Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Νέας Δημοκρατίας;

Του Όφι Ιοβόλου 

Ξεκινάμε από τα βασικά.

Οι δέξιοι ψηφοφόροι έχουν αποδείξει διαχρονικά την επαναστατικότητά τους.

Ήτοι, το εκλογικό μαύρισμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις λανθασμένες πολιτικές που εφάρμοσαν πρωθυπουργοί-πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας.

Το έκαναν με τον μπαμπά Μητσοτάκη, με τον Καραμανλή, αλλά και με τον Σαμαρά.

Οι φωστήρες του Μαξίμου ωστόσο, φρονούν ότι ο Κυριάκος θα αποφύγει την οργή τους.

Επειδή λέει, στο τέλος θα σκεφτούν ψύχραιμα και θα του δώσουν την πολυπόθητη δεύτερη ευκαιρία για να μην επιστρέψουν στην εξουσία ο Τσίπρας με τους μπαχαλάκηδες και κάνουν τη ζωή τους μαύρη.

Λες και τώρα είναι ρόδινη.

Κάποιος να τους πει, ότι ποτέ δεν πας σε νέες εκλογές θέτοντας πάλι το δίλημμα των προηγούμενων.

Απλός και συνάμα απαράβατος κανόνας στην πολιτική.

Ιδιαίτερα όταν ψηφίστηκες για να απαλλάξεις τη χώρα από τους ολετήρες της δήθεν αριστεράς, κι αντί να φέρεις το φως, έφερες χειρότερο σκοτάδι.

Σε όλους τους τομείς.

Οικονομία; Απίστευτη σπάταλη και διαφθορά, μέσω της εκμετάλλευσης δύο τεράστιων κρίσεων, για να ευνοηθούν οι ημέτεροι, με τον λαό να μη μπορεί να αναπνεύσει από τη νέα φτωχοποίηση που του επιφύλασσε ακόμη ένας… λαοπρόβλητος ηγέτης.   

Εθνικά; Απανωτές κωλοτούμπες στο σκοπιανό, με αποκορύφωμα το στρώσιμο του εδάφους, διά της έμμεσης αποδοχής των τουρκικών τετελεσμένων, προς υλοποίηση των Πρεσπών του Αιγαίου. Κι όλα αυτά συνοδευόμενα από ένα ξέφρενο πάρτι εξοπλισμών, απολύτως αιτιολογημένο ένεκα «πολεμικού σκηνικού», με τους αντίστοιχους ημετέρους να προσκυνούν νυχθημερόν τον… Μωυσή για την… ελεημοσύνη του.

Μεταναστευτικό; Αφότου μπήκαν οι βάσεις για το περιβόητο «μπόλιασμα» με… πρόσφυγες από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, εσχάτως εφαρμόζονται ετεροχρονισμένα pushbacks προς κατευνασμό της δεξιάς κυρίως δυσαρέσκειας στον δρόμο για την κάλπη.  

Διαφάνεια; Ο εκμαυλισμός και η σήψη στα καλύτερά τους, με κερασάκι (ταφόπλακα) στην τούρτα τις υποκλοπές. Μόνο επί χούντας είχαν διαβρωθεί οι θεσμοί σε τέτοιο βαθμό.

Ασφάλεια; Η χαρά του εγκληματία. Ούτε αυτός πίστευε ότι θα μπορούσε να λύνει τις διαφορές του και να σκοτώνει δημοσιογράφους μέρα μεσημέρι, ανεμπόδιστα.

Επομένως, όταν έχεις αποτύχει παταγωδώς κι έχεις γίνει χειρότερος από τους προηγούμενους, γιατί οι δεξιοί να σου δώσουν πάλι το πολύτιμο ποσοστό των περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων; Για να τους ισοπεδώσεις εντελώς;

… Μα θα υπάρξει πολίτικη τερατογένεση αν δε με ξαναψηφίσετε, τους είπε ο Κυριάκος από τη ΔΕΘ.

Ποσώς τους ενδιαφέρει, του λέμε εμείς.

