2012. Στην πράξη, τα μεγάλα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Μνημονίων δεν έχουν αρχίσει να πληρώνονται, κάτι που αναμένεται να γίνει από το 2023.
    Εντοκα γραμμάτια: Τα έντοκα γραμμάτια που Ελληνικού Δημοσίου ανέρχονται στα 11,8 δισ. ευρώ. Πρόκειται για βραχυπρόθεσμο δανεισμό διάρκειας 3, 6 ή 12 μηνών.
    ANFA’s: Πρόκειται για τα ομόλογα που διακρατούνται από τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες. Για φέτος το ποσό ανέρχεται στα 768.000.000 ευρώ και εκτείνονται έως το 2037, με το συνολικό ποσό να αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως έχει συμφωνηθεί η επιστροφή των συγκεκριμένων ποσών στο Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους.
    SMP’s: Αντίστοιχο πρόγραμμα αφορά και τα ελληνικά ομόλογα που διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικού ύψους 2,34 δισ. ευρώ, τα οποία επιστρέφονται στο Ελληνικό Δημόσιο.
    Ομόλογα εκτός PSI: Η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας το 2012 έγινε με το περιβόητο PSI τον Μάρτιο του 2012 και είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν «κούρεμα» κατά 53,5% πολλών μικροομολογιούχων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων. Στο PSI όμως δεν εντάχθηκαν όλα τα ομόλογα, καθώς αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν τόσο ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών τίτλων όσο και η ΕΚΤ. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε το πρόγραμμα ANFA. Σήμερα έχει απομείνει η αποπληρωμή δύο ετών και συγκεκριμένα για το 2028 (200.000.000 ευρώ) και το 2034 (314.000.000 ευρώ).
    Ομόλογα: Το Ελληνικό Δημόσιο προχωρά τακτικά σε εξόδους στις διεθνείς αγορές προκειμένου να δανειστεί νέα κεφάλαια. Στις περισσότερες εκδόσεις στην πράξη αποπληρώνει παλαιότερα ομόλογα που λήγουν και τα αντικαθιστά με τα καινούργια. Σήμερα είναι σε ισχύ ομόλογα συνολικού ύψους 81,9 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν αγοράσει κυρίως ξένοι επενδυτές και εκτείνονται έως το 2057. Αυτή την ώρα διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά ομολόγων τίτλοι διάρκειας 3, 5, 7, 10, 15 και 30 ετών.
    ΤτΕ: Το 2023 θα πρέπει να αποπληρωθούν δάνεια ύψους 449.000.000 ευρώ προς την Τράπεζα της Ελλάδος.
    ΕΤΕπ: Το Ελληνικό Δημόσιο έχει λάβει δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Τράπεζα Ανάπτυξης (ΤΑΣΕ) ύψους 7,83 δισ. ευρώ και εκτείνονται έως το 2041.
    SURE: Το πρόγραμμα SURE υπήρξε ένα έκτακτο μέτρο στήριξης της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το ποσό που απομένει να αποπληρωθεί από την Ελλάδα προς την Ευρώπη ανέρχεται σε 5,26 δισ. ευρώ, ξεκινώντας από το 2025 και άλλες τέσσερις δόσεις έως το 2050.
    Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα έχει λάβει ήδη κάποια από τα πρώτα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. Προσώρας έχουν προγραμματιστεί μικρές αποπληρωμές από το 2032 έως το 2052. Τα ποσά θα αυξηθούν όσο αυξάνονται και οι εκταμιεύσεις των δανείων.
    Δάνεια EFSF: Πρόκειται για τα περισσότερα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα από τον έκτακτο μηχανισμό σταθερότητας (EFSF) που δημιουργήθηκε με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Ο χρονικός ορίζοντας αυτών των δανείων, που αγγίζουν τα 130,9 δισ. ευρώ, εκτείνεται μέχρι το έτος 2070! Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2023 ξεκινά η αποπληρωμή των δανείων προς τον EFSF, με το Ελληνικό Δημόσιο να βγάζει κάθε χρόνο από τα ταμεία του 1,738 δισ. ευρώ έως το 2027 και στη συνέχεια από το 2028 έως το 2037 το ποσό να αυξάνεται σε ετήσια βάση στα 1,83 δισ. ευρώ.
    Δάνεια ESM: Μετεξέλιξη του EFSF αποτέλεσε ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης ESM, από τον οποίο η Ελλάδα έχει λάβει δάνεια ύψους 59,8 δισ. ευρώ. Η αποπληρωμή των συγκεκριμένων δανείων ξεκινά το 2034 και ολοκληρώνεται -υπό τα σημερινά δεδομένα- το 2060.
    Διακρατικά δάνεια: Η Ελλάδα θα αποπληρώσει πριν από το χρονοδιάγραμμα 2,7 δισ. ευρώ δανείων που οφείλονται σε χώρες της ευρωζώνης, στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου. Οι χώρες της ευρωζώνης παρείχαν στην Ελλάδα 53 δισ. ευρώ (τα οποία σήμερα ανέρχονται σε 48,7 δισ.) σε διμερή δάνεια (GLF), με τις λήξεις να εκτείνονται έως το 2041.
    Repos: Πρόκειται για συμφωνίες επαναγοράς ενός χρεογράφου. Τα repos σήμερα αγγίζουν τα 39,19 δισ. ευρώ και αφορούν συμφωνίες μεταξύ του κράτους και φορέων ή χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων σε συγκεκριμένες τιμές με συμφωνία επαναγοράς σε μελλοντική στιγμή. Αυτό το χρονικό διάστημα εκτείνεται από μία μέρα έως και αρκετές εβδομάδες. Παρότι έχει εγγραφεί ως χρέος μόνο το 2022, μετακυλίεται από έτος σε έτος.
    —————————————————————————

