Τύφλωση!

Του Θανάση Κ.

Ας ξεχάσουμε, προς στιγμήν, τι γίνεται μέσα στη χώρα, κι ας δούμε τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο – πρωτίστως στη γειτονιά μας:

Μια σειρά κυβερνήσεις πέφτουν γύρω μας, από το Ισραήλ και τη Βουλγαρία ως την Ιταλία και την Βρετανία…

Και σε μια σειρά από άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις κλονίζονται (π.χ, Ολλανδία, Καναδάς) ή μπαίνουν σε περιόδους εσωτερικής αμφισβήτησης (όπως στις ΗΠΑ όπου ο έλεγχος του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των αντιπροσώπων είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί), ή στη Γαλλία (όπου το Προεδρικό Κόμμα του Μακρόν, αναγκάζεται να συγκυβερνήσει με το Κόμμα της Λεπέν), ή στην Σουηδία που βαδίζει σε εκλογές με πολύ πιθανή την κυβερνητική ανατροπή.

Για να μη μιλήσουμε για την ίδια τη Γερμανία, όπου υπάρχει κι εκεί αμφισβήτηση του Καγκελάριου Σόλτς.

Όπως υπάρχουν και σοβαρές κόντρες ανάμεσα σε κράτη-μέλη της ίδιας της Ένωσης, όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι λόγοι αυτής της ξαφνικής επιδημίας αποσταθεροποίησης μέχρι πρόσφατα σταθερών χωρών, αποδόθηκε από κάποιους σε “δάχτυλο” του Πούτιν.

Σε μια ή δύο περιπτώσεις ίσως υπάρχει ένα τέτοιο “ίχνος”.

Έστω και εμμέσως…

Σε άλλες χώρες όμως, όπως το Ισραήλ και η Βρετανία, ή σε χώρες όπου κινδυνεύει η κυβερνησιμότητα όπως η Ολλανδία και ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, ο Πούτιν είναι βέβαιο ότι δεν έχει καμία “ανάμιξη”. Ούτε άμεση ούτε έμμεση.

Όπως δεν υπάρχει, βέβαια, ανάμιξη του Πούτιν, ούτε στα τελευταία γεγονότα που συνταράσσουν την Ελλάδα. Για πολλά μπορούμε να κατηγορήσουμε τη Ρωσία, πάντως όχι για τις…”επισυνδέσεις” της ΕΥΠ με το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, ούτε με τον τρόπο που ήλθε αυτό στην επιφάνεια – και συντηρείται έκτοτε  συνεχώς…

Πράγματι, σε όλο αυτό το “μπουρίνι” της πολιτικής αστάθειας και την προϊούσας ακυβερνησίας που σηκώθηκε ξαφνικά σε όλο τον γεωπολιτικό μας περίγυρο, η Ελλάδα μέχρι πριν ένα μήνα έμοιαζε με “νησίδα ηρεμίας”.

Όλοι αποσταθεροποιούνταν γύρω μας, αλλά εμείς μοιάζαμε “βράχος”…

Όχι πια!

Το “σκάνδαλο των υποκλοπών” όπως λέγεται, τίναξε τα πάντα στον αέρα.

Και το χειρότερο: το κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συντηρείται από το εξωτερικό

Αυτή τη φορά δεν επιτέθηκαν στην κυβέρνηση των Αθηνών για το θέμα των “υποκλοπών” τα διεθνή “φερέφωνα του Πούτιν”, άλλα εκείνοι με τους οποίους ταυτίστηκε εναντίον του Πούτιν. Χαρακτηριστικά είναι τα αφιερώματα του Βρετανικού Guardian, της Αμερικανικής ”Washington Post”, η δήλωση της ίδιας της Κομισιόν. Τώρα και το Reuters.