Τους κορόιδεψες με τις κυβιστήσεις σου;  Έφερες πάλι τη φτώχεια στο κατώφλι τους; Έπληξες την πατρίδα τους; Προφανώς και θα υποστείς τις συνέπειες.

Εδώ θα είμαστε και θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι… νεοφιλελεύθερα αδέρφια.

Πάντως, φρονούμε ότι τα όσα ακούγονται περί καρατόμησης του Μητσοτάκη εάν βγουν στο φως νέες υποκλοπές και δη νεοδημοκρατών, αποτελούν μυθεύματα.

Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Σαμαράς (παρά τα εκατέρωθεν πυρά) είναι διατεθειμένοι να χρεωθούν ενδεχόμενη επιστροφή του Τσίπρα για ευνόητους λόγους.     

Απλώς θα τον χτυπάνε σαν χταπόδι, όποτε τους δίνει την ευκαιρία, προσμένοντας την εκλογική συντριβή, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη… γαλάζια ημέρα.

Το πρόβλημα εντούτοις με την τακτική τους, είναι ότι η ΝΔ έπειτα από την αναμενόμενη εκλογική πανωλεθρία δύσκολα θα ξανασταθεί στα πόδια της (προβλέπεται ότι το μέγεθος της… πίτσας θα είναι γύρω στο 25% με 27% -ίσως και πιο κάτω-, καθώς μαζί με τους οργισμένους δεξιούς θα φύγουν και οι απαυδισμένοι με τις υποκλοπές πασόκοι).

Κι εκεί αρχίζει ο πολιτικός τραγέλαφος.

Με μεγάλη πιθανότητα, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να πάρει τα ποσοστά του ’19, να βιώσουμε όντως πολιτική τερατογένεση.

Όχι αυτή που είπε ο Μητσοτάκης, αλλά αυτή που θα προκύψει κατόπιν της αναγκαστικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για να αποφευχθεί η ακυβερνησία.

Χωρίς τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό εννοείται. Ούτε τον Τσίπρα βέβαια. Και τον Ανδρουλάκη ρυθμιστή. Ποιον, τον Ανδρουλάκη!!! Δε λέμε… μεγάλο τσιτάχ ο Κυριάκος.

Είναι αυτονόητο, πως αν τελικά υπάρξει αυτή η πολιτική ανωμαλία, οι αντιδράσεις τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι σφοδρότατες. 

Με τη δεδομένη πλέον διάσπαση να χτυπάει την πόρτα και στα δύο κόμματα.

Μαντέψτε το μέλλον της δύστυχης πατρίδας μέσα σ΄ αυτό το χάος…

  1. Βυθίζεται ο Μητσοτάκης, χάνεται μαζί του και η ΝΔ. Αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει υγιές κόμμα με έναν επιπλέον επίτιμο. Οι πολίτες είναι πολύ θυμωμένοι, θα τιμωρήσουν κόμμα και αρχηγό, την χάνουμε λοιπόν και τη ΝΔ.

  2. Αν η Νεα Δημοκρατια δεν παει σε εκλογες με άλλο πρόσωπο (εννοειται με καποιο προσωπο μη συνδεομενο με τον νύν) θα ψαχνει να βρει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους, οι οποιοι την ημερα τον εκλογων αλλοι θα κοιμουνται, αλλοι θα ειναι στις παραλίες αλλοι θα εχουν παρει τα βουνα και αλλοι τους καφενεδες κλπ, παντως στο εκλογικο τμημα που ψηφιζουν αποκλειεται να πάνε. Αν δε, γινει και καμια στραβη και υπαρξει καμια ανακοινωση απο τον Καραμανλή και τον Σαμαρα ότι δεν θα ειναι υποψηφιοι βουλευτες με τον νυν, να ζησουμε να την θυμομαστε την ΝΔ

