Σκάνδαλο υποκλοπών: Μπουρλότο στη ΝΔ ρίχνει ο Μητσοτάκης 

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στο σαμαρικό στρατόπεδο κατόπιν της πρωτοβουλίας του Μητσοτάκη να συμπεριληφθεί και η περίοδος διακυβέρνησης Σαμαρά στην εξεταστική για τις υποκλοπές, σύμφωνα με πληροφορίες  του Antinews.

Συγκεκριμένα, πρόσωπα που κινούνται στον στενό κύκλο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν «ότι είναι αδιανόητος αυτός ο ιδιότυπος συμψηφισμός που επιχειρεί το Μαξίμου, για να αποσείσει τις ευθύνες του για τις επισυνδέσεις». 

Προφανώς εννοούν οτί ουδέποτε πιάστηκε ο Σαμαράς με τη γίδα των υποκλοπών στην πλάτη, κι όσο κι αν προσπαθεί ο Μητσοτάκης να συμψηφίσει το «κόριασμα» του κινητού του Ανδρουλάκη με την εξάρθρωση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, είναι δεδομένο ότι θα γελοιοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι Σαμαράς και Καραμανλής έστειλαν ηχηρό μήνυμα στον Μητσοτάκη διά της απουσίας τους από την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές, που διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή.

Ενδεχομένως η εν λόγω κίνηση σε συνδυασμό με τα… πυρά συνταγματικότητας που εκτόξευσε ο Βενιζέλος -αντιπρόεδρος επί κυβέρνησης Σαμαρά- λίγο μετά τα όσα είπε περί νομιμότητας των παρακολουθήσεων ο Μητσοτάκης, οδήγησαν τον Κυριάκο στην απώλεια της απαιτούμενης για την περίσταση ψυχραιμίας, με αποτέλεσμα να ρίξει μπουρλότο στη ΝΔ.

Μένει να φανεί ποιες θα είναι οι συνέπειες του εσωκομματικού πολέμου που σοβεί.

Ίσως το έγκυρο Reuters να μην έγραψε τυχαία στο άρθρο του περί πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα που εγείρει νέες ανησυχίες για την πορεία της εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών, ότι για να εκτονωθεί η κρίση εξετάζεται είτε η αλλαγή πρόεδρου στη ΝΔ, είτε η αλλαγή πρωθυπουργού.      

Αποκάλυψη, που πιθανότατα στρίμωξε στον τοίχο τον Μητσοτάκη, εξ ου και το μπουρλότο στο κόμμα. Κοινώς…  αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.

Πάντως, μέχρι στιγμής ουδείς εκ των σαμαρικών έχει τοποθετηθεί δημοσίως. 

Αντίθετα, οι καραμανλικοί πυροβολούν ακατάπαυστα τον Μητσοτάκη.

Την αρχή έκανε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ακολούθησαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη,  Κώστας Τζαβάρας, Νικήτας Κακλαμάνης, με τελευταία και πιο ουσιαστική παρέμβαση όσον αφορά τη σωτηρία της τιμής της παράταξης, αυτή του Θόδωρου Ρουσόπουλου.   

Εν αναμονή λοιπόν των σαμαρικών μύδρων, των οποίων η ένταση θα δείξει ποιο είναι το μέλλον του Μητσοτάκη.

Είναι αυτονόητο ότι αν κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο με των αντίστοιχων καραμανλικών τότε οι πολιτικές μέρες του Κυριάκου είναι μετρημένες, καθώς θα πρόκειται για «υπόγεια» συμφωνία των… πατριωτικών δυνάμεων (Σαμαράς-Καραμανλής) προς λύτρωση της πληγωμένης παράταξης ώστε να μην καταντήσει σαν το ΠΑΣΟΚ. 

Αν είναι πιο ήπιοι ή αν τελικά δεν εξαπολυθούν, τότε σημαίνει ότι οι σαμαρικοί έχουν αποφασίσει να αφήσουν τον Μητσοτάκη να κυβερνήσει μέχρι τέλους για να εξαερωθεί και να λάβουν ύστερα τις αποφάσεις τους.

