Spiegel: Αυταρχικός πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, κτίζει κράτος παρακολουθήσεων

«Ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής που εξυγιαίνει την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα κυβερνά όλο και περισσότερο ως αυταρχικός ηγέτης. Η Ε.Ε. πρέπει να παρέμβει», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, Spiegel

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα όμως ο Μητσοτάκης όλο και πιο συχνά καταφεύγει σε μεθόδους αυταρχικού ηγέτη. Αυτός και οι δικοί του άνθρωποι έχουν κάνει τα ψεύδη την πεμπτουσία της πολιτικής τους», υποστηρίζει στο σχόλιό του ο αναπληρωτής επικεφαλής εξωτερικών θεμάτων του Spiegel, Maximilian Popp.

Ο ίδιος, όμως, αναφέρει ότι φέτος το καλοκαίρι εκατομμύρια Ευρωπαίοι απόλαυσαν τον ήλιο, τη θάλασσα και τη φιλοξενία της Ελλάδας, για αυτό φαίνεται ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι πρόθυμες να κάνουν ότι δε βλέπουν τις σκοτεινές πλευρές του εταίρου τους.

Η δικαιοσύνη και η Κομισιόν ασχολούνται με τη υπονόμευση της δημοκρατίας στην Ουγγαρία και την Πολωνία, ενώ το γεγονός ότι και η Ελλάδα υπό τον δεξιό-συντηρητικό πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ολισθαίνει ολοένα και περισσότερο προς τον αυταρχισμό, φαίνεται να μην ενοχλεί προς το παρόν κανέναν στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι.

«Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει εαυτόν ως φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή, που έχει εξυγιάνει τη χώρα του. Αυτό για το οποίο δε μιλά ευχάριστα είναι οι πλέον αναρίθμητες παραβιάσεις του νόμου που διαπράττονται από Έλληνες υπαλλήλους υπό την ηγεσία του», αναφέρει ο M. Popp.

Στην κατάταξη των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα» η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., ενώ όπως έδειξε δημοσκόπηση του Reuters μόνο το 7% των Ελλήνων δηλώνει ότι τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα στη χώρα τους.

Συγχρόνως, η Ελλάδα υπό τον Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα κράτος παρακολουθήσεων. Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφότου έγινε γνωστό ότι παρακολουθούνταν από τις Αρχές ένα ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και ένας δημοσιογράφος. Κατά πόσο εμπλεκόταν στην υπόθεση και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί πλήρως.

«Είναι στην ευχέρεια προπάντων των Ελλήνων να σταματήσουν τη ροπή προς τον αυταρχισμό στη χώρα τους. Το αργότερο το επόμενο έτος θα διεξαχθούν εκλογές, οι πολίτες μπορούν τότε να αποφασίσουν σε τι κράτος θέλουν να ζήσουν και ποια μεταναστευτική πολιτική πρέπει να ασκεί η κυβέρνησή τους», καταλήγει το σχόλιο του Maximilian Popp.

Στο σχόλιό του, ο Popp επικρίνει ιδιαίτερα τον Κ. Μητσοτάκη για push backs μεταναστών και προσφύγων προς την Τουρκία. Τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρει, οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν επαναπροωθήσει βίαια προς την Τουρκία χιλιάδες μετανάστες, χρησιμοποιώντας κάποιους ως σκλάβους για να διενεργήσουν τα παράνομα pushbacks. Σχεδόν ποτέ δεν έχει χρειαστεί να λογοδοτήσουν για αυτά τα εγκλήματα, ενώ αντίθετα αυτό που συμβαίνει συχνά είναι ότι άνθρωποι που τεκμηριώνουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις, δέχονται πιέσεις.

 1. Τα push backs ο καημός του. Και κοτσάρισε και το αυταρχικός ηγέτης. Ενοχλεί πολλούς και πολύ η πρωθυπουργία Μητσοτάκη. Όπως και του πατέρα του , όταν επανέφεραν τον Ανδρέα με την Μιμή. Τα εργαλεία ίδια: τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, αρχαιοκαπηλία, συνεργάτης των Γερμανών. Λαλιώτης και αυριανή τότε, Ντοκουμέντο τώρα.

 2. Οταν λες δεξιό και συντηρητικό τον Κυριάκο πως μπορείς να περιμένεις να σε πάρουν σοβαρά?
  Οι προσπάθειες για κλείσιμο των συνόρων είναι καθαρό ότι ενόχλησαν πολύ κάποιους και στο εσωτερικό αλλά και έξω. Και όχι μόνο τον σουλτάνο στη Τουρκία.

 3. Καλημέρα και καλό μήνα,

  Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έχει καταστεί πρόσωπο μη αρεστό σε Τουρκία, Ρωσία και εσχάτως, Γερμανία, μου δείχνει ότι μάλλον κάτι κάνει (ή δεν κάνει), που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των ανωτέρω τριών στρατηγικών συμμάχων, και τα οποία, εν πολλοίς, βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα με τα δικά μας.

  Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλά και σημαντικά, ιδίως σε στρατηγικό, γεωπολιτικό και στρατιωτικό τομέα, αλλά ο κύκλος των ενεργειών δεν έχει ολοκληρωθεί. Ορίζοντας υλοποίησης των ενεργειών είναι μέχρι το 2030.

  Έγιναν και κάποια άλλα αυτή την τριετία, θορυβώδη μεν αλλά επουσιώδη για τη μεγάλη εικόνα

  Μένει να δούμε αν θα αντέξει και τον επόμενο χρόνο.