  18. @ Σαρακατσάνος

    Οι ροζ ιστορίες ανήκουν στη δικαιοσύνη και όχι στη πολιτική.
    Στην πολιτική θα ανηκε μια πρόταση για μεγάλες ποινές όπως ισόβια (συνήθως η δεξιά πρόταση) ή για σοφρωνιστικό συστημα που στοχεύει στην αναμόρψωση του εγκληματία και την επανένταξη του (συνήθως η αριστερή πρόταση)
    Μια συγκεκριμένη όμως περίπτωση ποτέ δεν γινόταν η ατζέντα της Αριστεράς (και πουθενά δεν γίνεται) ενώ γινόταν κάποιες φορές από τη Δεξιά και τότε την κατηγορούσαν για πολιτική της κλειδαρότρυπας.
    Είναι αποκαλυπτικό για την κρίση της Ελληνικής Αριστεράς ότι αυτοί οι διαχωρισμοί πια δεν υπάρχουν.
    Και φυσικά η απάντηση στην έλλειψη πολιτικής πρότασης θα έρθει όπως υποστηρίζω από το 2019 στις κάλπες όπου και θα τα ξαναπούμε.

    υγ τα 37 δις είναι άλλο ένα παραμύθι που δείχνει την έλλειψη έργου από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το φαντασιακό έργο λοιπόν αναφέρεται στα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων που προυπήρχαν και απλά μπήκαν σε ένα λογαριασμό και στο τελευταίο δάνειο της Τροικας για να υπάρχει μαξιλάρι.
    Χαίρομαι που χαίρεσαι για το μνημόνιο γιατί σε αυτό υπήρχε η πρόβλεψη για δάνειο μαξιλάρι που όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να ξεπληρώσουμε χρέος προς την ΕΖ αλλά τι σχέση έχει αυτό με αριστερή πρόταση?
    Το μνημόνιο ως το τελικό σταδιο του σοσιαλισμού?

  19. Εγώ θα θέσω και μια άλλη παράμετρο που την αποσιωπά η δημόσια σφαίρα.

    Οι επιπτώσεις της διαχείρισης της πανδημίας στα παιδιά.

    Τα πρωτακια εμφανίζουν τρομερά προβλήματα προσαρμογής. Έχουν έλλειμμα κοινωνικοποίησης, έχουν πρόβλημα στην συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς δεν έκαναν μαθήματα δύο χρόνια και δεν ξέρουν καν τα γράμματα και τα νούμερα και κυρίως μεγαλώνουν μέσα σε οικογένειες που η πίεση στους γονείς τις ωθεί στην διάλυση.

    Και φυσικά, όσο τα παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο με τους γονείς να μην ασκούν την απαραίτητη επιμέλεια λόγω των προσωπικών τους προβλημάτων, έγιναν εύκολοι στόχοι σε κάθε λογής αρπακτικό.

