Άρση «απορρήτου»: Με τον Καραμανλή ή με τον Μητσοτάκη; (PODCAST)

Του Αργύρη Ντινόπουλου, δημοσιογράφου, πρώην υπουργού εσωτερικών

Στα Ανώγεια ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι «το απόρρητο υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου».

Στην ΕΡΤ η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «αν αρθεί το απόρρητο κάποιοι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή».

Τελικώς η άρση ή μη του «απόρρητου» ανάγεται και σε ιδεολογικό διακύβευμα της Νέας Δημοκρατίας.

Από τη μια μεριά είναι το «Όλα στο φως» (Καραμανλής) και από την άλλη είναι το «Κάποια (από τα όλα) στο σκοτάδι» (Μητσοτάκης).

Στη (διοικούσα) Νέα Δημοκρατία κυριάρχησε, όπως αναμενόταν, το «κάποια στο σκοτάδι» με βάση όσα έγιναν κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής.

Στη (λαϊκή) Νέα Δημοκρατία  κυριαρχεί η απαίτηση για όλη την αλήθεια. Είναι και θέμα υπερηφάνειας, καθώς κανείς δεν επιθυμεί την επιστροφή στην εποχή του Μαυρίκη.

Η σημερινή αποκάλυψη (ΝΕΑ) ότι η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη γινόταν από την υπηρεσία «εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος» της ΕΥΠ ρίχνει ακόμη περισσότερο… σκοτάδι στην υπόθεση.

Τελικά ίσως πράγματι η μάχη να είναι ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι.

  1. Όλα στο φως από τη μία αλλά ο ‘διακόπτης” που θα ανάψει το φως είναι απόρρητος.
    Εκτός από αστείοι είναι και επικίνδυνοι

  2. H φαμίλια έχει εγκλωβίσει τη χώρα σε πολύ δύσκολη συνθήκη. Από τη μία εκβιάζει τo κοινοβούλιο και το λαό με ακυβερνησία και ήττα στα εθνικά, από την άλλη κυβερνά με αυταρχισμό, εξουσιομανία δικτατορίσκου, και πλήρη άλωση των δημοκρατικών θεσμών.
    Είναι σαν να λέει: αν τα θέλετε όλα στο φως, θα χάσετε εθνική κυριαρχία. Αν θέλετε εθνική κυριαρχία, θα με υποστείτε στο διηνεκές.
    Δεν το χωράει πραγματικά το μυαλό μου ότι άνθρωποι με μια κάποια πολιτική αξιοπρέπεια ψήφισαν ΝΔ το 2019. Με ξεπερνάει σαν πολίτη και σαν άνθρωπο ότι συνάνθρωποί μου, μου έκαναν ΤΟΣΟ κακό, τόσο αδιάντροπα.

  3. Με συγχωρείτε αλλά η νομοθεσία για το απόρρητο είναι γνωστή και αφορά κυρίως τις μυστικές υπηρεσίες.Αλίμονο εάν δεν ήταν έτσι.Πρέπει λοιπόν να παραβιαστεί; Δεν πιστεύω ότι εννοείτε αυτό ως πρώην κοινοβουλευτικός μάλιστα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μάθανε πως…

Δεν ξέρω, αλλά τις τελευταίες μέρες αισθάνομαι ότι έχω ψηλώσει δέκα μπόγια από τη μεγαλοψυχία που επιδεικνύει η πατρίδα...

Ο Αριστοτέλης ως φόντο για διαμαρτυρίες

Επανάληψις μήτηρ πάσης μαθήσεως: Η Αριστερά ακόμα και σήμερα υπερέχει σε επίπεδο της πομπώδους δημόσιας παρουσίας και του ακτιβισμού....

Οι «μουσικές καρέκλες» των ευρωεκλογών

Ακούμε για «περιοδείες συσπείρωσης» στην περιφέρεια πριν από τις εκλογές. Δεν ξέρω τι είδους επιχειρήματα μπορεί να έχουν απομείνει...

«Αφρικανική» διακυβέρνηση στην Ελλάδα

Θα μπορούσε να είναι φωτογραφία από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου. Τα χρώματα της πολυσυζητημένης αφρικανικής σκόνης είναι ένα εξαιρετικό...