Θα αντέξει μέχρι τέλους ο Κυριάκος;  

Του Αδέξιου Δεξιού

Τι διαπιστώσαμε στη ΔΕΘ; Ότι ο Μητσοτάκης έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του και μέσω πολιτικών τσαμπουκάδων επιχείρησε να εμφανιστεί άτρωτος. 

Εξ ου και οι μαγκιές του τύπου… θα σας συντρίψω όλους μόνος μου, συνοδευόμενες από φαντασιόπληκτες πολιτικές τερατογενέσεις.

Οι λεονταρισμοί ωστόσο ξεφούσκωσαν κατόπιν των αντιφάσεων του… παραλίγο Μωυσή.

Διότι δε γίνεται την ώρα που προσπαθείς να εμφανιστείς ατσάλινος, να αφήνεις υπονοούμενα για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας παράλληλα το μάτι στον Βελόπουλο, παραδεχόμενος επί της ουσίας ότι η αυτοδυναμία που επικαλείσαι αποτελεί όνειρο απατηλό. 

Επομένως, τζίφος η επιθεώρηση… ο Μητσοτάκης μέγας στρατηλάτης, που σκηνοθετήθηκε από τους επικοινωνιολόγους του Μαξίμου σε μια απέλπιδα απόπειρα να στρώσουν κάπως το καταρρακωμένο, από τα σκάνδαλα, τη διαχειριστική ανεπάρκεια, τον εθνομηδενισμό και τις απανωτές γκάφες, πρωθυπουργικό ίματζ.

Και τι μέλλει γενέσθαι, έπειτα από μια ακόμη πρωθυπουργική αποτυχία αντιστροφής της προϊούσας κυβερνητικής παρακμής, μέσω πολιτικών τακτικισμών και παροχολογίας;

Πέρα από την αναβολή της αδυναμίας συγκρότησης κυβέρνησης από τον Κυριάκο (κομματάκι δύσκολο να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και να σύρει σε καταστροφικό χορό τον Βελόπουλο με τα χαμηλά ποσοστά που θα λάβει – Μέχρι και οι… βορειοκορεατικές δημοσκοπήσεις το δείχνουν πια ολοφάνερα) και της δεδομένης πλέον ολοκληρωτικής φτωχοποίησης της πλειοψηφίας του λαού για να μη θιγούν τα συμφέροντα των ολιγαρχών που στηρίζουν τον Μητσοτάκη, έτερον ουδέν.

Κοινώς, θα βαδίζουμε όλοι μαζί στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Εμείς βαυκαλιζόμενοι ότι θα βρούμε τρόπο να μην ξεπαγιάσουμε και πεθάνουμε από την πείνα, κι ο Κυριάκος αυταπατώμενος ότι θα βρει τρόπο να ξανακάτσει στην καρέκλα του Μαξίμου.

Πληροφορίες εντούτοις αναφέρουν, ότι ο Κυριάκος δε θα καταφέρει να το πάει μέχρι τέλους, όπως διατρανώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, καθώς θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις και δη νεοδημοκρατών.

Άλλοι λένε ότι τα ονόματα που θα… σκάσουν θα είναι πρώην γαλάζιων πρωθυπουργών και άλλοι υποστηρίζουν ότι θα είναι σε επίπεδο υπουργών ή βουλευτών.

Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν τα παραπάνω δουν το φως της δημοσιότητας, ο Κυριάκος θα αναγκαστεί πάραυτα να παραδώσει τα κλειδιά του Μαξίμου για ευνόητους λόγους.

Ο χρόνος θα δείξει.

Πάντως, η οργή του Καραμανλή (πρωτοφανής) για το μητσοτακικό παρακράτος, σε συνδυασμό με το δείπνο με τον Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, προφανώς για να δοθεί το μήνυμα σύμπνοιας και σύγκλησης απόψεων, μάλλον «φωτογραφίζουν» δυσάρεστες εξελίξεις. Κι ενδεχομένως η συμμαχία των δύο ανδρών να έχει στόχο τη σωτηρία της παράταξης.     