    Είναι ένα πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά μας και όσα περιέγραψα για τα μικρά ισχύουν και για τα μεγαλύτερα σε ηλικία.

    Η σημερινή κυβέρνηση που μετρεψε κάθε κοινωνικό πρόβλημα σε ευκαιρία απευθείας αναθεσεων θα πρέπει να απολογηθεί για πολλά, για πάρα πολλά.

    Αλλά βέβαια η δεξιά του Μητσοτάκη έχει ως ιδεολογικό στόχο να διαλυθεί η κοινωνική συνοχή και άρα, σύμφωνα και με το τραγούδι, δεν την συμφέρει να “γλυτώσει το παιδί”.

    Ας τα έχετε και αυτά υπόψη σας όλοι όσοι συγκρίνετε την τωρινή κυβέρνηση με οποιαδήποτε άλλη.

  20. Τσίπρα δαγκωτό στις επόμενες εκλογές. Και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Χίλιες φορές να εκνευρίζομαι με Πολάκη παρά να πεθαίνω κάθε μέρα με τον Εφιάλτη και τη Νέα Ολιγαρχία του. Όχι 28, στο 8 να φτάσουν και μετά να τους πάνε αίμα με εξεταστικές, ανοίγματα λογαριασμών και εμαιλ, να δούμε ποιος ήταν άντρας και ποιος κλέφτης.

  21. @ George N. Δεν είναι ροζ ιστορίες ο βιασμός είναι βία και η βία είτε φυσική είτε ψυχολογική ειδικά σε ανήλικα είναι ειδεχθης βία είναι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ελπίζω να κατάλαβες γιατί ασχολείστε η αριστερά όπως πρέπει να ασχοληθεί και η δεξιά και κάθε άνθρωπος που κατανοεί το μέγεθος της πραγματικής και όχι κατά όνομα κακουργηματικης πράξης. Οι λέξεις δείχνουν τις ιδέες που προκύπτουν από την θεώρηση των πραγμάτων που καθορίζονται από τις αξίες και το ήθος του καθενος. Λυπάμαι για την θεώρηση σας τα υπόλοιπα ενοουντε. Λυπάμαι επίσης που σε αυτό το site δημοσιεύονται τόσο άρρωστα σχόλια

  22. @ Λακωνικά

    Σε ποιον απαντάτε και σε τι απαντάτε?

    Μέχρι και το 5% των ανδρών είναι παιδεραστές. Αν το ανακαλύψατε τώρα και σοκαριστήκατε είναι δικό σας πρόβλημα. Για να σας το κάνω λιανά στατιστικά κάποιος από το κοντινό σας περιβαλλον βλέπει το παιδί σας ως σκοτεινό αντικείμενο του πόθου.
    Ο πατέρας σας? Ο θείος σας? Ο αδελφός σας? Ο ξάδελφος? Ο φίλος? Ο δάσκαλος?
    Κάποιος απο αυτούς.
    Δεν αφορά δηλαδή κατι που βλέπεται στα ΜΜΕ και κουνάτε το κεφάλι σας σα τα τιγράκια που βάζανε παλιά στην εταζιέρα.
    Είναι δίπλα σας! Ισως και μες στο σπίτι σας αν και το απεύχομαι.
    Και είναι ένα θέμα για εσας ως γονιός (αν υποθέσουμε ότι είστε) για να προφυλάξετε το παιδί σας και της δικαιοσύνης για να τιμωρήσει τον παιδεραστή που προβαίνει σε πράξη.
    Οπως και τον βιαστή ενήλικης.
    Δεν είναι όμως πολιτικό ζήτημα. Οπως δεν είναι και μια δολοφονία. Η μια ληστεια
    Τι δεν καταλαβαίνετε? Η μάλλον τι δεν θέλετε να καταλάβετε?

    Πολιτικό ζήτημα είναι τι κάνεις με τη 15χρονη που κάνει πεζοδρόμιο ενώ είναι έγκυος στους 6 μήνες ώστε στα 16 να πάρει σπίτι από το κράτος ως μητέρα.
    Τι ποινές έχεις για τους “πελάτες”, αν είναι σωστό να δίνεις σπίτι σε 16χρονες μητέρες μια και ίσως τις ενθαρρύνεις, αν είναι σωστό να έχεις κοινωνικούς λειτουργούς και πως πρέπει να παρεμβαίνουν, πως μετράς το αποτέλεσμα και άλλα σχετικά.