Και βέβαια, η ναυαρχίδα της “προοδευτικής πολιτικής ορθότητας” New York Times, που θεωρούνταν από την… ελληνική κεντροδεξιά ως το “Ιερό Δισκοπότηρο” της “φιλελεύθερης” ιδεολογικής καθαρότητας,

δεν έστειλε στην Ελλάδα ειδικό συνεργείο όταν ξέσπασε η σκευωρία Νοvartis το 2018,

δεν έστειλε στην Ελλάδα συνεργείο όταν ξέσπασε η “υβριδική επίθεση” παράνομων μεταναστών στον Έβρο (Φεβρουάριο του 2020),

δεν έστειλε στην Ελλάδα συνεργείο όταν μαίνονταν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο το καλοκαίρι του 2020,

μόνο έστειλαν συνεργείο να κάνει εκτεταμένη κάλυψη σήμερα, για το… “σκάνδαλο των υποκλοπών”!

Το περίεργο είναι ότι η αυτή η “δραματική μεταστροφή” είναι δυσανάλογη με το περιστατικό που την προκάλεσε.

Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταγγελθεί ανάλογα περιστατικά (παρακολουθήσεων – όπως η περίπτωση Λαφαζάνη κλπ.) χωρίς να υπάρξει καμία “αναταραχή” τότε, χωρίς να δημιουργηθεί ο παραμικρός “θόρυβος”, χωρίς να προκύψει καμία “παραίτηση”, χωρίς να ζητηθεί καμία “συγγνώμη”. Πέρασαν εντελώς απαρατήρητα. Και μέσα στη χώρα και στο εξωτερικό…

Κάτι περίεργο συμβαίνει…

Κι όλα αυτά, ενώ η Τουρκία – δίπλα μας – έχει βγάλει πλωτό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο κι αρχίζει ήδη να κλιμακώνει τις προκλήσεις της στη θάλασσα και τον υβριδικό “πόλεμο” των ανθρώπινων ροών (από τον Έβρο)…

Κι όλα αυτά, ενώ η Άγκυρα συσφίγγει τις σχέσεις της με τη Ρωσία και παραγγέλνει επισήμως κι άλλη συστοιχία πυραύλων S-400, προκαλώντας ευθέως την Ουάσιγκτον.

Την ώρα που το Στέητ Ντηπάρτμεντ είναι μάλλον αμήχανο, η Βρετανία ασχολείται με τα δικά της, οι Βρυξέλλες ασχολούνται με άλλα, και η Αθήνα ασχολείται με το κινητό του κ. Ανδρουλάκη

Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά

Το μόνο βέβαιο είναι πως έχει απομακρυνθεί πολύ το ενδεχόμενο “συγκυβέρνησης” Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη, μετά τις (μεθ)επόμενες εκλογές – και εφ’ όσον η ΝΔ δεν επιτύχει “αυτοδυναμία”.

Κι αυτό έδωσε ξαφνικά “αέρα στα πανιά” του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο οποίος κυριολεκτικά από το πουθενά – κι ενώ επί τρία χρόνια, δημοσκοπικά δεν “τσιμπούσε” και πολιτικά “δεν τραβούσε” – είδε ξαφνικά να αναγεννώνται οι ελπίδες του για επιστροφή στην εξουσία, ή τουλάχιστον ότι θα παίξει “κεντρικό πολιτικό ρόλο”.

Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται. Αλλά εδώ σημασία δεν έχει τι κάνει ή τι ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ…

Το αξιοσημείωτο σήμερα, είναι ότι εγκαταλείπουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη δυνάμεις – μέσα κι έξω από τη χώρα – που γνωρίζουν ότι η στάση τους μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί!

Κι αυτό “κανονικά” δεν θα έπρεπε ούτε να το θέλουν ούτε να το επιδιώκουν.

Μοιάζει κάποιοι να τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης…

Όμως αυτό είχε συμβεί ξανά, στα τέλη του 2014. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, δεν υπήρχε καν κάποιο “σκάνδαλο”…

Έριξαν τότε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, παρά το γεγονός ότι στις εκθέσεις του τότε το ΔΝΤ παραδεχόταν ότι η χώρα είχε βγει από την κρίση κι ότι ως το 2022 (δηλαδή μέχρι φέτος) – αν δεν άλλαζε πορεία – το χρέος της θα είχε υποχωρήσει στο 105% του ΑΕΠ (έναντι  190% σήμερα), κι ότι η ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια θα ήταν σε μακροχρόνιους ρυθμούς διπλάσια απ’ ό,τι την υπολόγισαν οι ίδιοι αργότερα (επί ΣΥΡΙΖΑ).