Τακτική που θα συμπαρασύρει και τους καραμανλικούς για να μη μείνουν με τον… μουτζούρη της πτώσης της κυβέρνησης.  

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν ότι το εσωκομματικό  μέτωπο έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που είναι ιδιαιτέρα δύσκολο να κλείσει. 

Κι όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, όλοι οι πρωθυπουργοί της ΝΔ (πλην του Κωνσταντίνου Καραμανλή), έπεσαν κυρίως από τον εσωκομματικό πόλεμο.

Συνεπώς, κομματάκι δύσκολο να τη γλυτώσει ο Κυριάκος με τόσα ανομήματα που τον βαρύνουν.

Οψόμεθα…       

  1. Αναρωτιέται ο πρωθυπουργός, όλοι παρακολουθούσαν μόνο εγώ θα το πληρώσω παραδίδοντας την εξουσία; Ξεχνά όμως πως μόνο αυτός πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, η οποία ακόμη τραγουδά(βελάζει) δυνατότερα και από τις Σειρίνες

  2. Κατά την γνώμη μου πρέπει και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς, να τον αφήσουν να πιει όλο το πικρό ποτήρι, εκτός αν η παραμονή του στην πρωθυπουργία και η αστάθεια που δημιουργείται δημιουργούν σοβαρό κίνδυνο για τα εθνικα συμφέροντα. Ειμαι βέβαιη ότι αν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος θα παρεμβουν.

  3. Καραμανλής και Σαμαράς απέτυχαν και έφυγαν απο την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.Ο πρώτος με πιο εύσχημο τρόπο αλλά πάντα αδικαιολόγητος.Σήμερα έχουν περιορισμένη απήχηση στην εκλογική βάση, ιδίως ο δεύτερος. Μοναδική ελπίδα ο Μητσοτάκης ο οποίος κρατάει καλά το πηδάλιο παρά τις αστήρικτες κατηγορίες που του προσάπτετε.Οι επόμενες εκλογές θα σας διαψεύσουν.

  4. Πρώτα διασπάστηκε και διαλύθηκε η αριστερά , τώρα είναι η σειρά της δεξιάς. Είπαμε στον νέο κόσμο δεν θα υπάρχουν ιδεολογίες. Δεν θα χρειάζονται. Οι εταιρείες έχουν αναπτύξει δική τους κουλτούρα διακυβέρνησης. Ξεκάθαρους κανόνες και ανεξάντλητους πόρους. Το νέο χρήμα θα είναι οι μετοχές. Ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει στον διαμοιρασμό αναλόγως των δυνατοτήτων του. Ανεξαρτήτου φύλου , χρώματος , φυλής.. Η τεχνολογία πλέον έχει τις δυνατότητες για να υποστηρίζει αυτό το σύστημα. Ζούμε την απαρχή των γεγονότων που θα σημαδέψουν τους επόμενους 2 αιώνες.

  5. “… οι σαμαρικοί έχουν αποφασίσει να αφήσουν τον Μητσοτάκη να κυβερνήσει μέχρι τέλους για να εξαερωθεί …”
    Ο ίδιος ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για εξάντληση της 4ετίας, οπότε κανένας δεν φέρει ευθύνη για την τυχόν εξαέρωσή του μαζί με τη Νέα Δημοκρατία. Οπότε μάλλον πρόκειται για τον τελευταίο των …. Μοϊκανών!

  6. Νεοφιλελεδες για ολα φταιει η αριστερα. Και για το ρευμα και για το αεριο και το πετρελαιο και για αυτους που ψαχνουν στα σκουπιδια. Η δευτερη φορα θα ειναι αλλιως.

  7. Παιδιά, αυτές οι ιστορίες με τη δυσαρέσκεια στο Σαμαρικό στρατόπεδο δεν περνάνε πια.