    Το να ασχοληθείς (πολιτικά πάντα μιλάω) ως κόμμα/παράταξη με μια συγκεκριμένη περίπτωση και να προσπαθήσεις να στήσεις αντιπολιτευτικό λόγο κάτι λεει. Πρωτον ότι δεν έχεις και δεύτερον ότι είσαι υποκριτής. Αλλά και τα δύο αυτά τα ξέραμε!

  23. George N όπως και είπες θα τα πούμε το βράδυ των εκλογών να δούμε πόσο θα αξιολογηθούν οι προτάσεις του Μωυσέως.7.5 δις απευθείας αναθέσεις,16000 νεκροί εκτός ΜΕΘ, turkaegean,το uruc reis έχει μπει στην γραμμή Πάρος Νάξος, η Αγία Σοφία έγινε τζαμί, παιδεραστές αυξήσεις στην ενέργεια στον Θεό.Επομενως άφησε τις φιλελεύθερες μπουρδολογιες.Ο κόσμος θα ψηφίσει με άδειο στομάχι και όπως ξέρεις η πείνα είναι κακός σύμβουλος .

  24. @ Σαρακατσάνος.

    Εποικοδομητική κριτική ασκώ. Και καλοπροαίρετη.
    Στην έλλειψη πολιτικού λόγου και πρότασης από την αντιπολίτευση κόντρα σε μια πολύ μέτρια κυβέρνηση.Που κατά την άποψή μου ιδηγεί στη καθήλωση της.
    Κατά τα άλλα σκοτίστηκα αν χάσει ο Κυριάκος και η ΝΔ!

  25. @George N

    Όσο έχω παρακολουθήσει η αντιπολίτευση πιέζει να διερευνηθεί η υπόθεση ώστε να μην έχουμε άλλη μια συγκάλυψη.

    Δεν κάνει αντιπολίτευση για την πράξη αυτή καθεαυτή.

    Είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

    Όσο για τον αντιπολιτευτικό λόγο της αντιπολίτευσης είναι μια χαρά. Μπορεί να μην σου ταιριάζει στα πολιτικά σου γούστα και να ήθελες να προτείνει να πετάμε τους ανέργους στα λιοντάρια ώστε οι υπόλοιποι να συμπληρώνουν τα βιογραφικά τους με τεχνικές Κυρανακη και είναι ευχαριστημένοι με δουλειές γαλέρας ώστε να μην τους κυνηγά και η αστυνομία ανέργων.

    Ή θα σου άρεσε καλύτερα να προτείνει να ιδιωτικοποιηθεί και το νερό ώστε και οι λογαριασμοί να ανέβουν και τα golden boys να έχουν πολλές και καλοπληρωμενες δουλειές και να φταιει ο Πούτιν για την αύξηση αυτή.

    Όμως δυστυχώς για την αριστερά επιμένει να μιλάει για παρωχημένες ιδέες όπως κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, εργασιακά δικαιώματα και άλλα τέτοια που ανήκουν στην προηγούμενη χιλιετία.

    Υ.Γ. γράφεις: εποικοδομητική κριτική ασκώ. Και καλοπροαίρετη.
    Στην έλλειψη πολιτικού λόγου και πρότασης από την αντιπολίτευση κόντρα σε μια πολύ μέτρια κυβέρνηση.

    Δύο φάουλ μαζεμένα.
    1) η κριτική ασκείται κυρίως και πρώτιστα σε αυτόν που κυβερνά και όχι στην αντιπολίτευση καθώς η αντιπολίτευση δεν ορίζει το μέλλον της χώρας. Δεν λέω πως κάνουμε κριτική και στην αντιπολίτευση αλλά προηγείται η κριτική στην κυβέρνηση. Εκτός κι αν είσαι ψηφοφόρος της. Είσαι?

    2) Μέτρια κυβέρνηση αυτή του Μητσοτάκη? Η χειρότερη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση?

  26. @ Λυμπέρη

    Δεν απαντάς στο συγκεκριμένο αλλά σκιαμαχείς στο φαντασιακό.
    “Κόμμα βιαστών” και “γιατί καθυστερεί η αστυνομία” είναι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη υπόθεση. Αφήνω κατά μέρος τα φιλικά forums.
    Είναι αυτό πολιτική παρέμβαση?
    Εχει σχέση με Αριστερά? Η με το Μακελειό?
    Ο Χίος ως το ανώτατο στάδιο του Σοσιαλισμού?

