Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλεί τον πρωθυπουργό να καταργήσει τη διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται από την ΕΥΠ

Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωσή του, σχολίασε τη συνεχή επίκληση του απορρήτου από τους τέως και νυν διοικητές της ΕΥΠ στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Κάνει λόγο για θέατρο του παραλόγου και καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να καταργήσει τη διάταξη που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται.

«Θεσμική λύση δεν είναι η ενημέρωση στο αυτί και μάλιστα “μόνο για όσα θα μπορούμε να πούμε”, όπως επισημάνθηκε αρμοδίως στη χθεσινή ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», αναφέρει η ανακοίνωση του Γρφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Υπογραμμίζει ότι οι λύσεις είναι δύο:

«Ή θα ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το λόγο παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την ΕΥΠ ή ο πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών, ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός, θα εγκρίνει την άρση του απορρήτου βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, όπως ήδη έγκριτοι συνταγματολόγοι υποστηρίζουν στον δημόσιο διάλογο».

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει πως πίσω από την επίκληση του απορρήτου κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης και τον καλεί να εγκρίνει προσωπικά την άρση του προσχήματος, «για να δούμε -επιτέλους- ποιος επιδιώκει το φως και ποιος το φοβάται», όπως σημειώνει.

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως έχει οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία καθώς τονίζει ότι «σύμφωνα με τη θεώρηση του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος και του νυν Θεμιστοκλή Δεμίρη, της Εισαγγελέα Εφετών που εποπτεύει την ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και των υπουργών Γιώργου Γεραπετρίτη και Κυριάκου Πιερρακάκη, η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά η κοινή γνώμη δεν θα μάθει ποτέ το λόγο».

«Το θέατρο του παραλόγου είναι καιρός να λάβει τέλος, καθώς εκθέτει τη χώρα διεθνώς, όπως αποδεικνύεται από το καθημερινό ενδιαφέρον εκατοντάδων ξένων ΜΜΕ», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μπροστά στην απόλυτη τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινδυνεύει να πνιγεί μέσα στο θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες, εντός των χωρικών υδάτων, που έχει κάθε...

Η κορυφή και το παγόβουνο της παρακμής

Η περίπτωση του Δημήτρη Παπανώτα, με αφορμή τον αποκλεισμό του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέρει -έστω εμμέσως- και...

Η Ελλάδα, η Τουρκία και η απειλή των drones

Η χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ στη Λιβύη, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και, στα αρχικά του στάδια, στον πόλεμο...

Οι αληθινοί χριστιανοί και πατριώτες δεν κουνάν το δάχτυλο

Θα ήθελα πολύ να πάρω στα σοβαρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Κασσελάκη, αλλά λυπάμαι. Δεν δύναμαι. Εκεί που...