Εναλλακτικές λύσεις αναζητήθηκαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα ενεργειακά

Οι τελευταίες εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας του φυσικού αερίου εξετάστηκαν στο πλαίσιο της σύσκεψης της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη μάλιστα, εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις με βάση τη διακύμανση των τιμών. Συζητήθηκε, επίσης, η επικαιροποίηση όλων των πρωτοβουλιών και των δράσεων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς και τα βασικά σενάρια ενίσχυσης για τους υπόλοιπους μήνες του φθινοπώρου και τον χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, η γενική γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Ενέργειας Νίκος Τσάφος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ιωάννης Κοπανάκης και ο καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παντελής Κάπρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. Ψάχνει εναλλακτικές ενεργειακές λύσεις ο άνους, όταν ο ίδιος αποφάσισε για το θάψιμο των ελληνικών λιγνιτών και των λοιπών ενεργειακών πόρων. Γιατί σταμάτησε κάθε προσπάθεια εξόρυξης ελληνικού πετρελαίου και φυσικού αερίου; Θυμηθείτε τις πρόσφατες δηλώσεις του έλληνα υπουργού εξωτερικών. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας ή δεν αιματώνεται καλά ο εγκέφαλος των κυβερνώντων.

  2. Ο νεοφιλελευθερισμος θα μας σωσει. Μην φοβαστε ερχεται η αναπτυξη για τον καπιταλισμο.500 ευρω μια γκαρσονιερα.

  3. Όταν ψήφιζε και εφάρμοζε τα ενεργειακά μέτρα που είχε το μυαλό του, μήπως τότε φρόντιζε μόνο για το μέλλον των ολιγαρχών και πήγαινε κόντρα στα συμφέροντα του απλού έλληνα; Τώρα, με τις δήθεν επιχορηγήσεις ποιον προσπαθεί να πείσει ; Κανένας δεν πείθεται πατριώτες, μας κοροϊδεύει, ενώ ταυτόχρονα εισπράτει αστρονομικά ποσά από τον ΦΠΑ και τους φόρους κατανάλωσης που παρασύρονται (άλλες χώρες μείωσαν ΦΠΑ και ειδικούς φόρους) από τις υψηλές τιμές της ενέργειας. Ο Μητσοτάκης εξελίχθηκε σε μόνιμα βάσανα για τον απλό έλληνα.

  4. Μα δε δίνει τη λύση η “αυτορύθμιση της αγοράς” μέσω του χρηματιστηρίου ενέργειας? Γιατί χρειάζεται κρατική παρέμβαση? Αμαρτία και ύβρις… θα θυμώσει ο θεός του νεοφιλελευθερισμού και θα ζητάει θυσίες εργαζομένων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Η σχέση Αθήνας – Λευκωσίας και τα μηνύματα Ερντογάν

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι από τους Ελλαδίτες πολιτικούς που, σε κάποια φάση της 20ετούς κοινοβουλευτικής σταδιοδρομίας του,...

Η ατίμωση βήμα βήμα

Οι μεγάλοι ηλεκτρονικοί πίνακες που υπάρχουν στα γραφεία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο Πεντάγωνο και δείχνουν σε real...

Σιγή Μαξίμου για τα αίσχη του εταίρου τού Ερντογάν

Η Δέσποινα Βανδή έκανε ό,τι θα έπραττε στη θέση της κάθε Έλληνας. Ακύρωσε τη συναυλία της στη Σμύρνη επειδή...

Βανδή και Δένδιας παρέδωσαν «μάθημα»!

Ακούω την ένσταση κάποιων -όσων θέλουν ντε και καλά να σπεκουλάρουν- ότι η Δέσποινα Βανδή έπραξε πολύ άστοχα, αποδεχόμενη...