    Την ίδια στιγμή νεκρική σιγή από την Ελληνική “Αριστερά” για τα 154 παιδιά που έχουν πυροβοληθεί από τους μουλάδες στο Ιράν.
    Γιατί όταν τρως Λυμπέρη δεν είναι ευγενικό να μιλάς, έτσι δεν είναι?
    Οταν χρηματοδοτήθηκες ως κόμμα από το Ιραν. Η έχεις άλλη εξήγηση? Δεν φτάνουν τα νέα από Τεχεράνη μήπως στην Κουμουνδούρου?
    Το κόμμα που ενδιαφέρετε για την έμφυλη βία. και καλά….
    Είναι αυτό το πράμα Αριστερά?

    Οταν μιλάω για υποκρισία δεν το λέω τυχαία.

    υγ Οχι και ψηφοφόρος της ΝΔ! Μην μας τρελαίνεις!

  27. @ Άποψη

    Τα δάνεια που αναφέρεις δεν είναι του Κυριάκου αλλά των μνημονίων μέσω των οποίων το 50% των δανείων που είχε κάνει η Ελλάδα αγοράστηκαν από την ΕΕ και το ΔΝΤ ενω τα άλλα μισά σβήστηκαν.
    Ο Κυριάκος έχει πάρει άλλα δάνεια, όχι αυτά.

    Είναι λάθος ο ισχυρισμός ότι φόροι πήγανε σε αποπληρωμή δανείων.
    Μια και η Ελλάδα έχει πρωτογενές έλλειμμα ( δημόσιες δαπάνες > δημόσια έσοδα) σημαίνει ότι δανείζεται για να δώσει επιδόματα/μισθούς ΔΥ/συντάξεις.
    Ακόμη και το 2017/18/19 που η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα αυτό ήταν αρκετό μόνο για την πληρωμή τόκων (με επιτόκιο χαριστικό και πολύ μικρότερο από αυτό που είχε η Ελλάδα πριν τα μνημόνια) και όχι χρεολυσίων.
    Αρα ο σχετικός ισχυρισμός σε αυτό που έχεις κάνει copy/paste είναι παντελώς ψευδής.
    Φούμαρα δηλαδή!

    Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ από φόρους για τα χρέη της δεκαετίες τώρα και έχει συμφωνήσει με την ΕΕ να μην πληρώσει ούτε ενα Ευρώ μέχρι το 2060 τουλάχιστον.
    Που δείχνει και το πραγματικό μας πρόβλημα. Που είναι πολύ μαγαλύτερο από όσο νομίζουμε.
    Οχι μόνο δεν μπορούμε να δώσουμε έστω ένα (1) ευρώ μέσα σε μισό αιώνα για τα χρέη μας από φόρους αλλά θέλουμε δανεικά από το εξωτερικό για να την βγάλουμε!

  28. Tι ανοησίες.
    Η ΝΔ διανύει την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της.Είναι πρώτο κόμμα για πάνω από 6 χρόνια.Πέρασε μπροστά στην αρχή του 2016 και παραμένει τέλος 2022.
    Βέβαια αυτό δεν το πέτυχε ο Μητσοτάκης που απλά ήταν τυχερός διότι έπεσε στην περίπτωση της κατάρρευσης όλων των αριστερών σοσιαλιστικών ονείρων.
    Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε από τα μνημόνια και τη θέση του πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ που όμως δεν έχει το ίδιο εύρος ψηφοφόρων και έχασε την επιρροή του στους κεντρώους αμέσως μόλις αποδείχθηκαν οι αντιμνημονιακές υποσχέσεις του φούμαρα.Μοιραία βρέθηκε η ΝΔ χωρίς αντίπαλο.
    Ενώ λοιπόν αυτά λένε οι μετρήσεις κοινής γνώμης (ακόμη και αυτές που ανακοινώνει ο ΣΥΡΙΖΑ) κάποιοι περιθωριακοί της άκρας δεξιάς φαντάζονται ιστορίες για αγρίους από “απόκρυφες μετρήσεις” και βαυκαλίζονται ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τη ΝΔ.Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα διότι στον ΜΗ αριστερό χώρο όλα τα άλλα κομματίδια είναι της συμφοράς ενώ ο αριστερός μετά τα μνημόνια ψάχνει τον αδύνατο δρόμο προς τον σοσιαλισμό.