Έριξαν τότε, λοιπόν, την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και συνέβαλαν να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ,

στον οποίο φόρτωσαν τρίτο (και πιο οδυνηρό) μνημόνιο,

φόρτωσαν αρκετές δεκάδες δισεκατομμύρια πρόσθετο χρέος (η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε στη χώρα περί τα 80 δισεκατομμύρια κατά τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς)

φόρτωσαν πρόσθετα δέκα δισεκατομμύρια ετήσιας λιτότητας (που δεν ήταν απαραίτητα πριν, σύμφωνα με δικές τους εκθέσεις),

επέβαλαν υποθήκευση την δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια (που δεν είχαν διανοηθεί να ζητήσουν πριν),

και τέλος, επέβαλαν την άθλια συμφωνία των Πρεσπών, για το “Μακεδονικό” που ήδη καταρρέει σήμερα (αφού έχει αποσταθεροποιήσει τις σχέσεις Βουλγαρίας-Σκοπίων).

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε τότε ο “χρήσιμος ηλίθιος” της υπόθεσης.

Και δεν ήταν μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια…

Φυσικά – για να είμαστε δίκαιοι – και η κυβέρνηση πληρώνει τα λάθη της.

Πρώτα-πρώτα τον (αρχικό) Πανικό της!

Για να καταλάβετε: ο κ. Ανδρουλάκης αντελήφθη ότι έγινε προσπάθεια να μπει στο κινητό του “κακόβουλο λογισμικό”. Δηλαδή πρόγραμμα που παρακολουθεί και τις συνομιλίες και τα αρχεία (εφ’ όσον είναι συνδεδεμένα με το κινητό ).

Πήγε στην τεχνική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου, και του επιβεβαίωσαν ότι πράγματι υπάρχει “ίχνος” κακόβουλου λογισμικού.

Το κατήγγειλε ο ίδιος στην Ελλάδα, όπως ήταν φυσικό.

Η ΕΥΠ παραδέχθηκε ότι τον παρακολουθούσε για κάποιο σύντομο διάστημα, αλλά… νομίμως! Αφήνοντας να εννοηθεί ότι η “επισύνδεση” έγινε κατόπιν αιτήματος ξένης αρχής με την οποία η Ελλάδα έχει συμφωνία συνεργασίας.

Κι ότι είχαν τηρηθεί, λέει, όλες οι σχετικές δικονομικές πρόνοιες που προβλέπονται. Άρα ό,τι έγινε ήταν “νόμιμο” και κράτησε λίγο, πριν ακόμα εκλεγεί αρχηγός του ΚΙΝΑΛ.

Αλλά οι “νόμιμες” παρακολουθήσεις που κάνει η ΕΥΠ δεν γίνονται με “κακόβουλο λογισμικό” και δεν αφήνουν ηλεκτρονικό “ίχνος”

Άρα, άλλο πράγμα κατήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης κι άλλο πράγμα παραδέχθηκε η ΕΥΠ!

Για την ακρίβεια, επρόκειτο για δεύτερη παρακολούθηση! Που προφανώς, δεν ήταν νόμιμη. Αυτή τουλάχιστον…

Άλλο πράγμα βρήκε ο κ. Ανδρουλάκης, άλλο πράγμα του επιβεβαίωσαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου και το κατήγγειλε στην Ελλάδα, κι άλλο πράγμα του… “επιβεβαίωσε” επισήμως η ΕΥΠ.

Μύλος!

Κι ύστερα προέκυψε ότι επρόκειτο για δύο παρακολουθήσεις, εκ των οποίων η μια ήταν ενδεχομένως, “νόμιμη” – αλλά η άλλη ήταν σίγουρα παράνομη.

Κι εδώ είναι το πρόβλημα: Όχι στη νόμιμη παρακολούθηση, αλλά στην παράνομη!

