Ερντογάν για Ελλάδα: Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή στο Αιγαίο είναι απλώς πιόνια

Μόνιμη “καραμέλα” στο στόμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα, καθώς οι εθνικές επέτειοι για την πλευρά της Άγκυρας σε συνδυασμό με τη δεινή προεκλογική θέση της κυβέρνησης, αναγκάζουν τον Τούρκο πρόεδρο να προσπαθήσει να εξάρει το εθνικιστικό συναίσθημα των φανατικά ισλαμιστών οπαδών του.

“Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία με παρενόχληση και αγένεια είναι απλώς πιόνια και τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους” δήλωσε ο Ερντογάν, όχι σε κάποια εθνική εκδήλωση, όχι σε κάποιο πολιτικής φύσης συμβούλιο, αλλά στην τελετή παραλαβής διπλωμάτων στο Ναυτικό και Αεροπορικό Πολεμικό Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, στην Κωνσταντινούπολη.

Παρομοιάζοντας τους νεόκοπους ναυτικούς ως συνεχιστές του έργου του Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα ο Ερντογάν είπε: “Πήγαμε στη Κουτάχια και στο Αφιόν Καραχισάρ τη Δευτέρα και μοιραστήκαμε τη χαρά αυτής της μεγάλης νίκης με δεκάδες χιλιάδες πολίτες μας. Τιμώ τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ , τον αρχιστράτηγο του Πολέμου της Ανεξαρτησίας μας και τους μάρτυρες του εθνικού αγώνα. Υπήρχαν εκείνοι που έδειξαν την εχθρότητά τους προς τη χώρα και το έθνος μας μέσω της μαριονέτας της οποίας το σχοινί κρατούν στα χέρια τους, και σήμερα υπάρχουν εκείνοι που επιδεικνύουν την ίδια μέθοδο. Γνωρίζουμε ότι αυτοί που προκαλούν αναταραχή με παρενοχλήσεις και αγένεια σε κάθε ευκαιρία στο Αιγαίο είναι μόνο πιόνια και ότι τον πραγματικό αγώνα δίνουν αυτοί που βρίσκονται πίσω τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον λόγο για τον οποίο η ΕΕ, την οποία περιμένουμε στην πόρτα της, μας αποκλείει όταν ανοίγει την πόρτα σε χώρες που δεν μπορούν να συγκριθούν με εμάς. Γνωρίζουμε πολύ καλά πού μετέφερε τη δύναμή του το ΝΑΤΟ, που δεν μας στήριξε στο απόγειο των απειλών κατά της χώρας μας. Γνωρίζουμε τις προθέσεις εκείνων που ρίχνουν όπλα σε τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο και ειδικά στο κάτω μέρος των συνόρων μας, ενώ δεν τα πουλούν σε εμάς”, είπε ο Ερντογάν σε ακόμα μία προσπάθεια επίκλησης στο Σύνδρομο των Σεβρών που διακατέχει την τουρκική πολιτική σκηνή και κοινή γνώμη εδώ και 100 και πλέον χρόνια.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Δεν άλλαξε μετά τον Raisi

Δεν είναι συνηθισμένο για έναν αυτοκράτορα να χειροδικεί δημόσια σε βάρος ενός κληρικού, όμως το 1928, σε ένα από...

Στο φως τα εγκλήματα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Βρισκόμαστε σε μια εποχή διαιρέσεων και υψηλής πόλωσης παγκόσμιας κλίμακας. Δύο Ψυχροί Πόλεμοι μετατράπηκαν σε θερμούς. Η Δύση απαγορεύει...

H γουόκ ατζέντα σκοτώνει την έβδομη τέχνη

Πέρασαν παραπάνω από δύο μήνες από τη λαμπρή τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ όπου καταγράφηκε ο θρίαμβος της...

Σε τροχιά… πολέμου των άστρων

Σε πόλεμο των άστρων εξελίσσεται σταθερά η σύγκρουση Μόσχας και Ουάσινγκτον με φόντο... τα διαστημικά όπλα. Το αμερικανικό Πεντάγωνο...