  29. @George N

    Εξισώνεις τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Χίο επειδή η Βαγενά είπε με κουτό τρόπο αυτό που σκέφτεται όλη η κοινωνία?

    Θες να κάνουμε μια υπενθύμιση?

    Θες να σου θυμίσω πως έστελνε ο Μητσοτάκης βουλευτές και ευρωβουλευτές ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο του πρώην δεξιού χεριού του, ο οποίος την γλύτωσε με παραγραφή?

    Θες να σου θυμίσω πόσο καθυστέρησε η αστυνομία να συλλάβει τον Λιγνάδη ο οποίος σήμερα είναι εκτός φυλακής?

    Θες να αναφερθούμε στην υπόθεση του Α.Τ. Ομονοίας όπου οι εν λόγω αστυνομικοί διορίστηκαν το 19?

    Θες να αναφερθούμε στην συγκάλυψη σε τόσες υποθέσεις ( διαφορετικού ενδιαφέροντος) που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια?

    Η Βαγενά είπε βλακεία, δεν είναι βιαστές όσοι ανήκουν στο κόμμα της ΝΔ και ούτε όλοι οι βιαστές είναι μέλη της, αυτό είναι προφανές.

    Όμως είναι επίσης προφανές πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, είτε μιλάμε για βιασμό είτε για συγκάλυψη. Οπότε οφείλει η κυβέρνηση να βοηθήσει με κάθε τρόπο στην αποκάλυψη και όχι στην συσκότιση. Για να μην υπάρχουν σκιές.

    Ως προς το προσωπικό που με εγκαλεις ότι “σκιαμαχω” γιατί σου απάντησα τι λέει ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ και ο τομεάρχης και όχι την λανθασμένη δήλωση ενός στελέχους που το έβαλε να ανακαλέσει η Γεροβασιλη, φαντάζομαι πως μπορείς να διακρίνεις την ουσία. Όπως δεν εξέφραζε το κόμμα ο βουλευτής που οργάνωνε ψήσιμο με σουβλάκια έξω από προσφυγική δομή ή ο υπουργός που είπε πως παραπάνω ΜΕΘ= παραπάνω νεκροί.

    Τώρα που το σκέφτομαι ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να διαλύσει το ΕΣΥ οπότε γράψε λάθος για τον Γεραπετριτη. Εξέφρασε ακριβώς την κυβέρνηση και το κόμμα.

    Τα περί Ιράν είναι αστεία, παρόλα αυτα αν μπορείς να το στηρίξεις κάπου με κάποια παραπομπή θα είχε ενδιαφέρον.

    Και μιας και ξέρεις από χρηματοδοτήσεις, αυτόν τον Γκρινμπεργκ μήπως ξέρεις ποιος τον πληρώνει?
    Λένε παίρνει πολλά και δεν έχει φίλους.

    Υ.Γ. η εξίσωση ΣΥΡΙΖΑ με Χίο στερείται λογικής και κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να πει και ηθικής. Θεωρώ ήταν ένα λάθος από εκνευρισμό.

  30. Στις δημοσκοπήσεις – που φυσικά οι θαμώνες εδώ τις ονομάζουν πετσωμένες – η ΝΔ σήμερα έχει μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που είχε την ίδια εποχή το 2018.
    Τα ποσοστά που βλέπετε πρέπει για τα δύο πρώτα κόμματα,και τα δύο,να τα υπολογίζετε 20% παραπάνω τουλάχιστον διότι στα εκλογικά αποτελέσματα δεν υπάρχουν “Αναποφάσιστοι” ούτε “Δεν ξέρω,δεν απαντώ”.
    Καμμία δημοσκόπηση πριν τις εκλογές του 2015 δεν έδινε τον συριζα πάνω από 30% αλλά πήρε 36%.
    Οι δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές του 2019 είναι που έδιναν στη ΝΔ 28-30% και πήρε 40%.
    Τώρα όλες τη δίνουν στο 30% + .