Η οποία αν αποδειχθεί, όπως ήλθαν τα πράγματα, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα

Αλλά με αυτό δεν ασχολείται κανείς!

Ό,τι γίνεται πράγματι νόμιμα, γίνεται με κανόνες, προϋποθέσεις και “δικλείδες ασφαλείας” που ψήφισε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα – τώρα πια και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Και πάντως απαγορεύεται να αφορά τα “προσωπικά στοιχεία” οποιουδήποτε!

Όταν παραβιάζονται οι νόμοι ή οι “δικλείδες ασφαλείας”, τότε έχουμε παρανομία. Κι όταν γίνονται παρακολουθήσεις εκτός των νομίμων καναλιών, τότε έχουμε χοντρή παρανομία.

Μέχρις στιγμή, ωστόσο, δεν συζητήθηκε η παράνομη παρακολούθηση.

Δεν συζητήθηκε πώς θα διερευνήσουμε την παράνομη παρακολούθηση, αλλά πως θα εμποδίσουμε μελλοντικά τις νόμιμες.

Για να δείτε δύο παραδείγματα:

–Σήμερα στην Γερμανία αποκαλύφθηκε ότι οι αρχές παρακολουθούσαν τα αρχεία του Καγκελαρίου Σόλτς. Εδώ και μήνες. Αλλά εκείνος το έμαθε μόλις τώρα!

Και κανείς δεν είχε πρόβλημα – ούτε ο ίδιος – γιατί η παρακολούθηση σε βάρος του ήταν νόμιμη…

–Δείτε και την περίπτωση της Χρυσής Αυγής. Για μοναδική φορά οι εκπρόσωποι ενός “κοινοβουλευτικού κόμματος” συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν για συγκρότηση “εγκληματικής οργάνωσης”. Επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου…

Η καταδίκη τους, έξη χρόνια αργότερα, στηρίχθηκε μεταξύ άλλων και στο άνοιγμα των κινητών τους. Το οποίο έγινε μετά τη δολοφονία Φύσσα. Κι ήταν απολύτως νόμιμο γιατί είχε μεσολαβήσει κακούργημα.

Η κατηγορία περί “εγκληματικής οργάνωσης” θα ήταν αδύνατο να αποδειχθεί. αν δεν άνοιγαν τα κινητά τους – κι ας ήταν εκλεγμένοι βουλευτές.

Και οι αρχές γνώριζαν από πριν, γιατί παρακολουθούσαν τα κινητά των τραμπούκων – όχι των βουλευτών! Αλλά όταν οι τραμπούκοι επικοινωνούσαν με τους βουλευτές της ΧΑ, οι αρχές γνώριζαν τι γινόταν. Γι’ αυτό και μπόρεσαν να τους παραπέμψουν ώρες μετά το έγκλημα…

Αν υπήρχε “αυξημένη δικονομική προστασία των βουλευτών” (στις επικοινωνίες τους με εγκληματίες) η πληροφορία αυτή εκ των προτέρων δεν θα ήταν “αξιοποιήσιμη”. Και η παραπομπή της ΧΑ θα ήταν πολύ πιο δύσκολη. Πολύ περισσότερο, η απόδειξη της “εγκληματικής οργάνωσης” και η τελική καταδίκη.

Όταν υπάρχει αστυνομική αυθαιρεσία, δεν διαλύουμε την Αστυνομία! Ελέγχουμε την αστυνομική αυθαιρεσία.

Έτσι και τώρα: Το πρόβλημα δεν είναι, με αφορμή τις παράνομες παρακολουθήσεις που αποκαλύπτονται σήμερα, να διαλύσουμε το σύστημα πληροφοριών της ΕΥΠ. Το πρόβλημα είναι να διερευνήσουμε και να σταματήσουμε τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Με τις οποίες, όμως – όλως περιέργως – δεν ασχολείται κανείς!

Και βεβαίως, αν μια παρακολούθηση είναι νόμιμη, κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Το επιχείρημα: “ήταν νόμιμη η παρακολούθηση” αλλά… κακώς έγινε”, απλώς δεν στέκει. Ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να εμποδίσει νόμιμες παρακολουθήσεις.

