Ντόρα Μπακογιάννη: «Οι Έλληνες είμαστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο!» (που ζει;) (PODCAST)

Tου Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού Εσωτερικών

Το τέλος της συνέντευξης της Ντόρας στο OPEN (Kαμπουράκης-Στάθης) ήταν πιο αποκαλυπτικό από το ίδιο το περιεχόμενό της.

Αποχαιρετώντας την οι δύο δημοσιογράφοι τη ρώτησαν για την Κρήτη και η κουβέντα ήρθε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Καμπουράκη.

Η έκρηξη της Ντόρας για τις ομορφιές της συμπληρώθηκε από επιφωνήματα απόλαυσης: «Οι Έλληνες είμαστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο γιατί ζούμε στο ωραιότερο οικόπεδο της γης».

Άνετη, ωραία, ευτυχής!

Οι δημοσιογράφοι εκφράζαν τις ευχαριστίες τους για τη συνέντευξη που τους παραχώρησε.

Όλοι είχαν κάνει τη δουλειά τους.

Και πρωτοετής φοιτητής της πολιτικής επικοινωνίας αντιλαμβάνεται πόσο προκλητικές (με όρους πολιτικού μάρκετινγκ) είναι αυτές οι on air τηλε-παρέες.

Εδραιώνουν στο λαϊκό υποσυνείδητο την πεποίθηση της εγχώριας πολιτικής ελίτ που ζει στην καρακοσμάρα της παρέα με τα μήντια, τους ολιγάρχες, τους ήλεκτρό-παραγωγούς, τα funds και τις ΠΑΕ.

Η εικόνα είναι αντιπαθής ακόμη και για τα ευρωπαϊκά fora.

  1. Τυχεροί οι Έλληνες, η δυναστεία Μητσοτάκη μας φροντίζει όπως ο Εμβέρ Χότζα τους Αλβανούς.
    Έτσι, δεν κινδυνεύουμε από καρδιακά νοσήματα και τις λοιπές ασθένειες που οφείλονται στο πολύ φαγητό.
    Γλιτώνουμε έτσι τα νοσοκομεία όπου οι ΜΕΘ ( μελέτη Λύτρα για Covid) έχουν ποσοστά θνητότητας 72% , ενώ οι διασωληνωσεις εκτός ΜΕΘ είχαν σκορ θνητότητας 97,7%.
    Από αυτήν την πλευρά, είμαστε ευτυχείς κ Μπακογιάννη,

  2. «Οι Έλληνες είμαστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι στον κόσμο γιατί ζούμε στο ωραιότερο οικόπεδο της γης»
    Σωστά, ζούμε στην πιο όμορφη γωνιά της γης, στο ομορφότερο μέρος της γης, στο πιο ζηλευτό κομμάτι της γης.
    Αλλά όταν σκέφτεσαι με όρους δόμησης και εκμετάλλευσης, βγαίνει αυθόρμητα το “οικόπεδο”.

  3. Αν κρίνει από τον εαυτό της και την οικογένειά της, αυτό που λέει σίγουρα ισχύει. Για όλους εμάς τους άλλους, ας μην τα συζητάμε.

