Αίτημα Τσίπρα για σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, με την οποία ζητά τη σύγκληση εκτάκτως της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε συνέχεια των “ραγδαίων” , όπως σημειώνει, εξελίξεων με τις παρακολουθήσεις. Όπως αναφέρει ο Αλ. Τσίπρας στην επιστολή του, στόχος της έκτακτης συνεδρίασης θα είναι “να κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της ΕΥΠ κ. Δεμίρης, η Εισαγγελέας στην ΕΥΠ κυρία Βλάχου και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Ράμμος”.

“Το «παγόβουνο» των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού μόλις έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση. Η μέθοδος μάλιστα της αποστολής παγιδευμένων συνδέσμων (link), μέσω του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, φαίνεται ότι επαναλήφθηκε και άλλες φορές σε σχέση με αυτές που γνωρίζαμε έως τώρα”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή του, αναφερόμενος στις σημερινές καταγγελίες του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος, όπως αναφέρει, “ανακάλυψε ότι και εκείνος έλαβε τον Νοέμβριο του 2021, μέσα σε λίγες ημέρες, στο κινητό του τηλέφωνο δυο μηνύματα με κακόβουλο σύνδεσμο (link), ένας από τους οποίους ήταν απολύτως ίδιος με εκείνον που λίγο καιρό πριν είχαν λάβει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι κ.κ. Κουκάκης και Ανδρουλάκης”.

“Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι αμείλικτα, με κύριο αν ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Χρήστος Σπίρτζης είχε και αυτός, όπως ο κος Ανδρουλάκης και ο κος Κουκάκης, τεθεί σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ, και αν ναι για ποιο λόγο”, υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης για «απόπειρα παγίδευσης του κινητού του

Ν. Ηλιόπουλος: Τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οικονόμου: Η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα… », αναφέρει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Και επισημαίνει: «Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή.

Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες το ίδιο χρειάζεται να πράξει».

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει πως: «Η κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την ΕΕ για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σημαντική διευκρίνιση: η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Ο πρόεδρος του κιναλ ζητούσε μετ΄επιτάσεως να μην επιτρέπεται καν η είσοδος στους ατσίμπητους ούτε στα σουπερ μαρκετ και να εξαναγκαστούν όλοι να δεχθούν ιατρική πράξη στο κορμί τους ενώ δεν θέλουν, η παραβίαση όμως της δικής του ζωής τον έτσουξε, γιατί ? Τα ίδια κι ο τσιπράκης. Χαλάει τον κόσμο για τον σπίρτζη, την παραβίαση όμως του σώματος των ανθρώπων τη δέχτηκε και την παραδέχτηκε και την υποστήριξε, με σύμβουλο γεροτζιάφα που έκραζε αισχρά τον κόσμο που αρνήθηκε την ιατρική πράξη (που συν τοις άλλοις είναι και πειραματική και αποτελεσματική) – γιατρός να σου πετύχει …

  2. Ολα όσα γίνονται από την κυβέρνηση τρια χρόνια τώρα είναι με εντολή Μητσοτάκη, όπως λένε σε κάθε ευκαιρία Υπουργοί, Βουλευτές, στελέχη και από κοντά οι παπαγάλοι δημοσιοκάφροι.
    Εκτός από τις επισυνδέσεις.
    Αυτές γίνονται εν αγνοία του.
    Ο Κοντολέοντας και ο ανιψιός του, έκαναν του κεφαλιού τους.
    Αν δεν το πιστεύτε ρωτήστε και το κυβερνητικό εκπρόσωπο Οικονόμου

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...