«Καίει» τον Μητσοτάκη ο Δεμίρης: «Αν ήθελε, θα είχε άρει το απόρρητο»

Επιβεβαίωσε ότι καταστράφηκε το ηλεκτρονικό αρχείο παρακολούθησης Ανδρουλάκη

«Έκαψε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΕΥΠ συνέχισε το γνωστό τροπάριο περί απορρήτου, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα άρει το απόρρητο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν επιθυμούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μπορούσε να είχε δώσει εντολή. 

«Θεωρώ πως αν το ήθελε, θα το έκανε ο ίδιος» φέρεται να είπε και πρόσθεσε πως «εγώ δεν το κάνω, δεν τον ρωτάω γιατί θα ήταν επικίνδυνο για την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας».

Αναφορικά με την καταστροφή του φακέλου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο ίδιος φέρεται να επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο έχει καταστραφεί.

Επιπλέον, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται να δήλωσε ότι «δεν εξαντλήθηκε το δεύτερο δίμηνο» της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, καθώς «υπήρχε αίτημα από την Υπηρεσία να διακοπεί».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν υπήρχε θέμα εθνικής ασφάλειας γύρω από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ υποστήριξε ότι οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη ήταν νόμιμες.

Μάλιστα, ο Θ. Δεμίρης επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά. 

Επιπροσθέτως, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κράτησε αποστάσεις από τις πρακτικές του Παναγιώτη Κοντολέοντα υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι «διπλά και τετραπλά ευαίσθητος στην παρακολούθηση πολιτικών προσώπων» και ότι θα ενημερώνει απευθείας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εγώ θα είμαι πιο αυστηρός με την άρση τηλεφωνικού απορρήτου» φέρεται να δήλωσε, ενώ άφησε αιχμές κατά του Κοντολέοντας, όταν σε ερώτηση της Θεοδώρας Τζάκρη, απάντησε ότι εάν ήταν ο ίδιος διοικητής της ΕΥΠ, θα ενημέρωνε άμεσα τον πρωθυπουργό για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Πηγή: newsbreak.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Πάμε για συνεργασία στο Αιγαίο;

Το πρακτορείο «Ανατολή», το επίσημο όργανο κρατικής προπαγάνδας της Τουρκίας, τις 17/6/2024 δημοσίευσε συνέντευξη του Μαρίνου Γιαννόπουλου, που είναι...

Οι ιδέες έχουν δύναμη

Τo βράδυ των εκλογών της 9ης Ιουνίου οι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου ετοίμασαν μία δήλωση που...

Το τέλος του μητσοτακικού εθνομηδενισμού σηματοδοτεί η πατριωτική συμμαχία Σαμαρά-Καραμανλή

Στα χέρια των πατριωτικών δυνάμεων βρίσκεται πλέον το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Προφανώς τα ιστορικά χαμηλά για...

«Απίστευτα πράγματα, χωρίς έλεγχο και χωρίς αντίδραση»

Δύο εβδομάδες πέρασαν από την εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου και όλα μοιάζουν να παραμένουν ίδια κι όμοια, σαν...