Ερντογάν για Ελλάδα: Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή στο Αιγαίο είναι απλώς πιόνια

Μόνιμη “καραμέλα” στο στόμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα, καθώς οι εθνικές επέτειοι για την πλευρά της Άγκυρας σε συνδυασμό με τη δεινή προεκλογική θέση της κυβέρνησης, αναγκάζουν τον Τούρκο πρόεδρο να προσπαθήσει να εξάρει το εθνικιστικό συναίσθημα των φανατικά ισλαμιστών οπαδών του.

“Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία με παρενόχληση και αγένεια είναι απλώς πιόνια και τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους” δήλωσε ο Ερντογάν, όχι σε κάποια εθνική εκδήλωση, όχι σε κάποιο πολιτικής φύσης συμβούλιο, αλλά στην τελετή παραλαβής διπλωμάτων στο Ναυτικό και Αεροπορικό Πολεμικό Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, στην Κωνσταντινούπολη.

Παρομοιάζοντας τους νεόκοπους ναυτικούς ως συνεχιστές του έργου του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα ο Ερντογάν είπε: “Πήγαμε στη Κουτάχια και στο Αφιόν Καραχισάρ τη Δευτέρα και μοιραστήκαμε τη χαρά αυτής της μεγάλης νίκης με δεκάδες χιλιάδες πολίτες μας. Τιμώ τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ , τον αρχιστράτηγο του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας και τους μάρτυρες του εθνικού αγώνα. Υπήρχαν εκείνοι που έδειξαν την εχθρότητά τους προς τη χώρα και το έθνος μας μέσω της μαριονέτας της οποίας το σχοινί κρατούν στα χέρια τους, και σήμερα υπάρχουν εκείνοι που επιδεικνύουν την ίδια μέθοδο. Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις και αγένεια σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι μόνο πιόνια και ότι τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον λόγο για τον οποίο η ΕΕ, την οποία περιμένουμε στην πόρτα της, μας αποκλείει όταν ανοίγει την πόρτα σε χώρες που δεν μπορούν να συγκριθούν με εμάς. Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας. Γνωρίζουμε τις προθέσεις εκείνων που ρίχνουν όπλα σε τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο και ειδικά στο κάτω μέρος των συνόρων μας, ενώ δεν τα πουλούν σε εμάς”, είπε ο Ερντογάν σε ακόμα μία προσπάθεια επίκλησης στο Σύνδρομο των Σεβρών που διακατέχει την τουρκική πολιτική σκηνή και κοινή γνώμη εδώ και 100 και πλέον χρόνια.

Πηγή: capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.