  3. Η άνοδος του Σύριζα, δεν θα οφείλεται ,στην αντίδραση Σαμαρά Καραμανλή ουτε στον ξεσηκωμό των λοιπων δεξιων.Θα οφείλεται,κυριως στη ΝΔ Μιτσοτακη .Οπως στην πρωτοφανη ανεκδηγητη κοροιδία, χλευη , οικονομικες και εθνικες καταστροφες, χρήματα σε ημετερους ,εις βαρος ολων των αλλων που συνοδευει την νυν κυβερνηση και δη το κομμα. Και προπαντός πολιτικη αναξιοπρεπεια Χωρια ,η καταπατηση του Συνταγματος και των νομων.Αν δεν ηταν ο Σύριζα αντιπολιτευση και ηταν αλλος κομματικος σχηματισμός πχ Ανθρωποι της Επίπεδης Γης, το ιδιο θα γινόταν.Τερατογενεση γιατι; Δεν υπαρχουν εναλλακτικες; Αν δεν ειναι η ΝΔ και ειναι αλλο δεξιο κομμα ,δεν δυναται να συγκυβερνησει; Και εχουμε τα εξης ερωτηματα: Ποιοι και γιατι να θελουν να συγκυβερνησουν με τη ΝΔ; Γιατι να θελουν οι αλλοι να εχουν και την ΝΔ; Και ποιοι ανεφεραν, οτι με τα τοσα και τοσα που δημιουργησε στον τοπο η ΝΔ θα παρει 25%στις εκλογες;Το ποσοστο αυτο ειναι τουλαχιστον υπερβολικο, σαν γλυκά καλοκαιρινα ονειρα μιας νυχτας και ευσεβεις ποθοι ,που δεν θα πρεπει να γινουν .Ακομη και αυτοι συνιστουν χλευη προς ολους μαςΚαι γιατι να παρει, εστω και αυτα τα 25%; Πηγε καλα η ΝΔ εστω και σε ενα; Τερατογεννεσεις δεν υπαρχουν, απλα ειναι φοβιες που τις προξενουν οι νυν κυβερνωντες προκειμενου τα προβατα να τους ξαναψηφησουν.Με τετοια εριξαν τον Σαμαρα ως δηθεν ακροδεξιο Το ιδιο και τον Τσίπρα ως μπαχαλο ενω η εποχη τους παροτι δυσκολη δεν ηταν αυτο το χαλι ,ουτε οι συριζανελ εκαναν αυτα τα απιστευτα και αθλια,που βιωνουμε σημερα.Ηρθαν και εφυγαν ως Κυριοι Ουτε εκαναν και εκείνοι αλλά και οι Σαμαρας Βενιζελος ολη αυτη την απιστευτη φασαρια.Που κανουν οι νυν .Για να μενουν στην εξουσια, να καταδυναστευουν, να οδηγουν στην εξαθλιωση ολο και πιο μεγαλη καθε μερα που περνα ..Και να τρωνε χρημα ,σαρκες και ψυχες για να οικονομισουν.Οι πρωην πρωθυπουργοι αν ενεργησουν οπως πρεπει αμεσα , τεραστια χαρη θα κανουν στον λαο ,στο να ριξουν αυτο το πραγμα.Και ο Λαος θα τους θυμαται, ως ηρωες.Και η ΝΔ ,με αλλο προσωπο να παει στις εκλογες και να σβησει με αξιοπρεπια.Και ναι χιλιες φορες το Συριζα με συνεργασια Πασοκ, Δεξιων και λοιπων σοσιαλιστικων κομματων, παρα αυτο το μαρτυριο που βιωνουμε τωρα.Σε αντιθεση, με τη τωρινη ΝΔ μεγαλυτερο καλυτερο ηθος εχουν οι υπολοιποι.Το αναγνωρησε αλλωστε και η Ντόρα.

