Ο Ερντογάν έχρισε εαυτόν αδελφό Αλβανών και Εβραίων και δεν ξεχνά “τη σφαγή στην Τριπολιτσά”

Σε συνέχεια της προσπάθειας να εμφανίσει τον θύτη ως θύμα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κρύφτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης της Καταστροφής της Σμύρνης, ενώ τις προηγούμενες ώρες επέλεξε μόνο να ψέξει το κεμαλικό κόμμα, ότι ήταν περισσότερο αντιοθωμανικό από όσο έπρεπε και λιγότερο ανθελληνικό από όσο έπρεπε.

Σήμερα επανήλθε με το γεγονός της Άλωσης της Τριπολιτσάς και τη σφαγή εκεί την οποία προσπαθεί να καταστήσει σημαία της ανθελληνικής εκστρατείας του. Αυτό φαίνεται και στο γεγονός ότι η ανάρτηση που έκανε στο Twitter έχει φωτογραφία που φέρει την υπογραφή του, λες και μπαίνει μπροστάρης εναντίον των Ελλήνων: “Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι”, επισημαίνει ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος σε μία εμφανή προσπάθεια να δείξει ότι μεταξύ άλλων ανθρωπιστικών αρετών, τον διακρίνει και το αίσθημα κατά του αντισιμιτισμού.

Πηγή: capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.