Μη λυγάτε σύντροφοι κοψοχέρηδες, ίσως τελικά μπορέσουμε και να φάμε και να ζεσταθούμε.

Βαστάτε αδέρφια!!!

  1. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και αν βγει στην φορα ότι παρακολουθούνταν όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οι ίδιοι οι παρακολουθούμε οι βουλευτές θα επικρατούσαν την παρακολούθηση τους για να μην πέσει η κυβέρνηση και χάσουν τον μισθό τους. Πραγματικά το πιστεύω από τα στελέχη αυτού του κόμματος όπως έχει καταντήσει , δεν αστειεύομαι καθόλου.

  2. Το θέμα είναι εαν θα αντέξουμε εμείς μέχρι τέλους. Ενα σημιτικό απολειφάδι ονόματι πέτσας είπε ως αλλος λουδοβίκος 16ος ότι όποιος δεν προσαρμοστεί στην μητσοτακική δυστοπία θα πεθάνει. Εγώ το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι για τους σύγχρονους λουδοβίκους να βρεθούν οι ροβεσπιέροι που τους αξίζουν…

  3. Όσο
    – οι βουλευτές της ΝΔ δεν αντιδρούν
    – ο έτερος πρώην ΠΘ καταχειροκροτεί (το ψαράκι στο Βράχο δεν ρίχνει τον Κούλη)
    – οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν κατεβαίνουν στους δρόμους,
    ώστε να δημιουργηθεί όντως ρήγμα,

    τόσο οι εργοδότες του ΠΘ (Έλληνες ολιγάρχεςς και μέρος της Αμερικανικής ελίτ) θα τον διατηρούν στη θέση του.

  4. Οι συμβουλάτορρες και λογογράφοι του Μητσοτάκη, μάλλον είναι πρώην ΔΑΠίτες που γράφτηκαν στη ΔΑΠ για να έχουν την αβάντα των εξωνυμένων καθηγητών, να περνάνε αδιάβαστοι τα μαθήματα και να παίρνουν πέτσινα πτυχία χωρίς το ανάλογο γνωστικό περιεχόμενο.
    Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι προβλλόμενες δικαιολογίες που βάζουν στο στόμα του και που δεν μπορρούν να πείσουν ούτε τα μικρά παιδάκια Γιατί ο ίδιος είναι ολίγιστος και δεν μπορεί από μόνος του. Ακόμα και οι συνεντευξεις του είναι με ερωτήσεις προσυνεννοημένες για να απαντάει μέσα από σκονάκια, όπως προχθές στην Θεσσαλονίκη.
    Όσο για κάτι σώγαμπρους στην κυβέρνηση, αυτοί απλά πουλάνε με το αζημίωτο τις πολιτικές τους μεταστάσεις ως γνήσιοι πολιτικοί τυχοδιώκτες.
    Ότι προλάβουν να αρπάξουν από την συγκυρία.

  5. Τι άγχος είναι αυτό ρε αρθρογράφε ούτε μετακλητός να ήσουνα σε κάνα υπουργείο

  6. Η οργή του Καραμανλή έτσι όπως αποτυπώθηκε και στα Ανώγεια όσο και κατα την παρουσία του στην ΔΕΘ δεν μπορεί να εξηγηθεί με τα όσα έχουν γινει γνωστά μέχρι σήμερα, θα εξηγηθεί εαν το παρασκηνιο που την έχει προκαλέσει, γινει γνωστο. Δεν ξέρω αν θα γινει γνωστό αλλα εαν συμβεί αυτό εκει θα ειναι και το τελος του νυν. Δε θεωρώ ασχετη με το δειπνο των 2 πρωην πρωθυπουργών την αναδίπλωση την επόμενη μερα ως προς το θεμα του εκλογικού νομου. Παντως απο εκεινη την ημερα του δειπνου σταματατησαν και τα ευφυολογήματα περι τσιπροκαραμανλισμού κλπ. Θα δειξει..

