Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο μεταναστών

Ολομέτωπη επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ  ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η χώρα μας έχει “μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο μεταναστών”.

Ο Τ. Ερντογάν παρουσίασε μάλιστα φωτογραφίες νεκρών βρεφών για τα οποία ισχυρίστηκε ότι είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων του ελληνικού λιμενικού.

“Βλέπουμε ότι οι επιθετικές πολιτικές της Ελλάδας απέναντι στους παράτυπους μετανάστες εντείνονται. Ενώ η Τουρκία προσπαθεί να αποτρέψει άλλες περιπτώσεις όπως του μικρού Αϊλάν, η Ελλάδα συνεχίζει να τους επαναπροωθεί (pushback)”, είπε, προσθέτοντας ότι δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε ελληνικές απωθήσεις την περασμένη εβδομάδα.

Περιφέροντας τις φωτογραφίες υποστήριξε ότι απεικονίζουν “σε δύο βρέφη 9 και 4 μηνών τα οποία πνίγηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Αιγαίο όταν το ελληνικό λιμενικό αναχαίτισε σκάφος που μετέφερε μετανάστες από τον Λίβανο στην Ιταλία”.

Παράλληλα, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να “βάλει τέλος στις διώξεις των Τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα το συντομότερο δυνατόν την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”, όπως είπε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ακόμα ότι “πέρα από τις απάνθρωπες επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο Πέλαγος, η Ελλάδα καταφεύγει επίσης σε “μεροληπτικές και κατασταλτικές πολιτικές” εναντίον μουσουλμάνων της Τουρκικής μειονότητας”.

Συνεχίζοντας το μπαράζ κατηγοριών ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ελλάδα “αφήσει την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη”, ενώ πρόσθεσε ότι “οι Έλληνες γελοιοποιούνται κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ένα μέγεθος όπως η Τουρκία, με την οποία η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ ισοδύναμη στρατιωτικά”.

“Αξιοπρεπής έξοδος για όλους από την κρίση του πολέμου στην Ουκρανία”

Κατά τα άλλα, ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να βρουν μια “αξιοπρεπή” έξοδο για όλα τα μέρη στον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Μαζί, πρέπει να βρούμε μια λογική διπλωματική λύση που θα προσφέρει και στα δύο μέρη μια αξιοπρεπή έξοδο από την κρίση”, δήλωσε ο Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

“Θα συνεχίσουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τον τερματισμό του πολέμου… στη βάση της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας της Ουκρανίας”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι ελπίζει ότι “ο πόλεμος δεν μπορεί να υπερτερήσει” και ότι μια “δίκαια ειρηνευτική διαδικασία μπορεί να υπερισχύσει”, υπενθυμίζοντας ότι δύο φορές από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, η Τουρκία κατάφερε να συγκεντρώσει τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αττάλεια στην νότια Τουρκία και στην Κωνσταντινούπολη.

“Καλώ τους διεθνείς οργανισμούς και όλες τις χώρες να υποστηρίξουν ειλικρινά τις προσπάθειες της Τουρκίας”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έχει επιτύχει να διατηρήσει τους δεσμούς του με τη Μόσχα και το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, προσφέρει τακτικά τη μεσολάβησή του σε αυτόν τον πόλεμο, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να βρεθεί μια συμφωνία που να ικανοποιεί τα δύο μέρη.

Πηγή: capital.gr

  1. Από ποια χώρα προσπαθούν να φύγουν οι δυστυχείς πρόσφυγες κ. Ερντογάν ; Μήπως ξέρετε γιατί θαλασσοπνίγονται και δεν κάθονται στους φιλόξενους ανθρώπους που τους προωθούν με το αζημίωτο στην Ελλάδα, με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται ;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Πούτιν ως άλλοθι

Ο τρόμος που επικρατεί στις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ηγεσίας του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών...

Έτοιμοι να τα «βρουν» ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί

Ένα 17σέλιδο μυστικό έγγραφο, που θα μπορούσε να είχε τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία πριν καλά καλά ξεκινήσει, δημοσιεύεται...

Ένας οικονομολόγος στο τιμόνι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Η αλλαγή-έκπληξη στην ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στη Ρωσία ερμηνεύεται από δύο απλά νούμερα. Ο συνδυασμένος προϋπολογισμός του...

Οι ταραχές στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Την αποκάλεσαν «Ματωμένη Πέμπτη» («Bloody Thursday»), όμως, στην πραγματικότητα, την 15η Μαΐου 1969, από τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και...