  4. Δυο τινα : Η ζειτε σε αλλη χωρα ή εχετε λογοτεχνικο ταλεντο. Αυτο το περι συγκυβερνησης Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ “για να αποφευχθει η ακυβερνησια” διεκδικει βραβειο επιστημονικης φαντασιας. Την πολυ απλη -και σχεδον σιγουρη- εκδοχη συγκυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (ενδεχομενως και με συμμετοχη του ΜΕΡΑ 25) δεν τολματε ουτε να την σκεφτειτε. Οποτε καταληγουμε στην τριτη ερμηνεια, του να πασχετε δηλαδη απο αυτο που η ψυχολογια το χαρακτηριζει ως “denial” (“αρνηση αποδοχης της πραγματικοτητας”). Σε οσα λετε για τον Μητσοτακη θα συμφωνησω βεβαια απολυτως. Θα προκειται για τον τελευταιο προεδρο της Ν.Δ, της τελευταιας, Ν.Δ ομως, η οποια, μετα τα “κατορθωματα” του θα διασπαστει, οπως συνεβηκε στο παρελθον με την “Ενωση Κεντρου”.

  5. H συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα από τα μετεμφυλιακά χρόνια και μετά έχει κτίσει ένα σταθερό ποσοστό που μαζί μετην ακροδεξιά κινείται με αυξομειώσεις ανάμεσα στο 30-40%.
    Αυτά τα ποσοστά μαζί με τους μετακινούμενους στον λεγόμενο μεσαίο χώρο ανάλογα με τις εκάστοτε πολιτικές συγκυρίες, δίνουν κυβερνήσεις.
    Αυτή η κατάσταση τα τελευταία 30 χρόνια στηρίζεται και συντηρείται και από τα ΜΜΕ που κατέχουν ντόπιοι ολιγάρχες
    Αν σε αυτή την πραγματικότητα προστεθεί και η διολίσθηση σε νεοφιλελέυθερες και συντηρητικές κυβερνητικές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και εσχάτως της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, τότε έχουμε στην πραγματικότητα μια μεγάλη δεξαμενη στο εκλογικό σώμα από την οποία “ψαρευουν” τα κομματα εξουσίας που στην ουσία υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε..κρύβοντας τις προθέσεις τους από τον Λαό που ψηφίζει και ένα ποσοστό 40% που απογοητευμένο δεν συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία.

    Θα μου πείτε και ο Λαός τι κάνει;
    Εδ’ω θα μεταφέρω τα λόγια κάποιου Ευρωπαίου διανοούμενου, νομίζω Ούγγρου, ο οποίος την΄εποχή του μεσοπολέμου είχε γράψει:
    “Εάν έχω στη διάθεσή μου 100 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Τότε δεν υπήρχε η ΤV), μέσα σε λίγα χρόνια θα κάνω τους Ουγκαντέζους να βάφουν τα μαλλιά τους πράσινα και την Ελβετία κομμουνιστική”

  6. Ο σύριζα θα είναι στα ποσοστά του 19,δηλαδη πρώτος. Οπότε θα έχει τον πρώτο λόγο σε όλα. Η ΝΔ του Κυριάκου θα υποστεί συντριβη

  7. Για ποιο λόγο τυχόν αναγκαστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ να συνιστά “πολιτική ανωμαλία” και όχι “ευσεβή πόθο”; Εάν πάμε μόλις 10 χρόνια πίσω, το 2012 κάποιοι ΑΝΕΛ έκαναν “θριαμβευτική είσοδο” στην πολιτική αρένα. Το 2015 στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ και συγκυβέρνησαν, προκόψαμε και ως συνέπεια το 2019 ο Κυρ. Μητσοτάκης εξελέγη Πρωθυπουργός. Πάντα σε αυτό τον τόπο υπήρχαν …. χρήσιμοι. Έρμη Πατρίδα!

  8. Ανοησίες ατόμων που νομίζουν ότι αυτοί και πέντε φίλοι τους είναι η ΝΔ.
    Δεν θυμάμαι ποτέ στον τελευταίο χρόνο θητείας μιας κυβέρνησης της ΝΔ να είναι τόσο μπροστά στις δημοσκοπήσεις ούτε ποτέ να μη μπορεί να οργανώσει η αντιπολίτευση συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις κάποιου μεγέθους.
    Με άλλα λόγια σήμερα η ΝΔ είναι σε καλύτερη κατάσταση απ ότι ήταν το 2008 ή το 2014 -καλά το 1993,τελευταία χρονιά του Μητσοτάκη Α΄ δεν συζητάμε.
    Και τότε έχασε και συνέχισε με άλλον αρχηγό.
    Σήμερα που είναι πρώτη θα χάσει και θα διαλυθεί επειδή δεν βγήκαν αυτά που υπολόγιζαν κάποιοι.

