Οι φοιτητές αντιδρούν για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία – Ένταση και χημικά έξω από το ΕΚΠΑ

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε αστυνομικούς να περιπολήσουν μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων, δηλώνουν οι φοιτητές…

Παρθενική εμφάνιση για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων – ΟΠΠΙ) σήμερα στο ΕΚΠΑ, με ομάδες φοιτητών να αντιδρούν για μια ακόμη φορά στη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με μια νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά έξω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου.

Περίπου από τις 6 το απόγευμα φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί με πανό, είχαν αποκλείσει την πύλη επί της Ούλοφ Πάλμε, ενώ δήλωναν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε αστυνομικούς να περιπολήσουν μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων, φωνάζοντας ανάλογα συνθήματα. Κάλεσμα, εξάλλου, είχαν κάνει και για τις 7 το βράδυ.

Στο σημείο πέραν της ΟΠΠΙ βρίσκονταν συγκεντρωμένες και διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα η κατάσταση κάποια στιγμή να «ξεφύγει» από τον έλεγχο και να σημειωθεί ένταση με χημικά και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις Αρχές.

Φίλης: Επίδειξη δύναμης από την κυβέρνηση

Σε σχετική δήλωσή του, ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου για να παρακολουθήσει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, αναφέρει: «Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των υποκλοπών έκανε επίδειξη δύναμης έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια. Πριν λίγο έκανε χρήση δακρυγόνων απέναντι στους φοιτητές. Πρόκειται για αντιπερισπασμό δύο ημέρες πριν αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των Πανεπιστημιακών και των φοιτητών.

Πρόκειται για μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος Δικαίου. Θα αποκρουστεί! Σήμερα υπήρξε μια άμεση απάντηση από πλήθος φοιτητών, που κατά εκατοντάδες, συνεχίζουν να συρρέουν στο χώρο. Ο κ. Μητσοτάκης θα αιφνιδιαστεί.

Ας αναλογιστεί τι έπαθαν όσες κυβερνήσεις και πολιτικοί συγκρούστηκαν με τη Νεολαία.Ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει. Όλοι στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών, απόψε, αύριο και όσο χρειαστεί».

Πηγή: newsbreak.gr

  1. Ο καθένας με το χαβά του, τα κόμματα σφραγίδα του 5% θέλουν αναρχία και φασισμό στον χώρο της παιδείας. Τα απαίδευτα, μη εργαζόμενα και λάθρα σιτιζόμενα κομματικά στελέχη, θέλουν ημιμαθείς σπουδαστές. Έτσι πιστεύουν πως μπορούν να διαιωνίσουν στο διηνεκές τα προνόμια τους, χωρίς βέβαια να αναγκαστούν να προσφύγουν στην κοπιώδη εργασία. Σε κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα του κόσμου, δεν είδα τις φρικαλεότητες που μια «ελάχιστη ομάδα» διαπράττει σε βάρος της γνώσης και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στο ελληνικό πανεπιστήμιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς, «…ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΣ»

Όνειρο κάθε Έλληνα Αεροπόρου, πριν ακόμη εισέλθει στη Σχολή Ικάρων, είναι να ανοίξει τα φτερά του και να ξεχυθεί...

Ελλάδα: Μια ανοργάνωτη χώρα ηλικιωμένων

Κάθε φορά που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοινώνει τις προβλέψεις της, είναι σαν να βγάζει πολεμικά ανακοινωθέντα. Σαν να...

Για να ζήσει η χώρα: Κουράγιο, καρτερία και συντροφικότητα

Στο κείμενο που ακολουθεί υπήρξε μια ομιλία της οποίας η καταγραφή -ηθελημένα- έγινε εκ των υστέρων. Παρουσιάστηκε ως παρέμβαση...

«Η έκθεση γίνεται ο καθρέφτης του εαυτού σου»

Σε έναν ξεχωριστό κήπο μάς μεταφέρει η έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου «Κήπος Σωματιδίων» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διαρκεί...