    Ηχηρό μήνυμα στέλνεις με τη φωνή σου κάι την ψήφο σου. Σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, και οι δύο πρώην ΠΘ ψήφισαν παρών.

    Και τουλάχιστον οι Καραμανλικοί εξετέθησαν λίγο, έδειξαν μια κάποια αξιοπρέπεια – οι σαμαρικοί τι ακριβώς κάνουν;

    Αναξιοπρεπεις, δολοπλοκοι, ανανδροι, καιροσκόποι -ακούγεται σκληρό αλλά αυτο είναι όσοι δειλιάζουν να μιλήσουν όταν πρέπει, όσοι περιμένουν να δουν τις εξελίξεις για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

    Κι αγαπητέ αρθρογράφε, ο καιρός που η ΝΔ είχε καταντήσει σαν το Πασοκ έχει περάσει προ πολλού. Πλέον είναι κάτι πολύ πολύ χειρότερο.

  8. τρέχα κούρδισε τους κουλογλύφτες και τα κουλοκάναλα πέκο μην τυχόν και χάσει ο γόνος τις εκλογές

    δεν είναι αστήρικτες οι κατηγορίες αγοράκι μου… Καναδοί ήταν αυτοί που σας έπιασαν, όχι Έλληνες

    επειδή είσαι εσύ σε παράκρουση, δεν σημαίνει ότι είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες και ΝΔκράτες

  9. “Τακτική που θα συμπαρασύρει και τους καραμανλικούς για να μη μείνουν με τον… μουτζούρη της πτώσης της κυβέρνησης. ”

    Η σημερινή κυβέρνηση έχει χάσει την νομιμοποίηση της μετά την επανειλημμένη καταπάτηση των νόμων και του Συντάγματος.

    Άρα δεν πρόκειται για το ποιος θα πάρει τον “μουτζούρη” αλλά το δημοκρατικό παράσημο.

    Και το παρελθόν μας δείχνει πως όποιος μένει στην λαϊκή συνείδηση, ασχέτως των πραγματικών γεγονότων, πως έσωσε την χώρα από έναν Μητσοτάκη, γίνεται πρωθυπουργός.

    Οπότε το βλέπω δύσκολο να μείνει πίσω η ομάδα Σαμαρά, εκτός κι αν φοβούνται τις παρακολουθήσεις.

    Ή αναγνωρίζουν το μεγαλείο του ανδρός στην στάση του απέναντι στην “σκευωρία Νοβαρτις” και δεν μπορούν να τον κακοκαρδισουν.

    Βέβαια, οι καραμανλικοι που βγήκαν μπροστά έχουν ο καθένας από τουλάχιστον ένα προσωπικό λόγο για να εκδικηθούν τον Μητσοτάκη για την επίθεση που δέχτηκε η καραμανλικη πτέρυγα στην προσπάθεια υφαρπαγής του κόμματος από τους μητσοτακικους.

    Ο Παυλόπουλος γιατί δεν ανανέωσε την θητεία του ως ΠτΔ, ο Τζαβάρας για τον εμπαιγμό του που τον έβαλε να βγάλει τα κάστανα στην συνταγματική αναθεώρηση και μετά τον άφησε εκτός υπουργικού συμβουλίου, η Κεφαλογιάννη γιατί δεν πήρε το υπουργείο που τελικώς δόθηκε σπασμένο σε δύο “αλλοφυλους” ( Μενδωνη και Θεοχάρη) και ο Κακλαμάνης που πρέπει να ανέχεται την ξεφτίλα να είναι δεύτερος μετά από τον χειρότερο πρόεδρο της Βουλής που μπορούσαμε να φανταστούμε, μια θέση που του άξιζε αδιαμφισβήτητα.

    Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος που βγήκε μπροστά πρώτη η καραμανλικη πτέρυγα.
    Εκτός από την εσωτερική πολιτική ανωμαλία υπάρχει και η εξωτερική γεωπολιτική αστάθεια η οποία θα πάρει την μορφή των κοινωνικών εκρήξεων. Πάλι η ιστορία μας διδάσκει πως σε τέτοιες καταστάσεις το κεφάλαιο στρέφεται στη “σκληρή” δεξιά (το είπα ευσχημα) για να στηριχθεί και εδώ ίσως να πιστεύει ο όροφος με τα παιδιά του ΛΑΟΣ πως θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα αρκεί να παίξουν σωστά τον ρόλο τους κατά τον τοκετό της διάδοχης κατάστασης.

    Ο χρόνος θα δείξει.

  10. Η τακτική του δικτάτορα Μητσοτάκη είναι η αναμενόμενη:

    – Εσωτερικός εκβιασμός, είτε με αναφορές στην κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, είτε ως το στυγνό “θα σας πάρω όλους μαζί μου”

    – Αναφορά στον Πούτιν και την Τουρκία, ως αυτουργούς των αποκαλύψεων, και επίκληση εθνικών κινδύνων. Επιχειρεί έτσι να συσπειρώσει τους αντι-Ρώσους του ακραίου κέντρου και την πατρωτική βάση της ΝΔ.

    – Δεδομένου του αποκλεισμού, πλέον, συνεργασίας με τον Ανδρουλάκη, ετοιμάζεται πατριωτική και συντηρητική στροφή (στα λόγια) για να συμμαζέψει τις ροές προς τα δεξιά. Το κόλπο έχει ξαναπιάσει καθώς αποδεδειγμένα είναι η αχίλειος πτέρνα της Ελληνικής δεξιάς, που ποτέ δεν είχε την πολιτική ωριμότητα να διακρίνει μεταξύ πατριωτισμού και πατριδοκαπηλίας (βλ. Μακεδονικό). Οι απογοητευμένοι Σαμαρικοί και Καραμανλικοί θα εκλάβουν μια τέτοια στροφή ως “νίκη των πατριωτικών δυνάμεων” και θα ξαναψηφίσουν ΝΔ, παρά όσα λένε εδώ και τρία χρόνια.

  11. Το 2016 ήταν πρωθυπουργός ο Σαμαράς?
    Γιατί απο τότε ξεκινά το έργο της η εξεταστική…Τον κομαντάτε θα ελέγξει…Θα πέσει το γέλιο και το κλάμα της αρκούδας συγχρόνως…Αρχισαν και τα μπαμ μπούμ…

    Μερικοί ζούν σε ένα δικό τους σύμπαν…Ρε παιδιά που την είδατε την εξεταστική για την περίοδο Σαμαρά?

  12. @ ορεσειβιε

    Δεν νιώθεις λίγο ντροπή για τον ηγέτη σου?
    Τον έπιασαν να κάνει υποκλοπές και θέλει να γίνει η εξεταστική για τους προηγούμενους.

    Εδώ έχουμε δύο ζητήματα.

    1ο) δεν σέβεται τίποτα και με την ισχύ της πλειοψηφίας αρνείται να λογοδοτήσει, δηλαδή αρνείται τα θεμέλια της δημοκρατίας που είναι η λογοδοσία και ο έλεγχος των εξουσιών. Αντιλαμβάνομαι πως αυτά είναι άγνωστα ζητήματα για έναν γόνο τύπου Λουδοβίκου, αλλά για έναν βαθυστόχαστο αναλυτή σαν και εσένα θα έπρεπε να χτυπάει θεσμικά καμπανάκια.

    2ο) γιατί να επεκταθεί μετά από 3 χρόνια η εξεταστική στην περίοδο Τσίπρα? Αυτό σημαίνει πως ή ο Μητσοτάκης δεν έχει στοιχεία αλλά θέλει να θολώσει τα νερά ή, ακόμη χειρότερα, είχε στοιχεία αλλά τα έκρυψε για να τα χρησιμοποιήσει την δύσκολη στιγμή, χρησιμοποιώντας τα ως άσσο στο μανίκι της προσωπικής του επιβίωσης καταπατώντας κάθε θεσμική λειτουργία ως πρωθυπουργός.
    Μπορείς να διαλέξεις τι είναι χειρότερο.