Στην  Ελλάδα που βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο “υβριδικής επίθεσης” κάποιοι πιέζουν να ξεχαρβαλωθεί (ακόμα περισσότερο) η νόμιμη δραστηριότητα της Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Κι αντί να συζητάμε αν υπήρξε ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ παρακολούθηση, συζητάμε πώς πρέπει ουσιαστικά να εμποδίζονται οι νόμιμες παρακολουθήσεις!

Χαμός στο ίσιωμα…

Ζούμε σε περίοδο πρωτοφανούς Διεθνούς αστάθειας. Και μιας, χωρίς προηγούμενο, παγκόσμιας αποσταθεροποίησης.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο πιο επικίνδυνο σημείο στον κόσμο (για πιθανή σύγκρουση) και αντιμετωπίζει συστηματικά κλιμακούμενες προκλήσεις και υβριδική επίθεση.

Καιρός να γίνουμε σύγχρονη χώρα και να φερόμαστε ως σύγχρονη χώρα.

Όχι να φαντασιωνόμαστε ότι πολεμάμε ακόμα την… προ 50ετίας χούντα!

Ούτε να σαχλαμαρίζουμε γενικώς…

Καιρός να σοβαρευτούμε

Είναι προφανές ότι κάποιοι τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια της ελληνικής κυβέρνησης. Η οποία πληρώνει και τα δικά της σφάλματα.

Αλλά στις εξελίξεις που ξεδιπλώνονται γύρω μας (ή δρομολογούνται στο εσωτερικό) η Ελλάδα δεν μπορεί να βρεθεί παραλυμένη.

Η χώρα δεν μπορεί να πάει σε “πρόωρες” εκλογές – διπλές μάλιστα – τέτοιες ώρες, όταν στην Ευρώπη και στη Δύση γενικότερα αρχίζει να υπάρχει επικίνδυνο “κενό ηγεσίας”, με την Τουρκία δίπλα μας να απειλεί ανεξέλεγκτα τους πάντες.

Η χώρα δεν μπορεί να βυθιστεί σε μακρόχρονη εσωστρέφεια σήμερα.

Ούτε σε έρπουσα ακυβερνησία.

Με την καμία!

ΥΓ. Αυτή τη στιγμή ροκανίζουν τον ίδιο τον Καγκελάριο της Γερμανίας Σόλτς! Το να απορούμε γιατί τραβάνε το χαλί κάτω και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή πολύ περισσότερο να μην το καταλαβαίνουμε, δείχνει απλώς ότι είμαστε μακριά νυχτωμένοι.

Είναι ο “ενεργειακός Αρμαγεδδώνας”, είναι το Ουκρανικό, είναι τα συσσωρευμένα αδιέξοδα της ΕΕ, είναι όλα αυτά μαζί, είναι οι τριγμοί της Δύσης και το δραματικό κενό ηγεσίας που υπάρχει σήμερα και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, πάντως σίγουρα δεν είναι οι… νόμιμες “επισυνδέσεις” στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη, ούτε καν το παράνομο “κακόβουλο λογισμικό” που κάποιοι τώρα ανακάλυψαν.

Κάποιοι θέλουν ΚΑΙ την Ελλάδα “ακυβέρνητη” το επόμενο διάστημα.

(Και δυστυχώς η κυβέρνηση ούτε πριν είχε καταλάβει τι γίνεται, ούτε, ακόμα και τώρα, μοιάζει να καταλαβαίνει…)

ΥΓ. Το να “ξεπλένουμε” τον ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσχημα τα σφάλματα της Κυβέρνησης, είναι ανοησία και υποκρισία.

Το να αποσιωπούμε τα σφάλματα της Κυβέρνησης, είναι επιπολαιότητα.

Αλλά το να μη βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα γύρω μας είναι κάτι χειρότερο από ανοησία. Είναι τύφλωση!

Πηγή: dailypost.gr

 1. Δλδ, Μητσοτακης, λαμογιες, απευθειας αναθεσεις, τρωκτικα, κλακαδοροι και μαφια, γενικως, οπως και να χει;;;; Αμ δε!