  Πριν τις εκλογές, ο Ιεροφάντης θα τοποθετηθεί.

  ΜΦΧ

  Ιεροφάντης

 4. Πολύ αυταρχικός, παρακολουθεί τους Έλληνες και τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ φέρεται πολύ σκληρά σε καθαρίστριες, υγειονομικούς και στους 60+, δηλαδή στους πατέρες και τις μάνες των Ελλήνων. Εφάρμοσε υποχρεωτικότητες τύπου Μέγκελε, πρώτος ή μόνος από όλους τους ηγέτες του κόσμου, ενώ αφαίρεσε τις ατομικές ελευθερίες των Ελλήνων και τους φυλάκισε στα σπίτια τους. Θυμηθείτε τον χωροφύλακα που έβαλε πρόστιμο σε υπερήλικα που βγήκε να περπατήσει και τόλμησε να ξεκουραστεί σε παγκάκι, ενώ ο νεαρός που διαμαρτυρήθηκε δίπλα τους έφαγε ξύλο. Θυμηθείτε τους χωροφύλακες να περνούν τα μηχανάκια από τα περάσματα των παιδικών καροτσιών και να σουλατσάρουν στους πεζόδρομους της πλατείας της Ν Σμύρνης, κάνοντας ζικ ζακ ανάμεσα από παιδικά καρότσια. Έβγαινα στο μπαλκόνι μου στη Ν Σμύρνη και έβλεπα τον χωροφύλακα να γράφει πρόστιμα σε όσους πήγαιναν στο ψιλικατζίδικο για γάλα. Έβγαλαν αποφάσεις δικαστηρίου που ήταν «ανεκτές συνταγματικά»με παραπλανητικά στοιχεία που προσκόμισαν (έδωσαν στατιστικά πως πεθαίνουν οι υπερήλικες(. Καινοτομία Μητσοτάκη αυτό, λες και έπρεπε να πεθαίνουν οι νέοι. Αργότερα, τα μέλη της επιτροπής Covid, αλλά και ο υπουργός είπαν πως δεν ήταν από Covid όσοι παρουσιάστηκαν ως νεκροί. Αυτά τα στοιχεία όμως θανάτων προσκόμισαν στο ΣτΕ, όταν εξέταζε το νομιμότητα των προστίμων στους 60+, έφαγαν δηλαδή πρόστιμο οι άνθρωποι, επειδή έφτασε η ώρα να πεθάνουν από υποκείμενα νοσήματα ή γεράματα κάποιοι άλλοι υπερήλικες. Μπορώ να γράφω μέρες για παραδείγματα φασιστικής διακυβέρνησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη… Τώρα ετοιμάζεται να τροποποιήσει δεύτερη φορά τον εκλογικό νόμο, δεν έχει ελπίδες με αυτόν που ψήφισε στην αρχή της θητείας του. Εδώ θέλω να σας θυμίσω τον Σόλωνα, δεν ήταν Μητσοτάκης, έφυγε από την Αθήνα για δεκα χρόνια, προκειμένου να μην αλλάζει κάθε λίγο τους νόμους, ήξερε πως δεν θα ήταν δημοκρατικό κάτι τέτοιο. Αντιδημοκρατικά είναι και τα εκλογικά δώρα που μοιράζει ο Μητσοτάκης, πρώτα μας καίει, μετά μας μοιράζει λίγο μέλι για τις πληγές μας. Πρέπει να τον προσάγουνε ενώπιον του φυσικού του δικαστή, παράνομα μας αφαίρεσε ελευθερίες και τα μέσα διαβίωσης μας.ΥΓ. Έζησα στην περίοδο της χούντας σαν μαθητής, ήταν παράδεισος μπροστά στην τωρινή κόλαση Μητσοτάκη.

 5. Εχεις ΔΕΗ πληρωμενη ΝικοΑ; Εφαγες τυρι τελευταια; Απο αρνακι η μοσχαρι πως παμε; Αλλα εσυ νηστευεις εισαι και εθνικοφρων.

 6. Και πρωτα απ ολα τον λαο που πειναει. Ειναι και καλος στα ντιμπειτ,παει προθυμα.

 7. Καλα ρε συ Ιεριφαντη,μηπως εχεις ακουστα για ενα κρατος που λεγεται ΗΠΑ; Λες να κανει οτι του πουν αυτοι; Δεν νομιζω αυτος ειναι αυτοδημιουργητος. Δεν ακουει ουτε φοβαται κανεναν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Το μήνυμα της Κυριακής δεν το παρέλαβαν όλοι

Γράφει κάπου ο αείμνηστος Ηλίας Πετρόπουλος, λεπτολόγος των καθημερινών λαϊκών συνηθειών -για τις οποίες απέφευγε με ακαδημαϊκή υπεροψία να...

Χρυσή μετριότητα φρούδων προσδοκιών

Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές κυκλοφόρησαν κάποιες φωτογραφίες του Ανδρουλάκη στα 19 του. Σε εποχές που είχε μακρύ μαλλί,...

Είναι μειοψηφία στο κόμμα, αλλά ακόμη δεν το ξέρει!

Ο ιδεολογικός αρτηριοσκληρωτισμός όλων των δογματικών φιλελεύθερων και εκσυγχρονιστικών ρευμάτων που επικρατούν κατά καιρούς στην πατρίδα μας εκδηλώνεται πάντοτε...

Άμεση παραίτηση Μητσοτάκη και εκλογές

Η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς σημαίνει το 28% που έλαβαν στις ευρωεκλογές. Το...