Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης “Κένταυρος” στην Ελλάδα

Την εμφάνισή της στην Ελλάδα έκανε η υποπαραλλαγή της Όμικρον,  Κένταυρος. Όπως αναφέρεται στην επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ,  με τα αποτελέσματα ανάλυσης από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, από όλα τα δείγματα απομονώθηκε στέλεχος Omicron (B.1.1.529). 

Ένα εξ αυτών ταυτοποιήθηκε ως υποπαραλλαγή της ΒΑ.2 (ΒΑ.2.75.2). 

Η υποπαραλλαγή της Όμικρον, Κένταυρος, που εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Ινδία, χαρακτηρίζεται από αυξημένη μεταδοτικότητα, εντούτοις φαίνεται πως προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα σε σύγκριση με την Όμικρον 5, ενώ παράλληλα δεν δίνει βαριές νοσηλείες, όπως και οι υπόλοιπες υποπαραλλαγές.

Τα συμπτώματα, όπως δείχνουν οι έρευνες, μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος, με βασικότερα την κόπωση, τον πυρετό, τον βήχα, τον πονοκέφαλο και την καταρροή. Πονόλαιμος και μυϊκοί πόνοι είναι επίσης πιθανά συμπτώματα, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Επιπλέον ο χρόνος επώασης δείχνει να είναι μικρότερος στην Κένταυρος, με την εμφάνισή τους να είναι δυνατή ακόμη και εντός 48 ωρών από τη μόλυνση.

Σημειώνεται πως από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 28 διαφορετικά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος/υπό διερεύνηση/υπό παρακολούθηση ή άλλα στελέχη ενδιαφέροντος του ιού SARS CoV-2 από 61.470 αλληλουχηθέντα δείγματα (60.737 προερχόμενα από εγχώρια κρούσματα και 733 από εισαγόμενα).

Πηγή: capital.gr

  1. Ο ιός κάνει του δουλειά του και με μεταλλάξεις προχωρά, μόνο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λες και δουλεύουν παλαιοντολόγοι. Αυτοί υποχρεώνουν τον κόσμο σε εμβολιασμούς για στελέχη ιού του παρελθόντος, αυτό μόνο μυαλά αρρώστων θα μπορούσαν να το σκεφτούν. Οι ίδιοι, υποχρεώνουν ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς σε επίδειξη πιστοποιητικών, ενώ για τους συναδέλφους τους εμβολιασμένους δεν θέτουν προϋποθέσεις. Όμως, κολλούν όλοι, όλοι ασθενούν, όλοι καταλαβαίνουν θέσεις σε ΜΕΘ και τέλος όλοι πεθαίνουν. Ίδιο κόλλημα με τους υγειονομικούς, τους κρατούν έξω από το σύστημα υγείας χωρίς λογική αιτία. Μας λένε πως αυτές οι ομάδες είναι αρνητές της επιστήμης, όμως η επιστήμη προϋποθέτει διάλογο, γνώση σε βάθος και όχι πληρωμένη προπαγάνδα. Οι άνθρωποι που μεταφέρουν την επιστημονική αλήθεια στον πολίτη δεν πρέπει να έχουν οικονομική σχέση με φαρμακευτικές. Οι καθηγητές όμως χρηματοδοτούν έρευνες από τις εταιρίες ή σιτίζονται και κοιμίζοντα στα συνέδρια τους από αυτές ( θυμηθείτε τον γραφικό καθηγητή της tv σε τσιμπούσι πληρωμένο από τη φαρμακευτική του κτηνιάτρου). Σημείωση : Σε σχολείο της δευτεροβάθμιας Ιωαννίνων 4 εκπαιδευτικοί ήταν ανεμβολίαστοι, αυτοί ήταν και οι μόνοι που δεν αρρώστησαν από τον κορονοϊό. Ήταν οι μόνοι που πήγαιναν στην εργασία με κάλυψη τεστ, οι λοιποί δεν είχαν τέτοια υποχρέωση. Όσοι αρρώστησαν, κατάλαβαν πως κόλλησαν το ιό από τα συμπτώματα, όμως έτσι μετέφεραν άθελα τους τη μόλυνση σε μαθητές και συναδέλφους τους. Αυτό το λέτε επιστήμη κ. Μητσοτάκη ; Οι ψηφοφόροι σας, αυτοί που ψήφισαν ΝΔ, έχουν άλλη άποψη την οποία θα την καταθέσουν στην κάλπη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ο Πόντος θα τιμωρήσει τους Τούρκους

«Η μια αδικία, η παλιά, γεννά άλλη, καινούργια μες στο σπίτι, όταν έλθη η ωρισμένη ημέρα να γεννήση∙ γεννά...

Δεν είναι σοβινισμός οι εκδηλώσεις μνήμης!

Ήμουν πάντα και συνεχίζω να είμαι υπέρμαχος της φιλίας και της συνεργασίας των βαλκανικών λαών, και σε κάποιον βαθμό,...

Μοιραίος πρωταγωνιστής μιας βέβαιης αποτυχίας

Η επιλογή Τερίμ δεν έγινε με ποδοσφαιρικά κριτήρια, αλλά με τηλεοπτικά και πολιτικά. Στα 71 του χρόνια η ποδοσφαιρική...

Οι Παναθηναϊκάρες και ο Κωνσταντίνου

Δεν ανήκω στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, πολύ δε περισσότερο δεν υπήρξα φαν του Βασίλη Κωνσταντίνου. Όμως, η ανακοίνωση της...