  9. Σαν ανέστιος αριστερός θα χρησιμοποιούσα διαφορετικές εκφράσεις αλλά θα συμφωνούσα πάλι στο 70% των γραφομένων στις αναρτήσεις και στα σχόλια. Αυτό είναι λογικό, γιατί αν αφήσουμε για το ιστορικό μέλλον τις ιδεολογικές αρχές, στα μεσοπρόθεσμα το ζητούμενο είναι η νουνεχής σκέψη και η κοινή λογική , αμφότερα εν ανεπαρκεία.

  10. Το άρθρο δεν αναφέρει το σημαντικότερο: 400+ δις χρέος. Ξεχνάτε εύκολα και επιλεκτικά. Θα τα θυμηθούμε εν καιρό με νέα capital controls εποπτικές κτλ. Έρχονται και όποιος κάνει ότι δεν τα βλέπει θα κλάψει πίκρα

  11. 400μυρια δανειο που δεν πληρωνεται και θελουν να σωσουν την Ελλαδα. Και θελει αυτος ο λαος που δεν βλεπει τι του καναν πριν απ0 10 χρονια ηΝΔκρατες. Ερε Ερντογαν που θελουμε να δουμε πως θα σφιξουν μερικα κωλαρακια

  12. @ Λακωνικά

    Το χρέος μειώνεται σε αναλογία με την οικονομία με τον πληθωρισμό.

  13. Λακωνικά και Keep walking έχετε δίκαιο και για την λογική αν υπάρχει ή αν υπήρξε ποτέ και για τα 400 δισ χρέος Το θέμα είναι το εκλογικό σώμα .Αν εκείνο ύστερα απο εκείνα που πέρασε ψηφίσει Κίκη τότε μπορούμε να θεωρήσουμε πως όντως υπάρχει θέμα Η ΝΔ τελείωσε και ως φίρμα και ως κομματικός μηχανισμός και καλύτερα έτσι Τώρα είναι η ευκαιρία να αναδειχθούν νέες δυνάμεις και δυνατότητες -Και θα βρούμε τον δρόμο μας Αλλωστε στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα Και βεβαίως οι ευκαιρίες γεννιούνται πάντοτε σε κρίσεις

  14. Άντε με το καλό και πλήρης διάλυση για το κομματικο υβρίδιο πασοκων νεοφιλελεδων και ψευτοπατριωτών.

    Ψηφοφόροι για κλάματα.
    Ποια επαναστατικότητα; Πλάκα κάνουμε;
    Μια φορά αντέδρασαν για κάτι, για τις Πρέσπες, μόνο όταν τους πήγαιναν με τα λεωφορεία και είχαν όλα τα ολιγαρχικά μήντια να τους να τους σηκώσουν από τον καναπε. Και τι ψήφισαν μετα; Κούλη, τον τύπο που είναι πιο διεθνιστής από τον Τσίπρα, πιο διαπλεκομενος απο το Σημίτη, και πιο παρακρατικός κι από τον πατέρα του. Αν αυτό είναι επαναστατικότητα τότε ο μέσος ψηφοφόρος του Σύριζα ήταν Καραϊσκάκης. Ας σοβαρευτούμε.

  15. @μπεκατσονι
    Προφανώς σε άλλη χώρα ζούσες 10χρονια εσύ .

