ΕΛΣΤΑΤ: «Εκτροχιάστηκε» ο πληθωρισμός – «Εκρηκτική» αύξηση 332% για το φυσικό αέριο!

Άνοδο, μετά από δύο μήνες αποκλιμάκωσης, παρουσίασε ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 12%, έναντι 11,4% που ήταν τον Αύγουστο και 11,6% τον Ιούλιο.

Ο Γενικός ΔΤΚ τον Σεπτέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2022, παρουσίασε αύξηση 2,9% έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος πληθωρισμός του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 8,7% έναντι μείωσης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021 με το δωδεκάμηνο Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020.

Την μεγαλύτερη αύξηση τον Σεπτέμβριο καταγράφει το φυσικό αέριο με άνοδο 332% και ακολουθούν:

 • μεταφορές με αεροπλάνο 58,7%,
 • ηλεκτρικό ρεύμα 30,5%,
 • τιμές σε ξενοδοχεία 25,8%,
 • γαλακτοκομικά και αυγά 23,3%,
 • καφές – κακάο – τσάι 14,3%,
 • καύσιμα 17,7%,
 • μεταφορές με ταξί 32,9% κ.λπ.

Οι κλάδοι

Η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 12,0% τον μήνα Σεπτέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:

 • Από τις αυξήσεις των δεικτών κατά:
 1. 13,5% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ψωμί και δημητριακά, κρέατα (γενικά), ψάρια (γενικά), γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, λαχανικά (γενικά), ζάχαρη-σοκολάτες – γλυκάπαγωτά, λοιπά τρόφιμα, καφέ-κακάο-τσάι, μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμούς φρούτων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στα νωπά φρούτα.
 2. 2,0% στην ομάδα Αλκοολούχα ποτά και καπνός, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα αλκοολούχα ποτά (μη σερβιριζόμενα).
 3. 3,5% στην ομάδα Ένδυση και υπόδηση, λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
 4. 35,4% στην ομάδα Στέγαση, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: ενοίκια κατοικιών, επισκευή και συντήρηση κατοικίας, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, στερεά καύσιμα.
 5. 9,3% στην ομάδα Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε: έπιπλα και διακοσμητικά είδη, οικιακές συσκευές και επισκευές, υαλικά-επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης, είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού, οικιακές υπηρεσίες.

Πηγή: newsbreak.gr

 1. Νήπιοι κυβερνούν τη χώρα, η διεθνής οικονομική κατάσταση άγεται και φέρεται από τις πολυεθνικές και το βαθύ κράτος. Ο κόσμος ωθείται βίαια στην αλλαγή του παραγωγικού και του ενεργειακού μοντέλου, οι πολυεθνικές έχουν ετοιμάσει τα νέα τους πλάνα, από συνθετικό κρέας έως τα διάφορα σνάκς από σκουλήκια και ακρίδες. Ενώ οι θεωρητικοί του εγχειρήματος (Σβάμπ, Χαράρι) μας λένε πώς είμαστε πολλοί στον πλανήτη.
  Ο χορός ξεκίνησε από τον covid, τότε κατέστρεψαν τις εφοδιαστικές αλυσίδες, εκεί που λέγαμε να συνέλθουμε ανακαλύψαμε την κλιματική αλλαγή των ΜΚΟ των πολυεθνικών και τον πόλεμο που έστησε ο θείος Σάμ.
  Έτσι ξεκινά η κάθοδος μας στην κόλαση, βυθιζόμαστε καθημερινά, το ευρώ και η ευρωπαϊκή ευμάρεια γίνονται καπνός, πιάνουν δουλειά πλέον η πείνα, η δυστυχία και ο φόβος.
  Το σχέδιο τους απαιτεί καταστροφή του αντιπάλου(υφιστάμενη κατάσταση), εργαλείο τους η ενέργεια, φτάνοντας την στα ύψη καταστρέφουν βιομηχανία, πρωτογενή παραγωγή και υπηρεσίες, ενώ αρπάζουν το επίπεδο ευημερίας των λαών και εξαφανίζουν τη μεσαία τάξη και τις αντιστάσεις του κόσμου. Από την άλλη, το βαθύ κράτος θέλει να βάλει στο χέρι την ενέργεια και όλον τον πλούτο των ανεξάρτητων σήμερα εθνών.
  Οι δικοί μας οι νήπιοι, μπαίνουν πρώτοι στο χορό, γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως και ποδοπατούν τους Έλληνες και την Ελληνική οικονομία. Ξεκινούν αυτοί, πίσω τους όμως πιάνουν δουλεία οι κερδοσκόποι. Η κατάσταση γίνεται ζόφος για τους πολίτες, δεν μπορούν να ζήσουν, οι φουσκωμένοι λογαριασμοί απορροφούν το σύνολο των εισοδημάτων, οπότε το καλάθι της νοικοκυράς παραμένει άδειο.
  Ο Πατερούλης Κυριάκος μοιράζει δανεικά λεφτά αυξάνοντας την εξάρτηση της χώρας, αέναο το χρέος, όμως δεν φτάνουν στους πολίτες, τα αρπάζουν οι ολιγάρχες της ενέργειας (οι λογαριασμοί τους είναι φουσκωμένοι, ενώ μέσα υπάρχουν αδιευκρίνιστες χρεώσεις, οι οποίες όμως καλύπτονται από τις επιδοτήσεις).
  Ο παραγωγός πώς θα προγραμματίσει παραγωγή, πρακτικά δεν μπορεί, άρα η στενωπός οδηγεί στην πείνα.
  Οι στιγμές είναι δύσκολες, μπορούν να τις χειριστούν πραγματικοί ηγέτες, τέτοιους δεν έχουμε. Το πολιτικό σύστημα κινείται όπως οι φιγούρες του Καραγκιόζη, έχουν δηλαδή τη φωνή και την κίνηση που τους δίνει ο Καραγκιοζοπαίχτης.
  Η ψήφιση και στη συνέχεια η εκλογή του κ. Μητσοτάκη, δείχνουν τα μειωμένα αντανακλαστικά μας στο κάλπικο και τη μικρή μας αγάπη για τη χώρα.
  Καιρός να αλλάξουμε πλεύση, το καράβι είναι ήδη στα βράχια. Απαιτείται ηγέτης και όχι φιγούρα σκοτεινού καραγκιοζοπαίχτη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Άπιαστο όνειρο οι διακοπές λόγω ακρίβειας

Κάποτε είχαν χαρακτηριστεί «μπάνια του λαού». Αναφέρομαι στις καλοκαιρινές διακοπές, που είναι αναγκαίες για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του...

Η δυσώδης μπίζνα με τις ανανεώσιμες πηγές

Το «κόλπο» με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το πήραν πρέφα πρώτοι οι τραπεζίτες. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι το «περιβάλλον» είναι...

Από ψέμα σε ψέμα ο Κ. Μητσοτάκης για τις τιμές του...

«Τις τελευταίες 10 μέρες είδαμε μία τεράστια έξαρση των τιμών στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας». Πίσω από αυτή την...

Σε δίνη διαρκείας η Ελλάς

Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο περιπτέρου, δύο μικροί πύραυλοι και δύο ξυλάκια, 10,80 ευρώ το σύνολο. Δύο τσίζμπεργκερ και...