 2. Ως φαίνεται, τόσα ήταν τα πολιτικά ψωμιά του κ. Μητσοτάκη!!

 3. “Κάποιοι θέλουν ΚΑΙ την Ελλάδα “ακυβέρνητη” το επόμενο διάστημα.”
  Με το “ακυβέρνητη” εννοείτε χωρίς Κυβέρνηση ή χωρίς κυβερνήτη, δηλαδή Πρωθυπουργό ήτοι το σημερινό Πρωθυπουργό;

 4. To άρθρο έθεσε ορισμένα ερωτήματα.Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα αυτά.
  Τίθεται το ερώτημα προς τι οι πιέσεις σήμερα προς την ελληνική κυβέρνηση.Οι πιέσεις αφορούν το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία και για τον λόγο αυτό άρχισαν μετά την ομιλία στο Κογκρέσσο.
  Τη δεκαετία του 70 είχε επιβληθεί παρόμοιο εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία από το Κογκρέσσσ.Για να αρθεί χρειάσθηκε επιστολή της Ελλάδος που έλεγε ότι δεν το υποστήριζε πια.Ως αντάλλαγμα η Ελλάδα πήρε την άρση του βέτο της Τουρκίας για την επανείσοδό της στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ,από το οποίο είχε αποχωρήσει κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο αφρόνως και μετά το μετάνοιωσε.
  Στο περιστατικό αυτό αναφέρθηκε και ο Ερντογάν πρόσφατα με αφορμή την αίτηση εισόδου Φινλανδίας και Σουηδίας προσπαθώντας να αποκομίσει οφέλη παραλείποντας φυσικά ότι δεν ήταν μεγαλοψυχία της Τουρκίας που επέτρεψε την επανείσοδο της Ελλάδος αλλά πήρε και αυτή αντάλλαγμα.
  Σήμερα όμως η Ελλάδα δεν ζητάει κάτι.Επομένως για να συναινέσει στον τερματισμό του εμπάργκο ή έστω να σταματήσει την εκστρατεία για εμπάργκο όπλων πρέπει να εκβιασθεί με την απειλή πολέμου και δυσφημιστικά άρθρα.
  Αυτός είναι ο λόγος των απειλών πολέμου που άρχισαν ακριβώς μετά την ομιλία στο Κογκρέσσο.
  Διερωτάται επίσης το άρθρο γιατί τα δυσφημιστικά άρθρα προέρχονται από αντιπουτινικά περιοδικά και εφημερίδες της πολιτικής ορθότητος που κανονικά θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένα με τον Μητσοτάκη.
  Όμως ναι μεν ο Μητσοτάκης και οι φιλελέφτ της Δύσεως συμφωνούν για το ….gay parade ή το ουκρανικό,διαφωνούν όμως για το σημαντικότατο θέμα της θέσης της Τουρκίας.Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να την απομονώσει,πράγμα που την ωθεί περισσότερο προς την Ρωσία,κάτι που δεν θέλουν επ ουδενί αυτά τα αντιπουτινικά ΜΜΕ.Επομένως τον πιέζουν με αναφορές για σκάνδαλα και κοριτσάκια που πνίγονται στον Έβρο για να σταματήσει να εκστρατεύει υπέρ του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία που αν συνεχισθεί την σπρώχνει προς τον Πούτιν.
  Μπορεί ο Μητσοτάκης να τα έχει βρει με τον Μενέντεζ που κρατάει το εμπάργκο αλλά τα συμφέροντα που εκφράζουν οι φιλελεύθεροι στην Αμερική δεν θέλουν να φύγει η Τουρκία από τη Δύση και να πάει με τη Ρωσία και για να μη φύγει δεν πρέπει να της κοπεί ο εξοπλισμός.
  Τώρα για τις παρακολουθήσεις.Διερωτάται το άρθρο γιατί υπήρξαν δύο παρακολουθήσεις,μια κλασική της ΕΥΠ και μία με το Predator.Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι ειδοποιήθηκε η ΕΥΠ από συμμαχικές υπηρεσίες να παρακολουθήσει τον Ανδρουλάκη αλλά μη έχοντας και δικαίως καμμία εμπιστοσύνη στην ΕΥΠ,οι υπηρεσίες αυτές προσπάθησαν να τον παρακολουθήσουν και από μόνες τους.
  Στην Ελλάδα επειδή άπασα η αντιπολίτευση είναι πουτινική έχει λησμονηθεί η μεγαλύτερη πατάτα της ΕΥΠ που έγινε λίγο πριν τεθεί σε παρακολούθηση ο Ανδρουλάκης.
  Ο αντιφρονών της Λευκορωσίας Ρομάν Προτάσοβιτς που ήταν στο Φόρουμ των Δελφών πέρυσι παρακολουθήθηκε από πράκτορες της KGB επί ημέρες στην Αθήνα που ανακάλυψαν το αεροπλάνο με το οποίο θα έφευγε,μπήκαν και αυτοί μέσα,έκαναν αεροπειρατεία και το οδήγησαν στο Μινσκ όπου συνελήφθη και φυλακίσθηκε.
  Η ΕΥΠ τι έκανε;ας το αφήσουμε καλύτερα.Το γεγονός ότι αυτό το συμβάν έχει λησμονηθεί στην Ελλάδα και η κυβέρνηση δεν έχει πολιτικό κόστος οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα που αποτελείται από κομμουνιστές,τέως κομμουνιστές και φασίστες εκ δεξιών είναι όλη με τον Πούτιν ή με τον “άνθρωπο” και μάλλον ήθελε τη σύλληψη αν και δεν θα το πεί.
  Έξω όμως δεν είναι τα πράγματα έτσι.Η ΕΥΠ έχασε κάθε αξιοπιστία στα μάτια των δυτικών υπηρεσιών,εάν είχε δηλαδή.
  Το γεγονός αυτό πλέον μπορεί να χαρακτηρισθεί και προπαρασκευαστικό του πολέμου μια και από τη Λευκορωσία ξεκίνησε η φάλαγγα που ήθελε να καταλάβει το Κίεβο και για να χρησιμοποιηθεί το λευκορωσικό έδαφος έπρεπε να εξουδετερωθεί κάθε αντιπολίτευση εκεί.
  Η Ελλάδα λειτούργησε σαν παγίδα για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και η ΕΥΠ ήταν αλλού για αλλού οπότε γιατί να την εμπιστεύονται οι συμμαχικές υπηρεσίες;
  Αυτά και τέλος.