    Όμως, επειδή φίλος ο ορεσειβιος αλλά φιλτατη η αλήθεια, η πρόταση του Μητσοτάκη, μετά την επίθεση Βενιζέλου, ήταν να γίνει από το 2012 η εξεταστική.
    Ο Τσίπρας είπε από την Βουλή πως θα γίνει η εξεταστική για την σημερινή κυβέρνηση και να γίνει άλλη ξεχωριστή μόνο για την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως είπε.

    Ήδη η απόπειρα του Μητσοτάκη κατέληξε σε φιάσκο, καθώς οι δήθεν παρακολουθήσεις των Βαρουφάκη, Πανούση, Κοτζιά και Βαλαβάνη διαψεύστηκαν από τα ίδια τα πρόσωπα πριν καλά καλά προλάβει ο πρωθυπουργός να κατέβει από το βήμα.

    Είναι προφανές πως θα γίνει άλλη μια προσπάθεια ανάλογη με τον τραγελαφο της απόπειρας να εξισωθούν η “αγορά του σπιτιού του Βολταίρου” με την ενοικίαση μιας κατοικίας στο Βρωμοπουσι.

    Αλήθεια, δεν ντρέπεσαι έστω και λίγο να τον έχεις για ηγέτη?

  13. Ορεισιβιε πιάστηκε με το κοπάδι στην πλάτη όχι με την γίδα.Ασε τον κομαντάντε.Καθε φορά που τον πετυχαίνει τον Κούλη στην βουλή του κοκκινίζει τον σβέρκο ο κομαντάντε.Σαν να κλέβει εκκλησία.

  14. Επι Σύριζα δεν παρακολουθούσε η ΕΥΠ Ελληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες…Είπε ο κομαντάτες ..
    Μπάμ ηκούσθη στον αέρα .. Και οι γενναίοι κρύφτηκαν στα αμπάρια…

    Πιαδιά δεν παίζουν με τα σπίρτα και την βενζίνη…

    Η εξεταστική επιτροπή θα ξεκινήσει απο το 2016…Αυτό ψήφισε ο κομαντάτε , μάλλον δεν διάβασε τα επιχειρήματα του Λυμπέρη για να πατήσει ένα βέτο…
    Μπαμ και μπούμ οι κουμπουριές…Κρυφτείτε παλληκάρια…

    Και ο κομαντάτες δίαβεβαίωσε ότι η δική του ΕΥΠ δεν παρακολοθυθούσε κανέναν…Ο κούλης πονηρά σκεπτόμενος δεν δήλωσε κάτι τέτοιο…Αντε τώρα να μαζέψεις τα ασυμάζευτα..Και μόνο ένα μπάμ ηκούσθη..Προκαταρκτικό…Που να αρχίσουν τίποτε ομοβροντίες.

  15. Αυτό που έγινε στην Βουλή κατά την συζήτηση για τις υποκλοπές δεν έχει ξαναγίνει στα κοινοβουλευτικά χρονικά όχι μόνο της Ελλάδος αλλά ούτε και οποιασδήποτε άλλης χώρας καθόσον γνωρίζω . Αρχηγός κόμματος (Τσίπρας) σταματάει την αγόρευση του και πετάει ευθέως το γάντι στον πρωθυπουργό (βλ. Κούλης) προσκαλώντας/προκαλώντας, σχεδόν παρακαλώντας τον, να εξηγήσει στην ολομέλεια το λόγο που γίνονταν οι υποκλοπές. Και ο πρωθυπουργός αντί να αδράξει την ευκαιρία και να απαντήσει σε αυτήν την πρόκληση, κάτι μουρμούρισε υποτονθορίζοντας και λούφαξε σαν κότα, δείγμα της ενοχής του και της μηδενικής πολιτικής-και όχι μόνο-ικανότητας. Οι χειρισμοί του για την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση, που θα δοκιμάσει και δοκιμάζει το κομμα του διά μακρόν, είναι χειρότεροι ακόμα και από την ίδια την ουσία της υπόθεσης.