  4. Άθλιοι της πολιτικής, μας φέρατε στα έσχατα των αντοχών μας. Όμως εσείς κ. Μπακογιάννη, σαν σύγχρονη Αντουανέτα θαυμάζετε τα πουλάκια και δοξάζετε το Θέο σας γιατί σας αντάμειψε και ζείτε στην Ελλάδα.
    Εγώ όμως κ. Μπακογιάννη, είμαι 70 ετών συνταξιούχος και από το πρωί αντικαθιστούσα όλα τα φωτιστικά με λάμπες λεντ 6w.
    Ίδρωσα, έκανα όμως μπάνιο με κρύο νερό. Βλέπετε η σύνταξη μου εξαφανίστηκε από τα μνημόνια και τώρα έμεινε μόνο η μισή. Εάν είχα την τύχη να ήμουν τέως βουλευτής δεν θα αντιμετώπιζα πρόβλημα περικοπών ( οι βουλευτές ψήφισαν τα μνημόνια), το ίδιο θα συνέβαινε και αν ήμουν τέως δικαστής ( αυτοί βρίσκαν σύννομες τις περικοπές των άλλων).
    Το κόμμα σας, καθώς και όσα κυβέρνησαν τα τελευταία τριάντα χρόνια, κυρώσαν όλες τις κλιματικές αποφάσεις των ΜΚΟ του βαθέως κράτους, αυτές που ασχολούνται με το κλίμα.
    Το κερασάκι στην τούρτα το έθεσε η ΝΔ επί πρωθυπουργίας του αδελφού σας Κυριάκου. Ψήφισε τους νόμους κλιματικής αλλαγής, ξεπούλησε τη ΔΕΗ, κατήργησε τον ελληνικό λιγνίτη και άφησε ανεξέλεγκτους τους 4 ολιγάρχες ενέργειας να καθορίζουν ολιγοπωλιακά τις τιμές με εναρμονισμένες πρακτικές.
    Πρωταγωνιστήσατε και στις κυρώσεις στον Πούτιν, όποτε έδεσε το γλυκό, με την ύφεση που δημιουργήσατε και το υψηλό κόστος παραγωγής, καταστρέψατε εντελώς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Χαίρονται οι πολυεθνικές, όμως αυτές στέλνουν τον παραγόμενο πλούτο έξω.
    Τώρα πρέπει να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας, ίσως έτσι οι ολιγάρχες, με τα δικά μας χρήματα (κρατήσεις ΑΠΕ) και την εναπομείνασα ρευστότητα των τραπεζών θα μπορέσουν σε αρκετά τέρμινα να εξισορροπήσουν το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
    Όλα για τους φίλους σας ολιγάρχες κ. Μπακογιάννη, τίποτα για την Ελλάδα και τους Έλληνες ( τι σας είπα για τους δικαστές ; είδατε παραγράφηκε και το σκάνδαλο Siemens, αρχικά φυγάδεψαν τους πρωταγωνιστές και τώρα το τελείωσαν ).
    Γιατί λοιπόν να είμαι χαρούμενος που με κυβερνούν τέτοιοι πολιτικοί ; Η Ελλάδα όντως είναι πανέμορφη, όμως τη χαίρονται μόνο οι χορτασμένοι, αυτοί που φωτογραφήθηκαν πολλές φορές με τους ανθρώπους των πολυεθνικών που λήστεψαν τη χώρα.
    Να είστε λοιπόν προσεκτική όταν ενθουσιάζεστε μεγαλοφώνως, δημιουργείτε θέμα στη συνέχιση της δυναστείας σας, θυμώνει ο κόσμος.
    Στις εκλογές θα δείτε απέναντι σας εμένα, τους ομοιοπαθούντες και όλους τους Έλληνες.

  5. @Χριστοφορος Συμφωνώ σε όλα όσα είπατε. Τα συνχαρητιρια μου για την δύναμη των επιχειρημάτων και του λόγου σας. Να είστε σίγουρος ότι αυτοι οι οποίοι αναφέρεστε θα σας αποκαλέσουν λαϊκιστή. Απλά μαυρίσετε τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Απορίες που -δυστυχώς- θα μείνουν απορίες

Η καθημερινότητά μας είναι γεμάτη απορίες και ερωτήματα. Προσωπικώς, δύο είναι αυτά που με βασανίζουν τις μέρες αυτές: Ο...

… Προτάσεις για τα μπάνια του λαού

«Μπάνια του λαού δεν μπορεί να γίνονται μόνο από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου. Έτσι όπως πάμε,...

Τα κουμπιά του Βορίδη…

Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο θύμισε η συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στο Action 24. «Κουμπί που να το πατάμε...

«Δεν με χτύπησε» 2

Στις 13 Ιουλίου, δηλαδή μόλις πριν από εννέα ημέρες, γράφαμε την κατά την άποψή μας πορεία που θα είχε...