Σε σύγχυση η κυβέρνηση: Ο Στέλιος Πέτσας μιλά για… θάνατο, και ο Κώστας Σκρέκας για… στήριξη!

Δύσκολος χειμώνας για τα ελληνικά νοικοκυριά, λύση υπάρχει;

Απόλυτο χάος επικρατεί ακόμα και μεταξύ των δηλώσεων του κυβερνητικού επιτελείου. Άλλα λέει ο ένας υπουργός, άλλα ο άλλος. Ανεξέλεγκτη για άλλη μια φορά είναι η «ομάδα» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που μάς γυρνά πίσω σε μαύρες εποχές.

Θα στηρίξουμε τους καταναλωτές φυσικού αερίου

Την ώρα που ο Στέλιος Πέτσας αποδεικνύει πόσο κυνικά και σκληρά αντιμετωπίζει τους Έλληνες πολίτες που έχουν οδηγηθεί στην απόλυτη φτωχοποίηση, το καλό του «προφίλ» προσπαθεί να δείξει ο Υπουργός Ενέργειας, ο οποίος όμως στην ουσία και στην πράξη δεν δείχνει ότι στέκεται στο πλευρό των αδύναμων, καθώς δεν αποφασίζει μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης, ωστόσο αρέσκεται στη δήθεν στήριξη -στα λόγια-! «Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμηση ενέργειας, για παράδειγμα με το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη ένα βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», είπε αρχικά ο Κώστας Σκρέκας, και πρόσθεσε: «Μαίνεται ένας συμβατικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Βιώνουμε έναν ενεργειακό πόλεμο, η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κλείνει τη στρόφιγγα, άρα μειώνει την διάθεση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και αυτό εκτινάσσει τις τιμές τα ύψη. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια. Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο κι τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολό της τεράστιας αυτής αύξησης».

«Αυτό που λέμε είναι ότι αυτός χειμώνας θα είναι δύσκολος, με δύο κινδύνους. Πρώτον την επάρκεια εφοδιασμού. Έχουμε λάβει μέτρα για να μειώσει η Ελλάδα πολύ αυτόν τον κίνδυνο. Επειδή έχουμε διπλασιάσει την χωρητικότητα της Ρεβυθούσας, επειδή έχουμε τη δυνατότητα 5 εργοστάσια φυσικού αερίου να κάψουν diesel που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και έτσι να μειώσουμε τις εισαγωγές. Ήδη από τον Σεπτέμβριο, έχουμε δώσει εντολή έτσι ώστε οι παραγωγοί φυσικού αερίου να ξεκινήσουν να καίνε πετρέλαιο. Όλα αυτά θέλουν την εξής προϋπόθεση: ότι θα υπάρχει δε διεθνές επίπεδο LNG διαθέσιμο. Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε την εξοικονόμηση, να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου, έχουμε έναν στόχο ευρωπαϊκό, 15% μείωση του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας.

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτη δήλωση Πέτσα: Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει!

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.