  31. @ Λυμπέρη

    Κανένας εκνευρισμός Λυμπέρη. Μόνο θλίψη μια και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν πολιτικές προτάσεις που να εναλλάσονται στην εξουσία.
    Μέσα από αυτά τα ζιγκ ζαγκ πάει μπροστά η κοινωνία.
    Οπότε με στεναχωρεί ο τσογλανισμός του ΣΥΡΙΖΑ.
    Και να έφερνε κομματικά κέρδη θα διαφωνούσα μεν, θα το καταλάβαινα δε.
    Εδώ όμως με αυτή τη τακτική χάνει. Ποιό μεσαίο χώρο τώρα?

    υγ1 αν εσύ μπορείς να μου εξηγήσεις πειστικά την σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ για όσα συμβαίνουν στο Ιραν να ανακαλέσω. Αυγή φαντάζομαι διαβάζεις, είδες κάτι?
    Να σου πω εγώ τι είδα στην Αυγή? Σήμερα ενώ χθες είχε νέες διαδηλώσεις.
    Την δήλωση του Ιρανού προέδρου ότι η Αμερική είναι ο μεγάλος σατανάς!

    Για δες εδώ Λυμπέρη και με το χέρι στη καρδιά μην μου απαντήσεις αλλά αναρωτήσου.
    Επρεπε ή όχι να απασχολήσει το θέμα την Ελληνική αριστερά όπως ολη την Αριστερά (και όχι μόνο) παγκοσμίως Γιατι δεν έγινε?

    https://youtu.be/Im0U-cyEuuA

    υγ2 γκούκλαρε Τσίπρας Ιραν και θα καταλάβεις…
    υγ3 δεν έχω καμία συμπάθεια για την μόνο τυπική ανεξαρτησία της Ελληνικής δικαιοσύννης. Οπότε παραβιάζεις ανοιχτές θύρες.

  32. @ George N
    Αν θες να μάθεις την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μην διαβάζεις την λίστα Πέτσα, κάτσε και δες Βουλή.
    Εγώ αυτό κάνω, είτε ζωντανά είτε τα βλέπω αργότερα καθώς και οι δύο τα ανεβάζουν.

    Και επαναλαμβάνω πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που θα σε ικανοποιήσει. Δεν νομίζω πως θα μπορούσε ποτέ ένα αριστερό κόμμα να ικανοποιήσει έναν οπαδό της Θάτσερ ή του Τζιμερου. Μπορείς να το πεις και ασυμφωνία χαρακτήρων.

    Μιλάς για “τσογλανισμο”, ενδιαφέρουσα αντιγραφή του Μητσοτάκη. Ειδικά για μη μητσοτακικος.

    Υ.Γ. 1
    Επιμένεις για το Ιράν. Μπορείς να μπεις στο επίσημο σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ και να δεις την στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα των γυναικών του Ιράν.

    Υ.Γ. 2 δεν θέλω να γκουγλαρω, θέλω να παραθέσεις κάτι που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό σου. Θέλω να φανεί και το επίπεδο των πηγών σου.

    Υ.Γ.3 δεν έχεις καμία συμπάθεια αλλά αυτόν που την χειραγωγεί τον αφήνεις μόνιμα απέξω και ασχολείσαι την αντιπολίτευση. “Πολιτικός αταβισμος” από την εποχή που Αμερικάνοι έριχναν ναπάλμ στην Πίνδο ή μήπως τελικά ντρέπεσαι που θα ξαναψηφίσεις, εκών άκων, Μητσοτάκη?

  33. Από τότε που είχα δικαίωμα ψήφου σε βουλευτικές εκλογές το 1989 μέχρι και το 2012 ψήφιζα ανελλιπώς τη ΝΔ. Ποτέ δεν είχα πάρε δώσε με το κόμμα και τα στελέχη του. Ήμουν ένας απλός ψηφοφόρος της. Από το 2012 και μετά τους γύρισα την πλάτη διαπαντός και ειλικρινά νιώθω ως πολίτης απαλλαγμένος από την παγίδα του νεο-ελληνικού σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Μετά και από τη λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι πλέον πεπεισμένος πως η Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως σωτηρία με τα υπάρχοντα ανθελληνικά κόμματα της διαφθοράς, της παρακμής, της μιζέριας, της διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Πρόκειται για μαφιόζικες – εγκληματικές οργανώσεις που απλά θα εξαφανίσουν την Ελλάδα από το χάρτη μέσα σε λίγες δεκαετίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...