Επιμένει το Politico: Μπελάδες για τον Μητσοτάκη – «Ρωγμές» στη ΝΔ από τον «βαρέων βαρών» Καραμανλή

Νέο θέμα στο Politico έγιναν οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, με αναφορά και στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια.

Για άλλη μία μέρα, σήμερα, το Politico ασχολείται εκτενώς με το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα βάζοντας εκ νέου στο «κάδρο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο ημερήσιο συνοπτικό σημείωμα του Politico, «Brussels Playbook» η Ελλάδα αναφέρεται και πάλι λόγω των εξελίξεων στο ζήτημα των παρακολουθήσεων και ακόμα πιο συγκεκριμένα στην ομιλία του Κώστα Καραμανλή, στα Ανώγεια.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «ρωγμές εμφανίζονται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις αποκαλύψεις ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας (ΕΥΠ), που βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού, κατασκόπευε τον αρχηγό κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ο βαρέων βαρών της ΝΔ μίλησε ανοιχτά: Ο Κώστας Καραμανλής, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας (και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, την οποία ίδρυσε ο θείος του), προέτρεψε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποιος διέταξε την υποκλοπή και γιατί», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Politico παραθέτει μάλιστα κι απόσπασμα από τα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής: «Κάθαρση: Σε τέτοιες καταστάσεις η κάθαρση έρχεται μόνο όταν ξεκαθαρίσουν όλα πλήρως’, είπε ο Καραμανλής σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη. ‘Το ότι αυτά τα γεγονότα προκλήθηκαν από κυβερνητική πρωτοβουλία δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικό και παράνομο, αλλά τόσο πολύ πέρα ​​από τα όρια της νοσηρής φαντασίας και της πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο», πρόσθεσε.

«Οι Έλληνες βουλευτές δεν έγιναν σοφότεροι κατά τη διάρκεια ακρόασης της επιτροπής διαφάνειας που συγκλήθηκε την Πέμπτη, καθώς τα βασικά πρόσωπα στο σκάνδαλο των υποκλοπών επικαλέστηκαν την υποχρέωση της εμπιστευτικότητας και του απορρήτου», αναφέρει το Politico μεταφέροντας το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς του στην Αθήνα, Νεκταρίας Σταμούλη.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι – σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Politico – «ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και ο Παναγιώτης Κοντολέων, πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν τους λόγους για τους οποίους υποκλοπές τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη» και πως το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιήθηκε και για την τύχη του φακέλου του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αλλά το Politico σημειώνει την άποψη που κατέθεσε «ο πρώην πρωθυπουργός από το ίδιο το κόμμα του Μητσοτάκη» όταν είπε ότι «σε τέτοιες περιπτώσεις, το απόρρητο υποτάσσεται στην ανάγκη της δημόσιας ζωής για κάθαρση».

Πηγή: ieidiseis.gr

  1. ..για την Ευρώπη, η αντιμετώπιση της Ρωσίας, λύση στο παράδειγμα του Πρωτοπαπαδάκη μπορεί να βρεθεί…
    ..Να “κόψουν” το νόμισμα “στα δύο”…
    ..το μισό να τα δανειστεί η Ε.Ε. το “άλλο μισό” να μείνει στους πολίτες…
    ..δεν θα προκληθεί πληθωρισμός…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...