  16. Ρε παιδιά αυτά με τις διασπάσεις τα νέα κόμματα τις συγκυβερνήσεις ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και κλπ μας τα λέγε και ο Τράγκας από το 2019(μη πω και νωρίτερα). Δε βαρέθηκα ρε τα ίδια και τα ίδια σενάρια; Υπομονή θα γίνουν εκλογές και θα δούμε τι θα δούμε. Πάντως επειδή πολλές ακρότητες ,πέρα για πέρα ανεδαφικές ,διαβάζω τελευταία στην ιστοσελίδα, καλό είναι να ηρεμήσετε λίγο(και από δω και πέρα δεν απευθύνομαι στον αρθρογράφο αλλά αφορά την ιστοσελίδα συνολικά) γιατί οι χλαπατσες έρχονται η μία μετά την άλλη με αποκορύφωμα το σκηνικό στον Έβρο όπου γράφτηκαν εδώ μέσα τέρατα για δήθεν εθνικό έδαφος που παραχωρούσαμε στους τουρκους. Για αυτό συστήνω και εγω ψυχραιμία.
    ΥΓ: προφανώς δε περιμενετε το 10%στο οποίο αναφέρεστε να καθορίζει την πολιτική απέναντι στο 30%. Όλοι οι καλοί χωράνε στα κόμματα, ψευδαισθήσεις να μην έχουμε παιδιά.

  17. @ Λακωνικά

    Το χρέος, το δικό μας αλλά και όλων των άλλων, πληθωρίζεται και η αξία του πέφτει.
    Είναι ο λόγος που υπάρχει η ακρίβεια που είναι η άλλη όψη του νομίσματος.
    Η ακρίβεια είναι ο φόρος σε αυτή τη γενιά για να “πληρωθεί” η ζημιά από τη προηγούμενη που έζησε πέρα από τη παραγωγή της δανειζομενη από τους απογόνους της.
    Με την ακρίβεια πληρώνεις τις απεργίες στην ΟΑ σε συμπαράσταση των Σαντινίστας, τα αεροπλάνα που μεταφέρανε ψηφοφόρους με πλαστικά σημαιάκια στις εκλογές, τον Φωτόπουλο κτλ
    Σε κάθε περίπτωση από το 2012 το χρέος δεν είναι δικό μας πρόβλημα μια και ανέλαβε η ΕΕ να μην είναι.
    Το έλλειμμα είναι. Το να ζούμε με όσα βγάζουμε δηλαδή. Αυτό αναλάβαμε. Και εκεί είναι τα δύσκολα.

  18. Συμφωνώ με όλους τους τομείς που γράψατε κύριε αρθρογράφε, όμως ξεχάσατε τον πολυπόθητο τομέα της Υγείας.
    Διαβάσατε την οδηγία του Πλεύρη; ….” Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγία σχετικά με την υποχρέωση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ προσωπικών γιατρών να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους….”
    Προσωπικός γιατρός για εμάς τους ασφαλισμένους που πληρώνουμε για να έχουμε υγεία όταν αρρωστήσουμε ή για να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις πχ τεστ Παπανικολάου και τους συναφή υπερήχους. Θα πρέπει να πάω στον προσωπικό γιατρό φυσικά θα τον πληρώσω επίσκεψη χωρίς απόδειξη για να με στείλει στον γυναικολόγο που και αυτόν θα τον πληρώσω επίσκεψη χωρίς απόδειξη
    για να κάνω τις ετήσιες εξετάσεις μου και για να μην πληρώσω τον εκβιασμό σας του 10%-20%.
    Φωστήρες, με αυτόν τον εκβιασμό δεν θα δώσετε δουλειά στους νέους γιατρούς που δεν τους απορροφάτε στα νοσοκομεία που είναι άδεια εξ αιτίας σας επειδή διώξατε τους ανεμβολίαστους γιατρούς.
    Μπορεί ο Κ. Καραμανλής να μην παραιτείται για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος για την επιστροφή του συριζα (που θα έλθει εξ αιτίας του Μητσοτάκη) όμως αυτή η οικογένεια είτε αρέσει είτε όχι, ήταν και είναι αξιοπρεπής εν αντιθέσει με τους Παπανδρέηδες και τους Μητσοτάκηδες,

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...