 5. Υπάρχει μια αντίληψη ότι στάσεις θετικές προς τις Ρωσικές βλέψεις είναι λανθασμένες, αντιπατριωτικές και καταδικαστέες. Όμως, οι αλλαγές θα είναι κοσμογονικές και η συγκεκριμένη άποψη καταστροφική. Ειδικά οι επιλογές του Μητσοτάκη για την Ελλάδα ακρωτηριάζουν τις γεωπολιτικές δυνατότητας της χώρας, που ανήκει σε ενδιάμεσο χώρο και θα έπρεπε να κινείται αναλόγως.

  Αυτή τη στιγμή, οι παραγωγικές χώρες του πλανήτη έχουν αποφασίσει να ανατρέψουν την δυτική οικονομική κυριαρχία. Είναι η ολοκλήρωση της αποαποκιοποίησης και η εμφάνιση ενός πολυπολικού κόσμου, η οποία είναι μη αναστρέψιμη. Η επιλογή της ΕΕ να ταυτιστεί με το ΝΑΤΟ τη δεδομένη στιγμή, την καταδικάζει σε ρόλο παρία σε αυτόν τον μελλοντικό, πολυπολικό κόσμο.

  Με άλλα λόγια, η Ευρώπη ζει καταναλώνοντας προϊόντα και υπηρεσίες που παράγονται μόνο αλλού. Η ενέργεια είναι ρωσική, το αλεύρι ουκρανικό και ρωσικό, τα ρούχα από την Ινδική χερσόνησο και την Τουρκία, και τεράστιος αριθμός προϊόντων κινεζικός. Όλοι αυτοί έχουν αποφασίσει να αντικαταστήσουν τον ρολο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως και των Αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με άλλους θεσμούς, που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους καλύτερα.