  16. @ορεσείβιος
    Προφανώς και ο Τσίπρας δεν είναι αθώος του αίματος. Όμως, αυτός δεν είναι λόγος για να καταφεύγει διαρκώς κάνεις στο επιχείρημα “και εσείς τα ίδια κάνατε, όλοι το ίδιο ήμαστε”. Δεν ψήφισε- ούτε και εσυ πιστεύω-το 40% των Ελλήνων το 2019 ΝΔ για να γίνει ΣΥΡΙΖΑ και να διαφημίζει και να διαλαλεί σε κάθε σκάνδαλο που αποκαλύπτεται το πόσο του μοιάζει.

  17. @ ορεσειβιε

    Σε ευχαριστώ που επιβεβαιώνεις πως θα έχουμε άλλη μια απόπειρα συγκάλυψης των πεπραγμένων της κυβέρνησης.

    Το γεγονός όμως είναι ένα: ο Μητσοτάκης έχει χάσει την νομιμοποίηση του ως πρωθυπουργός. Είτε βγουν τέρατα για την περίοδο Τσίπρα, είτε οδηγήσει σε φιάσκο η απόπειρα συσκότισης δια της πλειοψηφίας (υπάρχει άραγε όταν η κυβερνητική πλειοψηφία έχει έναν παραπάνω βουλευτή στην εξεταστική με τον Τζαβάρα και την Κεφαλογιάννη να συμμετέχουν?) είτε τελικά επιπλεύσει.

    Ο Μητσοτάκης έχει αποδειχθεί πλέον πως είναι ή ένοχος ή ανίκανος να ελέγξει τους κοντινότερους του.
    Μένει μόνο να ξεκαθαρίσει αν ανήκει στην “κλάση” του πατρός του ή στην “κλάση” ΓΑΠ.

    Ο πανικός που επέδειξε στην διαχείριση του σκανδάλου, από την παραίτηση Δημητριάδη που τάχα δεν άντεξε το τοξικό κλίμα, μέχρι την “νόμιμη” επισυνδενση που δεν θα επέτρεπε ( δηλαδή θα ήταν κατάσκοπος ο Ανδρουλάκης αλλά δεν θα άφηνε την ΕΥΠ να προστατεύσει την πατρίδα παρανομώντας!!!) Και από την ενημέρωση του Ανδρουλάκη που δεν έρχεται να του πει αυτό που ο Μητσοτάκης δηλώνει πως δεν το γνωρίζει (τον λόγο παρακολούθησης) μέχρι το παράνομο του γεγονότος καθώς πέρασε τροπολογία νύχτα η οποία απαγορεύει αυτή ακριβώς την ενημέρωση.

    Τα μπαμ είναι όντως πολλά, φίλε ορεσειβιε, τόσο πολλά που έφτασε ο πρωθυπουργός να αλλάξει άλλη μια φορά τον νόμο για να βάλει επικεφαλής της ΕΥΠ τον Δεμίρη για τον οποίο είχε πράξει αναλόγως με την περίπτωση Κοντολέωντα κατά την τοποθέτηση του ως Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ ( άλλαξε τον κανονισμό του διπλωματικού σώματος καθώς δεν ήταν “κορυφαίος διπλωμάτης” όπως δήλωσε εφόσον δεν ήταν “πλήρης πρέσβης” όπως απαιτεί η θέση)

    Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/prosopografies/160129/themistoklis-demiris-yperkratos

    Φίλε ορεσειβιε, είναι δύσκολοι οι καιροί για πρίγκιπες της διαπλοκής και ακόμα δυσκολότεροι για τους αυλικούς τους.

