Φον ντερ Λάιεν για ενέργεια: Στόχος οι χαμηλότερες τιμές

Οι χαμηλότερες τιμές στην ενέργεια και η διασφάλιση των προμηθειών είναι ο στόχος, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, σημείωσε:

   «Προετοιμάζοντας με τους επιτρόπους το ενεργειακό μας πακέτο για να αντιμετωπίσουμε τις τιμές που έχουν εκτοξευτεί και να παρέχουμε ανακούφιση στους Ευρωπαίους,

   *καλωσορίσαμε τη συνολική υποστήριξη του Συμβουλίου για τη βασική μας προσέγγιση.

   *Συζητήσαμε το ζήτημα του κόστους του φυσικού αερίου.

   *Αξιολογήσαμε τις εργασίες σχετικά με κρατικές ενισχύσεις, ίσους όρους ανταγωνισμού, υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Η πρόεδρος της Επιτροπής συμπλήρωσε ότι οι εργασίες ενόψει της συνεδρίασης του Σώματος των Επιτρόπων στο Στρασβούργο συνοψίζονται στα εξής:

   * Έξυπνη μείωση ζήτησης

   * Συνεισφορές του ενεργειακού τομέα για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

   * Υποστήριξη ρευστότητας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας

   * Επιτάχυνση της προώθησης του REPowerEU.

   «Όσον αφορά στο κόστος του φυσικού αερίου, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για απαντήσεις προσαρμοσμένες σε μια παγκόσμια αγορά.

   Στόχος: εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των προμηθειών» κατέληξε η κ. φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Αερολογούν απέναντι στο κρύο του χειμώνα, την φτωχοποίηση νοικοκυριών και την καταρράκωση της οικονομίας και των πολιτών. Πιστεύουν πως η οικονομίες μοιάζουν με περίπτερο και μπορούν να υλοποιούν τρομακτικές αλλαγές σε μηδενικό χρόνο. Αν είχαν διαβάσει τη θεωρία της εξέλιξης θα κατανοούσαν πως το εγχείρημα τους έχει μηδενικές, έως αρνητικές δυνατότητες επιτυχίας. Όμως αυτοί, τρομάρα τους, μοίρασαν το πακέτο κατονομάζοντας και τις επεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν στη χώρα. Προφανώς, ήταν σημαδεμένη η τράπουλα. Δηλαδή πατριώτες αν πεινάμε σήμερα, θα βρούμε χωράφι, τρακτέρ, εφόδια και σπόρο και όταν φτάσει η εποχή θα μπορέσουμε να σπείρουμε, μετά θα κάνουμε λιτανείες για να πάει καλά η παραγωγή, τέλος θα θερίσουμε, θα αλωνίσουμε, θα ζυμώσουμε για να καθίσουμε να φάμε, αν βέβαια ζούμε μέχρι τότε ….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το «πρόβλημα Harris»

Όσο ακόμα πιεζόταν να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, δεν ήταν ίσως πλήρως...

Ένα φιάσκο… ολυμπιακών διαστάσεων!

Έφθασε λοιπόν η μέρα. Η αρχή του τέλους των Ολυμπιακών Αγώνων σήμανε με την έναρξή τους. Δεν είναι λίγοι...

H παρακμή των ΗΠΑ και το σημείο της μη επιστροφής…

Από τα κύρια πράγματα που πρέπει να υπολογίσει, με τα έως τότε δεδομένα, και να έχει στον νου του...

Η άνοδος και η πτώση του Τζο

Όχι, οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τον Μπάιντεν να μαθαίνει ζεϊμπέκικο. Τούμπες τρώει Του Παναγιώτη Λιάκου«Το να διοικείς τη χώρα είναι...