  7. Έσπασες Κυριάκο, ήλθε το τέλος σου, ο Μακιαβέλι δεν σου δίνει πλέον εργαλεία για να πείσεις τους Έλληνες με την τιμωρία και την προσδοκία. Το καρότο και το μαστίγιο δεν έχει ανταπόκριση σε λογικούς ανθρώπους, τα διάφορα Pass προσβάλουν και θυμώνουν τους νοήμονες.

  8. Είναι απαράδεκτο αν και έχω ψηφίσει ΝΔ στο παρελθόν να ακούω τον κύριο Πέτσα να λέει ότι αυτός που δεν αλλάζει πεθαίνει…σήμερα 13.9 που οι γονείς πάνε να πάρουν τις λίστες των δασκάλων και πρέπει να σταξουν χρήματα χοντρά….να ακούνε από πάνω τέτοια πράγματα φόρα παρτίδα…απανθρωπιά….μόνο αυτό…..και ξετσιπωσια….η έπαρσις όμως δεν έχει καλά αποτελέσματα..

  9. Ποιος να φύγει; Εδώ έχει να κάνει με ανόητους.

    Τι έλεγε κάποτε;
    Ό,τι δε θα υποδεχτεί ποτέ τον “Μακεδόνα” ΠΘ;
    Χαχαχαχα

    Α ρε ψηφοφόροι της ΝΔ, είστε για λύπηση πραγματικά

  10. Λύπαμαι ,που θα αναφέρω τα ακόλουθα: Η ΝΔ για πολλά χρόνια ομοίαζε και ακομα ομοιαζει.. σαν μια φίρμα .Η οποια, βγάζει λεφτα, πολλά λεφτα εξασφαλίζοντας παραλλήλα και τα αναλογα αξιωματα. Τόσο, στους πραγματικους κατοχους, οσο και στους ενοικους /διαχειριστές.Διαπιστώθηκε οτι ενας εξ αυτων ,εκανε ανεπανόρθωτη ζημια με αποτελεσμα, η φίρμα να οδευσει, προς φαληρισμα.Και για αυτο ενεργουν, εστω και ετεροχρονισμενα οι υπολοιποι μεγαλοι διαχειριστες. Γιατι αν χάσουν που θα πανε; Πως θα ζήσουν; Οι μεγαλοι της παραταξης πχ Ο Σαμαρας, δεν εχει αναγκη Κυριος.Ο Καραμανλης δυστυχως ,δεν εχει την δυναμη να το αποτρεψει Διοτι στην ουσια ,εχασε την κυριοτητα , ισως ομως δεν την ειχε ποτε Δεν ήταν στη φύση του.Απλα λειτουργει ως διακοσμητικο στοιχειο οπως η συγχωρεμενη η Ελισαβετ β Αγγλιας.Αλλοι κανουν κουμαντο .Τι γινεται ομως, με τις λοιπες ομαδες; Τι θα γινει, αν βάλει οριστικά λουκετο, η φιρμα ονοματι ΝΔ; Οι απλοι βουλευτες, γνωριζουν οτι δεν θα ξαναβγουν και για αυτο μαζευουν χρηματα.Υστερα; Τι θα απογίνουν ; Σε ποιους θα πανε; Και αν βρεθει κατι, ειναι σίγουρο οτι θα βγει; Πχ ποσες πιθανοτητες ,θα ειχε το κόμμα του Μπογδανου να μπει στη βουλη; Και αν ναι ειναι σίγουρο οτι ολους εκείνους θα τους δεχοταν ο Μπογδανος; Μαλλον οχι διοτι οταν ηταν στη ΝΔ δεν μηλουσαν εναντι του Κικη..οποτε ;.Και η ΝΔ και δη η δεξια ,οπως κατεντησε δεν ειναι αρεστη πολιτικη ταση.Δεν ειναι Πασοκ που μπορει να πεθανε ,αλλά μετουσιωθηκε και βρηκαν ολα τα μελη του μερη, για να ζήσουν Παρα πολλοι αγαπουσαν και αγαπουν το πασοκ. Η ΝΔ μονο απεχθεια προξενει δυστυχώς- Τωρα βγήκε νεο σύνθημα Στου Λαού την Καρδιά δεν χωράει η Δεξια- ..Σε αντίθεση ,με τον Ιουλη του19 που είχε αυτοδυναμιες απιστευτες και σουπερ για τα ελληνικά δεδομενα υστερα απο 10 ετίες μνημονιων και κυβερνητικων συνεργασιων Συμπερασματικά ,η πολιτική ειναι επάγγελμα και ο βουλευτής εργαζόμενος ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου. Και απο εκεινο ζει. Χώρια το περιβάλλον της εργασιας ,οπως ειναι η Βουλή. Χώρια οι μισθοί, που λαμβανει..( δεν συζητάμε για τα μεγαλα κεφαλια που ειναι βουλευτές και υπουργοί για αιωνες) Αν ομως η παράταξη στραφεί εναντίον του κόσμου και της χώρας, τοτε ο βουλευτης ακολουθει τον αρχηγο στο πατο.Διοτι τα σαβανα παντοτε ακολουθουν το πτωμα Εκτος και αν αντιδρασει εγκαιρα και φυγει…Στο να ψάξει αλλου για την επιβίωση του. Και όπως αναφέρει ο George Clooney”Καλη νύχτα και καλη τυχη” στους Βουλευτες νυν και επιδόξους της ΝΔ..