  18. Οι σαμαρικοί τοποθετούνται εμμέσως πλην σαφώς.
    Λαμβάνοντας σοβαρότατα υπόψη την εθνική και τη διεθνή διάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονούνται.

    https://dailypost.gr/thanasis-k/tyflosi/
    Απ’ όπου διαβάζουμε:
    « Και το χειρότερο: το κλίμα σε βάρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συντηρείται από το εξωτερικό…
    Αυτή τη φορά δεν επιτέθηκαν στην κυβέρνηση των Αθηνών για το θέμα των “υποκλοπών” τα διεθνή “φερέφωνα του Πούτιν”, άλλα εκείνοι με τους οποίους ταυτίστηκε εναντίον του Πούτιν.
    … Κι όλα αυτά, ενώ η Τουρκία – δίπλα μας – έχει βγάλει πλωτό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο κι αρχίζει ήδη να κλιμακώνει τις προκλήσεις της στη θάλασσα και τον υβριδικό “πόλεμο” των ανθρώπινων ροών (από τον Έβρο)…
    … Το αξιοσημείωτο σήμερα, είναι ότι εγκαταλείπουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη δυνάμεις – μέσα κι έξω από τη χώρα – που γνωρίζουν ότι η στάση τους μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί!
    … Όμως αυτό είχε συμβεί ξανά, στα τέλη του 2014.
    … Είναι προφανές ότι κάποιοι τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια της ελληνικής κυβέρνησης. Η οποία πληρώνει και τα δικά της σφάλματα.
    … Η χώρα δεν μπορεί να πάει σε “πρόωρες” εκλογές – διπλές μάλιστα – τέτοιες ώρες, όταν στην Ευρώπη και στη Δύση γενικότερα αρχίζει να υπάρχει επικίνδυνο “κενό ηγεσίας”, με την Τουρκία δίπλα μας να απειλεί ανεξέλεγκτα τους πάντες.
    … Κάποιοι θέλουν ΚΑΙ την Ελλάδα “ακυβέρνητη” το επόμενο διάστημα. …»

  19. Ορεσίβιε, μια χαρά σου τα λένε όλοι. Ο κούλης είναι ο άνθρωπος που πήρε τα αρχικά του κόμματος και τα εγκλώβισε στη λέξη “όνειδος”. Επίσης ρε φίλε για όνομα του Θεού και της Παναγίας, μας έχεις κάψει τα μάτια. Το ορεσίβιος δεν γράφεται ωρεσοίβειως, ωραισείβυιος, ωρεσήβηος ή όπως γουστάρει ο κάθε κακομοίρης. Γράφεται ΟΡΕΣΙΒΙΟΣ από το όρος+βίος. Όπως ΣΩΣΙΒΙΟΣ από το σώζω+βίος. Ντροπή και για τους διαχειριστές δηλαδή. Πώς το επιτρέπετε και εσείς να γίνεται αυτό το πράγμα; Λίγο σεβασμό να δείχνουμε στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ και την ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ της. Ορισμένοι με τη συμπεριφορά σας έχετε εθίσει τα μάτια και τα μυαλά σε κακές γραφές και κακές πολιτικές. Είναι ώρα επιστροφής στον κανόνα.

  20. H εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Κυριάκος μόλις σερβιρίστηκε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία άρθρα

Ανεμβολίαστοι «τζαμπατζήδες», φίλοι Τούρκοι

Ο Ερντογάν παρκάρει τις κανονιοφόρους του κάτω από τη μύτη του Μητσοτάκη κι ο δεύτερος κάνει ότι δεν τις...

Επέτειος που πρέπει να βγει από το ημερολόγιο

Ρώτησα κάποτε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών τον έντιμο και ακέραιο Παναγιώτη Κρητικό, που εκλεγόταν χρόνια με το ΠΑΣΟΚ...

Μαγειρεμένη έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου!

Σαν ευχολόγιο από το εφηβικό διήγημα «Η Πολυάννα μεγαλώνει» μοιάζει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάσταση...

Ζήτημα αρμοδιοτήτων του ΠτΔ άνοιξε η K. Σακελλαροπούλου!

Χάρηκα πολύ που είδα προχθές το βράδυ στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να...