Παραλήρημα Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική στο ΝΑΤΟ – Το ΝΑΤΟ δεν είναι ισχυρό χωρίς την Τουρκία

Η Ελλάδα δεν είναι σημαντική στο ΝΑΤΟ, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας το επιθετικό και εμπρηστικό κρεσέντο των τελευταίων ημερών, παίρνοντας πίσω τη σκυτάλη από τον εταίρο του και αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

“Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό εάν η Τουρκία είναι παρούσα· το ΝΑΤΟ δεν είναι ισχυρό χωρίς την Τουρκία”, είπε σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία δεν μπορούν να βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ της Άγκυρας και της συμμαχίας, υπογράμμισε ο Ερντογάν.

“Η αρνητική προσέγγιση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ”, πρόσθεσε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τουρκικά ΜΜΕ “παίζουν” την είδηση ως “απάντηση του Ερντογάν στις προκλήσεις και τη ρητορική της Αθήνας”.

Χτες επιθετικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας είχε κάνει και ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Είμαστε με την ΕΙΡΗΝΗ

Ο τρόμος για γενικευμένη σύρραξη, η φωτιά της οποίας θα παρασύρει στο διάβα της ολόκληρο τον πλανήτη, είναι πανθομολογούμενος....

Η πολεμολογία δε νοιώθει μοναξιά

Παφλασμοί φλυαρίας και σεναριολογίας για την ανοιχτή σύγκρουση Ιράν Ισραήλ ακούγονται παντού. Αναλύσεις, εκτιμήσεις, και απερινόητες αβελτηρίες επί του...

Ελλάς και Κύπρος στην οριογραμμή των συγκρούσεων

Οι επόμενες ημέρες ή ίσως και ώρες θα δείξουν κατά πόσον θα υπάρξει αυτοσυγκράτησις και δεν θα έχουμε κλιμάκωση...

Σειρά έχει το Ιράν ή η Τουρκία;

Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στον πόλεμο του Κόλπου του 1991 και στην εισβολή των ΗΠΑ και των συμμάχων...