Σε σύγχυση η κυβέρνηση: Ο Στέλιος Πέτσας μιλά για… θάνατο, και ο Κώστας Σκρέκας για… στήριξη!

Δύσκολος χειμώνας για τα ελληνικά νοικοκυριά, λύση υπάρχει;

Απόλυτο χάος επικρατεί ακόμα και μεταξύ των δηλώσεων του κυβερνητικού επιτελείου. Άλλα λέει ο ένας υπουργός, άλλα ο άλλος. Ανεξέλεγκτη για άλλη μια φορά είναι η «ομάδα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μάς γυρνά πίσω σε μαύρες εποχές.

Θα στηρίξουμε τους καταναλωτές φυσικού αερίου

Την ώρα που ο Στέλιος Πέτσας αποδεικνύει πόσο κυνικά και σκληρά αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες που έχουν οδηγηθεί στην απόλυτη φτωχοποίηση, το καλό του «προφίλ» προσπαθεί να δείξει ο Υπουργός Ενέργειας, ο οποίος όμως στην ουσία και στην πράξη δεν δείχνει ότι στέκεται στο πλευρό των αδύναμων, καθώς δεν αποφασίζει μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης, ωστόσο αρέσκεται στη δήθεν στήριξη -στα λόγια-! «Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμηση ενέργειας, για παράδειγμα με το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη ένα βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», είπε αρχικά ο Κώστας Σκρέκας, και πρόσθεσε: «Μαίνεται ένας συμβατικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Βιώνουμε έναν ενεργειακό πόλεμο, η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κλείνει τη στρόφιγγα, άρα μειώνει την διάθεση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και αυτό εκτινάσσει τις τιμές τα ύψη. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια. Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο κι τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολό της τεράστιας αυτής αύξησης».

«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτός χειμώνας θα είναι δύσκολος, με δύο κινδύνους. Πρώτον την επάρκεια εφοδιασμού. Έχουμε λάβει μέτρα για να μειώσει η Ελλάδα πολύ αυτόν τον κίνδυνο. Επειδή έχουμε διπλασιάσει την χωρητικότητα της Ρεβυθούσας, επειδή έχουμε τη δυνατότητα 5 εργοστάσια φυσικού αερίου να κάψουν diesel που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και έτσι να μειώσουμε τις εισαγωγές. Ήδη από τον Σεπτέμβριο, έχουμε δώσει εντολή έτσι ώστε οι παραγωγοί φυσικού αερίου να ξεκινήσουν να καίνε πετρέλαιο. Όλα αυτά θέλουν την εξής προϋπόθεση: ότι θα υπάρχει δε διεθνές επίπεδο LNG διαθέσιμο. Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε την εξοικονόμηση, να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου, έχουμε έναν στόχο ευρωπαϊκό, 15% μείωση του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτη δήλωση Πέτσα: Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει!

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Η διεργασία της εξέλιξης δεν παραβιάζεται, ούτε και βιάζεται, όλα γύρω μας αλλάζουν και όλοι οι οργανισμοί πρέπει να διαθέτουν την ικανότητα της προσαρμογής για μην χαθούν. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Πέτσα, μην ξεχνάμε πόσα έμβια όντα χάθηκαν μέχρι σήμερα, πόσα τροποποιήθηκαν και πόσα νέα εμφανίστηκαν. Όμως, αυτή η διεργασία είναι πολύ μακροχρόνια και επέρχεται μόνη της από την ίδια την πάλη της ζωής. Αυτό που προκάλεσε η κυβέρνηση στην ενέργεια, αλλά και η Δύση είναι βιασμός (Leddel & Scott: καταβάλλω με δύναμη, πιέζω με δύναμη, σε Όμηρ.) για επιτάχυνση των εξελίξεων. Όμως η φυσική διδάσκει πως οποίος εφαρμόζει μια δύναμη κάπου, η δύναμη αυτή επιστρέφει, όπως η δύναμη του συμπιεσμένου ελατηρίου. Ημιμαθείς λοιπόν άριστοι του Μαξίμου, τη μισή μόνο συνταγή της εξέλιξης κατάλαβαν. Συμπιέζουν αφόρητα τις εξελίξεις, τη λογική και τις ανάγκες του ελληνικού λαού, θα αντιμετωπίσουν όμως την αντίδραση του, όπως ακριβώς συμβαίνει με το ελατήριο όταν ξεπεράσει το όριο συμπίεσης του.
    κ. Πέτσα, μελετήστε τη θεωρία της εξέλιξης, μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα από την επιφανειακή γνώση του ειδώλου της.
    Ελάχιστα μπορείτε να τροποποιήσετε εάν δεν υπάρξει ο χρόνος της προσαρμογής, ο εξωτερικός εχθρός ( άνοδος των ρύπων) δεν θα σας βοηθήσει πολύ, όπως δεν βοήθησαν τον Χιτλερ η στοχοποίηση και τα κρεματόρια που έστησε για έναν λαό.
    Ο βιασμός ( πίεση) θέλει πάντα εξωτερικό εχθρό, μόνο έτσι μπορούν να αφαιρεθούν ελευθερίες, η προπαγάνδα (δεξιά και κυρίως αριστερή) το εφήρμοσε και συνεχίζει να το κάνει πράξη. Γιαυτό η βαλίτσα σας κ. Υπουργέ ήταν γεμάτη χρήματα για τις περίφημες πλέον, λίστες Πέτσα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Άπιαστο όνειρο οι διακοπές λόγω ακρίβειας

Κάποτε είχαν χαρακτηριστεί «μπάνια του λαού». Αναφέρομαι στις καλοκαιρινές διακοπές, που είναι αναγκαίες για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του...

Η δυσώδης μπίζνα με τις ανανεώσιμες πηγές

Το «κόλπο» με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το πήραν πρέφα πρώτοι οι τραπεζίτες. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι το «περιβάλλον» είναι...

Από ψέμα σε ψέμα ο Κ. Μητσοτάκης για τις τιμές του...

«Τις τελευταίες 10 μέρες είδαμε μία τεράστια έξαρση των τιμών στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας». Πίσω από αυτή την...

Σε δίνη διαρκείας η Ελλάς

Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο περιπτέρου, δύο μικροί πύραυλοι και δύο ξυλάκια, 10,80 ευρώ το σύνολο. Δύο τσίζμπεργκερ και...