Απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την «τουρκική μειονότητα»: «Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από την Τουρκία»

Η Αθήνα απαντάει στην προκλητική ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ

Απάντηση στην ανακοίνωση του τουρκικό ΥΠΕΞ που έκανε λόγο «τουρκική μειονότητα», μετά την εμφάνιση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ο οποίος μίλησε σε τουρκικό κανάλι συντασσόμενος με την τουρκική προπαγάνδα, έδωσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς», σημειώνει στην απάντησή της η Αθήνα και προσθέτει: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία. Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες».

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Ζεϊμπεκ: «Στεκόμαστε δίπλα στην “Τουρκική Μειονότητα”»

Νωρίτερα, το  τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωσή με αφορμή τη συνέντευξή του βουλευτή Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και  ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές την τιμωρία των δραστών:

«Στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκατέλειψε τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία, παρόλες τις απειλές και πιέσεις. Αναμένουμε από τις ελληνικές Αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσει τους δράστες» ανέφερε η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ζεϊμπέκ υποστήριξε ότι δέχτηκε απειλές σε ελληνική εκπομπή και έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της… «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη!

Δείτε επίσης:

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.