  11. Η φίρμα ,ζει απο τους πελάτες της Ειναι επιχείρηση . Αν τα κάνει χαλια και οι πελάτες -ακόμα και οι πιο παλαιοί-, δεν ειναι ευχαριστημένοι τοτε φεύγουν. Κικη μου οικονομολογος λάτρης της αγορας εισαι δεν το ξέρεις αυτο; Μαθε και το εξης.Η Χώρα ως πελατης και ως φιρμα εκλέγει αρχηγό ,με σύμβαση απασχολησης ορισμένου χρόνου Και αν δεν ειναι ευχαριστημενη σε απολύει και βαζει αλλον στην θεση του…Εκτος Κικη μου νομιζες οτι ήσουν μόνιμος δημόσιος υπαλληλος..Άνθρωπος της ελευθερης αγορας εισαι Εκρίνες με βάση αυτο το μοτίβο κρίνεσαι δυστυχώς μέσω αυτού…Ρωτα τους εμπειρους…Ρωτησε εκεινους που οδηγησες στην ανεργία ..Ελα Κίκη μου

  12. Έχει παρθεί απόφαση μόλις αποκαλυφθεί υποκλοπή νεοδημοκρατη να υποχρεωθεί σε παραίτηση, με σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης ΝΔ, ώστε να μην αντιδράσουν οι βουλευτές, πρωθυπουργό μάλλον τον σχοινιά και εκλογή νέου αρχηγού, με φαβορί την Όλγα κεφαλογιαννη. Η ΝΔ δε μπορεί να διαχειριστεί πολιτικά παρακολούθηση στελέχους της.

  13. Πέτρο σωστα αυτα που γραφεις.Αλλά η ΝΔ τελειωσε πολιτικά ,κάνοντας παραλληλα ανεπανόρθωτη ζημια σε αυτο που λέμε Δεξιά .Ούτε αυτη ,ουτε αλλο μορφωμα της, θα εκλεγει ξανα.Πρωτοκλασσατοι βουλευτες της, είτε θα παζαρευουν αλλου για στεγη λεγοντας στον μελλοντικό ιδιοκτήτη, τον αριθμο ψηφοφόρων/ αρνιων,που εκείνοι κατεχουν .Του τύπου, εχω 2000 αρνιά σου κάνει για να βγαλεις την αναλογη καβάτζα; Με δεχεσαι ; Σου κάνω ;Τετοια πραγματα. Η δεξιά ,μετα απο την λαιλαπα μιτσοτακη, δεν προκειται να επανεμφανιστει ουτε σε 10 ετιες( μινίμουν).Για τον κικη και τους αυλικους του, τα πραγματα εχουν ηδη τακτοποιηθει.Και ενα αλλο.Φοβουνται για την καταστροφή της χώρας οχι για πατριωτικούς λόγους αλλά πως οι γιοι και οι κόρες τους, θα γίνουν πολιτικοί; Αφου την τελιωσε ο κικης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...