Νέο «πραξικόπημα» Μητσοτάκη στην εξεταστική για τις υποκλοπές!

Η ΝΔ φιμώνει και την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής!

Αρνήθηκε η ΝΔ στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής να επιλύσει το ζήτημα του απορρήτου που ταλανίζει την Εξεταστική Επιτροπή. Η πλειοψηφία της Εξεταστικής απέρριψε το σχετικό αίτημα όλης της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα η πρόταση αφορούσε το αίτημα να ζητηθεί γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής α) για το θέμα του απορρήτου και β) για το αν χρειάζεται απόφαση της Ολομέλειας για να επεκταθεί το αντικείμενο της Εξεταστικής.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης το ζήτησαν, ωστόσο η ΝΔ επέβαλε «φίμωτρο» στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, παρά το ότι η γνωμοδότησή της θα μπορούσε να λειτουργήσει ως οδοδείκτης για την Εξεταστική.

Πρόταση να ζητηθεί από τον Μητσοτάκη η άρση του απορρήτου

Πρόταση να ζητήσει η Εξεταστική Επιτροπή από τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για τα υπηρεσιακά στελέχη, κατέθεσε νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση για το θέμα του απορρήτου ξεκίνησε με την έναρξη της συνεδρίασης της Εξεταστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, προτάθηκε να διακόψει η Εξεταστική, να υποβάλλει το αίτημα και να περιμένει την απάντηση του πρωθυπουργού.

Οι βουλευτές της ΝΔ επέμειναν να υποστηρίζουν το απόρρητο. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε ότι το απόρρητο δεν μπορεί να προβάλλεται ούτε στην Εξεταστική Επιτροπή ούτε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Όμως, όπως τονίστηκε, ας γίνει αποδεκτό για χάρη της συζήτησης και ας ληφθεί από την Επιτροπή μια απόφαση με την οποία να ζητείται από τον Κ. Μητσοτάκη να άρει το απόρρητο και να χυθεί άπλετο φως για να τελειώσει η υπόθεση.

Πηγή: newsbreak.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.