«Καίει» τον Μητσοτάκη ο Δεμίρης: «Αν ήθελε, θα είχε άρει το απόρρητο»

Επιβεβαίωσε ότι καταστράφηκε το ηλεκτρονικό αρχείο παρακολούθησης Ανδρουλάκη

«Έκαψε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της ΕΥΠ συνέχισε το γνωστό τροπάριο περί απορρήτου, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα άρει το απόρρητο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αν επιθυμούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μπορούσε να είχε δώσει εντολή. 

«Θεωρώ πως αν το ήθελε, θα το έκανε ο ίδιος» φέρεται να είπε και πρόσθεσε πως «εγώ δεν το κάνω, δεν τον ρωτάω γιατί θα ήταν επικίνδυνο για την αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας».

Αναφορικά με την καταστροφή του φακέλου του Νίκου Ανδρουλάκη, ο ίδιος φέρεται να επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρονικό αρχείο έχει καταστραφεί.

Επιπλέον, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται να δήλωσε ότι «δεν εξαντλήθηκε το δεύτερο δίμηνο» της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, καθώς «υπήρχε αίτημα από την Υπηρεσία να διακοπεί».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν υπήρχε θέμα εθνικής ασφάλειας γύρω από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ υποστήριξε ότι οι παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη-Κουκάκη ήταν νόμιμες.

Μάλιστα, ο Θ. Δεμίρης επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά. 

Επιπροσθέτως, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ κράτησε αποστάσεις από τις πρακτικές του Παναγιώτη Κοντολέοντα υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι «διπλά και τετραπλά ευαίσθητος στην παρακολούθηση πολιτικών προσώπων» και ότι θα ενημερώνει απευθείας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Εγώ θα είμαι πιο αυστηρός με την άρση τηλεφωνικού απορρήτου» φέρεται να δήλωσε, ενώ άφησε αιχμές κατά του Κοντολέοντας, όταν σε ερώτηση της Θεοδώρας Τζάκρη, απάντησε ότι εάν ήταν ο ίδιος διοικητής της ΕΥΠ, θα ενημέρωνε άμεσα τον πρωθυπουργό για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.