  Θα το καταφέρουν καθώς τα προϊόντα αυτά είναι απαραίτητα. Όλοι μπορούν να ζήσουν χωρίς το Χόλυγουντ, κανείς χωρίς το ρωσικό γκάζι. Στην αρχή του πολέμου, κάποιοι έλεγαν ότι η Ρωσία έχει μια οικονομία της τάξης της Ισπανίας -όμως το ερώτημα είναι: τι οικονομία; Δεν είναι μπλουζάκια Ζάρα made in Turkey, είναι φυσικό αέριο, ηλίθιε.

  Επίσης θα το καταφέρουν επειδή ήδη έχουν χτίσει γέφυρες με τον αναπτυσσόμενο κόσμο, προσφέροντας συνθήκες δανεισμού και ανάπτυξης πολυ καλύτερες από αυτές που προσφέρει ο Δυτικός κόσμος. Συνέπεια αυτού: η απομόνωση της Δύσης, όπως ήδη εδραιώνεται με το Ουκρανικό.

  Η Ευρώπη αποφάσισε εν θερμώ να παρασυρθεί σε αυτόν τον πόλεμο από μια Αμερική που έχει πολύ λιγότερα να χάσει. Η απόρριψη των Ρωσικών θέσεων για την Ουκρανία, τα στραβά μάτια στην ΝΑΤΟική προετοιμασία πολέμου από το 2014, και η επαίσχυντη συμμετοχή σε κυρώσεις που ενισχύουν τη Ρωσία (και την Τουρκία) και καταστρέφουν την ΕΕ, οδηγεί σε όλεθρο. Η ΕΕ θα καταλήξει σαν buffer zone των ΗΠΑ, μια δορυφόρα περιοχή, με διογκούμενη φτώχια και κοινωνικές εκρήξεις. Αν δεν εμπλακεί σε πραγματικό πόλεμο, θα καταλήξει να επανακινήσει συνεργασίες με τη Ρωσία, με πολύ χειρότερους όρους.

  Ο μόνος τρόπος επιβίωσης του Ευρωπαϊκού χώρου είναι να λειτουργήσει ως αυτόνομος πόλος με στρατιωτική, οικονομική, και πολιτισμική επάρκεια. ΚΑΙ με την Αμερική ΚΑΙ με τη Ρωσία, και απέναντι και στις δύο αν χρειαστεί. Η Γκωλική θέση για μια ακηδεμόνευτη Ευρώπη από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, είναι η μόνη Ευρώπη που είναι δυνατή.

  Η ιστορία θα είναι πολύ σκληρή με τον Μητσοτάκη.

 6. Αφού έτσι έχουν τα πράγματα, πόσο αδικαιολόγητη η παρέμβαση Καραμανλή που έσπευσε να βάλει πλάτη στην αποσταθεροποίηση (και στην εξαλλοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ). Για τον Βενιζέλο υπάρχει η εξήγηση του γενικώς βουλιμικού ανθρώπου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Αυτή είναι η ζωή ρε φουκαρά που ποτέ δεν πρόκειται να...

Aν ρωτούσες χθες μερικούς νοματαίους τι το συνταρακτικό συνέβη πριν πενήντα χρόνια ρε παιδιά «σαν σήμερα»; Οι απαντήσεις θα...

Μηνύματα μιας θλιβερής επετείου

Σήμερα έχουμε μια θλιβερή επέτειο. Σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο καταλαμβάνοντας μικρή έκταση...

Δεν ξεχνώ!

Δεν ξεχνώ την 20ή Ιουλίου 1974, μέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Μέρα «μαχαιριά» στα πλευρά του Ελληνισμού, βάρβαρο...

Το «Δεν ξεχνώ» στην «αντίδρομη» πορεία του

Στη ριζική ρήξη με τον εαυτό μας σε αυτό το requiem του «τέλους του Ανθρώπου» ποια μνήμη θα μπορούσε...