Ερντογάν: Στόχος μας να γίνουμε μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στοχεύει στην ένταξη της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NTV και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται το Reuters.

Μίλησε σε δημοσιογράφους μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής του SCO στο Ουζμπεκιστάν, προτού μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

“Οι σχέσεις μας με αυτές τις χώρες θα μετακινηθούν σε μια πολύ διαφορετική θέση με αυτό το βήμα”, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας “φυσικά, αυτός είναι ο στόχος”, όταν ρωτήθηκε αν εννοούσε την ένταξη στον SCO.

Συμφωνία Τουρκία-Ρωσίας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου

Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι η Τουρκία και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για την επίλυση της διαφοράς σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό που κατασκευάζεται στο Ακούγιου στη νότια Τουρκία, αποκαθιστώντας έναν Τούρκο εργολάβο, ανέφεραν το Σάββατο τα τουρκικά ΜΜΕ.

“Επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το Ακούγιου”, ανέφερε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά από επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν.

Δύο πηγές είχαν δηλώσει στο Reuters την Παρασκευή ότι ο Τούρκος εργολάβος IC Ictas είχε επανακτήσει τη συμφωνία για την κατασκευή του εργοστασίου που διαχειρίζεται η ρωσική Rosatom.

Τον περασμένο μήνα, η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας κατήγγειλε τη σύμβαση με την IC Ictas λόγω “πολυάριθμων παραβιάσεων”.

Πηγή: capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.