Επίθεση Ερντογάν: H Ελλάδα επιτέθηκε εναντίον του ΝΑΤΟ με το να “λοκάρει” τα F-16 μας με τους S-300

“Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμος ή συνομιλητής μας, ούτε πολιτικά, ούτε οικονομικά, ούτε στρατιωτικά”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί στην προσπάθειά του να φανατίσει και να εξάρει το εθνικιστικό συναίσθημα της εκλογικής βάσης του κόμματός του εν όψει των εκλογών του 2023.

Συνεχίζοντας την εμπρηστική ομιλία του, με αφορμή την τουρκική επέτειο που αφορά στη νίκη του τουρκικού στρατού στο Ντουμλουπινάρ, που σηματοδότησε την κατάρρευση του μετώπου σε Άγκυρα-Κιουτάχεια-Αφιόν Καραχισάρ και την υποχώρηση του ελληνικού στρατού, ο Ερντογάν δήλωσε ότι: “όπως ακριβώς πριν από έναν αιώνα, γνωρίζουμε τις πραγματικές προθέσεις όσων προσπαθούν να σπαταλήσουν τον χρόνο και την ενέργεια της χώρας μας χρησιμοποιώντας την Ελλάδα σήμερα.

“Τα αεροσκάφη μας F-16 έχουν λοκαριστεί από τα πυραυλικά συστήματα S-300. Αυτή είναι εχθρική ενέργεια. Εάν αυτό γίνει κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του ΝΑΤΟ, θεωρείται ότι έχει γίνει προς ολόκληρο το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα αμφισβήτησε το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του εδώ, όχι εμάς”.

Φυσικά στη συνέχεια δεν θα μπορούσε να λείπει και η επίθεση προς τις ΗΠΑ, οι οποίες κατά τον Τούρκο πρόεδρο υποκινούν την Ελλάδα σε αυτές τις “επιθετικές ενέργειες”: “Προσφέροντας F35 στην Ελλάδα, που δεν έδωσε σε εμάς, η Αμερική άνοιξε τον δρόμο για να πέσουν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας στον ίδιο σάκο με αυτά τα αεροπλάνα. Δεν μας έδωσαν το F-35, αντιδρούσαν στα αμυντικά συστήματα που αγοράσαμε, δεν μας νοιάζει. Έχουμε τη δυνατότητα να παράγουμε οποιοδήποτε προϊόν μας αρνηθεί. Θα μετατρέψουμε το 2023, την 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας, στην αρχή μιας νέας εξέλιξης που θα μετατρέψει τον δεύτερο αιώνα της Δημοκρατίας μας στα ‘100 χρόνια Τουρκίας’.

Με το όραμά μας για το 2053, για το οποίο έχουμε αρχίσει να προετοιμαζόμαστε, στοχεύουμε να φέρουμε τη χώρα μας στην κορυφή της παγκόσμιας λίγκας. Αυτό αρμόζει στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας”, είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: capital.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Μια «τρύπα στο νερό» η σύνοδος στην Ελβετία

Έχει χαθεί το μέτρημα από τον αριθμό των συζητήσεων και τις συνόδους κορυφής για την Ουκρανία, τις οποίες έχουν...

Η Τουρκία σε αναζήτηση γεωπολιτικού προσανατολισμού

Η Τουρκία, μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, για να αντιμετωπίσει πιθανές διεκδικήσεις της Σοβιετικής Ένωσης στην περιοχή...

Οι G7 και το ψυχομαχητό του κόσμου

Όλα δείχνουν ότι η έπαρση και η ολιγοφρένεια των δυτικών ηγετών πάει για απόσυρση. Φάνηκε και από τη Σύνοδο...

Γιατί γίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η υπόθεση «πόλεμος στην Ουκρανία» ασφαλώς δεν ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Ο «σπόρος» έπεσε στο Βουκουρέστι το 2008,...